Návštěva lékařky. Jaký na to máte názor?
Zdravím damy😊 jsem zde čerstvé registrovaná. A hned nazacatku by mě zajimal vás názor na to co se nám s přítelem teď stalo... Máme spolu 6-ti měsíční holčičku "Tiffany". Se kterou pravidelně navštěvujeme dětskou lékařku. Vždy 1x za měsíc. S tím, že první 3 navstevy jsem s malou byla u lékařky ja a když měla být 4 prohlídka, nebylo mi dobře a tak mi partner nabídl, že s malou půjde na prohlídku on. Měla jsem z toho tedy trochu obavy (přece jenom je to chlap). A u lékařky musí být člověk obratný ve svlékání, přebalování a ještě konzultovani s doktorkou (vždyť to znáte). No ale nakonec když jsem videla to jeho nadšení, že s ní půjde, je totiž velmi "hrdý otec". Tak jsem zkrátka na to kývla... No a přítel se vrátil domů naprosto nadšený a unešeny, jak to tam probíhalo, prý na něho byly moc milý, se vším mu pomohli a Tiffanku vychvalili do nebes. Takže odtamtud odcházel pyšný jako páv. Byla jsem na něj taky pyšná, jak to zvládnul. Jediné co mi vrtalo hlavou bylo to, že na něho byli milý, což se u mě tedy říct nedá. Mě tedy sestřička nikdy nevitala s úsměvem a nadšení. No každopádně když se blížila 5 návštěva lékařky, tak se přítel sám už dopředu dozadoval, že tam půjde on. Tak se ho zase nechala jít a on se opět vrátil s tou nadšenou náladou, jak bylo všechno úžasné. S konstatovala jsem to slovy: "fajn tak s malou budeš lékařské návštěvy absolvovat ty. A dál jsme to neřešili. Přítel šel tedy na 6 návštěvu k lékařce už automaticky. Takže abych to shrnula, ja tam byla 3x a on tam šel teď po třetí. S tím, že domu se vrátil v naprosto rozloženém a smutném stavu... Paní doktorka totiž, kde jak vstoupil do ordinace ho začala bombardovat otázkami, kde jsem ja. Pak podotkla, že oni nejsou blbý, že mají oči. A na závěr mu řekla, že jestli příště nepřijdu ja, tak že to budou řešit... A to ještě chudák jak tam poslouchal tyhle nesmysly. Tak malá, i když nam nikdy nepláce, je to abnormalne klidný dítě, tak v té ordinaci nejspíš vycítila tu negativni náladu a celou dobu tam plakala (chudinka)...No řeknu vám, že mě přítele bylo tak líto, když jsem ho viděla jak se vrátil od té lékařky. On byl jak hromádka neštěstí. No nicméně ja jsem samozřejmě nelenila vzala telefon a do ordinace jsem okamžitě volala. Slusne jsem se zeptala, co přesně se v ordinaci dělo a že se mi přítel vrátil domu rozpoloženy. Načež jsem dostala odpověď, že se ho jenom ptali, co je se mnou, že prý jsou spíš zvyklý, ze s detma chodí maminky. A po celou dobu se sestřička smála a ujistovala mě, že si prý přítel celou věc špatně vyložil. No tak jsem to skousla a dodala, že příští návštěvu u lékařky podstoupime společně... A mě by teď zajímalo, co si o tom myslíte a co byste na mém místě dělali vy. Mě se to totiž přes noc rozlezelo v hlavě a došlo mi, že přítel by si těžko sam vymyslel takový příběh. No a hlavně... Se chci postavit za svoji rodinu!!! Co my má kdo psychicky rozhazovat přítele a rozplakavat dceru. Tak mi, prosím, napište Vaše názory. Budu se tesit😉
@felixfelicis Tak autobusy jezdí, ale chce u toho být taky...
@klokanka31 tak to je super 🙂 najít dobrého pediatra je někdy umění
Stalo se nám něco podobného. Nejdřív jsem chodila s klukem jen já. Když jsem začala chodit do práce, museli jsme pracovat kvůli hlídání naproti sobě a shodou okolností ,každá návštěva vyšla na něj. ( krom toho že muž má řidičák a já ne, doktorku jsme neměli zrovna nejblíž), tak jezdil on. Krom toho, že syn je autista a čím byl větší ,bylo složitější pro mě ho udržet třeba při braní krve ,koukání do krku atd.
Taky to furt řešila. Prý, jestli jsem od nich neutekla a takové kecy... Jim to vysvětlil a byl klid.
@alexovka Hele dějí se různé věci, takže ano klidně mohla sestra říct v ordinaci něco a do telefonu něco jiného... Nebylo by to prvně ani naposledy. Prostě za mě závěr takový že dotaz OK, výhružky dost za hranou. To jak to ne/bylo v té ordinaci můžeme spekulovat, ale nikdo z nás tam nebyl, to si musí zakladatelka vyřídit s partnerem, případně s doktorkou...
@somalicats Jo já mám sice kluky, tak je to "přijatelnější", ale když jsem byla malá tak táta říkal že s každou prohlídkou čekal, kdy ho zavřou za to že mě mlátí 😂
Přijde mi poněkud nešťastná ta formulace, že pokud priste nepřijde matka, tak to budou řešit. Co jako konkrétně a jak by chtela sestra nebo lekarka řešit? Lekarka má sledovat vývoj dítěte, fyzicky, psychomotoricky, pokud dítě nenese známky týrání, tak ji do rodinných poměrů opravdu nic není. Nemá se ptát ani ze zvědavosti, protože ji po tom prostě nic není. Samozřejmě, že jsme u toho nikdo nebyl, al3 pokud to proběhlo opravdu takto, tak nevím co bych si o tom měla myslet.🤔 Můj manžel taky naprosto běžné zvládne jít s dcerou k lékaři, zvládl to, i kdyz dcera byla miminko, naštěstí máme pediatra, který se nad tím nepodivoval.
Pediatr, který řeší to do čeho mu nic není, není slušný pediatr. Nás pediatr je dosti starší ročník, často náladový, občas morous a v některých věcech neústupný. ... Už jsem si zvykla. Ale co se nikdy u něho nestalo, je toto... Aby, se podivoval (pohoršoval) nad tim, kdo k němu přivede dítě. U nás dokonce když se u jednoho z děti řeší nějaký problém, tak se stane, že jeden den tam válím já, dalsi den muž a lékař to vůbec neřeší. Nezajímá ho to a neřeší věci, které mu nepřísluší, ale řeší vývoj v problémů. Mimochodem nevidím nic divného na tom, aby běhali k lékařům s dětmi i tatinci. Jsou rodiči, ne jen rozmnožovateli.
@neomenia Cituji: ,,Lékařka dělala jen svoji práci. Zeptala se, kde je mamka, to je normální, a ano, je ji po tom hodně, rozhodně má právo takové rodinné věci vědět a řešit,, Odpověď: maminka je u zkoušky/u kadeřnice/s druhým dítětem/na nákupu/vaří/odpočívá....jako fakt nechápu, k čemu jí ta odpověď je a co je jí do toho...
@somalicats Ty to
@alexovka
@alexovka to co jsi z meho pribehu vytahla je vytrzene z kontextu. Ta pointa je prece v tech vyhruzkach, ze: "pokud priste s malou neprijdu ja, tak to bude resit..."
@petrasipkova1 proc sem pletes kojeni??? Ja ho tedy nezminovala a hlavne jsem nekojila...
@drep nicmene muzes mi popsat jak se podle tebe projevuje ta zavislost na matce??? Nechces mi tvrdit, ze kdyz se mamka vzdali a dite zustane s otcem, tak se mu dostavi abstinencni priznaky??? Ja to spis vnimam tak, ze se matky sami pasuji na toho bez ktereho by dite nemohlo byt...
@petrasipkto tam mam jako ted jit a delat jako ze se nic nestalo??? Tak snad mam nejakou cest a hrdost ne? Minimalne budu chtit vysvetleni k te zaverecne vete... Ze pokud ani priste nedorazim, tak ze to budou resit. Mimo bych byla kdyz bych delala mrtveho brouka.
@petrasipkova1 detsky lekar je detsky lekar, tak at
se stara o zdravi me dcery. A to ze jsem ve 4.mesici nesla s malou k doktorce ja,ze me dela jako spatnou matku???
@amiranda Ne, milá zlatá, ta pointa je v tom, co jsi tu ani na přímou žádost nenapsala - co Tvůj přítel řekl lékařce na dotaz, kde je maminka. Tím, jak se tu prezentuješ, jsi mě akorát utvrdila v tom, že jsi problémová osoba, co prostě udělá konflikt i z prdu a lékařka může být jen ráda, že od ní odejdeš.
@drep Tady to bude ještě na kolu a popkorn 😀
@somalicats a já nerada ani jedno 😂
@drep Já tu kolu po troškách vychlazenou, jediná mi dělá dobře na žaludek 😀. Popkorn jen neochucený. Tak tyčinky (i když ty zas tolik nemusím já, nemám ráda solené - totéž brambůrky) 😀
Já kolu pila naposledy při nějaké těhotenské gastroenteritidě a to už je bratru tři roky 😂 ale tak birrel a nesolené arašídy?😉
@drep To by taky šlo 😀. Snad mi birrel nevypijou děti (jdou po pivu jak slepice po flusu 😀 )
@somalicats přesně tak, zakladatelka mi z příspěvků připadá velmi arogantní, a lékařka může být za její odchod jen ráda.
@somalicats
@neomenia A proč se do ní hned navážíte? Kdyby vám pediatr řekl že když nepřijdete vy, že to budou řešit (jediné co mě napadá je sociálka?) tak byste taky byly v klidu?
@klokanka31 protože prostě nevěřím, že to opravdu bylo takhle.
@klokanka31 Umíš číst? Protože nikdo neví, jak tam ta konverzace vůbec proběhla a zakladatelka ani na můj přímý dotaz neodpověděla. Jestli tu doktorku její chlap poslal do háje po dotazu, kde je maminka, tak se vůbec nedivím, že lékařka mohla mít podezření, že v té rodině nebude všechno v cajku. Ty to furt převracíš na to, že otec taky může chodit s dítětem k lékaři. To tu ale nikdo nerozporuje.
@neomenia Takže že by si to zakladatelka nakonec vymyslela abysme se nad čím měly zas hádat?☺
@klokanka31 Nemusela si nic vymýšlet, jen neuvedla všechno. Já se jí tuším na stránce 2 ptala, co její přítel odpověděl lékařce na otázku Kde je maminka. Odpověď žádná. Takže buď byl na doktorku sprostej už chlap v ordinaci, nebo to všechno tam on špatně pobral a interpretoval. A ona z toho dělá pomalu třetí světovou.
@somalicats I kdyby jí poslal někam, tak jestli by si doktorka vyložila po jedné větě jak u nich doma musí být domácí násilý, pak by neměla dělat doktorku ale někde u věštecké koule. Jí má zajímat dítě a ne rodinné poměry.
@klokanka31 právě že v rámci péče o dítě ji zajímat rodinné pomery musí. Klidně si někde vygoogli obsah /náplň práce pediatra a obsah preventivních prohlídek.
@somalicats Ono taky záleží co mají za doktorku. Co slyším od známých, tak to někdy je fakt katastrofa. Mnozí doktoři si pořád myslí jak z nich pacienti musí být paf, jak si zaslouží hluboký respekt a nesmějí na cokoliv mít jiný názor. Ale to by bylo na jinou diskuzi ☺
@neomenia Tak to máme štěstí že našeho pediatra zajímá opravdu jen naše dcera ☺

@klokanka31 Aha, ale tak to je zase jiné vysvětlení toho, ze jezdíte na prohlídky spolu, když se tam musíš nechat odvézt.