Nekonečné vyptávání u Dr.Maxe. Máte s tím zkušenost?
Takový trochu hloupý dotaz, ale zajímá mne zda to někdo vnímá stejně 😅 v životě jsem navštívila už hodně lékáren, a pouze u Dr.Maxe musím projít křížovým výslechem pokaždé když jdu něco koupit. Ještě bych pochopila kdyby to dělala jedna osoba, ale dělají to tam úplně všichni ... v žádné jiné lékárně jsem se s tím nesetkala, aby se např. mého přítele vyptávali pro koho kupuje balení Antimetilu a proč to chci brát atd .... maximálně jinde poinformují jak to brát a nebrat a hotovo, ale u Maxe nee, tam jdete koupit těhotenský test a ptají se vás jestli už jste ho někdy dělala a jestli je pro vás 🙈🙈 ještě beru kdyby tam člověk přišel stylem “prosím doporučte mi něco na pálení žáhy” tak ještě chápu že se mohou na něco optat, ale když tam člověk přijde a řekne “dejte mi prosím jedno balení Rennie” tak nechápu na co potřebují vědět pro koho to je, proč to beru, jak dlouho už mám potíže...přijde mi že si tam hrají pomalu na doktory. A vysvětlovat že jsem těhotná když to ještě nikdo neví a nevím kdo stojí za mnou, to mě fakt štve... ještěže nepotřebuju mast na hemeroidy, to bych asi jela do vedlejšího města 🙄 😂
dělají to na vaší pobočce Maxe taky, nebo je to jen u nás ? 😅
@veronika9595 je to tak. Ja u Maxe pracovala. Museli jsme se na vse vyptat, chodily nam totiz tzv. Mystery shoppingy, (tajne nakupy) ktere kontrolovaky, zda se prave na vse ptame. Pokud ne, tak jsme dostali urcity postih, vetsinou financni.
To bude nějaké jejich vnitřní nařízení, protože u nás to dělají taky. Mě už se to jejich vyptávání dvakrát vyplatilo. Ze začátku těhotenství jsem neměla vůbec tušení, kolik toho těhotné nemůžou. Chci hořčík, tak mi prostě dejte ten co kupuju vždycky. Nakonec v něm byli nějaké další minerály a látky navíc, které nejsou v prvním trimestru úplně vhodné. To samé nosní kapky, kombinace různých léku současně atd.
První těhotenství a vůbec mě nenapadlo si něco takového zjišťovat.
Jasně je to otravné, navíc teď když se snažíš z lékárny rychle odejít kvůli roušce, která ti nemusí dělat dobře a těšíš se až ji venku sundáš. Setkávám se s tím i v Teta drogériích a začíná to dělat i Rossman. 😀
@veronika9595 teď si me pobavila... Ale něco na tom je u mě sice ne výslech ale me zas v Maxovi nechtěj nic prodat 🤣🤣 minule jsem chtela ústní vudu listerin 3x (brala jsem to na pojišťovnu) a to mi oznámila, že ne, že vysušuje, že si mám vzít jinou to jsem odmítla, protože mi tato vyhovuje. Pak jsem dostala poukaz 500 od vzp a šla jsem si koupit pro mimi Bepanthen 2x velký to mi oznámila, že mi prodá jen 1 a malinky a že si mám ostatní objednat na eshopu... Fakt mi je trapný tam chodit, vzdycky si tedy vydobiju to co chci, ale docela mě to štve, někdo tam asi nerad dělá objednávky nebo nevim...
@nikishkaaaa jsem rada, ze to tu nekdo zminil. Jsem ta svine co dela mystery. Dr.maxe mam rada.😃😃😃
U těhotenského testu to asi nutné není, ale u těch ostatních věcí, oni fakt neprodávají housky. Že na to jinde kašlou neznamená, že je to ok. Zabráněním nevhodné kombinaci léků ti můžou i zachránit život. Já třeba taky v těhotenství nevěděla, že nemůžu přírodní pastilky na kašel kvůli šalvěji, takže ještě že se vyptávala.
@kakba 😁😁😁 v jakem meste delas mystery? 🙂
Brno a okoli. Dal to s detima, krouzkama a moji praci nedavam. Kdyby mel den 48 hodin zajela bych si klidne i do Mostu😀😀😀
@nikishkaaaa
Me to naopak prijde jako kvalitni sluzba. Lekarnik by přesně tohle mel delat.
Tak asi budu muset přehodnotit svůj názor jak to tak čtu 😅 mě to vždy štvalo protože mi to přišlo prostě jako zásah do soukromí před ostatními lidmi, když jde člověk kupovat třeba projímadlo nebo mast na opary když na obličeji žádné nejsou apod 😳 sice je v lékárně nějaká diskrétní zóna, ale to neznamená že lidi za mnou nic neslyší, a znáte malé město 🙈😂
Mně se tohle naposledy stalo v Benu, když jsem kupovala tantum verde. Křížový výslech pro koho to je a jestli nejsem těhotná. Jako na jednu stranu to chápu, protože někteří lidi jsou experti a léky užívají jako lentilky. Na druhou stranu ty otázky na těhotenství jsou prostě nevhodné, maximálně má lékárník říct neutrální větu "pozor, je to nevhodné v těhotenství". A mimochodem, mám chronické onemocnění ledvin a některé léky nemůžu. Ale při přímém dotazu, zda tento lék můžu, mi ta lékárnice stejně neporadí, protože tak dalece to nastudované ani mít nemůže.
@veronika9595 To bych ti měla půjčit mého chlapa na nákup 😀 Jednou mi v lékárně, kde jsme čekali asi 15 minut převyprávěl scénu s vagicleanem z film Já,mé druhé já a Irena. A to jsem šla koupit náplasti a sirup na kašel. 😂 To teprve lidi u nás na malém městě čuměli. 😂 Rudá jsem byla až na zadku.
@veronika9595 mne to celkom vyhovuje. Zatiaľ mi vždy dobre poradili. No raz som tam bola po trezalkovy caj, viem že to môže znížiť účinok antikoncepcie a ja som ju ešte brala, ale len preto aby som ukončila platičko. Inak už sme mali v pláne dieťa, a u nás na mňa vybafla že či náhodou neberiem antikoncepciu, že sa to k nej piť nesmie. Mala som stoho pocit, ako keby má to málo zabiť alebo co. 😄
@dura175 no přesně, pokud mi řeknou upozornění na co vše si dát pozor, s čím to nekmbinovat apod, tak je to podstatně jiné než když od vás chtějí vědět zda jste těhotná nebo máte opar na prdeli 😂😂 přitom je to to samé, jen se neptat přímo na tělo ...
@veronika9595 no proto si ještě pamatuju dobu, kdy u nás na malém městě byly v lékárně u okýnka dveře a stál tam fakt jeden člověk a magistra, fronta před nimi. Ale dnes s tím už nikdo nepočítá, bohužel, a přitom jde o tak důvěrné věci.
A me je to uplne u zadku, jestli se me nekdo na neco pta. Zda mam hemouse nebo kasilek. At se taky nekdo pobavi😀😀😀
No, vcera jsem potrebovala Magnesium Lactici. A pani delala obrovsky natlak na mne ze bych si dala nejaki jini dr max horcik. Rozumim ze to musi doporucit, lepša cena, stejne složeni atd, ale nechci 3krat rikat ze nemam zajem a Co presne chci...
Tak já si tam pro tu mast na hemeroidy byla 🤣 Byli jsme na prodlouženém víkendu na horách. Mám jeden malinký hem. který se tak jednou za rok ,,ozve". No a samo že zrovna když nemám nabalenou mast. Takže hurá do nejbližšího města do nakupáku a samozřejmě do Maxe😀 Byla zrovna první Covid vlna, lidi vyšilovali, v nákupáku vč.lékárny narváno. Já přišla s jasným požadavkem na jednu konkrétní mast a paní se začala ptát jak dlouho mě to trápí, zda svědění nebo spíše bolest, vnitřní nebo venkovní a jestli beru něco na cévy apod. Bylo to v úplně cizím městě takže čert to vem, lidi se pobavili, ale i tak 🤔😀
U nás u Maxe pracuje bratranec manžela. Taky jsem byla čerstvě těhu a šla si k němu pro Antimetil (říkala si, že mu to buď dojde nebo to prostě nebude řešit..) Křížový výslech jsem chytla i tak 😅 Chudák, pak se mi omlouval, že si to fakt nespojil 🙂
@veronika9595 Tak u nás v lékárnách u Dr. Maxe se nevyptavaji pokud nemáš třeba léky na recept nebo se nezeptas co by ti doporučili na určitý problém. S takovýmhle vyslechem jak popisuješ jsem se teda ještě nesetkala. A to jsem pro babičku kupovala mast na intimní problémy a lekarnice úplně v pohodě jen rekla jak užívat a to bylo všechno 🙂
Mě se teda nikdy na nic v lékárně neptali. Ale jednou, když jsem si šla koupit živočišné uhlí, které používám na zklidnění žaludku, tak tam lékarnice nahlas přes celou lékárnu začala vysvětlovat, jak je to proti průjmu atd. 🙄 No od té doby objednávám přes internetové lékárny a mám svatý pokoj. Stejně je to mnohem levnější i po započítání dopravy.
Pokud máte kartičku Dr. Max tak máte dopravu na eshopu zdarma, já už tam nechodím, jen objednávám 🙂
Není nad to, když jdeš do lekarny s dítětem pro test a lekarnice ti začne vysvětlovat, jak se to používá. Sama vypadala tak na 15 a nedala se přerušit, ze to znam a opravdu vím co a jak a kdy🤷♀️
U nás u Maxe jsou totálně arogantní farmaceutické asistentky. Snažím se s nimi bavit co nejméně a většinou, když chtějí něco vyslýchat, tak řeknu, že to mám na doporučení doktorky a mám klid. Nejvíce nesnáším, když mi cpou výrobky Dr. Max. Naposledy jsem chtěla Nurofen pro děti a okamžitě bez zeptání markovala ten jejich. To bylo něco pro mě...
Jo dr.max, to je na rozbití hlavy ze zoufalství než něco dostanu
U nás většinou v pohodě, max. se zeptají, jestli to znám, ale nezapomenu na jednu lékárnici kdysi. Bylo mi asi 16 a šly jsme s mamkou koupit do lékárny coldrex. Na těhotenství se mě zeptat nezapomněla (ačkoliv jsem v té době fakt dospěle nevypadala), ale už mi neřekla, že se nesmí kombinovat s léky na štítnou žlázu, které beru. Takže doma po prostudování letáčku prakticky letěl do koše 😂
U nas to taky delaji, je mi to neprijemne. Nas pediatr leky bez predpisu pise na listecek a uz se mi i stalo, ze mi lek odmitla prodat, ze to urcite nemam od neho. Nebo prede mnou ve fronte vynadala stare pani, ze nema manzelovi kupovat sirup na kasel, ale ma ho vzit na pohotovost. Pan za ni se stare pani zastal a prodavacce (nebyla to magistra) rekl, at se stara o sebe.
Bohuzel tam cas od casu jdu, protoze se mi tam nejlepe parkuje. A pak si zase vycitam. Jinak mam radeji Benu, i kvuli tomu, ze jsou ochotnejsi pomoc, poradit, sehnat.
Mě přijde v pořádku, že podají info a poradí, dnes je to tak už všude, ikdyž si kupujete cokoliv
@jjasmina mě info taky nikdy nevadí, ale je to úplně jiné když vám lékárníci řekne “nebrat při střevních obtížích” než když se vás přímo zeptá jestli máte průjem 🤷🏻♀️😂

@veronika9595 Nedělají 🤣 Zrovna v sobotu jsem kupovala test, jen ho vytáhla z šuplíku a zkasírovala mě 😉 Možná mají nějaké interní nařízení a přísného vedoucího 🤷 my se taky v obchodě museli vyptávat na xy capin (i když někdy zcela zcestných a v tu chvíli nevhodných), ale manažerka prudila, tak se člověk radši ptal, zákazník hleděl jak na debila, ale manažer si chrochtal, že jedeš podle "protokolu" 🤣