icon

Nejhezčí a nejhorší jméno

lili_liska_z_lesa
7. únor 2017

Dávám anketku 🙂
Jaké jsou podle vás:
1. NEJHORŠÍ chlapecké a dívčí jméno

Strana
z8
wendy123
10. únor 2017

Me by spíš zajímalo proč dnešní matky musí nutně do jména svého dítěte nacpat co nejvíce zdvojených písmen. Takže i když v českém kalendáři máme jména jako je Nela,Stela, Aneta,Ema,tak se poslední dobou rodí Nelly,Stelly,Annetty a Emmy? Může mi to někdo vysvětlit co to má za význam?

pajapajunka
10. únor 2017

@wendy123 já si myslím, že v dnešní době je to tím, že je normální třeba odjet studovat, žít, do ciziny a tam je to normální...

sandrakolecarova
10. únor 2017

@elu zrovna nechapu, co je na jmenu sandra cikanskeho, jmenuju se tak temer 30 let, je v ceskem kalendari a jsem s nim spokojena.

andak333
11. únor 2017

Análka 😁😁😁

renatalen
11. únor 2017

Nelíbí se mi jména, co poslední dobrou frčí - Izabela, Jasmína, Šarlota psána jakkoliv, Liliana, Elizabeth. A nikdy bych nedala Boženu. To je za mě fat hrozný. Z klučičích všechny na áš, Samuela a Pepu.
Líbí se mi jména Alexandra, Adriana, Kristýna a Dominik, Adam, Jakub.
Minule jsem slyšela, že se někdo jmenuje Chanel a Mercedes :D. A u nás je jedna holčička Noemi.

dora13
11. únor 2017

@wendy123 aby byly svetovy, prece😃😃 Taky me to irituje, hlavne kdyz to pak vidim napsane zdrobnele jako Emmicka nebo Ellinka, to vypada ohromne elegantne👍🏻😬

saoirse
11. únor 2017

Mě to tedy zrovna třeba u Emmy smysl dává,stále vidím jméno Anna, kde teda s jedním N by mi to přišlo trochu očesaný...Dcera se jmenuje Marianna právě podle tohoto vzoru - vychází z jmen Marie Anna,bez zjesdnodušujícího upicnutí písmenka. I když jsem nad tím dlouho uvažovala,přece jen praktičtější by byla druhá varianta...Anetta a Nella je teda fakt trochu zbytečný,souhlasím...

saoirse
11. únor 2017

Mě se teda nelíbí módní trendy...Jsou jména,která jsou frekventovaná dlouhodobě,třeba právě Anička,Marie, to je pro mě cajk. Ale ty Elinky, Nelinky, Sofinky... Tadeášové,Tobiášové,Sebastianové...

mutsynka
11. únor 2017

Mě se nelíbí takový ty jako Jaroslava, Božena, Blažena, Vladěna, Zdeňka, Květa,Jitka, Marie, Lea,... A z kluků Karel, Josef, Miloslav, Květoslav, Bohuslav, Adolf, Alois, Jaromír,Alexandr...

A líbí se mi Adriana, Ema nebo Adélka a z kluků Adam, Daniel nebo Michal

Co nechápu, proč se dnes dětem dávají 2 jména? Stejně se pak používá jen jedno jméno 🙄

saoirse
11. únor 2017

Pak je taky vtipný, když se do jmen cpou samoúčelně zbytečný písmena a v českym jazyce to nedává vůbec žádnej smysl : Sophie, Sarah etc.

astyna
11. únor 2017

Mě se líbi i Linda - ale kdyby se tak nejmenoval každý druhý čokl v okolí, klidně bych ho dala. To pak člověk zavolá Lindo a přiběhnou dva jezevčíci...

gracinka7
11. únor 2017

@mutsynka To je to, co mi vrtá hlavou už dlouho, ale zatím nikdo nebyl schopný mi to vysvětlit. Podle mě jde jen o to, že rodiče chtějí být akorát zajímaví.

dora13
11. únor 2017

@astyna ja mam tenhle problem se Sarou, znam prilis mnoho retrivru tohoto jmena...
Na druhou stranu mi spousta lidi rikala, ze Alan je psi jmeno a neodradilo me to ani v nejmensim😃

astyna
11. únor 2017

@dora13

Alan Alda, Ala(i)n Delon... takoví krásní chlapi 🙂 mě se to jméno moc líbí, ale nehodí se k příjmení. Proto jsme volili Jan, máme lidové ryze české příjmení, tak aby to ladilo.

Já třeba začínám mít i problém, že, jak je člověk starší, tak si se jmény spojuje osoby a pak určité jméno nechce dát 😀

dora13
11. únor 2017

@astyna a co teprve Alan Rickman!😃 (Btw, Jana mame starsiho😊)

A ty vazby na konkretni osobu jsou hrozny, strasne moc jmen jsme kvuli tomu vyskrtli -- manzel treba hrozne chtel Filipa, coz se mi taky libi, ale je to muj byvaly a i kdyz jsme se rozesli v dobrym, tak ta asociace je proste moc silna a vadilo mi to😅

hindin
11. únor 2017

@astyna My máme Lindu a teda v životě jsem neslyšela, že by měl někdo Lindu psa . Z dětství si pamatuju kočku Lindu v pohádce. Starší je Terezka a to teda psích Terezek je v okolí hodně. Já jsem Andrea a kámoška měla psa Andrejku.( a byl fakt hnusnej😀 ) Sára je náš pes , ale přišel už se jménem. Psa Alana měl můj brácha a moje dcera ho má v plánu v případě druhého syna. My měli leta psa Oskara a kámošče se to tak líbilo, že tak pojmenovala syna. Já teda radší jméno po super psovi , či kočce, než po nějakym debilovi. Jo a moje nej kamarádka je Petra po babiččině krávě.😀

vevina14
11. únor 2017

Zjistila jsem, ze je jedno, jaké dáte jméno, na každé se dá zvyknout.

evajasanska
11. únor 2017

Myslím, že nejhorší jména jsou v dnešní době: Kunhuta a Metoděj ....

luciza
11. únor 2017

@evajasanska Kunhutu bych taky nedala, tezko rict jak jinak nez Kunhuto ji oslovovat. Ale Metodej.. Met prip. Tody mi kupodivu neprijde tak hrozne a to, nez jste to sem napsala, me ani nenapadlo 🙂

malinkaelinka
12. únor 2017

Podle mě každé jméno může být pěkné, ale musí se dobře oslovovat...aby mělo pěkné zdrobnele oslovení pro dítě i oslovení pro dospělého...mě se líbí Jan, Jakub, Eva, Anna...jednoducha a klasicka...ale třeba Honzů máme v rodině už moc, z obou stran, navíc to byl můj bývalý...taky se mi strašně líbí Tadeáš, kvůli HIMYM, líbil se mi Ted a tohle je pekna česká varianta 🙂 pak jsou jménaN ktera prostě vybízí k zesmesnovani a to bych taky nedala...Alice palice roztrhala zajíce, Jitko...kraavo...apod 🙂 🙂 a mělo by aspoň malinko korespondovat s příjmením, holka se sice vdá, ale přeci jen par let s tím bude muset žit...Sophia Vomáčkova je prostě směšný 🙂

astyna
12. únor 2017

@evajasanska

Kunhuta 😀DDD

verusak87
12. únor 2017

@malinkaelinka Taky se nám líbil Ted a tak máme Teodorka 🙂

jedlin
12. únor 2017

Z klučičích se mi vždy líbil Jan, Vít a Vojtěch. Prvního syna máme Honzíka a u druhého jsme se nemohli rozhodnout, zda Vít nebo Vojtěch, tak Máme Tomáška. Kdyby náhodou bylo třetí, tak by to byl Vítek, to je mé srdeční jméno a pro holčičku je výběr těžší, to fakt nevím... 🙂

viti
12. únor 2017

@jedlin ja mam honzu a vitecka a ted pozit tt.😉

latkovkybrno
12. únor 2017

@dora13 Alan je pro mě jedině Alain Delon a Alan Alda a to jsou úplně BOŽÍ chlapíci. Takže žádný pes, ale krásný a vtipný chlapík !

latkovkybrno
12. únor 2017

@evajasanska Jednoho Metůdka mají naši přátelé a přijde mi to docela pěkné jméno, ale to je tím, že se mi líbí staročeská jména. Kunhuta je docela už silný šálek kávy i na mě :D

jedlin
12. únor 2017

@viti Super výběr🙂

jedlin
12. únor 2017

@viti A jaké/ jaká jména máš vybraná?🙂

viti
12. únor 2017

@jedlin no zatim je to jen zacatek mam trosku obavy boli mne bricho, zitra volam k dr., kdyby to vyslo tak holka Justynka a kluk nevim😅

evajasanska
12. únor 2017

@astyna Krásná jména pro chlapečky jsou třeba taková "typicky česká" jako Oliver nebo Williem ... Olíček a Willík ... 🙂

Strana
z8