icon

Návštěva lékařky. Jaký na to máte názor?

amiranda
23. dub 2021

Zdravím damy😊 jsem zde čerstvé registrovaná. A hned nazacatku by mě zajimal vás názor na to co se nám s přítelem teď stalo... Máme spolu 6-ti měsíční holčičku "Tiffany". Se kterou pravidelně navštěvujeme dětskou lékařku. Vždy 1x za měsíc. S tím, že první 3 navstevy jsem s malou byla u lékařky ja a když měla být 4 prohlídka, nebylo mi dobře a tak mi partner nabídl, že s malou půjde na prohlídku on. Měla jsem z toho tedy trochu obavy (přece jenom je to chlap). A u lékařky musí být člověk obratný ve svlékání, přebalování a ještě konzultovani s doktorkou (vždyť to znáte). No ale nakonec když jsem videla to jeho nadšení, že s ní půjde, je totiž velmi "hrdý otec". Tak jsem zkrátka na to kývla... No a přítel se vrátil domů naprosto nadšený a unešeny, jak to tam probíhalo, prý na něho byly moc milý, se vším mu pomohli a Tiffanku vychvalili do nebes. Takže odtamtud odcházel pyšný jako páv. Byla jsem na něj taky pyšná, jak to zvládnul. Jediné co mi vrtalo hlavou bylo to, že na něho byli milý, což se u mě tedy říct nedá. Mě tedy sestřička nikdy nevitala s úsměvem a nadšení. No každopádně když se blížila 5 návštěva lékařky, tak se přítel sám už dopředu dozadoval, že tam půjde on. Tak se ho zase nechala jít a on se opět vrátil s tou nadšenou náladou, jak bylo všechno úžasné. S konstatovala jsem to slovy: "fajn tak s malou budeš lékařské návštěvy absolvovat ty. A dál jsme to neřešili. Přítel šel tedy na 6 návštěvu k lékařce už automaticky. Takže abych to shrnula, ja tam byla 3x a on tam šel teď po třetí. S tím, že domu se vrátil v naprosto rozloženém a smutném stavu... Paní doktorka totiž, kde jak vstoupil do ordinace ho začala bombardovat otázkami, kde jsem ja. Pak podotkla, že oni nejsou blbý, že mají oči. A na závěr mu řekla, že jestli příště nepřijdu ja, tak že to budou řešit... A to ještě chudák jak tam poslouchal tyhle nesmysly. Tak malá, i když nam nikdy nepláce, je to abnormalne klidný dítě, tak v té ordinaci nejspíš vycítila tu negativni náladu a celou dobu tam plakala (chudinka)...No řeknu vám, že mě přítele bylo tak líto, když jsem ho viděla jak se vrátil od té lékařky. On byl jak hromádka neštěstí. No nicméně ja jsem samozřejmě nelenila vzala telefon a do ordinace jsem okamžitě volala. Slusne jsem se zeptala, co přesně se v ordinaci dělo a že se mi přítel vrátil domu rozpoloženy. Načež jsem dostala odpověď, že se ho jenom ptali, co je se mnou, že prý jsou spíš zvyklý, ze s detma chodí maminky. A po celou dobu se sestřička smála a ujistovala mě, že si prý přítel celou věc špatně vyložil. No tak jsem to skousla a dodala, že příští návštěvu u lékařky podstoupime společně... A mě by teď zajímalo, co si o tom myslíte a co byste na mém místě dělali vy. Mě se to totiž přes noc rozlezelo v hlavě a došlo mi, že přítel by si těžko sam vymyslel takový příběh. No a hlavně... Se chci postavit za svoji rodinu!!! Co my má kdo psychicky rozhazovat přítele a rozplakavat dceru. Tak mi, prosím, napište Vaše názory. Budu se tesit😉

Strana
z6
somalicats
23. dub 2021

@gramar Tak ono jestli jí tam chodí 99 % maminek s dětmi a pak najednou začne chodit tatínek, tak asi zvyklí nejsou a může je to překvapit. Stane se, v tom nevidím problém.
Jo, naše holky taky vyslepičí všechno, naše pediatra je naštěstí rozumná a pobírá jak ty jejich rozumy, tak naše zvířectvo 😀

gramar
23. dub 2021

@drep Já z toho ten mindrák mám jen do toho sexu, pak mě to přejde. Přišla jsem totiž na to že mě už mají okoukanou a přečtenou, zato u tatínka si musí velmi vážně rozmyslet co jim za to stojí. Když jsem byla v práci a manžel doma tak jsem ta vzácnější a energičtější byla zase já, občas 😂
Jasně, já taky mluvím s doktorkou o všem, včetně nápadů na víkendové pečení když na to přijde. Proto mě nepřekvapí dotaz kde je maminka, spíš jako tu chybu vidím v tom "jestli příště nepřijde tak..." to už jen s blbě zvolenou intonací může působit jako výhružka, jenže já jsem tlama a manžel taky, takže bychom to asi rovnou na místě uvedli na pravou míru a buď by se to vysvětlilo jako špatně pochopené, nebo by to byl asi konec naší "spolupráce"... Ale jak říkám to záleží na situaci, tónu, konstelaci hvězd... zpětně těžko soudit...
@alexovka Zkus si to přečíst znovu, případně i včetně mé reakce... Ve zkratce, překvapuje mě že by mělo někoho šokovat (nebo nedej bože jen díky absenci matky při kontrolách vyvozovat nějaké důsledky, bez podezření) že na prohlídky s miminem chodí výhradně otec...

gramar
23. dub 2021

@somalicats Jasný proto jako stěžejní problém nevidím dotaz na to kde je matka, ale spíše to že za tím (údajně) následovalo cosi co se dá vyložit jako výhružka...
Jo já jsem za naší doktorku ráda, když vím co ty děti zvládnou nakecat občas trnu, rudnu, žasnu a omdlévám 😂

somalicats
23. dub 2021

@gramar Ale pokud si dobře přečteš ten popis od @amiranda, tak tam není jediná zmínka o tom, co na dotaz lékařky, kde je maminka, ten její odpověděl. Jak jsem psala dřív, jestli ji odbyl stylem, že jí do toho nic není, tak se nedivím, že zbystřila a mohla mít pocit, že je něco v nepořádku. A to bych jí teda za zlé rozhodně neměla.

zelenaesmolda
23. dub 2021

@somalicats
v takovem pripade bych se taky nedivila

alexovka
23. dub 2021

@gramar však proto jsem přidala to vyjádření sestry, když tam pak zakladatelka volala..myslíš, že tatínkovi budou vyhrožovat a mamince do telefonu vše popřou? To asi ne.

somalicats
23. dub 2021

@gramar Ad děti - díky tomu, že nás pediatra zná, na mě ještě nepřišla sociálka kvůli všem těm boulím a modřinám. Holt naše holčičky nejsou takové ty typické holky, co si hrajou s panenkama a vozí kočárky 😀, to jsou takoví divočáci, že vydají za x kluků. A ještě se nestalo, abychom šli na prohlídku bez modřin a boulí 😀

janedv
23. dub 2021

@alexovka to je ale hodne od veci nazor, ze matka toho vi nejvic? mozna u vas. Muj muz je zodpovedny rodic, vse, co se tyce zdravi deti vi naprosto stejne dobre, jako ja.

alexovka
23. dub 2021

@janedv pokud beru v potaz, že je otec 8 h v práci a matka doma s miminem, pak nevidím nic pohoršujícího na názoru, že matka zná dítě lépe. Těžko může otec vědět, jak často matka kojí, kolik dítě sní jídla v jeho nepřítomnosti, atd. Naše pediatra řešila nepřibírání na váze a zda kojim z jednoho nebo z obou prsou při jednom kojení, to by můj muž fakt nevěděl 🤷‍♀️

madbetka
23. dub 2021

@janedv Ono to tak běžně celkem bývá. Spíš mi přijde, že ty maminky to mají víc v paměti a vědí i detaily, pro muže je spousta věcí zbytečná informace. Ale když se někdo zeptá, tak to dohromady dají, minimálně můj manžel ano 🙂

Nedávno byl s dcerou na pohotovosti a lékař se ptal na výšku a váhu. Váhu nějak dal, ale kolik měří, to nevěděl. No poradili si, pánové - koukli jí na cedulku na oblečení, tam bylo 86/92, tak napsali 89 cm. A trefili se 😀

neomenia
23. dub 2021

Ehm, no. Myslím, že je dobře, že chceš změnit lékařku, protože ona bude nesmírně ráda, že s tebou už nebude mít nic společného, pokud máš charakter, jaký jsi tu právě ukázala.

Lékařka dělala jen svoji práci. Zeptala se, kde je mamka, to je normální, a ano, je ji po tom hodně, rozhodně má právo takové rodinné věci vědět a řešit. Říká se tomu "sociální anamnéza". Takže tak. Zakladatelko, řešíš úplný kraviny a moc bych ti přála, abys navždy musela řešit jen takovýhle p*coviny namísto opravdu vážných věcí. 🍀🍀🍀

felixfelicis
23. dub 2021

@neomenia Zeptat se ok. Jestli někdo zjišťuje sociální anamnezu takto:
"Pak podotkla, že oni nejsou blbý, že mají oči. A na závěr mu řekla, že jestli příště nepřijdu ja, tak že to budou řešit... "
, tak o tom mám asi trochu jinou predstavu.

neomenia
23. dub 2021

@felixfelicis to je otázka, jestli to tak opravdu řekla. Úplně se mi to nezdá, jestli to třeba špatně nepochopil, těžko říct.

somalicats
23. dub 2021

@felixfelicis Za celou dobu sem.autorka nebyla schopna napsat, co te doktorce jeji partner odpovedel na dost mozna normalne polozeny dotaz "kde je maminka"?... Tak se nelze divit, ze mohla zbystrit, pokud od zacatku chodila ona, pak se s chlapem vystridali a chlap nebyl schopny nebo ochotny normalne rict "ted chodim ja, manzelka je doma".

drep
23. dub 2021

@neomenia no, to bylo první, co mě napadlo: bože, ještě že jsem hlavně dospělácká doktorka😂😉

somalicats
23. dub 2021

@drep Taky si říkám, ještěže nejsem pediatr 😀

klokanka31
23. dub 2021

@drep Za tím se střídavkou si ale stojím. Dítě např.týden bez mámy, nevím no...navíc mám v okolí rodiny kde je střídavka, a děti jsou nešťastné, cítí že nemají domov nikde.

neomenia
23. dub 2021

@drep jj, a takhle my si tu žijeme 😁

klokanka31
23. dub 2021

@jako_mala_holka Taky chodíme oba, a je to jednodužší, já se starám o malou, a manžel zatím s doktorem komunikuje 🙂 Ale asi to tak nejde všude, kamarádka chodí k doktorce a tam je povolený pouze jeden doprovod 😮

drep
23. dub 2021

@klokanka31 takže týden bez mámy je blbě, týden bez táty je dobře? Odporuješ sama sobě v rámci jedné diskuze, protože tím říkáš, že táta a máma rovnocenní nejsou.

klokanka31
23. dub 2021

@drep Ty aby sis jednou do někoho nekopla. Si léčíš mindráky nebo co?😉 Řeknu to jak to máme s manželem my. Oba si myslíme že dítě patří hlavně k mámě. To ale neznamená že otec je něco míň. A taky si myslíme, že pokud už je v manželství dítě, pak by měli být rodiče rozumní, a když nejde o život, neničit vztah nevěrou atd, aby dítě mělo doma mámu i tátu.

inkheart
23. dub 2021

No, u nás se taky Dr. divila, kde jsem, když byl manžel na prvních dvou kontrolách s novorozencem sám, ale tak holt jen řekl, že jsem po sekci a je lepší, když sedačku tahá on. A víc to neřešily. Kdyby si dovolily takhle vyhrožovat, taky dítě okamžitě prehlasim jinam. Mně to tedy přijde šílené a nelíbí se mi představa, že k doktorce s malým dítětem může chodit jen nebo většinu času žena. Kde to žijeme?

inkheart
23. dub 2021

Na druhou stranu, pokud by se omluvily s tím, že se musejí ptát z důvodu x a y, ok, beru. Ale nedivím se, že tě to popudilo, je to zvláštní jednání.

somalicats
23. dub 2021

@klokanka31 Vidis, a u nas stridavka neznamena tyden bez mamy nebo bez taty, stridame v kratsich intervalech, protoze to tak vyhovuje detem. Navic na dulezite udalosti chodime hromadne, ted si nase petileta vymyslela, ze se boji prohlidky s ockovanim a ze nas tam chce oba. Tak pujdeme, no stress. Vse je jen o tom, jak moc berou dospeli ohledy na deti.

jako_mala_holka
23. dub 2021

@klokanka31 jo, u nás jsou dva doktoři a jeden z nich to má taky tak, že jen jedna osoba, ale myslím si, že to je teď v korona době, jinak obecně nevím, jak to má... Popravdě bych k takovému, kam bychom nemohli oba, ani nešla... Nám se to oběma tak líbí, že můžeme chodit s malou oba, on se celkově manžel "zapojuje" od začátku těhotenství a je to super... Ten by snad místo mě klidně i rodil 😄

klokanka31
23. dub 2021

@inkheart V Čechách 🤣

klokanka31
23. dub 2021

@jako_mala_holka My radši za pediatrem dojíždíme asi 25 km, ale víme že můžeme chodit oba, doktor je fakt skvělý, ani neměl problém malou vzít když jsem měla ambulantní porod.

jako_mala_holka
23. dub 2021

Jinak k diskuzi, že se zeptá, kde je maminka, bych pochopila, to vyhrožování by se mi nelíbilo, ale tak otázka je, jak to opravdu bylo, nikdo z nás tam nebyl, ani zakladatelka sama... Pokud by to opravdu bylo tak, jak se tu popisovalo a byly pak problémy i dál, tak bych to řešila přestupem k jiné doktorce, ale to se uvidí příště atd...

jako_mala_holka
23. dub 2021

@klokanka31 tyjo, to už je dost daleko, já bych měla problém, páč nemám řidičák 😄 my naštěstí máme doktora asi 15 minut od domu 🙂

klokanka31
23. dub 2021

@jako_mala_holka Taky nemám řidičák, ale když vyjde kontrola na den kdy má být manžel v práci, tak dostane paragraf a může nás odvézt. Navíc tenhle doktor je takový "rodinný", jeho otec byl taky pediatr, a k němu chodil můj manžel, pak ještě asi tři roky chodil k tomuhle 🙂 a patří k nejlepším pediatrům v okrese. V našem městě je pediatrička, ale co vím od kamarádek, tak nic moc...🙄

Strana
z6