icon

Nechat se očkovat?

werysek3131
7. dub 2021

Ahoj všem. Mám na Vás takový dotaz, máme v práci možnost očkování proti covidu (pracuji v soc. službách) já jsem odmítla na začátku roku když chtěli nahlásit kdo jo kdo ne, covid sem prodělala taky začátkem roku.. Jenže teď je to už oficiální že už se bude očkovat a já jsem na vaskach... Prosila bych vaše názory třeba jak to s očkováním vidíte Vy.. Moc děkuji 🙂

Strana
z4
drep
8. dub 2021

@elencze muž musel druhý den po tetanovce pracovat na zahradě (tchýně) a ta ruka ho bolela snad týden.
@bbarshaa potvrzuju, na aro i na záchrance jsme po druhé dávce (ti, co byli po covidu už po první) měli snad úplně všichni 24 horečku, zimnici, třesavku, artralgie a myalgie, prostě obecnou reakci aktivace imunity. Nevím, co na tom je překvapivého či šokujícího, moje dcera měla po očkování vždycky dva dny teploty a já naposledy po tetanovce bolavej zadek snad týden. Zajímavé bylo, že tuhle reakci jsme měli my pod padesát, starší kolegové byli úplně v pohodě.

elencze
8. dub 2021

@drep je fakt, že já jsem taky normálně pracovala na počítači i v den očkování, takže jsem si to nejspíš zavinila tímhle. Nenapadlo mě, že by i taková nemanuální práce hrála roli.

somalicats
8. dub 2021

@drep Me bolela po prvni davce ruka asi 3 dny (ale jen to misto vpichu a okoli), jinak dobry, druha davka totez, jen se k tomu pridala druhy den fest unava, ale ja s tim tak nejak pocitala a byla jsem doma, tak jsem to prospala. Stejne to mivam po tetanovce, horecky jsem po zadnem ocko nikdy nemela (a deti taky ne, max.zvysenou teplotu). Je stejne sranda, jak ty bezne postvakcinacni reakce lidi u sebe tak hroti, pritom je to naprosto normalni... Jinak dalsi ockovani kolegove a kolegyne hlasili prakticky totez, respektive hur snaseli Astru (my dostali Pfizera).

jednaholkaa
8. dub 2021

@viridie Vtipne, no ani Sona Pekova by se nenechala ze stejnych duvodu ockovat, ale vy tomu rozumite jiste lepe nez ona..

drep
8. dub 2021

@jednaholkaa soňa peková je nějaká očkovací autorita? Aha🤷🏻‍♀️

werysek3131
autor
8. dub 2021

Díky za názory. Měsíc po covidu jsem měla hodnotu protilátek 1,9. A před 14 dnama byla hodnota 0.8 což znamena negativní..

evsi88
8. dub 2021

@kajalka mohla byste mi hodit prosím odkaz? Diky

evsi88
8. dub 2021

@jednaholkaa není to novinka mRNA vakcíny funguji od sedmdesátých let, ale to byste musela prostudovat relevantni zdroje a ne videa na YT

jednaholkaa
8. dub 2021

@evsi88 Testovany ano, ale pouzity v tak sirokem spektru poprve..

evsi88
8. dub 2021

@jednaholkaa na stejném základě je vakcina proti chripce, vztekline nebo třeba některým nadorovym onemocnenim

bassetlady
8. dub 2021

@elencze jj tuhle kombinaci jsem měla taky cca 3 roky zpět a byla to lahoda. Bolela mě kůže, nemohla jsem se ani učesat, jak jsem měla citlivou kůži. Teplota skoro 39.

jednaholkaa
8. dub 2021

@evsi88 No, tak zrovna vakcina proti chripce napriklad je spojovana s vyssim vyskytem alzheimera ve stari, ale to jiste vite kdyz mate tak nastudovano..

dixi86
8. dub 2021

Já byla relativně proti ještě na konci loňského roku, z respektu a z myšlenky, že já bych to snad se svým zdravím zvládla slušně. Od novýho roku, co vím, že jsem vážně nemocná, na vakcinu čekám jako na smilování. Teď mi do toho skočilo nachlazení a třeba už šanci nedostanu. Je to na každém, ale zvažte pro a proti.

evsi88
9. dub 2021

@jednaholkaa to myslite vazne? Zaslala byste mi prosím odbornou studii na tohle téma? Diky moc, už se tesim

evsi88
9. dub 2021

@jednaholkaa bylo by taky fajn si uvědomit, ze diky tomu, ze ostatni mamy ockuji, je dopřáno Vasim dětem ten luxus, ze ockovany byt nemusi. Protože diky proockovanisti vymizely (temer) smrtelně nebezpečné nemoci jako nestovice nebo spalnicky (reprodukční cislo spalnicek je tusim něco pod 20). A videla jste ty fotky nakazenych deti? Je Vám z toho dobre? Ne? Tak soupejte nohama a děkujte vakcinaci a tyhle antivax nesmysly si nechte do komunit na FB.

evsi88
9. dub 2021

@dixi86 drzim Vám palce ať se dočkáte co nejdrive🌻

petrasipkova1
9. dub 2021

Určitě se necháme naočkovat, babičky a dědečky máme naočkovaný a hned se nám ulevilo. Měli jen bolest v místě vpichu, jinak v pořádku.Já jsem astmatik, dcerka taky, covid se nám zatím vyhýbá, ťuk Ťuk. Manžel jako pracovník kritické infrastruktury je už zaregistrovaný a čeká na termín. Jiné východisko z téhle situace nevidim a opravdu takhle nechci žít další roky, chci aby bylo všechno jako dřív, strašně moc.

werysek3131
autor
9. dub 2021

@dixi86 držím Vám palce 🌺

werysek3131
autor
9. dub 2021

Je pravda že když člověk jde na běžné očkování tak nic neřeší, má se dostavit tak prostě jde.. U tohohle je to jiné v tom že to bylo vyrobeno rychle a někteří tvrdí jak je to vlastně jedná neznámá.. Potom samé negativní zprávy o očkování a člověk pak neví čemu má věřit.. Myslím že to tu někdo už psal, ale taky je pravda to že teď se ockuje hromadne a vždy je asi nějaký nežádoucí účinek a je to žhavé téma proto se o tom píše.. Když se nad tím zamyslím selským rozumem tak každé tělo reaguje jinak, na jednu stranu si nechci do těla dávat něco o čem mám pocit že je špatne ale na druhou stranu jsem kuřák a tělo si ničím i kouřením. Od teď se můžu nechat očkovat kdykoli jako pracovník v soc. Službách dle slov vedení, takže ještě budu chvíli přemýšlet a uvidí se.. Ikdyz si myslím že nás to stejně čeká všechny, někoho ze strachu z nákazy a ten zbytek aby mohli normálně žít... Každopádně děkuji za všechny názory 🌺

jednaholkaa
9. dub 2021

@evsi88 Bohuzel nemate pravdu co se ockovani deti tyka, ale do tehle diskuze uz se s vami poustet nebudu.. Doporucuji precist publikaci dr Strunecke Varovne Signaly ockovani, tam najdete vice o vakcine proti chripce a tom jak detsky mozek ovlivnuje ockovani. Btw, dekovat nikomu momentalne nemusim, protoze pokud se siri nekde spalnicky apod tak se nakazi i ockovani lide, protoze u velkeho procenta se protilatky po ockovani vubec nevytvori.. A svuj nazor si tu muzu vyjadrit stejne jako vy, tak me neodkazujte jinam.

aklin
9. dub 2021

Kdybych pracovala v sociálních službách nenechala bych se. Těmto nevěřím.

evsi88
9. dub 2021

@jednaholkaa měla byste tam nějaký relevantni zdroj než vedkyni, od jejíž zaveru se vědecká komunita distancuje? Já neříkám, ze je vse černobíle a stoprocentni, ale pokud chcete argumentovat na urovni, musíte mít své nazory podlozene. Poslala byste mi tu odbornou studii na ockovani proti chripce - doufam, ze jste nemyslela tu od pani dr Strunecke.

evsi88
9. dub 2021

@jednaholkaa také prosím tu na data o tvorbě protilatek po ockovani MMR, u jak velkého procenta se protilatky nevytvori. Dekuji

jednaholkaa
9. dub 2021

@evsi88 Prosim vas, ja s vami snad nekonzultuju diplomovou praci abychom si tady posilali zdroje 🙈

20190418
9. dub 2021

Očkování považuji pro sebe za zbytečné. Obecně mám k očkování vlažný vztah, u syna jen povinné a co nejpozději, abych měla klid. A stejně bych to viděla i sebe. Nebojím se nějakých následků očkování, ale a priori ho nechci. Nicméně je pro mě důležitá svoboda (což může být protimluv) a možnost cestovat, takže pokud bych měla možnost se naockovat, tak to udělám. Ať mám klid a můžu kam chci a kdy chci.

prejeta_zaba
9. dub 2021

@jednaholkaa ne, ty tady totiž šíříš nepodložené polopravdy a hoaxy, proto po tobě chtějí relevantní zdroje. Prostě lžeš, to je celé. 🤷‍♀️Očkování může mít nežádoucí účinky, to ti nikdo nevyvrací, ale že přímo způsobuje autismus a Alzheimera, to už je dávno vědecky vyvrácené, způsobuje je mnoho různých faktorů. Jestli tobě se něco nezdá, rozhodneš se neočkovat, tvoje volba, ale nešiř tady nějaké své domněnky jako pravdivé údaje.🤨

evsi88
9. dub 2021

@jednaholkaa to ne, ale házite mi tady nejakymi rádoby cisly a argumenty, tak bych rada videla z jakého zdroje je mate🤷🏻‍♀️

jednaholkaa
9. dub 2021

@prejeta_zaba No nepravdive udaje sirite jenom vy, ja jsem tady o autismu absolutne nic nepsala, to nevim kde berete. A ze “zpusobuje” Alzheimra take ne. Takze lzete vy.

jednaholkaa
9. dub 2021

@evsi88 Vy jste tady take prezentovala udaje o pouziti vakcin a zadny zdroj jste neuvedla. Ja jsem alespon napsala jmeno publikace ze ktere jsem cerpala.

jednaholkaa
9. dub 2021

@prejeta_zaba A jenom co se poskozeni zdravi po ockovani tyka, v USA existuje fond na odskodneni takovych deti a vyplatil uz miliony dolaru. Jenom to ze v CR jeste neexistuje a ockuje se tu povinne (narozdil od jinych Evropskych zemi jako treba Svycarsko) neznamena, ze si musime lhat do kapsy, ze je ockovani bez rizika.

Strana
z4