icon

Nejhezčí a nejhorší jméno

lili_liska_z_lesa
7. únor 2017

Dávám anketku 🙂
Jaké jsou podle vás:
1. NEJHORŠÍ chlapecké a dívčí jméno

Strana
z8
monieli
12. únor 2017

@mzp Znala jsem Miliče Adamčíka, takže to jméno skutečně existuje 🙂

vevina14
13. únor 2017

@wendy123 já třeba Emmu mam a dala jsem to jen proto, že se mi to víc líbí ke jménu jak 4mistne napsané jméno než tři místně. Jiný důvod nemám, proste se mi to víc líbí.

bureska
13. únor 2017

1. Pro mě je nejhezčí chlapecké jméno to, které má můj syn - Jáchym. Měla jsem pro něj slabost už v pubertě a tak volba byla jasná. Škoda jen, že už je to tak "profláklé". Dále se mi líbí Tomáš, Marek, Filip. Holčičí pak Barbora, Hana, Tereza, Eliška
2. Nemusím jména jako je Kevin, Eliáš, Klaudie, Šarlota,

la_amanita
13. únor 2017

Všechny -slavy a -míry ke mně, i v ženské verzi, prosím! A klidně i toho Bořivoje. My budeme mít jednou Karla a pro holku bych chtěla Milenu.

alen_ka
16. únor 2017

@astyna Valérie Vopršálková ještě jde, horší by byla Emilly Vopršálková 🙂

lotosek
16. únor 2017

Nelíbí se mi ženské variety mužských jmen typu Václava, Vladimíra, Jindřiška, Oldřiška, Františka, to si vždycky pomyslím, že tatínek hodně nepřenesl přes srdce, že se mu nenarodil syn a chudák holka si to slízne na zbytek života.

panickatlamicka
19. únor 2017

Mne se nelibi jmeno Vanesa, na to mam alergii, dale Natalie,Klara a Jarmila.Z klucicich bych nikdy nedala Kamil, Jarmil a veskere -áše. Libi se mi jmena Marek a Vendula (jmena mych deti) a Albert, Oliver (u toho me mrzi, ze uz je davan dost casto), Kristian a holcici asi jen Marketa (tak by se byval jmenoval Marecek). Ne, ze by mi prisla vsechna divci jmena spatna, ale ted me nenapada zadns, h ktereho bych si rekla JO to bych dala svemu diteti. Anicka, Jana, Tereza..atd jsou jmena, co neurazi, ale zadny wow efekt u mne nemaji.

pincola
13. říj 2019

Obnovuji diskuzi, přečetla jsem a nasmála jsem se. tak nejoblíbenější jména celkem najdeme v top15. Ale na neoblíbená jména nic takového neexistuje. Mě se líbí většina těch nejčastěji dávaných jmen. No a nelíbí se mi Meda, Vanda Bonifác a Vavřinec (všechny 4 znám z pískoviště). Jo a ještě Mikula!!! ne Mikuláš, ale prostě Mikula na kluka.

adelinaover30
13. říj 2019

Nejstrašnější jsou podle me Kevin,Angelika a atd.,proste jmena z filmu a pohádek, zahraniční, nejlepe k echt českému jménu 😂 pak nemam rada Matyas,Tadeas,prijdou mi jako ena pro deti,ne pro dospělé muže

daasqua
13. říj 2019

Taky se mi zvlášť nelíbí, když je ultrahypermega zahraniční křestní jméno k českému příjmení, zvlášť když se pak člověk musí 3x ptát, jak se to vlastně píše a pak stejně ani neví, jak dítě oslovit. Jinak se mi moc nelíbí zmiňovaná Otýlie, Adolf, zvláštnosti typu Melichar/Pankrác/Heřman... Moc ani nemusím nyní velmi oblíbené -áše (Jonáš - jak na psa, Matyáš, Tadeáš, Mikuláš, příp. Maxmilián), ale člověk to slyší tolikrát, že už mu to tak nepřijde, jen by to nedal vlastním dětem.
Tradiční česká jména typu Anna, Kristýna, Tereza, Lenka, Petr, Martin, Václav, Lukáš... ty jsou fajn a mám je ráda. Docela se mi pro holky líbí delší jména typu Veronika, Daniela, Michaela, což s naším poměrně delším příjmením byl menší problém (hlavně začíná na V), ale u dcery jsme tak dlouho vybírali a přebírali, že je to nakonec ta Daniela (manželovi i mně se vždy líbil Daniel, manželovi pak Dana, tak jsme to nakonec zkombinovali). Asi se mi líbí, když je ve jméně "I", takže třeba Patrik, Linda, Martin, Monika... Manžel chtěl spíš ne tolik profláklé, protože máme velmi časté příjmení a jen on má v okolí jednoho bloku dva přesné jmenovce, kteří si navzájem kradou poštu.

prejeta_zaba
13. říj 2019

Nesnáším za každou cenu zvláštní jméno, schválně zdvojené hlásky, prostě aby chudák jmenovec musel fakt každému to jméno třikrát opakovat - Mathias, Carolline. Zvláště když pak na něj stejně volají Máťo, Dóňo, Vinco a podobné hrůzostrašnosti. 🤨 Obecně nemám ráda přechylování a -čo, takže když už tak Dominik, Michal, ale ne DomČA a MíŠA, ale stejně to k tomu většinou sklouzne. 🤷 U některých jmen je dobře, že zůstávají u generace 60+ a dávají se spíš raritně - Božena, Jiřina, Jarmila... Nedokážu pochopit podivná jména typu Konstantin, Zoe, Meda, Kristián... Většina jich asi patří spíš do starověku a mohla tam i zůstat. 🤨 Jo a poženštelá nebo naopak mužská jména (Marcel, Kamil a nebo Ondřejka, Luďka..). Líbí se mi pokud je hodně variant jak oslovovat a asi taková ta méně dávána klasika - Dorota, Linda, Vojtěch, Štěpán, Ondřej, - nemusí zas být v první desítce. 🤷

hankaviki
13. říj 2019

Nelíbí se mi prý nyní oblíbené jméno Barnabáš u kluka, Iveta u holky.

petrajager
Autor odpověď smazal
inessa26
13. říj 2019

Nejhorsi jmena pro kluka pro me jsou Ludek a Milos 😊 a pro holku Ruzena nebo Otylie.
A libi se mi takova spis tvrdsi jmena, pro kluka Roman, Alexandr, Boris, Radovan. A pro holku Romana, Darina, Ida, Marika 🙂

seety
13. říj 2019

Ja asi zkousnu všechna jména ale je jedbo, které prostě moc nechápu a to Květoslav. Jednoho znám a prostě nevím jak jinak mu říct než Květáku 🤷 😂 tak jestli někdo máte/znáte, jak se proboha takový chlap/ kluk oslovuje - třeba i zdrobnělina pro dítě atd.. nebo fakt už od miminka se mu říká Květoslave? 🤔

rituska88
13. říj 2019

@seety Máme známého. co se jmenuje Květoslav, je to teda už starší pán, ale co si pamatuju, odjakživa mu každý říká Květoš 🙂 No, když se nad tím zamyslím, je to zvláštní...
Jinak každé jméno jde říct hezky i ošklivě a záleží, jaký k němu kdo má vztah. My třeba máme doma toho ,,neoblíbeného" Josefa. Pro mě i pro manžela je to hezké jméno, protože se tak jmenují naši tatínci, a syna jsme tak pojmenovali nejen ,,po dědečcích", ale i proto, že se nám to jméno samotné líbí. Říkáme mu Pepíček, Pepča, Pepulka, Pepí a když zlobí, tak občas ze srandy Josefe! 🙂 Líbí se mi hezká ,,česká" jména a nemám ráda, když má někdo jméno, které neumím přečíst nebo vyslovit - třeba Viviane, Adeline, Eaton apod. - třeba tihle všichni jsou děti s typicky českým příjmením a dva z nich navíc mají i dvě křestní jména...To pak člověk vůbec neví, jak toho dotyčného oslovit, tak raději neoslovuje vůbec ☹

codal
13. říj 2019

Já myslím, že se to poslední dobou hodně mění a ta hranice "normálnosti" jmen je čím dál tím širší, což je fajn.. jako pořád, když otevřu kalendář, jsou tam jména, která mně osobně přijdou šílená, ale zas na druhou stranu ještě před pár lety mi třeba Malvína nebo Jenovéfa přišly taky úplně cáklý (nechci se někoho dotknout), a dnes se mi líbí, asi bych je teda nedala, protože na mě jsou až moc netradiční, ale přijdou mi krásná.. i můj vkus se zkrátka s věkem mění a jsem asi i víc tolerantní..když jsem rodině oznámila, že se dcera bude jmenovat Miriam, taky si tloukli na čelo, že jako proč tak divný, starý, neklasický.. a já ho miluju, k dceři krásně sedí a dneska začíná být zase čím dál tím víc oblíbené.. za mě ty nejvíc ulítlý jsou Fridolín a Kunhuta🤦 a když se mluví o zvláštních jménech, vždycky si vzpomenu na Aglaju Vopajšlíkovou z Takové normální rodinky 😂..

codal
13. říj 2019

@carmilla mám to stejně, musela jsem dát dětem jména, která jsem nikdy neučila a ani nikoho s tím jménem neznám 😀..

lysecek
13. říj 2019

Vtipná diskuze. Mně se nelíbí jména, co frčí (kamarádka má ve skautské družině 6 Josefín, ta družina má snad jen 6 členů??), jména přece jsou od toho, aby se člověk odlišil od ostatních - i když nemusí se lišit zas moc :D. Nellinky, Sofinky, Charlotty, Natálky mě neuráží, ale sama bych tak dítě nikdy nepojmenovala, připadá mi to příliš "princeznovské" v tom nejvíc Disney významu toho slova. Jména Jana a Lenka mi přijdou zas obyčejná až moc (i když pěkná). Z chlapeckých nemusím ty zmiňované -áše. Jak tu někdo psal, že nemá rád jména s mužskou i ženskou variantou, Petr a Petra apod., tak to mně se naopak líbí, a kdosi tu psal, že je hrozné jméno Vlasta, ani neví, zda klučičí nebo holčičí (Ty nejsi Machová, ty jsi Mach? Ty nejsi Vlasta, ty jsi Vlasta?!), to jsem se zasmála :D.
Pak mi ještě přijde úsměvné, jak se lidi často ohání "echt českými jmény" a pak vybalí Jana, Jiřího nebo Jakuba (hebrejské, řecké, hebrejské), Annu nebo Marii (obojí hebrejské).
Hodně se mi líbí třeba Martin a Martina, Růžena, Dora, Květa, Alfréd!! (strašně jsem chtěla dát, neprošlo), Ronald i Roland, Ferdinand, Donald (což jsem chvíli zvažovala před Trumpem)... Na každé jméno se dá zvyknout, ale nikdy bych nedala Milouše (ani Miloše). Při výběru jména jsem koukala hlavně na význam.

biedronka10
13. říj 2019

Nejhorsi, nejlepsi..... To je relativni pojem, protoze kazde sedi k necemu (prijmeni) a k nekomu jinak. Pro me osobne spis vzdy bylo dulezite, jakou sugesci si vybavim k danemu jmenu, tedy povahu lidi, coz hodne ovlivni to, s jakym clovekem se setkam. Me se libi staroceska jmena, nebo vznesenejsi, takova maji i me obe dcery, ale zase..... Mame cizi prijmeni, tak to hezky sedi a nebojim se toho. U Omackove, nebo Koblizkove by se clovek musel prizpusobit jinak. No a jak jsem rekla, u jmen ktere nemusim nemam ani tak problem, ze by byla oskliva, ale spis s tim, kdo je nosil a jake vzpominky mam na neho.Takze ja mam nejvetsi problem s Pavlami, Katerinami ci Marketami v osobnim zivote, byt pro jine to jsou fajn zeny... Ac na to moc neverim, tak nekolikrat se mi stalo, ze vice nositelu stejneho jmena, meli urcite stejne povahove rysy. Z klucicich se mi moc nelibi ta extra cizinecka jmena, a zase, platim tam u me to same s tou sugesci.

chlebika
15. říj 2019

Ne že by byly nejhorší.. To asi není žádné. Každému se líbí něco jiného. Ale mě osobně se nelíbí například Jáchym, Metoděj, Ludvík. A ženské: Bohuslava, Květa, Ludmila.

Strana
z8