Neměli By Se Očkovaní Testovat Na Covid?
V poslední době se všude říká, že i ti očkovaní můžou koronu normálně chytnout. Pár takových lidí i znám, kteří se nakazili i když už jsou očkovaní. Ale nejde mi teda do hlavy, jak se lidé s očkováním můžou ohánět bezinfekčností, nemusí se testovat atd. Vždyť můžou nákazu šířit vesele dál, nehledě na to, že oni si sami myslí že jich se to prostě už netýká, a vesele si i v obchodech chodí bez roušek. Já tomu nějak nerozumím. Neměli by se teda testovat i ti očkovaní?
A ještě k tomu jak lidé asi nepřemýšlí. Nedávno jsme jeli kolem testovacího místa, kde byla pořádná fronta lidí čekajících na test. A všichni bez respirátoru. Tak já nevím, k čemu jim je že třeba budou mít negativní výsledek, ale v té frontě se zatím mohli nakazit? Mám pocit že lidi neuvažují...
@mourovatakocka Tak přirozeně, že se nebude psát o těch, které očkovaní před nemocí uchránilo, ale o těch, které ne. Taky nemyslím, že je očkování brané jako ta nejlepší věc v těhotenství, ale v konkrétní situaci se posuzuje, zda benefity jakéhokoli léku dominují nad riziky.
Když budu očkovaná budu ho mít a budu bezpříznakova. Tudíž nebudu kašlat a kejchat nebudu na ostatní prskat a tudíž je menší pravděpodobnost, že někoho nakazim a a respirátorem téměř nulová.
@mamikry a neni to spis tak,ze cim mene dostupnych k nakaze,tak se vir musi snazit mutovat a obejit ockovani,aby byl uspesny?Jako kdyby se oockovali vsichni na celem svete,tak stejne prijde mutace,ktera to obejde...
@jjasmina a vydrzi to nastaveni,jak dlouho jeste,do voleb a je po vyhodach...budou nabizet 3.davku...
@marcicek84 Ano, tak jsem to myslela. Rekla bych ale, ze proockovanost ma potencial, ze z te nemoci udela neprijemnost, ktera nebude tolik zabijet. Jak se uz u par nemoci povedlo. Ale pokud zmutuje a cast lidi bude bez ockovani, nebude to tak, ze ti neockovani budou ve vetsim ohrozeni? Ja nejsem odbornik, tak nevim, ale vcelku mi to smysl dava.
@mamikry jenze zas nevis potencial mutace,paradoxne se muze vice vazat na proockovane a zpusobovat jim vetsi potize (viz ockovani Synflorix na pneumokoky dite bylo pak vice nachylne na jine kmeny,tak se zacal davat Prevenar 13),proste zalezi na mutaci a dalsich faktorech a ta celosvetova proockovanost je utopie,ty mutace prijdou z daleka a prevazne z rozvojovych zemi tak jak tak - Kolumbie,Indie,JAR a ty mutace stejne ockovane ohrozuji,pac umi obejit ockovani,ockovany muze byt skryty prenasec a spis to ted zmutuje v nem,pac ma umelou obranu proti viru a to mi prijde,ze spis to muze pak ohrozovat deti,ve chvili kdy vezmes viru hostitele,bude se snazit vice a nebezpecneji mutovat,myslim,ze to ockovani melo byt primarne jen pro rizikove skupiny
V tom ockovani asi nevidim potencial zastaveni sireni pandemie a dlouhodobeho vyreseni problemu...
@marcicek84 Nejsem odbornik, takze poustet se do takovych soudu by byla cista demagogie. Ale jak se ukazuje, tak i bez ockovani se mutace dotkla mladsich rocniku i z nerizikovych skupin, je tady tedy velka sance, ze zmutuje smerem k detem tak nebo tak. Ale opet, je to spekulace a jenom muj dojem.
Ja teda nevím kde si to slyšela, ale u nás normálně očkování, chodí na test. Ja jsem musela taky, bez ohledu zda mám nebo ne a do výsledku jsem seděla doma na zadku 😉.
Jo a jinak nevím jak u tebe, ale u nas nenosí roušku hlavně neočkovani, protože se bojí, že budou vysílat bluetooth a další kraviny podle stylu Volného ;).
@tasimia chodím bez roušky úplně všude, protože chci volně dýchat, nechci si tím ničit imunitu. Očkovaná nejsem a ani nejsem vyznávačem Volného. Vůbec se netestuji protože na sobě nepociťuji žádné příznaky. Pozitivní test neznamená onemocnění. Test nerozpozná žádné onemocnění. Je to je tahák peněz daňových poplatníků.
@mourovatakocka To je dobrý s těma bodíkama 😂
@mamikry No jo, benefity převyšují nad riziky - jenže mnohem lidem to očkování akorát ublíží.
Jasne, ockovani neni bez rizika. O tom zadna. Ale ma za me v tuhle chvili lepsi prognozu nez covid. Osobne tedy znam jen jednoho cloveka, ktery ma potize po ockovani, repektive se mu zhorsily ty stavajici, a to jeste neni jasne, zda po ockovani. Naopak lidi, co covid prodelali a maji postcovidove stavy, tech mam v blizkem okoli dost. Vetsina z nich se radeji nechala ockovat, nez to znovu chytit.
@mamikry Já znám dva lidi co byli vždycky zdraví, koronu za celý rok nechytili. Nechali se oočkovat, a najednou koronu prodělali, prý jim nikdy takhle zle nebylo.
@mamikry tak prave ten dojem muze byt i jinak,protoze nejsme vedmy tak je ale zapotrebi pocitat i s jinou variantou,naockovat se lze vzdy,ale vzit ten pocin zpet uz nejde,no...Trochu mi vadi,ze za to dobrovolne ockovani si mame nest odpovednost sami,protoze dlouhodoba studie bezpecnosti neni.A kdyby neco z toho bylo za par let,co si kdo z koho vezme.Treba se mi libi ta myslenka vysetreni u praktika,ktery ti muze vzit ster na covid a prohledne te,aby se predeslo tezkemu prubehu,to si myslim,ze se melo delat jiz v min.roce,ale bohuzel se ordinovalo na dalku a pro mnohe bylo pri prevozu do nemocnice uz pozde...tak uvidime co se stane po volbach,do voleb s zadnymi opatrenimi spise nevylezou a pak se to z nich zas zacne sypat,nebo treba nas prekvapi kovid a uz to tu tak divoke nebude,variant je opet vice a nevime co bude...🤷🏻♀️
@marcicek84 Tak s tim souhlasim. Pokud se stane ockovani povinnym, tak by mel stat nest odpovednost za pripadne komplikace.
@mamikry Pokud bude ockovani na covid povinne, stat ponese veskerou odpovednost. Zakon o odskodnovani tady mame uz 2-3 roky, vztahuje se na veskere povinne ockovani. Plus, EU v dobe kdyz centralne nakoupila vakciny, zavazala vyrobce (Pfizer, Moderna urcite), ze nesou za vakciny plnou odpovednost. Tenhle zavazek porad plati, takze neexistuje nic takoveho, clovek co jde na covid ockovani podepise lejstro, ze nese odpovednost sam. Tyto bludy tady ctu porad i ted...
@marcicek84 O koronaviru diskutovat nechci, ale to o tom Synflorixu/Prevenaru je z hlediska imunologie naprostý nesmysl. Ale v praxi je možné ledacos... Odkud čerpáš?
@evika_1105 jeminkotke , to je hrůza co si počnem 😰🤮 vyblila očkovaná 🤦🤦🤦
@agneska7 ty nejsi schopna ani nekoho urazit bez chyby
@agneska7 hele zlato zklidni hormon
Fakt se musíte urážet? Copak se tady nemůžeme bavit jako inteligentní mámy od dětí?
Diskuze na toto tema se vzdy uberou tímto smerem. Driv nebo pozdeji….
@evika_1105 Zlato si říkej někomu jinýmu, 😘
@jelenice_zavodnice
Odškodnění při povinném očkování
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2020-116?fbclid...
Odškodnění při očkování na Covid
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2020-569?fbclid...
Náhrada újmy způsobené očkované osobě léčivým přípravkem obsahujícím očkovací látku pro očkování proti onemocnění COVID-19
Stát nahradí osobě, která se nechala očkovat léčivým přípravkem podle § 1 odst. 1, újmu způsobenou očkováním léčivým přípravkem podle § 1 odst. 1, došlo-li následkem tohoto očkování k zvlášť závažnému ublížení na zdraví očkovaného, vytrpění bolesti, ztrátě na výdělku nebo ztížení společenského uplatnění. Pro posouzení této újmy a rozsah náhrady se použije zákon č. 116/2020 Sb., o náhradě újmy způsobené povinným očkováním, obdobně.
@hojda Diky, takze jsou dokonce dva schvalene zakony. Mela jsem za to, ze ten vseobecny zakon o odskodnovani byl odklepnuty uz pred covidem, ale asi ne definitivne, trochu jsem to sledovala ale asi se to protahlo. Jako spousta jinych zakonu a novel.
test pro očkované jsou stále ve hře
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sef-uzis-pok...
@jelenice_zavodnice Taky jsem myslela, že ten už je schválený delší dobu.

Zrovna dneska titulek, jak je někde v nemocnici ve vážném stavu kdosi s ukončeným očkováním. Těhotná si nemůže pořádně dát ani paralen, ale očko na covid je v pohodě. Naše doktorka nezvedá telefony, na SMS nereaguje, ač má na stránkách, že se máme hlásit k ošetření, ale hlavně že očkuje na covid. Celá doba je absurdní.
Osobně si myslím, že testovat se mají všichni nebo nikdo. Měla by platit stejná pravidla pro všechny.
Včera jsem četla pěkný vtípek: za chvíli se v očko centrech budou při desáté dávce ptát "a bodíky sbíráte?"