Netradiční jméno pro kluka
Ahoj, uz to tady bylo tisickrat, ale presto poprosim, jaka netradicni jmena maji vasi synacci? Porad hledam jmeno, do ktereho se zamiluju na prvni pohled, a stale se nedari :( Diky!
Kolegyně má vnuka Silvestra.
Mně se líbí Waldemar 🙂. Ale máme Vašíka.
Mně se líbí Joran, ale nevím zda to jméno vubec existuje 😉
Mám dvojčata Hermana a Herberta.Máme německé přijmení,proto jsme si je mohli dovolit a chtěli jsme jména pro pravé chlapy,rázné a tvrdé.😉 Je to Hermánek s Herbíčkem a nelitovala jsem ani jednou,sedí jim to.Tyhle jména má už jen několik starých pánů,takže nejsou nová,cizí,jen se nedávaly.
@astracreek a máte uz nějakýho favorita ? mě se hrozně líbí jméno Mads,ale to tady neprojde už vůbec. :D ale takový ty pěkný klasiky jsko Matthias,Tobias,Elias,Mark, Johan... ty se hodí ke vsemu. nebo Nils,Erik,Anders... fuuura jich je pěkných. 🙂
Neviem či to tu bolo ale ja poznám ešte Tadeáš ale to bolo na Slovensku a neviem ako je to tu v česku.
@astracreek reaguji na komentář, že vybíráte jméno k dánskému příjmení. Sestřenka žije v dánsku a chlapeček se jmenuje Albert Frederick. Musím říct, že úplně miluji jak to jméno albert vyslovují!! Přijde mi to úplně nádherné a přitom my češi na něj vklidu voláme Bertíku 🙂
@evulinka27 Já to jejich R neumím. Já se jim směju, že u nás se to léčí a oni tak mluví 🙂 Ale mám dánštinu ráda, líbí se mi.
@odula Loni nám zemřel chlapeček v 27. týdnu, měl to být klasicky Jakub. Chtěli jsme českou verzi, Jacob se mi v tomhle případě nelíbí. Ale Kasper, Jesper, Jens, Mads, Nils... To by si mi docela líbilo 🙂 Uvidíme, co budeme vybírat do budoucna. Manžel je Michael, ale prostřední jméno má staré dánské - Vagn. To se mi třeba vůbec nelíbí :D
Ještě mě napadá Norbert, to je taky pěkný.
Já jsem si ještě vzpomněla na další zvláštní jména v okolí: Bivoj, Enzo.
Jinak z těch, u kterých nikoho neznám a ještě tu nepadly: Vnislav, Vojen, Vladan, Mnata, Horymír, Čestmír, Lumír, Mojmír, Áron, Věnceslav. :o)
Anatol 🙂
Jako husta jmena )))...my mame vincenta a jasminku...a v rodine na nas hlavne pri prvnim synovi koukali jako na cvoky...
víš co? nejvíc originální budeš, když dát dítěti nějaký normální český jméno, který se dávalo v posledních desetiletích a vysereš se na všecky koniáše, kajetány a barnabáše ;)
@normalnimatka no, na tom taky neco je.🙂
jako páter koniáš, herman göring, šalamounovo hovno a nečum, ty kašpare.....🙂))) dobrý pomsty tady padaj...
@mamitom jj, já to nemyslela tak, že by se ta jména vůbec nedávala. Jen jsem v příspěvkách výše napsala ty, které znám z reálného života, a tady zmínila ty, kde nikoho neznám. Ale vlastně jsem se na takové dělení měla vykašlat, protože je nepodstatné, na to se zakladatelka neptala...
Když se rozhlédnu po okolí tak je to Arian, Alan, Alexej, Bartoloměj,
Bořek, Bruno, Boris, Benedikt, Bedřich, Darek, Elias, Hugo, Hynek, Janek, Leon, Louis,
Kvído, Nathan, Samael, Simon, Slavomír, Teo, Ratibor, Vincent... Všechny tyhle děti sem měla tu čest poznat osobně, a to sem určitě ještě na někoho zapomněla😀
A ještě vlastně v rodině máme Jonatána 🙂
Co Medard?☺nikoho takoveho nezn.jinak to bylo nase pracovni jmeno pro syna v prvnim tehu...
Mě se líbí třeba Sebastien, Daniel, Alex, Adrian, Charles, John, Damian, Christian 🙂
My máme Antonína, Františka a Benedikta. Zdánlivě pěkná tradiční česká jména, přitom všechna tři italská 🙂
Syn je Bernard. Nejsme milovnici piva😀. A dcera má ve škole Stellana, je myslím jediný v ČR.
Jak tak o tom přemýšlím tak Samuelu, Damianu, Dominiku...je teď asi dost, ale třeba malého Petra neznám žádného.
Nevim jak moc je to netradiční, ale my v okolí nemáme ani jednoho a proto se nám v létě narodí..... Mikuláš 🙂 ale necháváme si pro sebe....doma už máme 2rocniho Vašíka

Bartoloměj. Znám jen jednoho, staršího pána. Uvažovali jsem. kdyby se snad někdy v naší rodině narodil kluk. Ale je to asi nemožné. 🙂