Když už je tu téma netradiční jméno pro chlapečka, co takhle rozjet téma netradiční jméno pro holčičku? 😉
Mě se třeba strašně líbí taková typická židovská jména jako je Rebeka nebo Ráchel - bohužel u nás jsou vzhledem k příjmení a křesťanské rodině trochu nepoužitelná. ☹
@gaudi já mám už hodně starou verzi z r. 1996, takže v novější budou zase další a další inovace, vidím ji v knihkupectvích celkem často.
U nás doma je to putovní knížka, půjčují si ji ode mě příbuzní i kámošky, je fakt hodně jetá. I já si tam ráda čtu, jména mě moc baví a zajímají.
A jmen je tam šíleně, českých cca 1700 + nejčastější orientální (evropská jsou zohledněna v základní části knihy přímo u českých nebo počeštěných verzí) - arabská, indická, íránská, afghánská, africká neislámská, turecká a albánská.
Tak to je super, tak už to aspoň nemusím řešit 🙂
Pro mě je netradiční jméno naší dcerky,teda ještě jsem ho nikde okolo neslyšela. Máme doma Melisu 😵
Ahojte, mne se hodne libi jmeno Olívie, ale nevím, jak by byla zdrobněle, pak by z toho vyšla Olinka a to se mi nelibi. Jinak manžel by chtěl Evelýnu, ale to já teda odmítám. A překvapivě jsme zjistili, že se nám líbí Adrianka, ale to už zas není žadná "exotika" 🙂
@achina Liv, Livvie, Ollie, Livy
jo, holky, ještě jsem si vzpomněla, kdysi se mi moc líbila Luisa 😵 a popravdě, když nad tím tak přemýšlím, stále se mi líbí 😉 🙂
když tady mluvíte o Melise, vzpoměla jsem si, že známí mají Vanessu 🙂 taky celkem pěkné jméno, nicméně moje tipy jsou Zrinka a Mario 🙂
@achina a co Ariana? Znami maji Arianku a je to moc pekny a lehce nezvykly 😉
My cekame holku a je to narocny vybrat holcici jmeno. Je jich tolik peknych... Od vcera se mi libi Laura, pak Ella, Nina atd atd. 😀
@verbalinka - to je teda nahoda, ze reagujes na tu "Adrianku" , zrovna tuhle jsem manzelovi rikala, ktere jedine holcici by si opravdu vybral a on ze prave tu Adrianku, tak mu zkusim nabidnout i Arianku, ale jak ho znam, tak se mu to libit nebude ☹ A je vubec v kalendari?
@achina v klasickem kalendari urcite neni (myslim), ale to neni ani Mia apod. Znama se provdala do chorvatska, ale jestli je tam obvykla nevim. Ale Adriana je hezka a pokud se shodnete 🙂 Je jeste fura casu a vzdycky to muzete nechat az na porod, az ji uvidite nazivo - jmeno samo naskoci 😉
@verbalinka - to je pravda, casu dost, a navic stejne ani nevime, co to bude, takze to muze byt kluk a je vymalovano. To by byl vetsi problem, na kluka uz druhe opravdu nevymyslim ☹ ...Jinak Laura a Nina se mi moc libi, Ella je jako Eliška a těch je moc, ale jinak taky pekny...Laura je takovy tvrdsi, ale Laurinka to uz je neco jineho.. 🙂
@achina není problém, že Ariana není v kalendáři. Je to jméno řeckého původu - variantou je i Ariadna - znamená "velmi se líbí, vážená, ctihodná". Ariadne se jmenovala dcera krétského krále Minose. Domácí podoby: Ara, Arka, Arika, Arianka, Riana, Ariadka, Arida apod. Jmeniny má podle franc. kalendáře 18.9. (dle knihy Knappové)
A moc pěkné jméno je třeba i Linda 🙂
@achina jojo, pro kluka to je oříšek 🙂
Mně se Laura dřív vůbec nelíbila, ale před pár dny mě to najednou napadlo a přijde mi to pro malou moc hezké 🙂 Tak jsem zvědavá, jestli to vydrží až do porodu 😀 A máme měkké příjmení (bez R), tak jméno s R to hezky vyváží. i když jsem původně chtěla bez R, aby to bylo podobné jako William.
@lucisa o knapove sem cetla na internetu, je to dobra kniha? kolik je v tom jmen?