icon

Nejhezčí a nejhorší jméno

lili_liska_z_lesa
7. únor 2017

Dávám anketku 🙂
Jaké jsou podle vás:
1. NEJHORŠÍ chlapecké a dívčí jméno

Strana
z8
babulinka1
7. únor 2017

Mě se strašně líbí jméno Karolínka a Marek a asi bych nikdy nedala jméno Cecil nebo Květa

victoria_vamp
7. únor 2017

Já jsem tuhle narazila na jméno Mečislav, v celé ČR ho má asi 60 lidí (pole statistiky z webu www.nasejmena.cz) a já každého z nich velmi lituji! 😖 Nedovedu si představit žít s tímto jménem..a nebo Květoslav 😕 U opačného pohlaví nemám ráda Dobromilu, Doubravku,Vilmu, Bohdanu, Hermínu... Našlo by se toho spousta, co se mi opravdu nelíbí, ale proti gustu... 🙂

latkovkybrno
7. únor 2017

@kamiz děkuji

latkovkybrno
7. únor 2017

@vanule to je SUPER !

latkovkybrno
7. únor 2017

@dora13 Máme podobný vkus i názor 🙂

ninive211
7. únor 2017

Mně se u kluků příliš nelíbí jména končící na -mír a -slav a pak taková ta "stará" jména jako František, Antonín...nebo třeba i Josef (a to mám jednoho Pepu za manžela...ne, podle jména jsem si ho fakt nevybrala 😀) Pak ještě teda děsná jména pro mě jsou Hubert, Norbert a taková. Z ženských se mi nelíbí třeba Blažena, Hedvika či Drahomíra, mezi moderními nechápu moc posedlost Vanesou a jim podobné (k českému národu mi to jméno prostě nejde, i když ano, vím, že jsou v kalendáři).
Co se mi líbí - u kluků třeba Jakub, Tomáš, David, Adam, Martin, Marek...
U holek Nela, Elena (to je dcera 🙂), Nikola, Lucie, Nina, Martina...

budilinka
7. únor 2017

Vím, co byste mi napsaly ke jménu Vratislav... a já, když jsem se s ním seznámila poprvé - resp. s jeho nositelem, jsem zvedla oči v sloup... a pak jsem se do něj bezhlavě zamilovala. Byl to "můj" Vráťulka... Mám dcerku Jolanku, moje mamka šílela, co jsme to vybrali za cikánské jméno (asi 4 její Rómské klientky jsou nositelkami tohoto jména), ale pro mě je to prostě nejkrásnější jméno, které má mnoho různých obměn (Jolanečka, Jolísek, Joluška, Jola, Jolušíček). No a nejvíce mě dostává Sonny Boy Škvařil a Pětiletka Koniprdová 😀

dzogobela
7. únor 2017

@barumat bude ji urcite stvat, ze ji budou casto rikat Pavlina a prat ji k svatku na Pavlinu. Bude vysvetlovat, ze to jsou dve ruzna jmena 😀 ale jinak jsem se jmenem spokojena 🙂)

magicaetezzz
7. únor 2017

Tak me doslova irituje: Frantiska, Josefa a Gizela. Z opacneho pohlavi: Erik, Adolf a Borek.
Nase mala se bude jmenovat Emma a nase babi ji uz ted rika Emilie...
A kdybych nemela psi obludu Agnes, libi se mi to jmeno, i kdyz si plno lidi predstavi starou pannu s 50 ti kockama 😂
A posledni dobou se mi hrozne libi Zoe a Samuel. Takze to vidim na dalsi jmena bud pro psy nebo zelvicky 😀

viti
7. únor 2017

Devcata mne se libi Justyna tak snad se potreti povede kdovi...👧

clear301
7. únor 2017

@victoria_vamp jo to já se dnes dozvěděla, že existuje jméno Kvirín! O jména se celkem zajímám a slyšela jsem jich moooooc, ale toto fakt ne....
jinak k diskuzi, mě se nelíbí jména: Jiří, Josef, Jitka, Marie, Anna
naopak, líbí se mi: Robin, Ivo(šek), Dominika, Valerie, Adriana, Sabina, Zuzana

petrinda
7. únor 2017

Při vybírání jména pro dítě jsem s manželem narazili na dívčí jméno Kunigunda
...smějeme se na tom ještě teď 🙂

gracinka7
7. únor 2017

@budilinka Mě nejvíc dostala Blanka Protržená 😂
@magicaetezzz Taková Vojtěška taky není nejlepší jméno.

komive
7. únor 2017

Usilovne jsem premyslela, jestli existuje takove jmeno..a bych teda nerekla, ze je vylozene nejhorsi, ale neumim si predstavit, ze dam svemu diteti jmeno Borivoj..proste ne 😀 Pro holku nevim..jeste popremyslim 😀

hermelinah
7. únor 2017

Osobně se mu jména buď líbí, nebo nelíbí, netroufám si říct, že je nějaké nejhnusnější 🙂 Ale nelíbí se mi třeba Irena, Agnes, Kristián, naopak taková jména jako Vratislav, Květoslav, Václava, Doubravka jsou pro mě jména která se mi líbí, ale svým dětem bych je nedala, protože jsou málo "intrnešnl, u každého jména se mi vybaví konkrétní člověk na kterém mi záleží, babička Irena promine, samozřejmě mi na ni záleží, ale jméno má ... fakt jen pro babičku🙂

carmilla
7. únor 2017

Kuriózních jmen je celá řada, stačí si pročíst příručku od Milady Knappové "Jak se bude jmenovat?", kde najdete třeba i Rumburaka. 🙂 Zajímavá jsou třeba i stará slovanská jména Šťáhlav a Chrudoš. :D Obliba jmen je strašně subjektivní. Mně se z holčičích jmen líbí třeba Daniela, Ema (ale bojím se, že teď je Ema nový trend a brzy bude "přeemováno"), Katka? Ivana, Helena, Elena...Z klučičích se mi líbí David, Vítek, klasickej Jenda, Martin...Naopak se mi nelíbí z holčičích jmen třeba Vendula, Věra, Jarmila...Z klučičích nemusím ta, která končí na -áš - Tomáš, Lukáš...Ale to je opravdu strašně subjektivní a pokud se nejedná o nějaký extrém, jako že pojmenujete ubohé dítě Noční vánek, Análie nebo Chantal Kotěhůlková, je to vlastně jedno a záleží na vkusu rodičů. Nejdůležitější je přece to, jak se dané jméno vysloví a většina jmen má pak řadu podob, obměň, zdrobnělin...

carmilla
7. únor 2017

Jo a ještě bych možná dodala, že nemám ráda zvyk z některých rodin pojmenovávat prvorozené děti nějakým tradičním "rodovým" jménem, např. všichni kluci jsou zkrátka Richard a všechny holky Anežka....

isabelafuentes
7. únor 2017

Na tehle diskuzi je videt,jak je to fakt velmi subjektivni 😊

idealka
7. únor 2017

@carmilla Tu Análii jsem taky slyšela, to jim holčička jednou hezky poděkuje za takové jméno 😲

carmilla
7. únor 2017

@idealka Ano, Análie je bohužel realita, nikoli slovní hříčka...Takovým rodičům já osobně nerozumím...

dora13
7. únor 2017

@carmilla preemovano uz davno je, dokonce bych rekla, ze ten trend uz je pomalu na ustupu -- nejvic Em bylo, co si tak pamatuju, 8 let zpatky, to se fakt jine divci jmeno snad ani nedavalo...

isabelafuentes
7. únor 2017

Mne se nelibi vsechna jmena,co jsou holcici i klucici - napr. Jana Jan Petra Petr Pavla Pavel Frantisek Frantiska ...

Libi se mi: Zuzana, Evicka,Barbora,Elizabeth
Matej,Mikulas,Antonin

Driv se mi libila Eliska,ale maji ji kamaradi,Esterka,Vojta-ty jsou taky zabrani,a Sofie-ale u te nevim,jak se da zdrobnit-Sofca? Sofinka? To se mi nelibi...

carmilla
7. únor 2017

@isabelafuentes Mně se celkově líbí hebrejská jména, jak už jsem zmiňovala třeba David, ale také Jakub, nebo právě Ester, ale na tu jsem doma dostala veto. :D

victress
7. únor 2017

@isabelafuentes Sofie má spoustu zdrobnělin👶

carmilla
7. únor 2017

@dora13 Já zrovna žádnou Emu neznám ani neučím (učím na druhém stupni ZŠ), ale asi to přijde, pokud to bylo v oblibě cca 8 let nazpět...Někdo tady zmiňoval, že je mu Ema protivná, protože si ji spojuje s hospodyní Emou z Nemocnice na kraji města a mně se třeba zrovna líbilo jak ji charismatik pan Chudík láskyplně oslovoval "Emo"... :D Nicméně ani Ema se doma nesetkala s bouřlivým ohlasem, tak je tak nanejvýš v kategorii "no, dejme tomu"... :D

carmilla
7. únor 2017

Největší problém je, že si člověk vědomě i nevědomě spojuje jména s konkrétními lidmi ve svém okolí a já jako kantor to mám obzvlášť těžké, protože přijdu denně do kontaktu se desítkami různých dětí a člověk si to chtě nechtě spojuje. Už se mi takhle některá jména parádně zprotivila, nebudeme si nic nalhávat. :D

isabelafuentes
7. únor 2017

@carmilla David je krasnej,ale ma ho svagr.
Ester mame v nejblizsi rodine a muzu rict,ze je nadherne a slusive-Esterka,Esterinka... Skoda,ze mate veto 😞 Ja mam takhle zakazanou tu Elizabeth 😞

isabelafuentes
7. únor 2017

@victress A jake? 😲

luciza
7. únor 2017

Kdysi se mi strašně líbilo Vašek (asi díky Tomáši Holému) nebo Dominik. Jenže roky plynuly a nyní mám manžela Vaška, tchán je taky Vašek, dalšího v rodině opravdu ne, nemám ráda to vysvětlování mladý, starý,... A manželův syn z předchozího vztahu je Dominik. Takže pokud to bude někdy aktuální, nebudu vůbec vědět, jak pojmenovat syna, protože z klučičích jmen si moc nedokážu vybrat.
Na holčičku se mi líbily ty Nely, Stelly, Emy, Eleny. Než začalo být těchto jmen plno. Ale na holčičku mám spoustu jiných tipů a tam zas nevím, který je lepší 🙂
Pro doplnění - já jsem Lucie, moc se mi to jméno dřív nelíbilo, zvykla jsem si 🙂 Ale jsem radši, když mě oslovují (ale nevnucuji to) Luci nebo Lucie než Lucko - to si vždycky vzpomenu na ty bíle oděné Lucky, co v předvečer svátku chodily kolem stavení s nožem v ruce (lidové zvyky) 😀

anyza
7. únor 2017

@dora13 tak třeba v naší porodnici se v roce 2015 narodilo kolem 20 Emiček, ať už s jedním nebo dvěma m, v uplynulých dvou letech se našim různým známím a kamarádům narodilo celkem 6 holčiček a z toho 4 se jmenují Ema a dokurzu na cvičení pro batolata s námi chodí 3 Emy. Tak nevím jak jinde, ale u nás přeemováno asi trochu je.

@carmilla

Strana
z8