icon

Netradiční jméno pro kluka

sumitra
13. únor 2018

Ahoj, uz to tady bylo tisickrat, ale presto poprosim, jaka netradicni jmena maji vasi synacci? Porad hledam jmeno, do ktereho se zamiluju na prvni pohled, a stale se nedari :( Diky!

nnnadja
13. únor 2018

Známý má Vlka 😊 mě se moc líbí Hynek!

odula
13. únor 2018

zdar. z netradicnich treba Kian ( to se mi libi faaakt hodně) ,dal treba Henrik,Xavier, Iker, Egil, Einar... obecne bych brousila do těch severských. jsou krásný a hodně netradiční. Ragnar treba... ale to už je hard core :D

dc2015
13. únor 2018

@odula Mně se líbí Björn, ale neměla jsem odvahu... :D

pratensis
13. únor 2018

@tynka9 Ano ano, vím. Přímo na místě jsem teda nebyla, ale všimla jsem si v mapě. Z Vysočiny pocházím...
K tomu jménu: Žibřid je počeštělá verze německého Siegfried. Což, když jsem slyšela, tak se mi hned přestalo líbit. 😀 Ale jinak jako pracovní verze mi to přišlo docela pěkné. Finální jména jsme pak taky dali úplně normální tradiční, ale právě zjišťuju, že jsou ve výsledku docela málo častá.

pratensis
13. únor 2018

Ještě jsem si vzpomněla, že z netradičních jmen znám nositele následujících: Záboj, Kilián, Sven a Zoltán.

odula
13. únor 2018

@dc2015 Björn je super. 👍🏾a co teprve Thorbjörn 😉 my chteli dát severský jméno dceri ale tedy tchýně co dělala 😁 tak jsme skoncili zas u tech fadnich stredomorskyho původu 🙄 jo - theodor je taky fajn.

alkapinka
13. únor 2018

Já si z manžela dělala prdel že to bude Chrabroň, nebo Andělín..měla jsem příjemní že dokonce dohromady to bylo super Chrabroň Andělín XX.. všichni si mysleli jak jsem padlá na hlavu, fakt se mi to líbilo.. ale nakonec jsem se vyklidnila, protože k mými nynějšímu českými příjmení by to fakt nešlo..ale líbí se mi to pořád.. občas svymu synovi tak řeknu 😁😁

verusinek
13. únor 2018

My máme doma Nikolase a Tobiase, nejsou to úplně netradiční jména, ale u nás ve školce i ve škole jsou zatím jediní.

klamerka
13. únor 2018

My máme v případě druhého syna favority Olbram nebo Florián ... Ono k Melicharovi už Jakuba nebo Honzu nedáš no ;))

lotosek
13. únor 2018

Hynek je z německého Heinrich https://cs.wikipedia.org/wiki/Hynek
My máme doma Konstantina. 😘

odula
13. únor 2018

@lotosek a druhej bude Metoděj... ;) Ne fakt, Metoděj je krásný jméno, mít konstantina (což je taky krásný jméno), jdu do toho. Když už jsme u těch jmen latinskýho původu. taky krásný jméno je Claudius nebo Augustin. Nebo jsem slyšela tuhle nějakou maminku volat na chlapečka Titus. 🙂

bbubble
13. únor 2018

my mame Jonatana 🙂

toupalka
13. únor 2018

Byt to jen na manželovi měli bychom Mikuláše a Bartoloměje.Ale prezemne to neprošlo. Jinak manzel je Nikola.

permarket
13. únor 2018

Kasián

tereza90t
13. únor 2018

Ja chtela Eliáše

kaca_27
13. únor 2018

Syn má dvě jména, Kryštof zrovna netradičností neoplývá, ale po tatínkovi je ještě Xaver a toho jsem tedy zatím žádného, krom toho mého a dalších dvou z jeho rodiny, nepotkala :D

eviicka
13. únor 2018

@veronicka89 to jsou najčastějsi jména v Rakousku? Docela mě zarazil ten Milan 😲.

pampeliska1
13. únor 2018

Máme 3 měsíčního Viléma 😉 I když mě to až tak netradiční nepřijde.

veronicka89
13. únor 2018

@eviicka jojo jakoze nemecko ...ale tady je to podobne ...jeste mozna alan...
Oni milan. Berou spis jakoze italsky milan...ne ten cesky s vidlema a traktorem 😀

jge
13. únor 2018

Mame Roryho (Rory)

toupalka
14. únor 2018

Osobne take znam nositele jmen Ferdinand, Harley a dokonce Kašpar... myslim si ale, ze nekteri rodice jsou schopni kvuli originalite zajit dost daleko. Ale at si kazdy pojmenuje svoje deti,jak uzna za vhodne......Kašpar mel perne detstvi...a dneska si stejne rika plne jinak...

bayt
14. únor 2018

@alkapinka No když to tak čtu, tak naprosto nejoriginálnější by byl asi Květoslav. Žádného jiného by určitě celý život nepotkal :D :D

bayt
14. únor 2018

@tereza90t Eliáš je druhé jméno syna 🙂 Přijde mi právě docela obvyklé.

asashley
14. únor 2018

Domá máme Robina ( teď už to tak netradiční není ) a pokud bude i druhé kluk, tak se mi zatím líbí Kristian.

ssandy
14. únor 2018

@bayt ja znam 2Kvetaky,ale pravda je, ze uz maji vek. 🙂

jijinka4
14. únor 2018

@sumitra Muj syn je Roman i když to není netradiční jméno tak se moc nedává a už mi i v porodnici říkali že tohoto jména dlouho nikoho neměli a vypadá to že i ve školce a škole bude jediny

astracreek
14. únor 2018

@odula
@dc2015 U nás by to prošlo, manžel je Dán, takže u nich klasika 🙂 Mně se ta severská jména hrozně líbí, ale žijeme tady a bude mít dánské příjmení, tak spíš vybíráme takové neutrální, aby to vyslovily obě rodiny. Takový Řehoř by mi neprošel :D

dizi
14. únor 2018

@bayt Květoslav byl náš vedoucí na táboře, říkali jsme mu Květíku 😀 Mně zase dostalo jméno Hvězdoslav 😀 Jooo a teď jsem v knížce Jak se bude jmenovat našla jméno Bruce, to je originální 😀 A u nas ve vesnici bydlí Kevin.

bayt
14. únor 2018

@ssandy Zrovna dva? To bude tradice v rodině, co?:D

@dizi Tak to slyším poprvé...asi se s příponou -slav dá vykouzlit jakékoliv jméno z čehokoliv :D Andělín, Květoslav, takové...unisex :D Já třeba nemám ráda jméno Kamil, přijde mi podobně zjemnělé.

absintka19
14. únor 2018

@sumitra pokud to bude kluk tak mozna Evan

Strana