Naši "nespolutěhotní" partneři
ahoj maminky,
připadá mi, jako by už dneska bylo normou že dítě čekají oba rodiče z páru. Tatínek nechybí u jediného vyšetření, ultrazvuku, maže nastávající mamince bříško, masíruje jí a společně číhají na pohyby a kopance toho malého, oba s miminkem mluví, navštěvují předporodní kurzy, nacvičují si dýchání a u porodu nesmí tatínek chybět ať se děje co chce. Pokud možno rád ještě přestříhne pupčení šňůru a rodinka zažije společný bonding. Po příjezdu domů z porodnice se pak táta napůl ujme péče o miminko a dokáže zastat skoro vše - mimo kojení 😝. No příběh o šťastné rodince jak okopírovanej z červené knihovny, ale připadá mi že kdo to dnes tak nemá tak je nenormální.
Já mám manžela kterého bříško moc nebere. Ani tehdy Míšu ani teď Petříka moc nepohladí, nebo nečeká až se pohne (narozdíl třeba od babičky). Na ultrazvuku (Míša 2. screening a Petr 4D) se mnou byl, ale jen proto že jsem si to přála já a chtěl mi udělat radost. Jemu to tolik neřeklo. U Míši jsem byla na předporodním kurzu sama (jako prvorodička co nemá k ruce pomocníka jsem toužila po nějakých radách), tentokrát by samozřejmě bylo zbytečné chodit. No a k porodu by nešel, asi se toho děsí. Když se narodila Míša čekal na chodbě (byla to sice sekce ale u Apolináře může být i u toho) a pak si jí šel za čerstva prohlídnout a vyfotit. Do porodnice na návštěvu jezdil a odvezl si nás i autem. Péče o miminko potom byla na mě, na procházky s kočárkem by nejel, je na to línej. Míša se mu začala nejvíc líbt když se naučila usmívat, pak s ní začal trošku dovádět a teď když je Míša velká tak s ní občas zablbne. Ale o nějakém aktvním otcovství se nedá mluvit.
Ale na miminko se samozřejmě těší, hodně se chvástá před cízíma lidma že čekám chlapečka a když se to dozvěděl tak to i s kamarádama slavil, stejěn tak otěhotnění. Když někoho známého potká na ulici tak se bříška dotkne (jediný případ kdy sám od sebe) a řekne že už čekáme druhé a taky pohladí Míšu a říká tohle je moje dcera. Jo a když jsme byli v Brně u přátel (tehdy měli holčičku asi 4měsíční) tak z ní byl skoro okouzlenější jak z naší Míši. Furt říkal jestli si pamatuju jak krásně trénovala to letadýlko apod.
Takže v kostce manžel je spíš živitel, co je potřeba to nám koupí a před lidma se rodinou hodně vytahuje, ale doma se moc aktivně nezapojuje a radši sedí u internetu či televize a řeší politku. Já bych se jen chtěla ujistit že v dnešní době nejsem jediná u koho se partner aktivně nezapojuje. Je tu ještě někdo takový? Nemyslím samozřejmě matky rozvedené či samoživitelky, tam je to jasné že se partner třeba nezapojuje. Mám namysli ty kde manželství funguje, rodina žije pohromadě ale tatínek rodičování tolik nemusí, má jiné zájmy (a nebo se taky dá říct že na to jde ještě psotaru, ono to zúčastňovaní otců je fenomén asi posledních 20ti let - ještě předtím viděli miminko tak maximálně v porodnici přes sklo a pak až doma).
Ahoj mam naprosto to stejne, akorat, ze manzel u porodu by a to proto aby ze sebe neudelala blbce pred lidma. Jinak jsem na vse sama. A kdyz ma hlidat tak ma u toho furu kecu proc to nejde.
@partyzanka91 Díky bohu to tak nemám 🙂
Ahoj, no můj muž kvůli mému těhotenství taky nedělá žádné opičky.. 🙂 na vyšetření se mnou nechodí, byl akorát u dvou velkých UTZ . Břicho mi nemaže 😀 pohyby neodchytává ani se mi nesápe po břichu 🙂 na malou se těší, ale zatim to nijak zvlášť neprožívá. Na žádném kurzu jsme ani nebyli. Dokonce brblal, že jsem chtěla těhu focení s bříškem, že podle něj jsou to vyhozené peníze.. U porodu bude, ale jen proto, že nechci bejt sama pokud to bude na několik hodin (ale na velké finále ho chci poslat za dveře)
Nicméně - po porodu doufám, že se bude aktivně zapojovat do péče o malou. To si myslím, že je úplně v pořádku a nemám ráda chlapy, kteří doma nehnou prstem. Nejvíc jdu do kolen, když někteří borci používají věty "Brečí TI dítě" nebo "Já TI ho pohlídám" a podobně.... By schytal facek 😀
Moje maminka jakožto zdrav.sestra pracovala na směny a do práce šla už v mých 2 letech, doma spíš nebyla než byla a tak se často staral o domácnost a o mě a bráchu právě tatínek a proto to považuji za uplně normální, byla jsem na to zvyklá.
Já si myslím, že je to správné, pokud se partneři hodně zapojují a že by to tak mělo být. Rodiči se stanou oba, ne jen žena.
A tebe to trápí, že se víc nezapojuje ?
@partyzanka91
mě to spíš přijde jako fenomén, modní záležitost..a vyhovuje mi zlatý střed, pomoc od muže (velký utz=moc dojat, mazal cca 1xtýdně, bříško pohladil, ale ne že by tím žil, u porodů byl, miminko dával říhat, ale noční vstávání a podělané plínky ne. Ven vozit šel sám 1x za 2děti, ale jak se s nimi dá blbnout, tak se jim věnuje, i na víkend jede se starší..)
Nejsi sama, mám přítele o 12 let staršího a téměř mě dotlačil k tomu, abysme měly mimino. Řekla jsem si, že jsme spolu dlouho, bydlíme, mě taky není 20, takže jsem do toho šla. Ale s očekáváním, že se trochu změní A výsledek? Mám rodit a dál se chová, jakoby nic. Všechno jsem zařizovala sama, on má jenom sebe, svoje koníčky a zájmy a přátele. Jednou něco udělá a mám to na talíři několik týdnů, jak se strašně přemohl. Na super budoucího taťku si hraje jen před lidma, čili jsem hodně zvědavá, jak dopadnem. Jinak byl na obou utz, ale tvářil se u toho jak puchejř.....
Ja mam zatial spis menej aktivneho muza ale priznam sa ze mi to nevadi. Ono im to asi dochadza tak nejak postupne, zatial to na mne nie je vidiet, priznaky ziadnenemam, takze vlastne ani nie je nic, co by mu pripominalo, ze je prcek na ceste. Na screeningu so mnou bol a myslim ze sa mu to aj pacilo, sle inak to nijak zvlastne nepreziva, okrem toho, ze si postazuje, ze sa nemoze poriadne pritulit -mamstrasne citliva prsa takze jecim uz len ked sa na ne podiva ☺ obcas sa opyta, ako mi je, ci je vsetko v poriadku, kedmam zrovna po kontrole a tym to hasne. Ja som spokojna. Na rozplyvanie sa nad detskymi dupackami mam kamaratky 😀
No já bych řekla,že ten můj je tak nějak zlatej střed... Na utz nechodí, a nechodil,ale 4D uvítal aby se "poznali" 🙂 jinak mě doprovodí k doktorovi, skočí si zařídit co potřebuje a zase mě vyzvedne,aktivně se zajímá jestli je malá v pořádku, jak to vypadá semnou,ale aby lezl do ordinace na toho ho neužije... Bříško si mažu sama... Občas mi akorát promasiroval záda ale teď už jsem 37 tt tak už se těžko může nějak angažovat...spíš že mi pomůže z domácností když má volno...s malou si povídá, to jo,ale že by u toho musel bejt nalepenej na břiše, to ne...první velkej kopanec teda přišel na jeho narozky tak to trochu prožíval, ale jinak třeba po příchodu z práce jí pohladí... na kočárek se teda hodně těší,ale kdo ví jaká bude realita :D jinak co se týče péče po porodnici rovnou řekl že jí rád pochová ale první dny vzhledem k jeho velikosti,že by se bál že jí ublíží...
S porodem,no pokud nebude moct nejlepší kamarádka a nebude mi příjemné tam být sama řekl že mě v tom nenechá, jinak jsme za jedno že u toho být nemusí... Podle mě by všechno mělo být s mírou...
Muj pritel chtel miminko zrovna tak, jako ja a musim uznat,ze se asi nechova jako většina muzu. Chodil se mnou na USG a poslouchal ozvy. V pokrocilem stadiu tehotenstvi cekal s rukou na brise az se mimi pohne. Chtel byt i u porodu, uz byl před salem, ale nakonec jsem byla v celkove narkoze - ale byl u prvního osetreni, mereni a vazeni a choval si ji, mimo ose personal, jako první. Hlidal, krmil, chodil na prochazky s kocarkem..... Dceri jsou 4M a na prochazky chodi porad, to ho neomrzelo, většinou koupe on, akorat uz nekrmi, pokud jsem doma ja. S malou pomaha dost. Na druhou stranu, v domacnosti uz nepomaha vůbec, pokud uz mu něco nedam vylozene prikazem 😉 A myslim, ze i ja jsem na druhé koleji - ovšem u me ma mala taky před přítelem prednost
Zdravím a jsem tak trochu sobecky ráda, že toto téma není aktuální jen u nás... teda spíš asi u mě, protože můj chlap to tak nějak nic moc neřeší... máme už 4měs. dcerku, těhotenství bylo v klidu, bylo mi dobře, tak jsem dělala vše, co jsem mohla - máme velký dům a zahradu, zvířata... Manžel u porodu byl, nejprve byl dost vyděšenej, ale když se malá narodila, tak si troufám tvrdit, že měl na krajíčku... No ale už cestou z porodnice mi pořád tvrdil, jak je unavený, že pořádně nespal - pro mě, cca 5 dní nevyspalou - ironie 😠 (i přes moje dobře míněné rady, aby si užil těch posledních pár nocí, než bude mimi doma...) Ty první dny se celkem snažil, spíš obstarával domácnost, nakupoval atd... Teď, co máme už najetý trochu nějaký režim, tak manžel má takovou svou podvečerní hodinku s malou, kdy si ji bere a hraje si s ní a povídá, občas ji přebalí, ale nekrmí (jsme na UM), s kočárkem chodí jen o víkendu a jen, když ho o to požádám (dnes jsme byli výjimečně spolu...), malou nekoupe - dvakrát to zkoušel a vždy mu brečela, tak se teď asi bojí, a asi dvakrát hlídal večer, když jsem šla na drby k sousedce... No, musím říct, že čím je malá větší, tím víc se o ní zajímá, protože je kontaktnější...
No ale je to těžké, od porodu se strašně moc věcí změnilo, nemáme sami na sebe už tolik času a je to znát, tak se snažím být dobrá máma i manželka, ale stojí to hodně úsilí... 😉
neboj nejsi jediná, to určitě ne. Přítel taky neměl zájem o bříško, nějaké hlazení, nebo mazání o tom nemůže být ani řeč, ani o nějaké kontroly na UTZ, byl se mnou akorát na screeringu a to je vše. Doma se vůbec s péči o děti nezapojoval a ani nechtěl. Ani ho nikdy nenapadlo něco pro dítě koupit jako hračky nebo oblečení, jídlo, vždy koupil jen to co jsem napsala, jinak nic. I když mě to celkem mrzí tak prostě někteří chlapi takoví jsou.
@te_reza tak to bych ti moc přála aby se to změnilo, ale u nás se teda nezměnilo nic, sliboval mi že přestane hrát online hry, nestalo se tak - má koníčky jako předtím, hraje si hry a kouká na tv nebo spí. 🙄 a jelikož tady nemám žádné hlídací babičky ani kamarádky tak je to dost na palici být 24hodin denně 7dní v týdnu neustále jen doma a s dětma a nesmět vůbec nic. Jen starost o děti a domácnost. 😒
@lucifereeek Já nepočítám s tím, že se změní. Však jsem mu již naznačila, ať nepočítá s tím, že tak hodlám žít věčně a ještě si pořídit druhé dítě, což poslouchám od // na těhotenském testu, prý aby si mělo s kým hrát, haha. To by jim šlo, pořídit si děti a veškerá péče žádná a ještě mi řekne, že se přece nebude omezovat. No to jsem měla sto chutí ho zabít. 🙄
@te_reza taky jsem si myslela, protože pořád chtěl kluka ale má už holku i kluka a nic, teď jsme měli hodně velkou krizi a vypadalo to, že spolu nebudeme, teď se snažíme aby to nějak fungovalo, tak uvidíme. On třeba přišel domů a ani se nešel za tím malým podívat, neptal se jak se máme co jsme dělali atd. prostě uplně nezájem, malou ignoroval, vždy se jen najedl, pospal a pak šel hrát hry. To prostě takhle nejde dělat, rodiče jsou snad dva a musí se starat oba. Však uvidíš jak to bude, třeba ho mimčo dojme a změní názor a aspoň trochu ti v něčem pomůže nebo pokud máš třeba aspoň blízko své rodiče tak to bude taky dobre. Já jako chápu, že příjde chlap z práce tak je třeba unavenej ale můžu se třeba věnovat dětem aspoň chvilku nebo třeba o víkendu a ne že nás všechny ignoruje a hlavní smysl života vidí v hraní her.
@lucifereeek tak to mame stejne. Muj muz deti taky chtel ale ji se mnou k lekari nebo na UTZ to jen na moji zadost. Hlidat malou jen na moje rani, nikdy ji nepohlidal sam od sebe a uz vubec aby sel ven. S domacnosti taky nepomaha. Nemuzu ani s kamoskama na kafe, teda muzu ale s malou. Za to on vysedavat po knajpach to jo. Zacina me to unavovat. Babicky mam daleko. Kdyz uz neco potrebuju tak musim spolehat na kamaradku. Je me z toho smutno. :( kdyz mu to reknu, tak vsechno meri penezi a ze je musi vydelat a odpocinout si.
@te_reza jinak koukám že malá vykoukne už co nevidět, tak ať je to rychlý a vše ok 🙂
@kaci11 jo tak to znám, on taky s nima sám od sebe nic nedělá. Na procházce byl jednou z malou a párkrát vozil malého na zahradě (ale to proto že jsme měli obrovskou krizi a vypadalo to na rozchod). On nechodí třeba po hospodách, to zas ne, ale zase veškerý svůj čas stráví u PC hraním her, což vyjde skoro na stejno. 😔 my jsme s dětmi furt sami, když jsem měla jen ji, tak jsme třeba jeli do města - mám to bohužel dost daleko cca 16km do nějakého toho hracího centra, ale teď když už jsou dva tak to prostě už tak nejde, teď jak začla chodit do školky tak jsou věčně nemocní, takže já znám jen náš dům a maximálně cesta do školky a zpět a občas zahrada, mezi lidi se vůbec nedostanu. Docela lituju, že jsem se přestěhovala tak daleko od rodiny a teď jsem na vše zůstala sama. Jinak koukám, že druhé máte taky na cestě.
JJ, PC hry, u těch prosedí můj chlap na můj vkus taky strašně moc času... mě to připadá jako absolutní ztráta času, ale pro něj je to asi zábava... chlapi jsou někdy dost natvrdlí, no... zkrátka jinej druh 😒
@lucifereeek no to mame a on by htel jeste jedno ale ja za tehto okolnosti uz ne. Mam dceru 2,5 roku a ted to vypada na kluka. Jsem prostena vsechno sama. Do knajpy nechodi casto ale kdyz jde tak to stoji za to a kdyz ne tak spi nebo se venuje svym konickum. Ale ja nikam nesmim a kdyz tak sebou musim mit malou a to nechci videt az se to narodi. Presne takto clovek aspon nekam dosel a se dvema.
@lucifereeek Ten můj příjde z práce kolem 17hod, 3/4 hodiny sedí na wc, s pc v ruce, který v podstatě až do noci nedá z ruky (koukáme na film a on online sleduje nějaký sport nebo aspoň sportovní výsledky) a tak 3x v týdnu má fotbalový trénink s dětma, takže příjde domů i v 7-8 hod. Když začne mluvit, mluví jen o sobě, svých problémech a kamarádech, jak mi je nebo jestli něco potřebuju, se nezeptá. Víkendy má samozřejmě taky zabitý fotbalem, minimálně jeden víkendový den, když sem mu řekla, že se mi to moc nelíbí, že takhle holku v podstatě neuvidí, bylo mi řečeno, že ty děti prostě trénovat bude. Prostě se necejtí, že by ho to mělo omezit, ale já být omezená můžu, což mě upřímně pěkně sere. Mám termín pozítří a dneska chtěl letět na nějakou pracovní chlastačku, když jsem mu řekla, jestli si dělá prdel, když můžu kdykoliv rodit, tak mi řekl:"vždyť ti v úterý doktorka řekla, že to zatím nevypadá" tak jsem ho ujistila, že co nevypadalo v úterý, neznamená, že se nemůže během chvíle změnit a jestli tam půjde, tak ho nechci v porodnici vidět, tak teda zůstal s velkým sebezapřením a výrazem jaká jsem kráva doma. Prostě skvělý, taky jsem zvědavá, jak to bude, až bude malá venku. Taky byl zklamán, že to je holka a né kluk, už si plánoval těžkou buzeraci s míčem a kopačkama od narození a ono to neklapne, uvidíme jak bude 🙂
muj partner se mnou byl jen na prvním velkem UTZ ve 20tt. Jinak co se těhotenství týká, prožíval se mnou asi víc období, kdy jsem byla blicí mašina. Staral se, abych jedla a pila. Pak jak se mi udělalo dobře, a vlastně jsem neměla žádné extra problémy, nezajímal se.
Pak přišel čas, začít nakupovat a zařizovat a to šlo celé kolem něj. V podstatě jen když jsem přišla, že potřebuju peníze na tohle a tohle, dal mi je, a když jsem mu pak ukázala, za co jsem je utratila, aby neřekl, že jsem nakoupila hlouposti, tak většinou na to jen řekl "hm" a víc se nezajímal. takže od té doby jsem pak už mu ukazovala jen takové věci, které byly něčím "jiné. např. jsem koupila ponožtičky s chrastítky v podobě oveček, tak se tomu jen usmál, ale zase bez nějakého většího zájmu. Bříško ho začalo zajímat víc vlastně až teď ten poslední měsíc, kdy jsem se fakt hodně zakulatila. Dřív pokud jsem mu ho vyloženě nestrčila až pod nos neměl potřebu se ho dotýkat nebo "nedej bože" hladit. Teď kolikrát si sám ke mně lehne a prostě bříško jen tak lehce hladí. A tak jak dřív ho nezajímaly kopance, tak teď když jsme u sebe přitisknutí, mi kolikrát řekne, že prcka cítí, jak se tam mele - no nemusí mi to říkat, já to cítím o hodně líp než on, že.. ale mám radost, že to cítí a že mi to řekne.
Na to, co bude po porodu raději nemyslím, nejsem si jistá, že z počátku mi bude nějak extrémně pomáhat s péčí, ale vím jistě, že se na něj můžu spolehnout, co se péče o domácnost týká. Nemá problém umýt nádobí, dojít nakoupit, uvařit.. takže se těším, že aspoň třeba ten první týden, 14 dní mi v tomhle pomůže a já se budu moct plně věnovat péči o prcka.
@partyzanka91 U nás to jak s mým exmanželem, tak se současným mužem je tak, že se mnou nikdy nikdo na vyšetření nechodil, můj současný muž byl se mnou na jediném ultrazvuku ve 20. tt tohoto těhotenství, jinak vše obíhám sama. A neřeším to, kdyby si měl brát muž volno kvůli každé poradně (kde se stejně nic zajímavého neděje), tak neudělá v práci nic. S chystáním výbavičky to bylo stejné - bylo mi řečeno, že sama vím nejlíp, co potřebuju, tak ať si nakoupím/objednám. A to mi taky nevadilo 😀
Můj ex u porodu byl, nakonec se to tak nějak semlelo, že tam zůstal. Můj současný muž u prvního porodu nebyl, nestihl dojet, navíc byly komplikace, ale ten první den, když jsem ležela po sekci na JIPce, tak si na novorozenecké došel malou pochovat. Jestli bude u druhého porodu, to zatím nevíme, protože budu rodit jinde a pokud to bude v jiné dny, než ve které si může vzít volno, tak u toho nebude. Neřeším.
Co se vztahu k dětem týče, tak můj ex se skutečným tátou stal paradoxně až po rozvodu (a kvůli tomu jsme se nerozváděli), když si uvědomil, že jaksi nestačí sedět s dcerou u televize, aby si spolu vytvořili nějaký vztah. Můj současný muž byl ze začátku z miminka trochu vyjukaný, na procházky on moc není, takže s kočárem jsem venku běžně jezdila sama (tu a tam se mi povedlo ho vytáhnout ven), doma se snažil pomáhat a naučit se pečovat o dítko. Postupem času, jak malá rostla, tak ten vztah byl lepší a lepší, přece jen ve chvíli, kdy ty děti už víc komunikují, tak ti chlapi jsou takoví přístupnější i hře s dítkem, malá ležící mimina je až tak neberou (aspoň mi to tak připadá). Teď ve dvou letech s ní občas jde i ven (když přijde včas z práce), radši si s ní ale hraje doma (a to pak spolu staví vláčkodráhu nebo si hrajou s kostkama).
@te_reza tvuj vyraz tvaril se u utz jak puchejr 🙂
muj muz u meho tehu nijak nevysilival. Na kontroly jsem ho netahala. Sve big bricho jsem si mazala v ustrani sama.. syn kopal jak dabel, to se mu libilo, to pozorovat. K porodu jsme meli jet autem, tenkrat napadlo snad 2 metry.. rikam manzelovi vecer, bez odhazet auto, rano to bude.. on? Je cas. Rano situace- ja s lopatou a manzel take, odhazujeme cestu... po vyprosteni prijezdovky hodlam jiz s rozjetyma bolestma nastoupit do vozu.. a muj muz jeste uprovoval detaily lopatou... naleham at uz sakra jedeme.. muj muz otevrel kufr a uvazoval, ci vzit lopatu sebou..co kdyby.. tak opet naleham.. muj muz furt civi do kufru a pote jej zavre a nese lopatu do sklepa...v te chvili jsem zarvala moc neslusnych slov a sla se brodit snehem ke smeru nemocnice..
Takze asi nasi chlapi a my..
Můj bývalý byl takový... Ale můj současný manžel je tak trochu pravý opak, dítě chtěl jako první on, přijde mi, že se kolikrát chová jako táta bez dětí ("ukládá" a líbá na dobrou noc mě a vychovatelské pudy si "vybíjí" na andulkách), já jsem byla vždycky k dětem spíš chladnější, až teď se to nějak zlomilo, o to víc mě mrzí, že jsem z něj udělala otce bez dětí - ne dobrovolně samozřejmě, nejdřív jsem studovala a teď se nedaří. Myslím, že ale většina partnerů je spíš takových jako je zakladatelčin. Jen se o nich tolik nemluví, medializovaní jsou spíš ti, co se hodně zapojujou, připadně to ti chlapi jen dělají před známými, že se se starostí o děti zapojují, to by bylo taky vysvětlení 😀 😀
@te_reza kdyz se mela narodit mala tak se sazil a ted mam pred sebou jeste par tydnu a taky jsem domluvena, ze me sem prijede mama pohlidat malou. Pocitam, ze az se to bude blizit tak se zase bude snazit aby nebyl za blbce. Ale pak se to vrati do starych koleji. Nedelam si nadeje, ze se to zmeni.:(
Ahojky. Tak já, když jsem byla těhotná (ale bohužel jsem potratila - v 7.tt), tak to můj manžel opravdu hodně prožíval. Po večerech jsme si četli, jak je miminko veliké, co se mu teď momentálně vyvíjí apod. U porodu chce být moc. Když jsem mu jednou řekla, že se jenom bojím toho, abych se mu potom nějak "nezhnusila", tak mi řekl, ať už tohle nikdy neříkám a že si přeje u porodu být. Těšil se, až bude dělat pro miminko pokojíček. Řešil, abych jedla zdravě, jestli mi je dobře apod., a říkal, že se u porodu bude o mě hrozně bát (i o miminko). Když jsem bohužel potratila, tak i brečel. Myslím si ale, že takových chlapů moc není... A já jsem strašně ráda, že takového mám 🙂
ja si myslim ze takovych chlapu,kteri takhle resi tehotenstvi sve zeny moc neni a za me teda nastesti🙂je blbe kdyz se chlap nezajima vubec ale mit doma chlapa ktery by kazdou strii na brichu resil vic nez ja tak by me asi trefilo😉
Zkus se zamyslet nad tím, čím to je. Když se partneři mnoho let snaží, těhotenství je žádoucí a vymodlené, není se čemu divit, že u ničeho pak nemůže chybět ani otec dítěte - vždyť je to také "sploditel" a osobně nemám ráda ten přístup např. dědy mého manžela, který se chlubí tím, že jednou "vlezl na bábi a tím jeho práce skončila"....
Můj manžel byl zvědavý, byl se mnou na velkém uzv ve 30.týdnu, na genetice ve 20.tt, kdy nám řekli i pohlaví. Byl se mnou i na těhotenském focení, dnes jsme byli na vánočním focení s prckem. Já jsem ráda, že si užívá i tohoto období.
Pokud to tobě vyhovuje, že se k tomu tvůj partner staví jinak, tak to nech být. Případně mu řekni, že by tě potěšilo to a to. Chlapovi to musíš říct, je nic nenapadne.

Muj muz teda nechtel chybet u utz ale ze by se mnou lital na kdejaka vysetreni to teda ne... s briskem se taky nic moc extra nemazlil ale me to prislo uplne normalni.