Netradiční jméno pro holčičku. Poradíte?
Když už je tu téma netradiční jméno pro chlapečka, co takhle rozjet téma netradiční jméno pro holčičku? 😉
Mě se třeba strašně líbí taková typická židovská jména jako je Rebeka nebo Ráchel - bohužel u nás jsou vzhledem k příjmení a křesťanské rodině trochu nepoužitelná. ☹
@petrajurinova jojo prave, treba u kluka bych nedala ani jedno,ale u holek se mi moc libi obe,ale holt se to musi hodit k tomu zbytku 😉 😉
Já mám dceru Ellu (Elík, Elíšek, Elinka) a nyní čekáme druhou holčičku a mně se moc líbí jméno Stela a řeším jejich podobnost. Co si o tom myslíte? Ono je moc jmen Ele podobných (Nela, Lea, Ema). Sofie je taky fajn, ale je jich moc. Hledám krátké jméno, protože máme dost dlouhé příjmení a ne česky znějící. Nebo napadají vás nějaká krátká jména?
@lendulka007 Stela je opravdu krásné jméno, ale musím říct, že k Elle se mi moc nehodí, resp. přijdou mi dost podobná. Takže bych do toho nejspíš nešla.
Kamarádka má holčičku se jménem Kira (taky se mi to líbí) a moje sestra ma holčičku Abigail (na to si pořád nemůžu zvyknout a to malé budou dva roky 😀)
A ještě mám známou a ta má holčičky Nancy a Tracy, ale to už je dost "exotika" 🙂
@lendulka007 napada me Mia, tu mam doma.....popravde jeslti nekdy budmee mit dalsi dceru, prvni co me napadne je Ella 😉
@zuzik28 Právě, že mi ty jména přijdou také dost podobná, tak to řeším. Nancy a Tracy jsou fakt už velká "exotika". Manžovi se líbí Mia, ale ta se mi taky nezdá a zvlášť, když dcerka takhle volá na kočku. Ještě se mu líbí Sára, za tím zase vidím psa. Celkem se mi líbí Ester, ale je to dost tvrdé.
@kristi tak to je vtipné, že jsi napsala Miu, já si na to jméno nějak nemůžu zvyknout. Manžovi se moc líbí, ale mně to čím dál víc nesedí.
@lendulka007 U nás v rodině jsou Kristina a Berenika, ale to bude pro vás asi dlouhé, jak si psala...
@lendulka007 mne se to moc libi - no jeste aby ne, ze? treba by sis taky zvykla, v cem tam vidis zasadni problem?
@lendulka007 Hmmm, to než by se podepsala, byla by v druhé třídě 😀😀 Ale někdy to prostě "sedí" i s dlouhým jménem🙂
@kristi nic zásadního, ale nějaký vnitřní pocit, ....okolí, rodiče, ...a jak dcerka volá na kočku, musím se v duchu prostě strašně smát. Jakmile uvidí kočku, volá - mio, mio.
@lendulka007 to je skoda, hodilo by se....napadla me jeste Zoe, Lea, Nina, Nora, Ava?
@zmuzle dík za tip.Špatné to není, ale když si řeknu Ella a Ida, tak mi to taky nesedí. Ach jo.
@kristi asi máš pravdu, hodilo, ale....Lea se mi taky líbí, ale k Elle je to blbý. A Zoi mě taky napadla. Když stále hledám nová jména, zase se vrátím ke Stele, příp. Sofii.
@kristi I když v okolí já zrovna žádnou nemám, ale manža mi na Sofču řekl - Sophiina volba. Spíš všude slyším Elu, Elišku, těch mám nějak v okolí moc.
@leryl Emilyl je buď jako Ema, nebo Ameli (tu mají sousedi) a Ema je podobná Ele. A zase jsem tam, kde jsem bylav 😒 . Holky, jste moc hodné. Pokud vás něco napadne, pište.
@lucisa nejmenovali se náááhodou Tomešovi?🙂 S Julinkou jsem chodila na gympl🙂 Oni se pak přestěhovali k nám🙂 A Jordán hraje v kapele, co s klukama založili🙂
Holky, mě se líbí Izabela. Jenže zkráceně by to byla Bela, Belinka a to je u nás v okolí každý durhý pes 😠
@lendulka007 Sofie mi přijde, že se rozmáhají až teď. Dřív ani nebyla v kalendáři, letos nám v práci dali "kalendář včetně nových moderních jmen" a už tam je. Ale ze svých vsrtevnic jsem žádnou Sofii nikdy nepotkala.
@kajovaevicka jj 🙂 ty jo, svět je malý. Chvilku jsem koukala, jestli by už mohli být tak velcí, ale je to opravdu už roků. Měla jsem jej jako faráře moc ráda, škoda, že u nás byli tak krátce. Svět je malý 😉
@lendulka007 krátké jméno, které není podobné Elle? Co takhle Gita, Rita , Anna, Dita, Erin, Nina, Olga, Soňa, Sonja, Sára, Zina, Zoe ....
@kleik My Isabellu oslovujeme - Isi, Isinko a ona sama si říká Sisi. Na Belu neslyší.
@lucisa No jo, Julinka maturovala před čtyřmi léty, Ráchel teď nevím, buď loni nebo letos a Jordán tam taky nastoupil jako docela prcek...:D Myslím, že je to šest let, co přijeli k nám... letí to, letí🙂

@camelinka jo hezké je, ve spojení s holkou mi to připadá takové "vznešené" - trošku jako jméno pro princeznu nebo nějakou pohádkovou bytost.