Nechat se očkovat?
Ahoj všem. Mám na Vás takový dotaz, máme v práci možnost očkování proti covidu (pracuji v soc. službách) já jsem odmítla na začátku roku když chtěli nahlásit kdo jo kdo ne, covid sem prodělala taky začátkem roku.. Jenže teď je to už oficiální že už se bude očkovat a já jsem na vaskach... Prosila bych vaše názory třeba jak to s očkováním vidíte Vy.. Moc děkuji 🙂
Uz nebudu v tehle diskuzi dal pokracovat a snad vas neuvidim priste v nejake diskuzi typu “moje dite po ockovani prestalo mluvit..” apod, protoze tech se tady na koniku objevuje celkem dost..
@jednaholkaa mě se libi, jak vám dosly argumenty, tak jakoby se vztyčenou hlavou odchazite ve smyslu “moudřejší ustoupí”. Taky doufam, ze nebudete u kohokoliv v rodině resit infekci, která by se dala resit vakcinaci.
@evsi88 Me netrapite, ani jste me nedostala do uzkych, nebojte. Data o kterych mluvim ja nejsou podporena penezi z prodeje vakcin a politickou strategii..
@evsi88 Vidite, takovou diskuzi jsem tu nevidela ani jednu..
mám tu možnost a nechám se, ale jen a jen kvuli tomu, abych mela klid od dalsi buzerace a mohla cestovat, o tom, že by to fungovalo nemam iluze, ale také si nemyslím, že je to smrtící záležitost 🙂
@jednaholkaa tak mi tedy ty studie o kterých mluvíte zaslete, nevim v cem je problem🤷🏻♀️
@jednaholkaa tak v USA taky ohřívají psy v mikrovlnce, tam je možný úplně všechno. 😂 Evidentně mluvíme o jedna o voze a druhá o koze, nikdo tu netvrdí, že očkování je bez rizika. Jenom je to potřeba podat tak, že neočkování je s dalším nemalým rizikem. Proč by asi jinak bylo zavedeno, aby tady Bill Gates všechny očipoval? Asi ne, což. 🙄
Pracuju si lidma a naockovat bych se nechala. Dřív jsem byla proti, ale když covid sejmul půlku firmy a já vidím, jak to ty lidi prožívali a mladý holky maj problémy... To se raději nechám naockovat. Ještě abych to přitáhla domů, nakazila děti, chlapa... tchanovce, co nám dost hlídaji.... To ne. Pokud je šance jak je ochránit, udělám to...
Pokud věříš tomu, že vakcína bez dlouhodobé studie bezpečnosti není pouze lidským experimentem, tak do toho jdi, ale pokud by se ti projevilo nějaké závažné onemocnění, tak věř tomu, že se společnost se k tobě obrátí zády a bude se muset starat a pomáhat rodina, nikoho to z těch co ti radí očkuj se i přes možná neznámá rizika nebude absolutně zajímat. pak ti napíšou byla to tvá svobodná volba...
@werysek3131 děkuji

@jednaholkaa jaké údaje? To je obecně uznávaný závěr - myslim, ze o kolektivní imunite je zdrojů dost, ale ta vase data jsem ještě nikde nevidela proto se ptam. Vidim ale, ze jste se dostala do uzkych a mesmyslne odpovidate, takže vás nebudu dal trápit a vycházím z toho, ze žádná taková studie neexistuje a vse jste si vycucala nevim odkud - jak jsem psala vyse, od pani de strunecke se vědecká komunita distancovala takže to opravdu neberu jako relevantni zdroj. Když napisu, ze je země kulata, taky to potřebujete dokázat studii?