Nemá žádné ambice. Jaký na to máte názor?
Zajímal by mě váš názor na muže, kterého jsem potkala. Bydlí v Praze v maličkém bytě o jedné místnosti, kde má jen matraci a malou televizi. Nemá žádné úspory, platí alimenty na jedno dítě a žije od výplaty k výplatě. Pracuje manuálně. Na vše říká, že takhle to stačí. Tahle práce mu stačí, postel nepotřebuje, protože takhle to stačí. Když s ním mluvím o budoucnosti, tak říká, že s ženou by žil jinak. Já mám svůj hezky zařízený byt, ale nevím, jestli je rozumné být s mužem, který tahle žije.
@licipi ale dá se sehnat i levnější, zas tak dlouho z Prahy pryč nejsem a brácha pronajímá celkem velký byt a s poplatky je to nějakých 17, tady ale nejde o byt, ne? Mně svoje rozhodnutí obhajovat nemusíš. To rozhodnutí musíš obhájit sama sobě a ne anonymním ženským na netu. Já ti napsala už minule, když seš si jistá, že by mu to za změnu a snahu nestálo, tak ho pusť dal do oběhu. Když s ním není řeč, i když před něj dáš jasná čísla, ne jen nějaký kdybychom měli dítě, tak bychom nevyšli, tak jdi od něj. Nic tě u něj nedrží a mmchd jen z vlastní zkušenosti, chceš-li si pořídit dítě, i když to žádné nepřeju, tak bys měla i okrajově počítat s variantou, že zůstaneš sama a vědět, že zvládneš i tuhle variantu. Ne vždycky ti tu rodinu totiž bude živit chlap 😕
Ambice neambice - zásadní otázka je, jestli s ním chceš žít a mít dítě.
Vzhledem k tomu, že my toho chlapa neznáme a ty (snad) ano na tolik, abys věděla, jestli ho máš ráda, přinejmenším, nebo jestli je to momentálně jediný jaksi vhodný adept pro život.
Začíná mi to připadat jako koňskej handl.
To, že nemá peníze ( v zásobě, našetřeno, žije jak žije, a nic moc neřeší) může mít základ v tom, čím prošel v minulosti, jakej byl reálně ten rozchod, a plno dalších věcí. K těm zásadnějším patří i to, jestli by on chtěl s tebou založit novou rodinu.
Pakliže si odpovíš na tu zásadní, nejdůležitější otázku, máš z poloviny vyhráno.
@xxx3d je hodný a má rád děti, láska až za hrob z mé strany to není..byla jsem sama spoustu let, nedaří se mi potkat vhodného partnera.. Ráda ho mám, ale nemiluju ho..jsem už hodně přes 30 a on by chtěl založit rodinu.. Takže je otázka, jestli do toho jít nebo čekat na někoho, kdo už nepřijde.. Jinak kdo mi tady radí, ať ho nechám jít, že třeba potká jinou, která si ho bude vážit, tak on už jinou ženu hledat určitě nebude.. Žil spoustu let přede mnou sám, zklamaný z předchozího rozchodu, pokud ho opustím i já, je rozhodnutý už žít sám.. Je velmi velmi přecitlivělý a aby nemusel nic řešit nebo se jinak zklamat, raději bude sám.. A to nejsou jen tak jeho řeči do větru, opravdu takový je..
@licipi holka, mit deti je ficak, i kdyz mas milujiciho partnera a zazemi. Ja vim, zit se da vselijak a nektere zeny nemaji na vyber, ale TY mas. Nez mit na krku chlapa, co je mouchy snezte si me, vydelava v Praze(!!!) hluboko podprumerny plat, to si muzes dite poridit sama a vyjde te to nastejno, ne-li lip. Mit dite jen kvuli veku je nesmysl. Mohe dobra kamaradka na seznamce potkala muze v 39, dalsi ve 40. Neni to ideal, ale v Praze nic vyjimecneho. Nevzdavej to a nespokoj se s timto muzem. Na litosti se vztah budovat neda.
Riskla bych to.
@licipi je hodný a má rád děti, hlavně, aby je dokázal uživit, když mu to takhle všechno stačí. Že by zůstal sám není tvůj problém. Být s někým z těchto důvodů je taky na prd. Přečti si tady pár diskuzí o těch vztazích z rozumu, jak to dopadá, když pak ženský narazí na toho pravého. Stejně odejdou.

@licipi Ohledně bydlení, já si nic nemyslím, já v Praze a v okolí Prahy žila deset let. Když člověk nejde jen po novostavbach, dá se najít velmi slušné bydlení za dobré peníze. Ale to je jen okrajový "problém". Ty si musíš být jistá, že děláš dobře, já s ním nebo bez něho žít nebudu. Jen jsem tě upozornila, že ten na kterého čekáš, přijít vůbec nemusí, nebo samozřejmě přijít může, třeba hned za měsíc. Mám ve svém okolí pár žen, které nevybraly a čas jim utekl, nebo brzo uteče. Jestliže jsi si jistá, že mu ani budoucí rodina nestojí za změnu a trochu víc snahy, tak ho pusť hledat štěstí jinam a ty taky hledej dál. Bude to fér pro oba.