icon

Nejhezčí a nejhorší jméno

lili_liska_z_lesa
7. únor 2017

Dávám anketku 🙂
Jaké jsou podle vás:
1. NEJHORŠÍ chlapecké a dívčí jméno

Strana
z8
luska__
7. únor 2017

@lavita vážně?

koordinatorka_odboje
7. únor 2017

Ja tady napisu, ze jmeno Natálka nesnasim, protoze nemam rada, jak se tam vyslovuje to "tááálka" a pulka matek me tady ukamenuje, protoze pred par lety to bylo super modni 😃
Kazdemu se proste libi neco jineho a kazdy mame treba s tim nositelem jmena jinou zkusenost, to taky rozhoduje.

zuzineckah
7. únor 2017

@lavita asi chyba v Matrixu 😂😂😂

trolik
7. únor 2017

U sousedů bydlí malý Kvído(nevím jestli se nepíše s Q)To mi přijde fakt jako pomsta,ale někomu to může připadat hezké...Dřív frčela v tv telenovela Esmeralda a to mi také přijde divné dávat jméno po nějaké seriálové postavě.

terorka
7. únor 2017

Holky, ja bych taky řekla, že každé jméno může mít kouzlo, v kombinaci s člověkem, příjmením atd...mluvim teda o českých 🙂 ale je jedno, co mi fakt do hlavy nejde, a to Vendelín 😨

zuzineckah
7. únor 2017

nedala bych jméno, které mám s něčím spojené, nebo mi něco evokuje. Třeba bych nedala Anežka, když jsem byla ještě na zakládce kluci měli takovou sprostou průpovídku "Anežka, co má pííííp na ježka" 😂 taková kravina, ale já to s tím mám spojené a nemohla bych tak dítě pojmenovat. Taky bych nedala jména, která často slyším na zvířatech - Bonifác, Alex, Max, Tea, Lea, Lili... Vůbec se mi nelíbí taková ta česká jména, úplná pohroma je Věnceslav 😂🙈 a pak jména, z kterých jdou dělat pitomé zdrobněliny...

Líbí se mi Ester, Nina, Júlie / Adam, Noel (k vhodnému příjemní), Richard

lv
7. únor 2017

1.nenapíšu, taky bych nechtěla číst, kdyby někdo uvedl jména mých holčiček
2.Evelína, kluk nevím top - Tomáš, Robert..

uzivatelkalucie
7. únor 2017

Osobně nemám zaškatulkovány nejhorší jména. Každé je svým způsobem hezké. Já mám problém, že si hodně jmen spojuji s určitými lidmi a potom mi to jméno vadí.
Více se mi líbí taky stará česká jména. Ale možná je to deformace z práce, protože pracuji na sociálce a tam je to samej Justin, Aurélie, Pamela, Samantha, Nicolas, Angelika, atd.

trolik
7. únor 2017

@uzivatelkalucie ježiš to není profesní deformace...Samanthu bych ještě možná zkousla ale Angeliku a Pamelu určitě neee 😝

uzivatelkalucie
7. únor 2017

@trolik Když mě pak dostávají klientky, které to jméno ani neumí pořádně napsat. Např. se mě jedna ptala, jestli se Nicolas píše s "c" nebo "k"...no maminko mrkněte do rodného listu jaké jméno jste si zvolila.. 😀

veruzou
7. únor 2017

Já mám ráda česká jména, máme prostě české příjmení, a tak by mi k tomu Melanie třeba nešla.. S manželem jsme se shodli na Marii a na kluka napíšeme Jakuba, i když mně už se nelíbí kvůli časté frekvenci 😀 Ale jinak se mi třeba líbí i jména jako Charlotte, Charles, Emily apod., akorát bych je v životě v ČR dítěti nedala.. A otřesný mi přijde jméno Anakin a Bart, což jsou reálně použitá jména 😀

idealka
7. únor 2017

@uzivatelkalucie Ještě Calvin, to jsem myslela, že půjdu do kolen 😂

plabla
7. únor 2017

Mám spíš problém s tím, že se mi buď líbí jméno celé, ale zdrobněliny/krátké verze jsou otřesné (Valentýna / Valina), nebo se mi líbí jejich cizojazyčná verze ale 100% se jim tady tak říkat nebude Josephine (čti "džouzefín" a tady to bude Pepča nebo Jožka-uff) nebo se mi líbí právě zdrobnělina jako třeba Vítek ale Vít mi přijde tvrdý a moc krátký 🙂 nevím, jestli vůbec naše třetí dítě nějaký jméno dostane... protože buď je to tak, že "panebože tak se jmenuje pes sousedů" nebo to vypadá divně k příjmení ... a s manželem se neshodnem ani moc na typech jmen... div, že jsme vůbec ty dvě už vymysleli a dali (Lída a David), teď nás čeká třetí a zatím je to jen pracovní jméno "Cyril" kdy podle míry kopání je to buď Kiril nebo Cyril 😀

plabla
7. únor 2017

@idealka tak k příjmení Klein nebo Weiss nebo tak něco ještě dejme tomu, ale jestli se Calvin narodil Slepičkovům nebo u nás velmi obvyklému příjmení Píčům tak to je pak fakt pomsta.

bunny123
7. únor 2017

Zrovna včera jsem si říkala, že Aloisie je krásné jméno...Lojzička. Stejně jako Tonička nebo Josefka. Já do poslední chvíle chtěla mít Olivii, ale nakonec jsem vyměkla, protože čeština nemá hezkou zdrobnělinu...Olivka, Olivuška, to ne!....a nechtěla jsem, ať jí ve škole říkají Olino. Jednou jsem v poradně potkala paní, co se jmenovala Perla a hned jsem si řekla "Ach, její maminka musela milovat knihu Šarlatové písmeno od N.Hawthorna, kde hlavní hrdinka má také dceru Pearlu. Jenomže to ví tak 10% lidí, ostatní ji určitě mají za exota. Kdysi jsem učila Jitřenku, taky krásné jméno. Moc se mi nelíbí Jana, znám jich nejvíc, přijde mi to strašně obyčejné jméno. I v angličtině se o nevýrazné dívce řekne, že je to Plain Jane. Ale samozřejmě záleží na osobě, která to jméno nosí a také v kombinaci s přijmením. Ono, k takovému Vopičkovi se nehodí sebekrásnější křestní jméno 😀

hindin
7. únor 2017

Všem nositelkám tohoto jména se omluvám, ale pro mě je hnusný jméno Ema. Pořád mám před očima tu starou hospodyni primáře Sovy z Nemocnice na kraji města. A pak se mi hodně nelíbí jméno Eliška. Nevim no, Eliška- liška a liška je taková nesympatická , vychcaná 😀 Z klučičích jmen mám alergii na Matyáše a Mathiase a prostě všechny podoby Matýska.
Naopak líbí se mi hromada jmen a jsem velmi tolerantní, protože stejně je to jen o zvyku a pocitu z toho člověka. Jo a já jsem Andrea a to jméno se mi teda taky nikdy nelíbilo🙂

dzogobela
7. únor 2017

@barumat jee Pavla jsem ja a moc se jich uz nedava 😀

puresin
7. únor 2017

@lili_liska_z_lesa Mne se nelibi, kdyz daji rodice verzi jmena psanou "po cizim", prestoze cesky to jde taky. Treba Nicolka me fakt bavi. 😝

bonulinka
7. únor 2017

1. Každé jméno vyslovené s láskou je krásné. Ale souhlasím, že někdy kombinace cizího jména s českým příjmením zní poněkud úsměvně. Zase se to ale dobře pamatuje 🙂, např. Monte Karásek.
2. Moje nejoblíbenější byla Diana a David. Ani jedno z našich dětí se nakonec tak nejmenuje.

barumat
7. únor 2017

@dzogobela Já měla opakovaně sen, že mám dceru Pavlu. Žádná kamarádka, známá ani nic takového v okolí Pavla není, tak mě to trošku překvapilo a když se to poněkolikáté opakovalo, tak i trošku vyděsilo. Pak jsem jednu Pavlu poznala, padly jsme si do oka a měly hrozně podobný osud - obě jsme se rozvedly, obě našly jako druhého muže Jirku, její muž je povoláním soudce, můj je příjmením Richter, takže německy soudce... To už mě vyděsilo trošku víc... No a ona pak, aniž by tohle věděla, po mně pojmenovala svojí prvorozenou dceru, kterou měla po sérii potratů. V tu chvíli jsem se zahleděla vzhůru a řekla jasně nahlas "Ok, chápu, bude to Pavla, stačí?!" 😀 No a pak mi na ultrazvuku potvrdili holčičku 😉 Tak jsem se nějak neodvážila jméno nedat. Jo, a mantinel do postýlky mi odtud z koníka posílala Pavla, která měla narozeniny na den, kdy mi na velkém ultrazvuku potvrdili holčičku. Takže... 😀 Ale jméno se mi moc líbí, je takové jasné, čisté a jednoduché. To mám ráda.

samaber
7. únor 2017

Manžel chtěl Ericha po dědečkovi, byla jsem proti, prostě se mi to jméno nelíbilo

elvira
7. únor 2017

No, celkem mi trhá uši, když slyším jména v rodině Štikových - Ornella, Quentin... V kombinaci s českým příjmením mi to nesedí.
Jinak mi vysloveně netrhá uši žádné jméno.

bonulinka
7. únor 2017

@barumat S tím snem je to zajímavé. Mě se takto zdálo u syna. To jméno k němu neuvěřitelně sedí, nedovedu si představit, že by se jmenoval jinak.

barumat
7. únor 2017

@bonulinka Tak u nás to tedy zatím tak není, dcera je totiž moje naprosto věrná kopie, takže jsem jí naopak už dvakrát málem řekla Báro 😀 Ale asi až povyroste, bude to jiné.

klaudyse
7. únor 2017

Tak já přidám jen ty hezké, protože pro každého jsou jiná hezká a ošklivá nejsou a naopak. Klučičí - Hynek, Bruno, Mikuláš, Maxmilián. Holčičí - Liliana, Valentýna, Klára, Šarlota.

alubif
7. únor 2017

Je to dost subjektivní, úplně alergická jsem na jména Sofie, Laura a Klaudie u kluka na Tadeáš a Jaroslav ( u těchto klučičích hlavně na zdrobněliny). A na cizí tvary k typicky českým příjmením. A nelíbí se mi jména primárně zdrobnělá Eliška, Anežka ...
Hezkých je spousta, tězko vybrat, nikdy jsem neměla žádného top favorita. Ale líbí se mi třeba Hana, Marie... U kluka už vůbec nevím...

lucie2512
7. únor 2017

Mě se vyloženě příčí ta klasická česká a obyčejná jména...Jana, Marie, Lenka, Jan, Petr, Václav, Josef..noo je jich plno...dnes už nemusím ani Natálii, Sofii (což se mi dřív líbilo) nebo Dominik, Patrik...má to každý druhý Rom. Ale zase líbí se mi třeba stále a pořád Martin, Tereza..ty se mi asi nikdy neomrzí...jinak my máme syny Daniela a Samuela. Jo a chlap chtěl třeba na holčicku - Mia!!! Strašný!!! Já chtěla Elišku. 😃

gracinka7
7. únor 2017

Mě se nelíbí jména končící na -slav nebo -mír.
A pak jakési podivné křižovatky dvou jmen. Když už někdo trvá na dvou křestních jménech, tak ať to proboha není ve znění Gizele Jarmila... A že jich tu na koni je docela spousta. Proč chtějí být rodiče za každou cenu "originální"?

Moc se mi líbí Oliver (ale nakonec jsme ho nedali, protože jsme se báli, že mu budou lidi říkat Oline), Daniel a Adam.
Z holčičích Alžběta, Markéta a Sofie (ale těch je teď bohužel moc, takže budu muset volit jiné).

lili_liska_z_lesa
autor
7. únor 2017

Jinak mne se z tech beznych nelibi Eva, Nela, Petr a Ludek...pak samozrejme ty spoluobcanske Vanessy,Kevinove, Ronaldove,Jasoni atd.:D Nemusim ani vsechny ty moderni Viktorie, Sofie, Natalie,Nikoly,Matyáše atd.
Libi se mi Lucie (dcerka), Kateřina, Alice, Alena, Aneta, Adéla, z klucicich Antonín, Richard, Michal.

kamiz
7. únor 2017

@latkovkybrno Taky máme Dorotku,jméno je to naprosto kouzelné!!! Hubert(Bertík) je krásné jméno!☺

Strana
z8