icon

Nejhezčí a nejhorší jméno

lili_liska_z_lesa
7. únor 2017

Dávám anketku 🙂
Jaké jsou podle vás:
1. NEJHORŠÍ chlapecké a dívčí jméno

Strana
z8
baris
7. únor 2017

Přesně jak píše @carmilla - také si spojuji jména s konkrétní lidmi a proto na jméno Marie jsem vyloženě vysazená 😝.

Jinak se mi nelíbí jména, která jsou pro děti "za trest" - jako je např. Adolf, Klement, Inocent, Análie (pozor, ne Amálie) ... A pak samozřejmě jména z nekonečných seriálů jako je Esmeralda, Mercedes ... Občas rodiče zapomínají na to, že jméno ponese dítě a přežít s takovým jménem MŠ, ZŠ a SŠ ... 😈

A které se mi líbí - samozřejmě jména mých dcer - Káťa a Kája 😉 (Kateřina, Karolína).

dora13
7. únor 2017

@carmilla mne se Ema moc libila jak ji dala Rachel v Pratelich, ale asi jsem nebyla jedina, bo fakt v te dobe jich pribyla miliarda😃 A tady ty modni vlny ja nerada😅

dora13
7. únor 2017

@anyza vsak jo, pisu, ze preemovano uz davno je🙂

martinka007
7. únor 2017

@luska__ Mně připadá Doubravka jako bradavka.. 😀

ninive211
7. únor 2017

@dora13 www.nasejmena. Naopak, Emy vrcholí teď, nejvíc jich bylo v roce 2015

victress
7. únor 2017
anyza
7. únor 2017

@dora13 jojo, já jen, že mi ani nepřijde, že by to ustopovalo,ale je pravda, že jsem to začala sledovat až když jsem sama rodila 🙂

dora13
7. únor 2017

@ninive211
@anyza ok, ok😃 Je fakt, ze uz to ted sleduju min, hlavne mi strasne pijou krev ty Natalky a Sofinky, prijde mi, ze na hristich jine jmena neslycham, ale cisla mluvi jasne🙂
Jen mi slo o to, ze Ema neni uplne novy trend, ale dava se uz nekolik let.

handous
7. únor 2017

Jako vy někdo znáte Análii? Moc tomu nevěřím, že by se někdo holčičce takhle pomstil🙄

ninive211
7. únor 2017

@handous Dle www.nasejmena.cz nikdo se jménem Análie fakt neexistuje.

zmuzle
7. únor 2017

Tak me se z holicich nelíbí úplně nejvíce Božena, Blazena, Bohdana, Vendula a Vladena, z klucicich Vlastimil, Kvetoslav, Zbysek, Zbyněk, Roman a Sofien.
Samozřejmě je to vše subjektivní a každé jméno dane s láskou je pro rodiče to nej.

bajarys
7. únor 2017

To se tak nedá říct, každé jméno je hezké, když se hezky vysloví. 🙂. Ale osobně nemám ráda jméno Pavel, nevím proč 😀.

ninive211
7. únor 2017

@zmuzle Sofien? 😀 co je to proboha za jméno??? Teď jsem si ho ze zvědavosti vyhledala, celkově se tak jmenuje 8 lidí v celé republice

handous
7. únor 2017

@ninive211 díky, divila bych se 🙂

anyza
7. únor 2017

Já musím říct, že nejdivnější holčičí jméno s jakým jsem se kdy reálně setkala byla Jubilea a říkalo se jí Jubka, ani nechci psát, co mi tak zdrobnělina asociuje 😉

zmuzle
7. únor 2017

@ninive211 Syn byl na táboře s klukem, co se tak jmenoval. Taky jsem se divila a utkvělo mi to v paměti.

carmilla
7. únor 2017

@ninive211 Tyto stranky se aktualizuji s jistou prodlevou...Jmeno Analie probehlo pred par tydny v mediich jako zhava novinka... 😀

vineta
7. únor 2017

Mně se nelíbí ta jména, která jsou jakože "neobvyklá" a zároveň jedou na módní vlně. Emma je v pohodě, je to jméno, které tu má vcelku tradici, takže ta mi zrovna přijde na podobné úrovni jako Eva- jednoduché a pěkné, i když bych ho dítěti nedala.
Nelíbí se mi Sofie, Natálie, Nely, Justýny atp., z chlapeckých pak ne Sebastián, Tobiáš, Tadeáš atp. I když v původním tvaru ta jména nejsou nijak hrozná, děsí mě ta výjimečná stádnost a pak také různé zdrobnělinky (opravdu říkat dítěti Sebíku nebo Tádo mi přijde prostě divné).

ninive211
7. únor 2017

@carmilla No tak jestli je to dítě roku 2017, tak v seznamech ještě není, no🙂

dora13
7. únor 2017

@vineta vyjimecna stadnost, to je hrebicek presne na hlavicku! Vnimam to uplne stejne🙂

bianca_86
7. únor 2017

@latkovkybrno Dobrý den, můžu se zeptat jak máte Dorotku zapsanou? Tohle jméno se dostalo do užšího výběru na třetí holku, ale nelíbí se mi Dorota. Hned si vybavím Dorotu Máchalovou.
Jinak máme Marianu a Rozálii. Chtěla jsem Cirilu, ale ta neprošla.

ninive211
7. únor 2017

@dora13
@vineta Ano, přesně tato chlapecká jména se mi též nelíbí. Před pár lety se tak nikdo nejmenovat a najednou boom a jmenuje se tak pomalu každý třetí chlapeček. Jinak třeba vnímám jména jako Jakub, Jan, Tomáš...těch je taky přehršel, ale ta jsou s většími nebo menšími výkyvy oblíbená dlouhodobě, ne jen posledních pár let...

alen_ka
7. únor 2017

@lili_liska_z_lesa kalednář je plný všelijakých nepoužitelných jmen, ale největší úlety, co jsem v poslední době slyšela v reálu:
Holčičí: Metodějka, Mercedes (nakonec je to Žofie, ale ty rodiče nad tím fakt uvažovali a přitom jsou z malé české vesnice)
Klučičí: Mathias (opět malý český vesničan), Matyáš, Tadeáš, Tobiáš a jiný áš
Nejhezčí:
Holčičí: Michaela, Anna, Veronika
Klučičí: Martin, Adam, Michal

mzp
7. únor 2017

Včera jsem narazila na jméno Milič - prý staročeské... divné, slyšela jste některá?

baris
7. únor 2017

Pořád jsou a budou módní vlny v jménech. Jsou stálice jako Jan a pak ve vlnách jedou různá jména. Mě se třeba líbilo jméno Káťa a přes to nejel parní válec 🙂 U druhé dcery jsme se s manželem rozhodli pro Karolínku a vůbec jsme netušili, že patří mezi nejvíce dávané jména.

Sofie nebo Natálie se mi nelíbí, ale vedle Análie nádhera. Občas mi to přijde, že rodiče nemají rozum a chtějí být za každou cenu originální - alternativní 🤐

baris
7. únor 2017

No a taky se mi nelíbí, když rodiče dávají stejná jména svým dětem. Chápu - je to každého věc. Ale třeba u manžela se všichni jmenují Marie a Jan. 😨

prostejina
7. únor 2017

Jakmile jsem tu narazila na jména, co nazývate "strasny", " priserny",..a já lidi s tím jménem znám a jsou tO třeba členové moji rodiny, tak jsem úplně pocítila vztek 😀 mimochodem..jsem Marie a tu taky dost odsuzujete 😀
já miluju staročeský jména - Vojtěch, Jakub. Z holcicich Magdaléna (moje holčička), Anna, Alenka, Johanka, líbí se mi Sára, Alžběta (Bětka).

idealka
7. únor 2017
bajarys
7. únor 2017

@prostejina Maruška je moje ségra 🙂

ninive211
7. únor 2017

@baris Manžel je v pořadí Josef III. opravdu originální. Nj, tchánovci opravdu v roce 1984 "nečekali", že by mohli mít třeba kluka, prostě počítali s holkou a na kluka vůbec nebyli připravení (a utz v té době v brně fungoval jen nějaký zastaralý na Obilňáku a dostaly se k němu jen pacientky na rizikovém). Tak nějak až při odjezdu do porodnice teda narychlo rozhodli (tchán rozhodl), že kdyby to byl kluk, bude po něm

Strana
z8