Nesnesitelný partner. Co dělat a jak to změnit?

17. pro 2019

Ahoj holky,
nezvládám už svého partnera. Má práci, kterou má rád, ale domů chodí zničený a unavený. Ještě doma řeší pracovní věci. Doma nadává na šéfa, nadává na podřízené, jak jeho všichni zneužívají, jak ho nikdo neocení. Vím, že do práce dává všechno a chápu, že to musí mrzet když to nikdo neocení. Já pak doma poslouchám jeho stížnosti, nadávky, breky. Ok, jsme partneři a musíme se navzájem povzbuzovat. Já kolem něj musím chodit po špičkách a být zticha abych ho nevytočila. Už několikrát se stalo, že jsme se pohádali. Taky mi řekl že jsem pyšná, že se neumím podřídit a že bych se měla naučit ho snášet. On je člověk, který má rád výsledky, který za sebou rád vidí výsledky své práce - to je fajn, včera mi třeba řekl, že nemá rád lidi, který nemají žádný cíl, žádné plány (tedy já). Málem jsme se zase chytli, ale byla jsem radši zticha, neměla jsem náladu na hádku. Ano, nemám cíle a plány co se práce týče práce, ani jsem nikdy neměla práci, která by mě bavila a neznám ten pocit, že vstávám do práce, kterou mám ráda, že se tam těším. Já do práce chodím jenom proto, že prostě musím, potřebuji peníze na život, jako každý. Nevím jestli tohle nebude v budoucnu důvod hádek a rozchodu. Nelíbí se mi, jak všechno komentuje, jak je někdy ironický, jak pořád je on chudáček a všichni mu ubližují a nikdo si ho neváží. Říká, že já jsi nedovedu představit kolik on toho musí v práci řešit. Ano, to já nevím a chápu, že lehké to není. Ale snášet tyhle jeho povyky když přijede z práce je fakt děs-běs, jsem jako tichošlápek, hlavně ho nerozčílit. Necítím se v tomhle vztahu šťastná, právě naopak.
Co dělat, jak to změnit? Pokusit se o nápravu?

petulejan
17. pro 2019

Jak kdybych to psala já 🤦‍♀️ mám úplně to samé. Přítel podniká a je vidět,že už mu to pěkně vlezlo a leze na mozek. V mým případě dlouho mlčím a pak po něm tak vyjedu,že si občas i uvědomí,že není na světě sám a že se tady na mateřské opravdu neflakam. Úplně tě chápu 😯

autor
17. pro 2019

@petulejan Partner sice nepodniká, ale pracuje jako stavební dozor, tedy má na starosti brigádníky, stále zaměstnance, musí hlídat aby všichni dodržovali BOZP, má toho opravdu hodně. Řeší věci co by měla řešit sekretářka a milion dalších věcí. Chápu, že je ve stresu, ale proč si to pak vybíjí na mě? Fakt to nedávám. A já musím držet hubu a krok.

amazonkajanik
17. pro 2019

Můj mužský má taky náročnou práci,která ho baví. Přijde domů a padne. Ale jakmile zkusí si postěžovat, tak mu vpalim, že já se tu taky neflakam. On to raději ani dál nerozvadi, páč byl dlouho bez práce a než jsem otehotnela, tak jsem 90% nákladů táhla sama a on se "staral" o domácnost. Ale to, co dělá ten váš, to bych ho brzy vynesla v zubech. To je normálně psychické týrání! Vždyť vás staví do role neschopné ženské!

autor
17. pro 2019

@amazonkajanik Taky mě to uráží a mám toho dost. Je pravda, že teď jsem 4 měsíce nepracovala (zdravotní potíže), nastupuji zase v lednu a tedy táhnul nájem sám. Naštěstí máme velmi nízký nájem. Někdy mě shazuje proč je tady prach a proč tohle a proč neuklidím. Jako, co prosím? Je uklizeno, navařeno. Prachu bohužel nemůžu rozkázat aby se neusazoval.

nafuka
17. pro 2019

Bych se na něho vyprdla. Ale to záleží samozřejmě na vás dvou.

amazonkajanik
17. pro 2019

To by chtělo ho konfrontovat. Sednout si a " miluješ mě? Bolí mě, jak se ke mě chováš! Chápu tvé postavení ve firmě, ale doma je doma a práce je práce!"
Taky jsme se nedávno chytli, páč měli v práci průšvih a doma nebylo po jeho, ale jakmile vychladl, tak to z něj vylezlo a byl v klidu. Má tendence štěkat a já jen tuším o co go a pak se omluví a řekne co a jak a my to spolu v klidu probereme. Jenže jsme spolu 9let a už vím,jak na něj. Někdo by řekl, že je na mě hnusnej, ale vím, že to tak nemyslí, jen neumí správně a včas ventilovat emoce. Kdežto já jsem výbušná a hned se potom uklidním

konidana
17. pro 2019

Máte spolu nějaký společný zájem, koníčky? má aspoň občas volný víkend, kdy byste se spolu mohli věnovat tomu co vás baví oba? převládají pozitiva nebo negativa? Zkus si to sepsat, jestli to je aspoň vyrovnané pokuste se o nápravu, zlepšete vzájemnou komunikaci, klidně se pohádejte, vyříkejte si to... Trochu si to časem asi sedne, ale to že se obrátí a najednou bude všechno jinak a super, to nebude. Lidé se měnit nechtějí a i když ano, trvá to dlouho.

autor
17. pro 2019

@amazonkajanik Ano, miluje mě, ale on se pořád staví do role toho, který je zneužíván, využíván a nikdo ho neocení, on je takovej chudáček. Pak se pohádáme a on to řeší alkoholem, někdy to přežene tak moc, že se opije a řekne mi jaká jsem líná veš a tak podobně.

autor
17. pro 2019

@konidana Víkendy má volné, trávíme je společně, hlavně v létě jsme chodili na výlety, na hrady a zámky, koupat se. To by fajn. Teď v zimě chodíme na procházky, byli jsme na trzích...

autor
17. pro 2019

Pak do mě hustí, že já nemám důvod být na něj zlá, protože mám všechno, všechno mi dává. Nic mi nechybí a co by za to jiné dali (jeho slova).

konidana
17. pro 2019

Budeš se muset hodně obrnit, podle posledního příspěvku to je schopný manipulátor a může tě psychicky týrat. Spíš si myslím, že už se to děje. Vem rozum do hrsti a sepiš si všechny plusy a mínusy.

nafuka
17. pro 2019

Jestli řeší problémy alkoholem uteč. Napsala bych ti SZ, ale nejde to, když je diskuse anonymní.

autor
17. pro 2019

@nafuka No hlavně smutek.

petulejan
17. pro 2019

Přítel se stará o dvacet řidičů,má kamionku. Takže kancelář,dílna a vše kolem je na něm. Takže taky zahul,24 hodin denně telefon u ucha. A taky chodí dom zdrbnuty,dokážu to pochopit,ale pokud si blbou náladu vybiji na mě,dost rázně ho usadim. Nesmíš být totiž ta ticha pipka,k takovým si pak dovolí každý kdo vyciti slabost.

autor
17. pro 2019

@petulejan Ale když nejsem zticha pak se pohádáme a skončí to zle. A já nemám náladu na scény a hádky.

nafuka
17. pro 2019

Radím ti uteč a nenech si zničit život, máš jen jeden. UTEČ.

autor
17. pro 2019

@nafuka Plánovali jsme svatbu a děti, ale teď jsem si už není tak jistá jestli chci s ním rodinu.

terezka345
17. pro 2019

Byla jsem to samé, co váš muž. Dělala jsem vedoucí na zákaznické podpoře a i když mi skončila pracovní doba, všechny pocity jsem si nosila domů - neustále jsem nadávala na zákazníky, majitele firmy a přítel to musel všechno poslouchat a dost mu to vadilo, několikrát jsme se kvůli tomu pohádali, proč si "nosím práci domů", že on vypne hned jak opustí budovu práce. Byla jsem příšerný workoholik a přestalo to ode dne, kdy firma začala krachovat a vyhodili mě pro nadbytečnost 🙂 Najednou jsem pochopila, že jsem pro ně nebyla tak důležitá, že firma nestála na mě, že mě spíš vyždímali a odhodili a tohle nemám zapotřebí. Do nové práce chodím s tím si odpracovat 8 hodin a dostat výplatu, na práci doma nikdy nemyslím - a tolik se mi ulevilo! Bez urážky, ale příteli bych přála podobné osvícení 🙂

konidana
17. pro 2019

rozhodně všechny společné plány do budoucna odlož dokud si nevyjasníš, zda s tímto člověkem opravdu chceš strávit zbytek života.

nafuka
17. pro 2019

Nikdy, UTEČ. Chlast je metla lidstva. Otřepaná, ale pravdivá fráze. Jen ne miminko. UTEČ.

autor
17. pro 2019

@nafuka Přemýšlím jestli to zkusit ještě nebo odejít.

pavlinar
17. pro 2019

Promluvila bych si s nim, co tu pises rekni jemu. A ze nejsi stastna. Zavedla bych treba "nadavaci pulhodinku", kdy si muze stezovat na praci, co bylo nebylo. Ne mu delat hromosvod! Fakt vse probrat.. a kdyz se nezclepsi, je na case zjistot, co by za to jine daly...

autor
17. pro 2019

@pavlinar Ale on to nechápe, jenom řekne, že já nejsem schopná ho snést a vyslechnout a že mám všechno a nic mi nechybí. Stará se o mě, mám lásku, mazlení a prý by holky stáli frontu. A že jsem pyšná a nejsem pokorná.

sudylichozrout
17. pro 2019

Tvl, to ridi letovy provoz na Heathrow, nebo co?

autor
17. pro 2019

@sudylichozrout Velikou stavbu.

brunetka11
17. pro 2019

Popravdě řečeno, označit mne podobným způsobem jako tebe, přistálo by mu tvrdě něco na hlavě a zavřela bych za sebou dveře bez možnosti návratu.

Ale jinak ano, mám zkušenost s partnerem, že si nosí problémy z práce domů. Trvá to od loňska. Už kdysi jsme si několikrát museli vyříkávat, že ať si je managerem v zaměstnání, doma jsme partneři, takže ať na mne podobné praktiky nezkouší. Byly to tvrdé diskuze...
Podobně jako teď, že nejsme (já a děti) odpovědné za situaci u něj v zaměstnání a stále mu zdůrazňuji, že má vždy možnost odtamtud odejít.
Nelíbí se mu to. Ale většinou potom přijde a omluví se.

Nenech si podobné jednání líbit. Nejsi pyšná, máš přirozenou hrdost. Pokud ji ztratíš, stejně se podobnému člověku nezavděčíš, jen tě ubije.

konidana
17. pro 2019

Je to manipulátor, který si tě chce připoutat. Opravdu si nenech podobné jednání líbit. Nejsi pyšná, máš přirozenou hrdost. Pokud ji ztratíš, stejně se podobnému člověku nezavděčíš, jen tě ubije. Cituji @brunetka11 protože to přesně vystihla

autor
17. pro 2019

@brunetka11 Já se nemůžu ani ohradit jinak hned útočí a vyvolá hádku. Opije se a je zlý, pak mě uráží.

konidana
17. pro 2019

pak nemá cenu dále s ním zůstávat, bude se to spíše ještě zhoršovat

sudylichozrout
17. pro 2019

Jinak tvuj partner tebou fest manipuluje. Mam v rodine stavare, dva architekty a jednoho zahradniho architekta. A vim, ze pozice stavebniho dozoru je narocna, ale neni to nic vyjimecneho, aby se choval takhle.