icon

Netradiční jméno pro kluka

sumitra
13. únor 2018

Ahoj, uz to tady bylo tisickrat, ale presto poprosim, jaka netradicni jmena maji vasi synacci? Porad hledam jmeno, do ktereho se zamiluju na prvni pohled, a stale se nedari :( Diky!

babanci
14. únor 2018

Bartoloměj. Znám jen jednoho, staršího pána. Uvažovali jsem. kdyby se snad někdy v naší rodině narodil kluk. Ale je to asi nemožné. 🙂

babanci
14. únor 2018

Kolegyně má vnuka Silvestra.

victress
14. únor 2018

@nnnadja chudák kluk to jako třeba Vlk Novák???

budilinka
14. únor 2018

@dc2015 Říkávala jsem i Vráťulko 😉

lusynkova
14. únor 2018

Mně se líbí Waldemar 🙂. Ale máme Vašíka.

budilinka
14. únor 2018

Mně se líbí Joran, ale nevím zda to jméno vubec existuje 😉

herberta
14. únor 2018

Mám dvojčata Hermana a Herberta.Máme německé přijmení,proto jsme si je mohli dovolit a chtěli jsme jména pro pravé chlapy,rázné a tvrdé.😉 Je to Hermánek s Herbíčkem a nelitovala jsem ani jednou,sedí jim to.Tyhle jména má už jen několik starých pánů,takže nejsou nová,cizí,jen se nedávaly.

odula
14. únor 2018

@astracreek a máte uz nějakýho favorita ? mě se hrozně líbí jméno Mads,ale to tady neprojde už vůbec. :D ale takový ty pěkný klasiky jsko Matthias,Tobias,Elias,Mark, Johan... ty se hodí ke vsemu. nebo Nils,Erik,Anders... fuuura jich je pěkných. 🙂

ssandy
14. únor 2018

@bayt ne, vubec. Jeden byl tatuv spoluzak, druhy kolega z prace. Proste náhoda. 🙂
Jinak ve skolce ma dcera i Kiliana, Hynka a pod. jmena. Vlastne zadne obyc tam snad nikdo nema.

isumi
14. únor 2018

Neviem či to tu bolo ale ja poznám ešte Tadeáš ale to bolo na Slovensku a neviem ako je to tu v česku.

evulinka27
14. únor 2018

@astracreek reaguji na komentář, že vybíráte jméno k dánskému příjmení. Sestřenka žije v dánsku a chlapeček se jmenuje Albert Frederick. Musím říct, že úplně miluji jak to jméno albert vyslovují!! Přijde mi to úplně nádherné a přitom my češi na něj vklidu voláme Bertíku 🙂

kocik71
14. únor 2018
odula
14. únor 2018

@kocik71 anooooo?? ;)

astracreek
14. únor 2018

@evulinka27 Já to jejich R neumím. Já se jim směju, že u nás se to léčí a oni tak mluví 🙂 Ale mám dánštinu ráda, líbí se mi.
@odula Loni nám zemřel chlapeček v 27. týdnu, měl to být klasicky Jakub. Chtěli jsme českou verzi, Jacob se mi v tomhle případě nelíbí. Ale Kasper, Jesper, Jens, Mads, Nils... To by si mi docela líbilo 🙂 Uvidíme, co budeme vybírat do budoucna. Manžel je Michael, ale prostřední jméno má staré dánské - Vagn. To se mi třeba vůbec nelíbí :D

bayt
14. únor 2018

Ještě mě napadá Norbert, to je taky pěkný.

pratensis
14. únor 2018

Já jsem si ještě vzpomněla na další zvláštní jména v okolí: Bivoj, Enzo.
Jinak z těch, u kterých nikoho neznám a ještě tu nepadly: Vnislav, Vojen, Vladan, Mnata, Horymír, Čestmír, Lumír, Mojmír, Áron, Věnceslav. :o)

pratensis
14. únor 2018

Anatol 🙂

mamitom
14. únor 2018

@pratensis Horymír je jeden klučík z okolí, Mojmír je náš známý a dva Lumíry máme v rodině ;) a znám i další ;)

marketa11112
14. únor 2018

Jako husta jmena )))...my mame vincenta a jasminku...a v rodine na nas hlavne pri prvnim synovi koukali jako na cvoky...

normalnimatka
14. únor 2018

víš co? nejvíc originální budeš, když dát dítěti nějaký normální český jméno, který se dávalo v posledních desetiletích a vysereš se na všecky koniáše, kajetány a barnabáše ;)

ssandy
14. únor 2018

@normalnimatka no, na tom taky neco je.🙂

normalnimatka
14. únor 2018

jako páter koniáš, herman göring, šalamounovo hovno a nečum, ty kašpare.....🙂))) dobrý pomsty tady padaj...

pratensis
14. únor 2018

@mamitom jj, já to nemyslela tak, že by se ta jména vůbec nedávala. Jen jsem v příspěvkách výše napsala ty, které znám z reálného života, a tady zmínila ty, kde nikoho neznám. Ale vlastně jsem se na takové dělení měla vykašlat, protože je nepodstatné, na to se zakladatelka neptala...

hermelinah
14. únor 2018

Když se rozhlédnu po okolí tak je to Arian, Alan, Alexej, Bartoloměj,
Bořek, Bruno, Boris, Benedikt, Bedřich, Darek, Elias, Hugo, Hynek, Janek, Leon, Louis,
Kvído, Nathan, Samael, Simon, Slavomír, Teo, Ratibor, Vincent... Všechny tyhle děti sem měla tu čest poznat osobně, a to sem určitě ještě na někoho zapomněla😀

hermelinah
14. únor 2018

A ještě vlastně v rodině máme Jonatána 🙂

lolam10
14. únor 2018

Co Medard?☺nikoho takoveho nezn.jinak to bylo nase pracovni jmeno pro syna v prvnim tehu...

katkatris
14. únor 2018

Mě se líbí třeba Sebastien, Daniel, Alex, Adrian, Charles, John, Damian, Christian 🙂

flexareta
14. únor 2018

My máme Antonína, Františka a Benedikta. Zdánlivě pěkná tradiční česká jména, přitom všechna tři italská 🙂

editah222
15. únor 2018

Syn je Bernard. Nejsme milovnici piva😀. A dcera má ve škole Stellana, je myslím jediný v ČR.
Jak tak o tom přemýšlím tak Samuelu, Damianu, Dominiku...je teď asi dost, ale třeba malého Petra neznám žádného.

petapepa
15. únor 2018

Nevim jak moc je to netradiční, ale my v okolí nemáme ani jednoho a proto se nám v létě narodí..... Mikuláš 🙂 ale necháváme si pro sebe....doma už máme 2rocniho Vašíka

Strana