Nejlepší fotomobil. Se kterým máte dobré zkušenosti?
Prosím poraďte mi, jaky mobil si pořídit s nejlepším fotakem. IPhone X, huawei P30, Samsung galaxy S10. Poprosim ke komentářích přiložte i fotku z vašeho telefonu, nejlepe portret 🙂 ….Za každy názor moc děkuji. Jsem unašena z fotek od iphonu X, ale rada bych slyšela i další názory, přeci jen není nejlevnější investice 🙂
@avadake já jsem na tohle fakt střevo, mě technologie moc neberou. Máme jabko celá rodina, včetně tabletů a MACa.. kvůli synchronizaci a kvůli prac. aplikacím mého muže. Do ledna jsem měla už 4 roky 6s, předtím 4ku, kdybych ho nerozmlátila a neutopila - mám ho do teď. Ale když jsem byla nucená pořídit novej, hodně jsem četla a kvůli focení (moje hobby) jsem šla právě do XSka i kvůli možnosti volby hloubky ostrosti. A jsem spokojená. Fotím většinu už na mobil a ani na dovču jsem těžký zrcadlo s objektivama netahala.
Já zase nikdy neměla Android, takže v tom fakt neporadím. Ale podle mě je to tak intuitivní, že člověk přejde snadno ;)
@obla
tak to jsou krasne fotky!
ten rozdil proti ostatnim zde vlozenym fotkam je obrovsky
@zelenaesmolda děkuji moc, fakt nelituji koupě, i když je to palba. Fotím hodně a ráda, nemusím tahat všude zrcadlo a i po výtisku je fotka fakt v dobrý kvalitě.
@obla
ja mam iphone 7 a taky jsem spokojena.ted dostanem do drzky jake jsme snobky :D
@zelenaesmolda no, kdyby to uměla stará Nokia 5110, klidně budu mít tu 😂 fakt to není o machrech, mě třeba technologie fakt nezajímají a je mi úplně fuk, kdo co má 🙂 teď si třeba okukuju mobilní tiskárnu na fotky. Jakože polaroid z mobilu .. takovou malou. A už v tom zase ležím měsíc a furt nevim. A nikde není psáno, že nejdražší- nejlepší. Sleduju youtube a recenze. Zatím jsem se nerozhodla a to jde o investici asi do 4 tisíc. Takže asi jo, asi snobka .. a to dokonce nemusím jezdit sockou a mám vyhřejvanej volant.
Já tohle škatulkování fakt nesnáším. Protože soudit lidi podle obalu je víc povrchní, než mít ten obal ze zlata !
@obla
souhlasim,bohuzel na ceskych diskuzich je to velice caste,mas iphone jsi snob...
@zelenaesmolda btw. ještě je potřeba počítat s kompresí těchto stránek .. takže ve výsledku jsou fotky ještě kvalitnější (tím myslím ale všechny vložené, ne jen ty moje).
Jedoznačně iPhone, samozřejmě proč ne X, postačí i 7 nebo 8, už tyhle fotí dobře. Umí dobře postprocesing, má dobrý stabilizátor na videa. Já bych třeba už do jiného telefonu nešla, máme doma s mužem též vše od Apple. A ano, jsem snobka a nestydím se za to 😂😂😂
@obla nádherný fotky
Jeden cas jsem delala recenze mobilu do techcasopisu. Byt nejsem jablickar, musim priznat, ze Apple mel fotografie nejlepsi, a to mi tech mobilu prosla rukama velka hromada. Samsungy (a plati to i o vlajkovych lodich) snimky prepalovaly co do sytosti barev, ty fotky vypadaly jak omalovanky. Levnejsi modely Samsungu pak mely casto barevny posun zelenych a cervenych odstinu, zejmena na snimcich kvetin to bylo hodne znat. Honor me neoslovil nikdy nicim, mela jsem testu naposledy Honor 8 a byla to velka bida. Soukrome jsem jeden cas mivala Honor 6+ a take nic moc. Kvalitni snimky delal a dela i Sony (tam je tradice velika), ale musi jit o ty top modely rady Xperia XZ. Spatne nebyvaly ani LG, ale tem nejak ujel celkove vlak.
@obla no komprese... většina jich bohužel i vypadá nezaostřeně krom tvých. Vždy jsem měla mobily v hodnotě cca 5t, nikdy jsem si na to nepotrpěla a většinou mě dražší nepřesvědčil, že za ty peníze stojí. Až teď opravdu uvažuji, že se přes kapsu plácnu, ten xs a ještě 8plus. Není to o snobismu ani náhodou. To je právě to, že většina telefonů dnes fotí dobře, obzvláště z blízka ale stačí malinký výkyv a hned je to třeba na tom zaostření znát. Moje hobby je též focení, ale tahat se s zrcadlem není s dětmi to pravé ořechové, už jsem zrcadlo nevytáhla několik měsíců a mrzí mě to.
@zelenaesmolda ja tady nevim ale fotky od
@dandaa mi prijdou v pohode. Ostřejší než ta výše z iphonu. Huawey se mi zda fotí dobře.
Možná blbě čtu, ale nikdo tu ještě nezmínil, že na focení je výborný i Google Pixel 3, z řady srovnání vychází i jako aktuálně nejlepší fotomobil. Mám jeho starší verzi, i ten je výborný a to říkám jako nadšený uživatel "zrcadla" 🙂 Ale pokud se ti líbí iPhone, máš obecně ráda Apple "ekosystém" a není ti líto peněz, tak do něj jdi, je určitě velmi kvalitní a litovat nebudeš. Jestli ale chceš vybrat více kvalifikovaně, neřeš to tady na Koňovi a raději mrkni na konkrétní srovnání fotek z různých modelů, internet je takových věcí plný. Porovnávat tu fotky od uživatelek je nesmysl, je to focené za různých podmínek, někdo s tím umí dobře, někdo zase moc ne atd... Ty hádky "Apple vs. zbytek světa" mi přijdou fakt úsměvné, koukám, že ani Koňovi se tomu člověk nevyhne 🙂
Mám iPhone 6S.
Myslela jsem, že Xiaomi parádně fotí. Ne. Jinej mobil, než iPhone už nechci, je to dokonale propracovanej mobil..ne jen fotak! Fakt úžasná věc. 😍
Dekuji vsem za nazory, zkusenosti i zaslani fotek. Rozhodla jsem se a ve ctvrtek si jedu pro iphone XS.
Nikdy jsem iphona nemela, doufam, ze me nadhne a konecne deti budou mit krasne a kvalitni fotky!!!
@stef9328
nebylo by lepsi nejdriv si poridit starsi verzi z druhe ruky?treba ti iphone nesedne a je skoda dat tolik penez za telefon,se kterym nebudes spokojena...
@zelenaesmolda Dekuji za nazor. Uz jsem rozhodnuta a urcite mi sedne, nikdy neni pozde se naucit i na iphone. 😁😁 Stejne nejvic budu vyuzivat fotak, whatapp,vibec, internet ,sms a volani... Ale kdo vi, mozna se najdou i jine veci ktere budu vyuzivat a nauvim se spoustu dalsiho. Ale zatim, do te doby co mam jeste mimco asi na dalsi veci mit cas nebudu.hihi
@stef9328
ja mam iphone a sjem s nim spokojena ale taky vim,ze kazdemu to proste nesedne.
taky jsem mela prvni iphone z druhe ruky at neutracim majlant za telefon,ktery mi mozna nebude vyhovovat 🙂

Samsung S9