Nemá žádné ambice. Jaký na to máte názor?
Zajímal by mě váš názor na muže, kterého jsem potkala. Bydlí v Praze v maličkém bytě o jedné místnosti, kde má jen matraci a malou televizi. Nemá žádné úspory, platí alimenty na jedno dítě a žije od výplaty k výplatě. Pracuje manuálně. Na vše říká, že takhle to stačí. Tahle práce mu stačí, postel nepotřebuje, protože takhle to stačí. Když s ním mluvím o budoucnosti, tak říká, že s ženou by žil jinak. Já mám svůj hezky zařízený byt, ale nevím, jestli je rozumné být s mužem, který tahle žije.
@licipi Nečetla jsem všechno, ale když jsem začala chodit s manželem, tak bydlel v 1+1 a tam měl postel, jednu skříň, počítačový stůl, u kterého i jedl a kuchyňskou linku. Neměl ani stůl v kuchyni. Ale byl svobodný a na víkendy často jezdil k rodičům, měl úspory, jen víc sám nepotřeboval. Dokonce i pračku koupil až v době, kdy jsme spolu začali chodit, do té doby pral u rodičů. Ale jakmile začal chodit se mnou, koupil stůl a začal se víc starat. Takže jo, někdy se s ženou může chlap víc snažit.
@licipi tobě to nesedí a tak bych do toho vůbec nešla. Máš na víc a poznáš někoho lepšího. Ve 40 by měl mít nějak život zařízený.
@licipi ne,neni tonrozumne protoze on se nezmeni a kdybyste spolu zili,nedejboze meli dite tak vsechno bude na tobe.
Pokud mu není 20 a je těsně po škole.. Tam bych to ještě chápala.. že tak žije a stačí mu to, jinak ne.. Ani nejde o ten majetek, jako o postoj k životu a celková schopnost se o sebe postarat.. Nějaký progres by v životě měl být.. u každého.
@licipi nejde o majetek a úspory, ale absolutní nesnahu se mít líp a to poraženectví. Bála bych se toho, že mu budeš dělat lokomotivu a on se jen poveze. A to je sakra vyčerpávající. A až budeš na rodičáku budete žit z čeho?
A mimochodem i v Praze se dá bydlet levněji malá garsonka za 16 plus poplatky? To musí být širší centrum. Na sídlišti kamarád platí za 2kk 43m2 13 tis komplet a je to prý normální.
A neodmítáš ho kvůli majetku, ale kvůli tomu, že je budižkničemu. A to dítě k němu nechodí na víkendy?
@licipi a jinak si máte co říct? Co společně zájmy? Pohled do budoucna? Jak se stará o první dítě?
Já mého muže poznala, žil ve 3+1 v horním patře rv baráku rodičů.. Ale zařízené byly jen dva pokoje, obývák a ložnice.. Kuchyň bez ledničky, prostě full servis dole. Bylo nám 27, což taky není málo. Peníze taky nenasetrene. Prostě mu to stačilo a dobrý. Ale jak jsem se k němu nastěhovala, byt jsme předělali a on byl z každé změny nadšený.a když přišly závazky v podobě děti, změnil práci, takže má jistoty a ještě do toho chodí na melouchy z původní práce.
Tehdy jsem nekoukala na majetek a finance, byla jsem zamilovaná a jsem za to ráda.
Mimochodem mám známého, který teď dovrsil první svůj milion na účtě a ke své manželce se chová jako ke hnoji, protože on je přece machr, co dokáže vydělat a to je nejvíc. To pardon, to radši s někým, co bere 25cisteho a je hodný.. (mimochodem dělám ve státní sféře a tam takovéhle platy jsou a chlapů tam máme dost. A jo, v Praze.)
@nazka nejde prece ani tak o ten plat jako o pristup k zivotu
@zelenaesmolda když ono o něm toho moc nevíme, tak je snadné ho odsoudit. Když to prezenu, může to být aktivní sportovec, nebo dělat charitu, atd.. Nebo se taky může flajat po hospodách. Zakladatelka toho moc neuvedla, tak o jeho přístupu k životu moc nevíme. 🤷♀️
@zelenaesmolda Přesně, myslím, že to @nazka vystihla. Spoustě chlapů prostě stačí ne úplně vybavený byt, protože to nepotřebují, doma třeba ani moc nejsou. Můj muž chodil po práci na výlety, o víkendech byl u rodičů, kde měl lepší zázemí pro své koníčky, v bytě strávil jen 1-2 h denně a nějak neměl potřebu si to útulně zařizovat. Podle mě je spíš důležitý přístup, zda je ochoten své zvyky změnit tak, aby u něj bylo příjemně i té ženě. Nebo je mu to fuk a nechá vše na ženě a nepomůže jí, protože je to jen její problém, že potřebuje něco víc. V prvním případě to může být fajn parťák, v druhém to bude průšvih.
@bassetlady on nebydlí za 16000, psala jsem to paní, která mi psala, že 24000 je dobrý plat.. Já odpovídala, že pokud by měl z 24000 platit byt pro rodinu, tak to rozhodně dobrý plat není.. Z toho rodinu v Praze neuživí.. Pro jednotlivce nebo když vydělávají oba, by to asi stačilo.. Já ještě děti nemám a chtěla bych je co nejdříve.. Dítě z prvního vztahu má na víkendy.. Také tvrdí, že by žil se ženou líp, ale věřte mu to.. Výše jsem psala, že už jsem s jedním mužem (ne příliš dobře finančně zajištěnym žila) a co se týče zařízení domácnosti, vše jsem platila já.. On přispíval jen nájem a jídlo..
@licipi jsou to tvoje priority, tvůj život a tisíc našich názorů. Rozhodnutí je na tobě. Nicméně pokud jsi už teď na pochybách, tak si on a potažmo i ty zasloužíte možnost hledat někoho jiného. Jinak nevím, proč by měl teoreticky někdy v budoucnu sám platit byt za 16000, ty snad taky pracuješ, ne? A mateřskou nebo rodičovskou mít teoreticky taky budeš... Hypoteticky kdyby mu 8 000 zbylo a ty dala cca 10 000 rodičovskou pokud by jsi volila tříletou, tak z toho tříčlenná rodina musí vyjít a ještě ušetřit 😉
@meronym ty bys pro tři lidi nevyšla s 18000? Já teda v Praze roky žila a mimo bydlení tam všechno stojí stejně jako v Horní Dolní. Rohlík si tam koupím za stejný peníze jako tady. Možná ještě služby jako kadeřnice, nehtařky, kosmetika apod., ale to už je na uvážení každé, co z toho nutně potřebuje. Nevím, máme dvě děti, vyskakovat si v téhle době teď moc nemůžeme, když nepočítám bydlení, tak mám o něco menší částku pro čtyři. Máme dvě auta, muž jezdí každý den, já párkrát do týdne, takže do toho počítám i pohonné hmoty. A teda fakt nemusím otáček každou korunu a kdybych byla spořivejší, s čímž docela bojuju, tak ještě ušetřím.
@ilema 16000 stojí byt bez poplatků a to ještě není nic moc, celkem počítej za 2+1 v Praze 18-20 tisíc. Jeho výplata + mateřská dá dohromady 32 tis., když odečteš bydlení, alimenty, oba máme splátky, telefony, zbyde možná tak na jídlo a to je vše. A ano, rozhodnutá už asi jsem, že takový muž rodinu neužíví a asi jsem to potřebovala posvětit.
No já myslím, že dnes je výhra už jen to.... že nemá dluhy, insolvenci. Ale je divné, že si nebere dítě na víkendy a nesnaží se to tam upravovat kvůli dítěti 🤔
Ty do moc velkého rizika nejdeš, když by šel on k tobě. Ale asi brzy zjistíš, že mu chybí chuť do života. Uvidíš
@licipi a to s dcerou ty vikendy vegetuje na matraci pred televizi?
@licipi no, záleží na tvych nárocích, byt i 3+kk se dá sehnat do dvaceti v pohodě, můžeš i za Prahu, dojezdově je to kolikrát i lepší, než jezdit přes celou Prahu MHD. Já te nepřemluvám, jen abys nevybírala a nakonec nepřebrala. Sama musíš vědět, jak moc tě tlačí čas, jestli tomu dát šanci a vidět změny k lepšímu. Nebo tomu ten čas dát nechceš. Z myho pohledu nejsou peníze všechno. Měla jsem se s ex jako princezna, ale jak přišly první potíže a nesoulad, čučela jsem jako puk, s kým jsem to žila. Teď si sice nevyskakuji, ale špatně se nemám, za to mám ale chlapa, kterej se nesloží pro prvním problemu, postará se o děti, udělá na domku co je třeba, umí se postavit k práci, má mě rád. Taky nemá extra ambice, co se týče zaměstnání, práce ho baví, sám říká, že si neumí představit dělat nic jiného, že by nemohl někam do fabriky nebo kanceláře. To já mam asi větší chuť na rozlet, ale to je dáno i rodičovskou a "sezením" doma.
@bassetlady víkendy, kdy má dceru, jezdí pryč z Prahy k rodičům.. Pokud ji má přes týden, tak jen přes den, nespí u něj, chodí ráno do školky, bere si ji jen na odpoledne a večer ji veze domů..
@ilema proč si každý myslí, že bydlení za Prahou vyjde levněji než v Praze, nájem bytu pro rodinu i za Prahou vyjde kolem těch 16000 a víc určitě, navíc přítel nemá auto ani finance na to, aby auto koupil, takže by stěhování za Prahu odmitnul kvůli dojíždění do práce, kterou má 20 minut od současného bydlení.. Já sice byt mám, ale jsem také v nájmu a byt je pro rodinu malý, museli bychom shánět něco většího v případě pořízení rodiny.. Jsem pořád na vážkách, zda do toho jít, protože nechci skončit tak, že s miminkem nebudeme mít ani na jídlo s jeho platem.. On věci moc neřeší, řekne, nějak to zvládneme, ale nesedne si a nespočítá si to.. Špatný člověk to není, je hodný a má rád děti, z toho se ale nenajíme.. Navíc ho i bývalá žena opustila s malým dítětem právě kvůli nedostatku financí.. Už tady mi bliká kontrolka, že to asi nebude jen tak.. Kdo se vykašle na chlapa, když s ním má malé dítě?

@meronym ano vlivem výchovy byl takový, ale bohužel už ne formovatelný a jeho rodina šla taky tvrdě proti mě. Já chtěla budovat pěknou domácnost pro rodinu a on mi na všechno řekl, že je to zbytečné, nepotřebujem to nebo jsme to měli sehnat někde zadarmo za odvoz nebo že by nám to sehnala jeho máma někde zalevno nebo od známých. A když jsem řekla, že s tím kočárem nevyjedu ani před barák natož do města, že bych se strašne styděla, tak to nikdo nedokázal pochopit (doteď to nechápou). Celé těhoteství zkažené a taky jsem si naivně myslela, že bude rád, že žijeme v pěkném a útulném a že se jeho pohled změní a bohužel. Ale teď jsem třeba s chlapem, který staví barák a taky má docela holobyt, ale ten mi řekne, že je rád, když mu tam uklidím, vnesu tam trochu chaosu s malou a nebo mi i řekne ať mu do baráku něco vyberu a on to zaplatí. Že se mu líbí, když je vidět, že tam byla žena a když mu tam ten klid naruší malá a je tam živo a bordel (typu všude hračky a že náchazí naše věci na zvláštních místech) 😁 Některý chlap o to stojí a jiný ne. To musí tazatelka posoudit sama podle jeho činů a chování, jestli by se hádali nebo by byl rád, že ho někam posouvá a zpříjemňuje mu bydlení a životní úroveň ☺