"Nečekané následky" těhotenství
Milé maminky, stalo se vám některé, že jste na sobě zpozorovaly poo porodu nějaké "zvláštní" změny? Já mám např. o číslo větší nohy (boty, které jsem nosila dříve mi prostě nejsou), a narovnaly se mi vlasy). Myslíte, že je to jen náhoda, nebo existuje nějaké racionální vysvětlení, jak to s těhotenstvím a porodem souvisí? A máte některá podobnou zkušenost? Prosím berte to jako téma pro odlehčení 😉
Já mám taky větší nohu a od porodu mi pořád zarůstá nehet u palce na noze. Vlasy mám kvalitnější, ale to přisuzuju spíše olejům, které užívám při kojení.
Nakonec se to naštěstí nepotvrdilo, ale řešila jsem teď podezření na nějaký imunologický problém se srážlivostí krve, který se může rozvinout po těhotenství. Obecně těhotenské hormony dokážou v těle nadělat pěknou paseku. Na druhou stranu jsem vždycky trpěla hodně na záněty močových cest, po porodu už přes dva roky mám od nich naprostý klid.
@treasurka ne, kosti se ti nenatáhnou, ale ten prostor mezi nimi asi, ty vazy. fakt nevím. neprobírala jsem to s dr. nebo fyzio, aby mi to podrobně vysvětlili. ale o číslo větší noha po dětech mi přijde jako standard. všechny holky, co znám jsme to tak měly a boty před těhu šly prostě pryč 😀
@treasurka @blahova_andrea Holky, je to úplně jednoduché. Ta klenba je oblouk a když se zbortí, tak se ten oblouk vlastně narovná a zplacatí, tudíž se prodlouží plocha, kterou to chodidlo zabírá (snad to píšu srozumitelně). Součástí toho je i natažení svalů a vazů, které tu klenbu drží v oblouku. Děje se to, protože najednou ty nohy nesou větší váhu, než na kterou jsou zvyklé.
Tak to s těma nohama je hodně zajímavé. Mě tlačí všechny boty a porad jsem si říkala že to není možné. No tak jak vidím tak je...
V minulém těhotenství jsem vyrostla o 2cm ze 171cm na 173cm :D Tak jsem zvědavá, jak to bude teď... tehdy jsem na to přišla tak, že mi z ničeho nic byly krátké všechny kalhoty, co jsem nosila před těhotenstvím. Doktor mi to tehdy vysvětloval tak, že se díky hormonální bouři v těle "dodělá," co se v pubertě nestihlo 🙂 O větších prsou o číslo ani nemluvím...
@blahova_andrea Není to pravidlo, mně zůstala noha stejná.
@blahova_andrea No, ale mě vůbec nepřijde, že by se mi bortila klenba ... tak se asi prostě natáhly nějaké šlachy, čí co.
Taky mam vetsi nohy. Jinak mnoho dalsiho, ale to by se dalo cvicenim a stravou zlepsit 🙂 .
Narovnaly se mi vlasy, hrozne spatne se opaluju a kojenim mam hrozne nehty i zuby :D ale co se mala odstavila lepsi se to :D
@blahova_andrea Všechny určitě ne, ale asi jich bude dost. Prý je to časté (podobně jako třeba to vypadávání vlasů). Mě se to třeba vyhnulo. Boty nosím pořád stejně velké, problémy s nohama žádné nemám 🙂
Zborcena klenba a mám podezření na alergii na čerstvé jahody, do té doby nic ☹
@treasurka taky se mi po druhém porodu o číslo zvětšila noha 😀 když jsem šla rodit třetí, trochu jsem se bála, aby mi manžel pak do porodnice nemusel dovézt ploutve😂😂 ale naštěstí už žádné zvětšení nenastalo. Jinak nic. Akorát po třetím (a definitivně posledním!) mám dost bolestivou ovulaci😠
@zuzineckah Zejo! Ja po tretim taky, predtim jsem ani nevedela, ze neco probiha...
objevilo se mi astma po první dceři a rozházené hormony tak sem dost pribrala teď sem 14 po druhem porodu tak čekám nejake to prekvapko
Tak to,ze obleceni pred tehu jsem neoblekla ani po jednom diteti jsem cekala,verim ze na to jeste dojde.Ale ze budu mit co tehotenstvi o cislo vetsi nohu,to jsem necekala vubec. Plus vysusena pokozka rukou a nohou a podivna neucesatelna struktura vlasu k tomu 🙂)) ale u toho na navrat do normalniho stavu verim po ukonceni kojeni.Jen ty boty si musim koupit nove 🙂))
Mě se zvětšila o dost pánev a začalo se mi dělat v autě špatně. Dřív jsem v pohodě mohla koukat do mapy a tak a teď vůbec skoro ani na malou nemůžu reagovat... Když řídím, tak to naštěstí nemám 😉 a jak tady někdo psal, nemůžu spát ve své oblíbené poloze, šíleně mě bolí záda a tolik jsem jí milovala ☹ cca 4 měsíce po porodu jsem neměla na těle ani jeden chlup, což bylo super, teď už se mi ochlupení vrací, ale není to v takové míře 😉
Ahoj, o těch nohách jsem četla.. že to není zboření klenby nebo reakce na vyšší hmotnost. Ale že se nějak jako rozvolňují tkáně v celém těle - příprava na porod. Akorát jsem myslela, že je to vratné😕
Patřím mezi šťastné co si mohli nechat boty. Ale na druhou stranu se mi zhoršili potravinové alergie a narostlo mi spousty ochlupení navíc. Naivně jsem si myslela že to vypadá, ale rok a čtvrt po porodu to už nehrozí
No krome tmavsich vlalasu, tak uz vic jak pul roku (od porodu) bojuji s druhem atopickeho ekzemu na rukou - pucjyrky, ktere pak vzdy popraskaji do krve. Dle kozni to mam dedicne, jen bylo otazkpu kdy se to vzbudi. No a tak meju nadobi v rukavicich, umyvam a jakmile si nasadim rukavice z latexem, okamzite mi olezou ruce a mam bolaky
Já mám taky větší nohy a širší boky 😎

já jsem po porodu děsně zhubla, mám míň kg než před deseti lety. To je asi tak vše. A vlasy, ty mi akorát tak vypadaly 🙂