Návrat do práce po RD - září-říjen
Ahoj, v říjnu se mám vracet zpět do práce, po RD. Je tu taky někdo takový, kde se v září či v říjnu vrací do práce? Že bychom si mohly případně "pokecat", sdělit dojmy a prostě jen tak ve volných chvílích probrat vše, co se zrovna bude dít..... 🙂
@lv Tééda! Tak to si tu fňukám absolutně neopodstatněně! To je fakt mazec. Ty částečný úvazky jsou opravdu peklo - já chtěla nastoupit na 1/3 už minulý září, když začal malej chodit na 2 dny do školky, ale vůbec se se mnou nikdo nebavil. Leda nárazový brigády, což je ale problém, když školku přehazovat nešlo.
Já mám s dětma 4 hodiny odpoledne, když je vyzvednu a než jdou spát. Zas ale vstáváme ráno (bohužel i děti někdy musej v 6) a to mi jich je vždycky hrozně líto a fakt mám problém je utěšit, když kňouraj v postýlkách, že chtěj ještě spinkat ☹
Tak se držte! Já jsem taky teď ráda, že nosím domů o trochu víc než byl rodičák ☹ ale perspektiva nic moc.
@corinka101 Má zkušenost je taková, že ve skutečnosti je pro mě osobně jednodušší být v práci než doma. Nemusím pořád vařit, uklízet po vaření, lítat po obědě do školky (starší syn tam odpoledne nechtěl být ani za nic na světě) a odpoledne po kroužcích. Teď vodí do kroužků babička a manžel. Co je negativní, tak to, že mám plný úvazek, takže vstávám po páté, abych mohla ve tři skončit a běžet směr družina, školka. Chybí mi pobyt na čerstvém vzduchu s dětmi. Každý den jsme bývali od jedné cca do tří, čtyř venku. A smladším synem ještě dopoledne tak hodinu a půl, kdy jsme zase prošli dětská hřiště, která staršího už tak nebavila. Sice jsem z toho byla unavená, protože jsme s nimi musela odpoledne hrávat fotbal, házet do koše, hrát soft tenis apod., ale na druhou stranu mě to bavilo a byla jsem ráda, že kluci mají vztah k pohybu a že jsme spolu. Teď jsme jenom chvilku po vyzvednutí ze školky na dětském hřišti, pak honem domů psát úkoly a vařit večeři.
No, a v práci jsem úplně na jiném oddělení, kde jsem nikoho neznala a dělám úplně novou práci. I když se to zatím učím, tak si myslím, že to v pohodě zvládnu, ale říkám si, že přece jenom být doma s dětmi mi dávalo větší smysl. Ale bylo to pro mě mnohem náročnější než nyní v práci. Svým příspěvkem chci říci, že být v domácnosti je velmi nedoceněno.
Tak my se zaběhli celkem slušně. Sice jsem dost utahaná z toho kolotoče a doma to teda moc úklidem nezáří, ale rána jsou s dětmi celkem super, vstávají v 5,45 a protestují málokdy a většinou jsme během půlhodinky už v autě. Super je, že je může moje mamča vyzvedávat dřív, než já (kdyby čekali na mě, tak jdou domů až tak ve čtyři a o "po o" si můžou nechat jenom zdát). V práci zatím v pohodě, pořád jsem v době hájení a už několikrát mi dali najevo, že o mě opravdu stojí. Jen jsem se právě připletla do doby, kdy se dějí velké personální změny v mém přímém vedení, tak si občas připadám jak tenisový míček, ale to se snad do Vánoc nějak srovná. Nejhorší jsou večery, kdy já odpadávám dřív než děti. Ale největší problém mi zatím dělá školka. Paní ředitelka mi naslibovala, že když bude syn sám jíst a nebude se počůrávat, tak můžeme v průběhu roku naskočit. Podmínky máme dávno splněné, a ona si určuje, kdy by měl přijít a kdy odejít, což já odmítám akceptovat, když má chodit se ségrou do jedné třídy, tak už vidím ty scény a hlavně nevidím důvod, proč by moje mamka měla chodit každý den do školky třikrát (odvést syna, vyzvednout ho a pak ještě jednou pro dceru).
Ja mam taky trosku pocit, ze si chodim do prace odpocinout 🙂 nikdo po mne nechce utirat zadek ani pusu a kazdou minutu piti a jidlo a tuhle hracku a mami podivej, jaky ma ten bagr klepeto 🙂 ale uz se pomalu smiruju s tim, ze jim proste dosla trpelivost a ja pujdu jinam. Ja jsem se do prace tak strasne tesila, ze mne ted nikdo to nadseni sebrat nemuze - no a jestli to ma byt nekde jinde s jinymi lidmi, tak holt bude 🙂 diky moc vsem za zkusenosti 🙂

@lenka5731 pro moje nervy i nezdraví určitě..ale, no potřebujeme i těch pár tisíc, prostě muž neutáhne živit 4 členou rodinu z 1 normálního (tzn.ne průměrného) platu. Pořád si opakuju ty Výhody: pár kroků do práce, školy i školky (=žádné náklady na dojíždění, úspora časová), ráno v 8 = stihnu obě holky vypravit a odvést do školky a školy, 6h úvazek, a že to vydržím rok, než malá aspoň trochu povyroste. Po inzerátech koukám jak divá, posílám životopisy, prostě taková práce je špatně sehnatelná.