icon

Napěňovač mléka - jak udělat pěnu?

myskin
1. říj 2015

Zdravím, koupila jsem si ruční pěnič mléka Tchibo s nadějí, že si jednoduše vylepším svou kávu. Ale někde dělám chybu, pěna mi nejde téměř vůbec udělat. Zkoušela jsem mléko polotučné, tučné, trochu ohřáté, více ohřáté,.....a pořád se nemůžu ke kloudné pěně dopracovat. Když už, tak je dost řídká a ještě pouze navrchu, pod ní je pořád mléko ☹ . A ještě pěna rychle spadne.

benjik
2. říj 2015

@myskin jestli toho mléka nemáš moc.My máme od dvou různých značek a mléko nejlépe u obou napětím, když ho ohřeji skoro k varu a sleham max.1,5 cm mléka najednou.To mám pak pěnu hustou a několik cm vysokou.A je jedno z jakého mléka to dělám.

katcha21
2. říj 2015

@myskin Ano, jak píše @benjik. Nalít pouze malinko mléka do sklenky a pořádně vyšlehat. Mám obyč šlehač z Ikey a jde to pěkně z kteréhokoliv mléka, jakékoliv teploty 😉

benjik
3. říj 2015

Stejně jako je jedno,jestli pridas cukr,důležité je to množství

myskin
autor
4. říj 2015

Holky díky, hned zítra (mléko došlo 🙂 ) to zkusím. Je fakt že tam dávám určitě víc než 1,5cm. Je tam ryska max. a to je o hodně větší množství než tam dávám, tak jsem si myslela že v tom chybu nedělám. Dám vědět jak to dopadlo.