icon

Nejhezčí a nejhorší jméno

lili_liska_z_lesa
7. únor 2017

Dávám anketku 🙂
Jaké jsou podle vás:
1. NEJHORŠÍ chlapecké a dívčí jméno

Strana
z8
alen_ka
9. únor 2017

@latkovkybrno teda vás musí být jak Hujerů, jak zvládáte rodinné oslavy? 🙂 (nebo nedejbože pohřby, tam chodí všichni)

handous
9. únor 2017

@latkovkybrno s prominutím , ale chudáci děti. Vám a vaší sestřenici se asi ta jména líbí, ale chudáci až budou v pubertě. Dnešní mládež je nevyzpytatelná.

hindin
9. únor 2017

@handous Pane bože holka , co to meleš? Jaký chudáci?! že se ta jména nelíbí tobě, neznamená , že se nelíbí hromadě jiných lidí. Mě se líbí moc. Nebo by bylo lepší, aby rodiče dali stopadesátýhodevátýho Kubíka v ulici ?? Mmch mládež je nevyzpytatelná vždy, ne jen dnešní.😉

astyna
10. únor 2017

Ono vždy záleží na příjmení. Taková Valérie Vopršálková je spíš pro smích 😀 Já bych třeba dala i Kubu, kdyby se hodil k příjmení a je mi jedno, zda ho i má i sousedka od naproti. My máme třeba Honzíka, ikdyž je ve trojce nejčastějších 🙂

Ted prý frčí Samuel nebo Alex - do poradny jich chodí hafo.

astyna
10. únor 2017

@handous

souhlasím s tebou, navíc na takové děti je vždy "vidět". Kamarádka učitelka by mohla vyprávět. Zase pokud se to dětem líbí, tak se oproti narážkám mohou obrnit a nebo i ozvat. Já jsem třeba Andrea - a vyslechla jsem si taky dost (ájo, kde máš fíka, ája stránka (vliv příjmení), ale nikdy nic hanlivého).

latkovkybrno
10. únor 2017

@handous :D vy také promiňte, ale chudáci ti, kteří mají názor jako vy 🙂

latkovkybrno
10. únor 2017

@astyna Nám učitelky výběr jmen chválí. Ale opravdu nemám potřebu cokoli obhajovat, přijde mi to úsměvné soudit někoho dle jména. To vypovídá o tom, co soudí, nikoli o tom, kdo je souzen.

astyna
10. únor 2017

@latkovkybrno

Ale to není o tom souzení. Já jsem měla spolužačku Nicolettu - nejen, že jsme jí říkali Nicoret, to ještě šlo, ale při jakémkoli průšvihu si každý pamatoval jen ji :D takže já taková jména jen vítám 😀

latkovkybrno
10. únor 2017

@hindin No jasně. Třeba Jitka Pipka že.. Nebo Anežka, co má pi.. na ježka.. Lenka Plenka Podkolenka.. Bla bla... Zrzavé děti, hubené děti, tlusté děti, malé děti, velké děti.. kdo se chce smát odlišnosti, tak ať se směje, vypovídá to o něm a ne o tom komu se posmívají. Mé děti jsou psychicky vyrovnané a sami nemají potřebu se komukoli smát a už vůbec ne kvůli blbosti jako je jméno. Pokud se jim někdo bude smát, v klidu si to proberem a je to.. Ta jména se nelíbí jen mě a sestřenici, ale celé rodině. Nejsou to zdaleka ta nejzvláštější jména, co tam jsou, babička byla Apolonie, další sestřenice je Lujza... Ale jsou tam i obyč jména - Katka, Jan, Milan, Mirek atd.. Každého věc, ne ? Kdo s tím má problém, měl by se zamyslet v prvé řadě na svými předsudky a názory.. Jo a - s dětmi pracuji, je to moje profese, a rozhodně jsem přesto v klidu.. Jména nejsou to, čemu se děti smějí..

astyna
10. únor 2017

@latkovkybrno

V čem jsou ti lidé chudáci? jsme v česku, máme český kalendář, nevidím v tom nic "chudinkovského".

latkovkybrno
10. únor 2017

@astyna No dyť. Právě pro mě není chudák nikdo. Tedy kvůli jménu. Chudáci jsou ti, co to vidí jinak, omezeně.

mrmag
10. únor 2017

Mně se nelíbí Jaroslav, Lukáš, ale není to nic, z čeho by mi vstávaly chlupy. Všechna jména jsou pak ve výsledku hezká, ve finále jde vždycky pak o majitele jména.. ale celkově nemám ráda, když se děti jmenují stejně jako rodiče, když je přitom tak krásných českých jmen. 🙂))

ivana345
10. únor 2017

Tak nemuzu rict, ze je nejake jmeno nejhorsi, ale ani nejlepsi 🙂 my mame syna jmenem Tomáš a dcera je Nataša 🙂 Sofinek, Viktorek, Emiček a dalsich takovych je u nas hrozne moc 🙂 Nataša neni široko daleko 🙂

hindin
10. únor 2017

@ivana345 Nataša Gollová 🙂, moc hezký jméno.

ivana345
10. únor 2017

@hindin naše je Nataša Tabajová 🙂

hindin
10. únor 2017

@ivana345 Moc krásný! Mám s tou Gollovou takovou milou asociaci.🙂

alexsandra
10. únor 2017

Ja teda nemam rada jmeno Josef/Pepa a z divcich Ruzena, nebo Kvetuse..

kzuz
10. únor 2017

Nelíbí se mi Maxim, Nikolas a z holčičích Sandra , Otýlie, Františka.

lenny.cz
10. únor 2017

Mám totálně zošklivené klučičí jméno Jakub, alespoň tady u nás jakoby snad neexistovalo jiné jméno. Jo a ještě jedno šílené - Vlasta - a ani nevím, zda je to klučičí nebo holčičí 🙂 Mám dva syny, jeden je Tobiáš a druhý Teodor. Jméno Teodor je tu široko daleko jediné a většina na nás kouká divně, ale zvykají si 🙂 Pro holku jsem měla vybranou Anitu nebo Doroteu.

colenne
10. únor 2017

za mě je katastrofa dívčí jméno Tekla

pajapajunka
10. únor 2017

@dzogobela jo! Já jsem Pavlína a hodně lidí mi přeje k svátku na Pavlu 😒

pajapajunka
10. únor 2017

Jména, to je prostě téma, který neomrzí 😀
Já třeba z ženských jmen nemám moc v lásce jméno Andrea (když jsem byla malá tak u nás jedna byla, a pořád mi balila kluka😁. A všechny Andrey na které jsem narazila byly zvláštní) Pak nemusím jména Olga a Lucie.
A mužská... Jakub (i když jsem ho jednu dobu měla ráda) Tadeáš, Jan, Pavel...
Dcerka je Alice, pak se mi líbí Kateřina, Simona, Pavlína (je divný, když se mi líbí moje vlastní jméno?)Zuzana, Johana...
Mužské nejoblíbenější je Ondřej. Jenže těch je teď v okolí dost a i kdybysme měli kluka, tak mi neprojde. A pak Mirek, Matěj, Jindřich...

hindin
10. únor 2017

@pajapajunka Jsem Andrea a jsem divná! 🙂😉 , potvrzuju tvoji teorii.

hindin
10. únor 2017

A jak se vám líbí jméno Hugo ?? Zajímal by mě takovej menší průzkum.

pajapajunka
10. únor 2017

😂
A Hugo? Jako ošklivé jméno to není, ale jak se mu jako malému říká? Hugoušku, Hugísku (jako plínky?), Hugí??? 🙂

lucajda17
10. únor 2017

@hindin Mě osobně se teda nelíbí Hugo.

guinea
10. únor 2017

@hindin Mě by nenapadlo dát jméno Hugo, ale můj známý je velmi nekonvenční, má synka Huga a říkají mu Hugouš nebo Hugoušek. Napsané to vypadá divně, ale připadá mi to celkem milé. Já mám ráda vyjímečná jména, která jsou dobře zapamatovatelná.

guinea
10. únor 2017

@hindin Navíc tenhle Hugo má typické české příjmení, ale moc krásně to k tomu jde, je to takové chlapské jméno 😀

hindin
10. únor 2017

@guinea
@lucajda17
@pajapajunka Díky za odpověď, je to nejoblíbenější jméno mé starší dcery. Už asi patnáct let. Snažila se ho protlačit když jsme čekali druhý. Nakonec se narodila Linda 🙂 .A já za ty roky přešla od hodně nelíbí až k hodně líbí.🙂 A vím, že jestli Terezka bude čekat kluka, tak budu mít vnoučka Huga. 🙂

hindin
10. únor 2017

@guinea Jo, ten náš bude mít taky ryze český příjmení. A na mě to působí taky tak . Tak jako rošťácky.🙂

Strana
z8