Nemocenská během celého těhotenství
Ahojky, je tady někdo kdo je celé těhotenství doma ať už ze zdravotních důchodů nebo kvůli nevhodné práci?
@tynuna ahojky, kvůli zdravotnímu stavu nebo nevhodné práci? Jak jsi to měla s vycházkama?
Jsem od 8tt,kvuli komplikacim (krvaceni),trvalo do cca 18 tt,a je fakt,ze pri namaze se mi to vraci. Do prace uz nenastoupim,ucim a bylo jiz nutne najit za me nahradu. Detem by dalsi zmena neprospela,kdyz v zari bude nova ucitelka pokracovat. Neomezene jiz pro tehotne nejsou (velmi vyjimecne situace a musite pred komisi), narok mate na 6 hod denne.
Jsem na rizikovym od zacatku... Pred komisi nemusis osobne, jen pokud to tvuj lekar posoudi jako opravnene, napise zadost o neomezene vychazky na OSSZ. Ti rozhodnou v kancelari jestli jo a nebo ne.
Tenkrat jsem mela vychazky neomezeny,ale co jsem slysela,tak ted uz davaj vychazky a to 6h,ktere si muzes rozlozit jak chces
Děkuji všem za příspěvky
Ja jsem na neschopence od pateho mesice, mam placentu previa. Mam vychazky 6h denne, a to od 8-9 a potom od 14-19hod. Nechala jsem si to napsat, abych mohla davat syna do skolky.
Od zname jsem mela papir na socialku kvuli neomezenych vychazkam a doktor mi rekl, ze je to pro pacienty po rakovine apod., ale kamaradce to jeji doktorka potvrdila, kdyz byla minuly rok na rizikovym. Asi zalezi na dr.
Byla jsem od 8tt na nemocenské kvůli nevolnostem a pak kvůli tlaku, vycházky jsme měla 6h denně.
Já jsem taky od začátku doma,kvůli nevhodné práci a vycházky mam denne 6 hodin. 😊
Vycházky Vám může ošetřující lékař povolit nejvýše v celkovém rozsahu 6 hodin denně, a to v době od 7 hodin do 19 hodin; přitom vymezí konkrétní časový úsek nebo časové úseky těchto vycházek.Požádejte svého lékaře o vypsnání vycházek na maximální možnou dobu s ohledem na váš zdravotní stav. Výjimečně mohou být povoleny i neomezené vycházky. Výjimečně může ošetřující lékař v případech povolit v případě, kdy mimořádně náročný léčebný plán nebo celkový zdravotní stav neumožňují pojištěnci, aby využil pevně stanovenou dobu vycházek, aby si volil dobu vycházek podle svého aktuálního zdravotního stavu. K tomuto je potřeba získat také souhlas České správy sociálního zabezpečení. O toto povolení žádá váš lékař na vaši žádost. Požádejte tedy vašeho lékaře o sepsání této žádosti. Rozhodněn není pravdou, že neomezené vycházky mohou mít pouze onkologičtí pacienti.
Záleží tedy pouze na posouzení Vašeho ošetřujícího lékaře.
@solinka1974 s temi onkologickymi pacienty mi to rekl muj gynekolog. Spis si myslim, ze to nechtel vyplnovat 🙂
Taky jsem doma od 5tt. Bohuzel jsem mela komplikace,krvaceni. Vychazky mam rano od 8-9 a pak od 13-18.
A už jste měli kontrolu? Já jsem měla při normální nemocenské trvající cca 6měsíců kontrolu 2x a vždycky dopoledne a ve čtvrtek 🙂
@balalajkaaaaa já jsem doma od konce ledna a momentálně jsem 22tt a jsem doma kvůli zdravotnímu stavu.
Ja měla u obou nemocenských kontrolu na základě udání...
@kami1984 A ty víš kdo jí na tebe poslal? To je síla.
@balalajkaaaaa Kontrola ještě nedorazila, můj zaměstnavatel jí posílá tak cca po dvou měsících neschopenky, tak jsem zvědavá.
@balalajkaaaaa Jsem doma od začátku ledna. Nechtělo se mi být v práci a formálně nevhodná pro těhotné bohužel není, takže na překážky bych to neuhrála. Ale jsme tam nahňácaní jeden na druhém v malém sále s blbě fungující klimatizací, takže hluk, horko nebo naopak zima (zcela bez možnosti větrat nebo regulovat teplotu), velice prašno a vydýchaný vzduch, dvanáct hodin sezení v kuse na naprosto nevhodných židlích, elektrosmog (milijóny monitorů), stres... prostě doma je mi líp. Uhrála jsem to na vyšší tlak a štítku. Gynekolog mi neschopenku kvůli takovým "prkotinám" napsat nechtěl, tak to vyřešila obvoďačka, u které jsem měla neschopenku kvůli nachlazení, které jsem zrovna v té době měla - prostě mi ji prodloužila a napsala na ni, že mě předává gynekologovi do péče. Pak už neprotestoval 😀
Kontrola na mě zatím vůbec nebyla. Vycházky jsem si dala od desíti do čtyř, to mi vyhovuje.
@balalajkaaaaa ne,jen mi rekli,ze je to na udani.
Jsem ted mesic doma na neschopence a nikdo zatim neprisel. U prvniho tehotenstvi jsem byla taky na rizikovym 4 mesice a nikdo mi na kontrolu neprisel. Myslim, ze taky zalezi na zamestnavateli, jestli nedaji podnet
Pokud uz je to 15+,tak zakezi,zda spadnete do "kose" lidi,ktere nejak vybere nahodne pocitac, kontrolu posila zamestnavatel anebo pokud nekdo nahlasi-udani.
Ja jsem OSVC a kontrolu jsem doted nemela. Termin mam za 2 tydny
Já jsem od začátku na PN (nevhodná práce a hematom), ptala jsme se gyndařky na neomezené vycházky, protože dodělávám VŠ a v květnu jsem měla státnicovat. Taky mi řekla že to změnili a teď že je to jen pro onkologicky nemocné a ani neznám nikoho,kdo by v těhotenství neomezené měl,takže to fakt nejde 😒 Nejdřív jsem je měla od 10 - 16 a teď od 13 -19. Předtím jsem musela jen ležet,ale teď mi to začíná dost vadit,je to fakt omezení... Kontrolu jsem ještě neměla, bydlím na vesnici kam prý nejezdí, ale slyšela jsem že většinou chodí na udání a rovnou si vyjedou kdo je v okolí taky na PN a berou to při jednom.
Holky můžu se zeptat kdy Vám nemocenská chodí, marodím teď první měsíc. Od zaměstnavatele mi už za těch 14 dní co má platit došlo, ale od státu ne. Tak jen abych věděla.
Dobrý den, jsem od včerejška na neschopence,,chci se zeptat kolik bude nemocenská v těhotenství, pracovala jsem v rizikové práci, kde jsem si natáhla sval na břiše, kde mám miminko. Teď budu na nemocenské a pak půjdu na mateřskou

Ahoj,ja byla pred sedmi lety na nechopence cele tehu. Co by jsi rada vedela