icon

Nejhezčí a nejhorší jméno

lili_liska_z_lesa
7. únor 2017

Dávám anketku 🙂
Jaké jsou podle vás:
1. NEJHORŠÍ chlapecké a dívčí jméno

Strana
z8
baris
7. únor 2017

@prostejina jméno Marie není škaredé. Bohužel jsem si prozatím nesedla s lidmi, kteří toto jméno nosí 🙂

Sára se mi taky líbí, ale manžel byl proti. I Běta se mi mooooc líbí - díky knížce - Vejce a já 🙂, tam byla Betty.

baris
7. únor 2017

@ninive211 manžel je asi Jan XXXXXX. Tchýně se se mnou dlouho nebavila, když jsem jí řekla, že jméno Jan nedám v žádném případě 🙂. Naštěstí máme holky 🙂

carmilla
7. únor 2017

@prostejina Magdaléna je krásné jméno. Marie také (jenom se mi nelíbí podoba Máňa, které se Marušky asi nevyhnou, ale líbí se mi třeba obdoba Máša...). 🙂 Vztek mít nemusíš, tohle je naprosto individuální záležitost. Někomu se třeba líbí modrá barva a jiný ji nesnáší... 🙂 Pokud to jméno není naprostý extrém, který dítě bude v budoucnu zesměšňovat, nevidím vlastně problém v žádném. Někteří rodiče si neuvědomují, že s jejich zvláštním způsobem sebeprezentace pak bude jejich dítě muset žít minimálně 18 let, než si může nechat jméno úředně změnit. A z Análie pak holt bude v občance třeba Anna nebo Aneta...ale těch dětských traumat předtím...Děti jsou v tomhle nemilosrdné a každou odlišnost a jinakost tvrdě trestají. Může se nám to nelíbit, ale tak to prostě je...vidím to bohužel dnes a denně...

carmilla
7. únor 2017

@baris Nechápu, jak se někdo z takového důvodu může urážet. :D Někteří lidé holt mají ty rodové tradice hluboko pod kůží, nebo tchyni míchalo, že ona si neprosadila svou a ty jo. :D

alcar
7. únor 2017

Pro me momentalne nejhorsi holcici jmeno je asi Nikolka a Sofinka, na to uz jsem vylozene alergicka. A pak takova ta exoticka jako Emily, Eimy atd. Z kluku, co jsem ted nedavno slysela je to asi Jonatán, to je hruza, to je jak ten pes od Macha a Sebestove.
Od moji mamky tri kamaradky (sestry) z detstvi se jmenujou Perluše, Zlatuše a Květuše. To je taky terno. 😀

soleilll
7. únor 2017

To je ale stupidní anketa! Nejdůležitější je, jak se to jméno líbí jeho nositeli, což se v batolecím věku těžko zjistí.
Osobně nesnáším všehny ty -áše (Jonáš, Matyáš, Eliáš,...) a holčičí s jakýmkoli zdvojeným písmenem (kromě Anny), protože jich je všude plno. Prostě ty módní vlny. Ale to spíš vypovídá o rodičích (asi hlavně matkách), děti ani ty jména za to nemůžou...

lenka3p
7. únor 2017

@latkovkybrno @dora13 Mame Hanicku, Dorotku a Honzika 🙂 A Cenda bylo nase auto 🙂
@bianca_86 My mame tvar "Dora".

Mne se nelibi takovy ty perly, co davaji nektery celebrity. Ronja Liska? Lennon Marlene Haj Smetana? (to jsem musela vygooglovat...) Sorry jako! 😀

dora13
7. únor 2017

@lenka3p jeee, Dora a Honzik, to byl i nas plan😃 Ale protoze je Dorotka dost divne jmeno pro kluka, je z nej Alanek😃
Kazdopadne super volba jmen👍🏻

lucajda17
7. únor 2017

Mě se nelíbí pro kluka Bruno.Ludvík,Arnošt,Ctirad,Bořivoj a Alfons,líbí se mi třeba Alex a David.U těch holčičích jsem úplně alergická na Elišku,to je snad teď každá druhá holčička a Ema se mi taky přestala líbit jako třeba Tereza.Líbí se mi Mariana-naše dcera,Jolana,Elena a Apolena.Mám kamarádku Dobroslavu-tím,že ji znám se mi jméno líbí,ale dceři bych ho nedala.

latkovkybrno
7. únor 2017

@lenka3p Já znám jednu Ronju Pokornou 🙂

latkovkybrno
7. únor 2017

@bianca_86 zapsaná je Dorota. Můžete ji zapsat i jako Dorotku, ale to mi pak u dospělé ženy přijde infantilní. Nebo Dora,ale to je tvrdší. Možná by šlo i Dori nebo Dorothea, protože Thea a Theodora jsou totéž co Dorothea

latkovkybrno
7. únor 2017

@carmilla Já to taky nechápu. I kdyby tady někdo řekl všechny jména celé mojí rodiny jako ta nejošklivější tak můj názor to nezmění a ani mi to nehne brvou. Respektuju, že každému se líbí něco jiného. No a 🙂 to je přece normální ne ? Bylo by divné, kdybychom všichni tleskali tomu stejnému...

majkoz
7. únor 2017

Tak jsem to tu prolítla, a musím se jednoznačně zastat všech Marií🙂 je to krásné jméno, a co teprve Maria, Marina, Marika! A averze ohledně -ášů? Já kromě jednoho Tobiáše a, pravda, několika Matyášů neznám v okolí žádného -áše. Máme nejmladšího Mikoláše, a byla to prostě srdcovka(měla jsem v plánu porodit ho na Aleše😂 , což teda nevyšlo😉 ). Každý to prostě cítí jinak, pro někoho je v pohodě Barnabáš(hle! další -áš, kterého znám, ale tomu už je teď 14), někdo dá Jakuba, atd. Jsou to kolikrát ale úlety, to jo. Mně se třeba od dob pohádky o princezně Slonbidlo líbí jméno Felicie- šťastná, ale asi bych tak odvážná nebyla😃

budilinka
8. únor 2017

Kdysi před pár lety jsem vymyslela jméno Doriela, jako složenina jmen dvou bytostí, které jsem měla moc ráda, kamarádku Doru a sestřenici Elenu. A také se mi čerstvě líbí jméno Bartoloměj 😉

jitka99
8. únor 2017

@prostejina Marie je krasny jmeno, pokud cekame holcicku, tak je urcite na seznamu.

prostejina
8. únor 2017

@latkovkybrno jestli to je poznámka k mymu komentari (jakoze to tak vypadá, ze je), tak vyl6 myšleny jako vtip, to se dalo poznat i podle smajliku 😉

dora13
8. únor 2017

@lucajda17 muzu se zeptat, jak se Dobroslave rika? Krome Slavko? Dobrusko?

vanule
8. únor 2017

Které jméno je nejhezčí či nejhorší - těžko říct, jak už tady padlo, určitě všechny jména jsou pěkná, když se pěkně řeknou.
Ve výběru u prvního byla Adéla a Štěpán (ten je druhorozený -manžel chtěl pro kluka jméno Eduard - po něm, otci, dědovi, takže už by byl v pořadí IV, což jsem nechtěla a tchýně není spokojená dodnes, že to není malý Edík) pak jsme Adélku změnili na Natálii - tady často označovanou za alergickou reakci - bydlíme na menší vesnici a široko daleko žádnou holčičku,slečnu tohoto jména neznám a tak jak jste některé na toto jméno alergické, jsem alergická já na větu, že je jich všude plno,ALE moje je jen jedna, z písku, z herny si odvedu jen tu svoji, i když jich tam bude 10!
Taky znám pár pro mně "jiných" jmen např. Mercedes Nováková , známí dali jména Velen a Vesna.

alen_ka
8. únor 2017

@alcar v mém okolí se nedávno narodila Emilly, pro jistotu s dvěma "L" aby to bylo odlišné 😀 (samozřejmě s českým příjmením)

alen_ka
8. únor 2017

@dora13 babička byla Dobromila a říkalo se jí Dobruška, je to celkem pěkné ale archaické jméno, dceři bych ho taky nedala

majvik
8. únor 2017

@dora13 my jsme měli tu kozu Dobromilu a říkali jsme jí Dobra, Dobruška, Dobrunka...

latkovkybrno
8. únor 2017

@prostejina Ne e, četla jsem to tady od více lidí, že je to blbá anketa a že to nenapíšou, aby se nikoho nedotkly atd. Blbá anketa o ničem to je, ale mě nevadí jednou za čas řešit místo vážných věcí nějakou přízemní věc 🙂 VŠECHNA JMÉNA JSOU KRÁSNÁ, jen někomu se líbí některá více a jiné méně. To si myslím já.

verusak87
8. únor 2017

Kamarádka je taky Dobruška. Myslím, že je to pěkné jméno a pasuje jí. Ale vím, jak se každý hned ptal, jak se jí říká.

carmilla
8. únor 2017

@vanule Vesna se mi náhodou líbí, ale volila bych ji jedině příjmení, ke kterému by nějakým způsobem pasovalo...Vesna Kudláčková by asi nebylo to pravé ořechové...Velen je zajímavé jméno, ale přiznám se, že bych asi neměla tu odvahu a doma by mi to určitě neprošlo... :D

lucajda17
8. únor 2017

@dora13 Já teda oslovuju Dobruš nebo Dobruško ale někdo oslovuje Dobro.

uzivatelkalucie
9. únor 2017

@idealka To je jako Clavin 😅

alen_ka
9. únor 2017

@majvik jééé to je pěkné, zvířatům ty staré jména sluší, my jsme měli psy Eduarda a Bedřicha (říkalo se jim Eda a Béďa), kdybych si teď pořídila psa, tak mu dám jméno Čenda

majvik
9. únor 2017

@alen_ka jé, Bedříška jsme měli kocourka když jsem byla malá🙂

hindin
9. únor 2017

@alen_ka
@majvik máme kocoury Karla a Richarda.🙂

latkovkybrno
Autor odpověď smazal
Strana
z8