Nakup na dva týdny: Jak ušetřit na jídle?
Dobrý den
Chtěla bych nějakou radu jak nakoupit na 2 týdny
Co nakupujete ? Vyjde vam to třeba peněžně lepe než nakup na týden ?
Je jasne že ten den to stojí víc . My v kauflandu na koupíme na týden okolo 1000 - 1200
Tak si rikam že nakoupit na 2 týdny tak u něco ušetřím do konce měsíce že bych jela nakoupit vlastne jen 2x . nepočítam nakoup pečiva teda .
V hlavě je to taková hezká představa ale v realu jestli skutečné
Ráda bych za jídlo dala tak 4000-5000 tisíc měsíčně ale to asi nepůjde 2 dospělý 1 dítě skoro 2leté
My jsme čtyřčlenna rodina, pubertaci (kluk 18, holka 15). Varim na každý den obědy i večeře pro všechny. Kupujeme obcas i blbosti, ale snažíme se co nejvíc v akcích. nemáme doma pitnou vodu, takže kupujeme balenou i na vaření. Nakupujeme převážně v Lidlu, občas tesco. Před zdražením to bylo okolo 16-18.000 měsíčně, teď to bohužel vylezlo strašně nahoru. Velký nákup jednou týdne cca za 4.000 -5.000 Vcetne drogerie a mezitím pečivo, uzeniny a co dojde. Děti si dělají každý den svačiny - když si každý udělá 4 tousty, tak je cely toustak, 30 dkg šunky a 10 dkg sýra pryč ani nemrkneme. K tomu si nakraji krabičku zeleniny a vezmou jablko, banán, ovocnou kapsicku, musli týcinku, sušenky…Když přijdou ze školy třeba ve 3, daji si oběd a večer teplou veceri. Takze jako částka celková je to strašná, ale na jidle se nám proste šetřit nedaří.
@brunetka11 mohla bych poprosit též odkaz do skupiny? Děkuji mockrát ☺️
@geeedzitka pošlu do pošty ,-)
@brunetka11 mně taky?
Moc děkuji
@brunetka11 můžu taky prosím poprosit o přidání do skupinky, každá inspirace jak ušetřit se hodí. Děkuji
@brunetka11 krásný večer,nemohla by si mi taky poslat ten odkaz prosím? Předem děkuji 😊
@brunetka11 dobrý večer,mohla.bych prosím takepoprosit o odkaz do zprávy? Dekuji moc
Ono taky záleží co jste schopni jist.
Když jsme byly s dcerou samý, jedny se věčně kaše, máme je rády, a ušetřilo se mnoh víc než teď s mužem, který mi kaši nesní i kdyby měl hladovět.
Jinak docela hezky vycházejí luštěniny, doporučím červenou čočku na cibulce, je to taková hustá polévka co jde jist i jako hlavní jídlo - a vyjde na pár korun, jen cibule, olej, spousta červené čočky, a sůl.
U luštěnin jen bacha na broučky, ale jinak vydrží skoro věčně (to dřív člověk nemá co jiného vařit než se to zkazí 😁)
@brunetka11 také prosím a děkuji.
@brunetka11 můžu poprosit též o odkaz? Děkuji
Zrovna jsem si zacala psat kolik utratime cca za jidlo....mam 3 deti...za 10dni jsme nechaly za vetsi nakupy 10.000-...je to silene...
@brunetka11
Ahoj,mozem poprosit o odkaz?
Dakujem
@4formy tak v tomhle to bude, ty pochutiny spolknou dost peněz. My jsme tři (já a dvě děti 6 a 8 let) a měsíčně dám cca 6-7tis plus 2tis co platím školu a školku. Ale je fakt, že limonády, džusy, brambůrky kupuju pouze v případě nějaké narozeninové oslavy, tedy 2-3x do roka, jinak nic.
@trdelnik234 @debra1234 myslím, že zrovna vy dvě tam jste, ale pošlu ,-)
@brunetka11 jo, tam jo😂
@4formy my jsme na +- 22000,- i s drogerií ve 2 dospělí a 4 děti. Limonády,džusy kupované málokdo. Sladké mají jak chtějí, jogurty považuji za samozřejmost v jejich věku ( puberta,předpuberta , těžká puberta a 3 roky staré pertetum mobile😂) Jen nekupuji Kostíky atd, dětem nechutnají jak jsou sladké. Teď jsme brali Olmíky kvůli Lollipopz nálepkám a ředili to bílým jogurtem 😅
Zajimava debata 😊
Zmenilo se neco u nekoho skoro za ty dva roky?
Ja zacala na jidle setrit o trochu vic, nekupuju veci typu draha sunka, oblozene vejce, drahe sladke kolacky, bramburky
A drogerii jedine v Tamde 🙂
@brunetka11
Ahoj, diky
Stará diskuze, ale souhlasím s @levandulovy_caj, že spíš než obrovské týdenní nákupy děláme denní (nebo obden) třeba za tři čtyři stovky - pečivo, šunky pultu (Albert má levnější pultový i ty kvalitní, balený má sanad dvojnásob dražší), jogurty v akci, někdy něco sladkého dětem na svačinu (opět podle toho,co je aktuálně v akci). Na velkých nákupech kupuju věci do zásoby (opět v akci, jsou-li) jako těstoviny, rýži, oleje, cukr, minerálky a taky právě "když už jsme autem v tom Kauflandu", tak nakoupíme i spoustu číčovin, které pak vlastně třeba ani tak nepotřebujeme, ale auto to uveze a "je to v akci, neber to". Maso kupuju podle toho, kdy je co v akci, když je toho víc, hodím do mrazáku -no, teď jsme odmrazovali mrazák a našla jsem tam maso někde vzáádu z prosince 2022! Takže zas nějakou dobu netřeba kupovat.
@debra1234 Já kupuju jogurty hodně Jogobella, Babiččin jogurt z Lidlu a ty velké kilové jogurty třeba za 50, 60 korun. Občas v akci Floriany, i když vím, že kvalita je mizerná, ale holt některé nám moc chutnají (třeba chocoballs), tak jednou za měsíc jich pár koupím. Ale jinak preferuju jiné značky. Limonády typu Sprite, Mirinda apod., to nekupujeme vůbec, jednou za čas 100% džus nebo mošt a ten jim ředím. Manžel teda bohužel ujíždí na Cole zero (nepije kafe a nemůže ani černý a zelený čaj, tak jiný nakopávač krom energeťáků není), nadšená z toho nejsem. Kdyby si dal decko, ale on je schopen vypít dvoulitrovku za dva dny.
Ono strašně moc záleží na věku děti, jejich apetitu a zda musí dodržovat diety.
Ja mám holky skoro 14 a 15 let a ty jí skoro nonstop (nejde to ale na nich vidět), musi dodržovat bezlepkovou, bezlaktózovou a histaminovou dietu 😒. S jídlem se pod 20tisic měsíčně nedostanu.🤷♀️
@baris No s tímto omezením se ti nedivím. Vím, jak to má ségra (HIIT a bezlaktóz. většina rodiny, ona sama ještě bezlepek - resp. má neceliakální gluténovou senzitivitu). Jen bezlaktózový mlíka a jogurty jsou o třetinu až polovinu dražší jak normální, v akci jsou minimálně. Oni třeba právě musejí nakupovat ve velkém, když už je to v akci, tak nakoupit celý plato jogurtů, dva tři kartony bezlaktóz mlíka atd...aby to vydrželo třeba měsíc.
@debra1234 https://tamdafoods.eu/cs?lang=cs je to i v Praze, Brne
A v ty setrici skupince vice info

@brunetka11 mužů taky poprosit o odkaz na skupinu? Dekuji