Netradiční jméno pro kluka
Ahoj, uz to tady bylo tisickrat, ale presto poprosim, jaka netradicni jmena maji vasi synacci? Porad hledam jmeno, do ktereho se zamiluju na prvni pohled, a stale se nedari :( Diky!
Co treba Erazim....
Pracovní název našeho plodu lásky je Bořislav. Děda vygůglil, že jich je v ČR nějakých 15 🙂 ještě říkám, se zcela vážnou tváří, že kdyby to byla holka, bude to Bořislava :D Přítel vymyslel jméno Maxmilián(podle Maxima Decima z filmu Gladiátor 🙂) , což je pro mě přijatelnější než Honza, kterých je okolo dost. Ještě padl návrh Matyáš. Naštěstí nechce pokračovat s tradicí dát jméno po otci, byl by to Lumír ( na baráku třetí). Synovec je Boris, říkají mu Boboš a děti od bratrance jsou Adrien, Oliver, Theodor a Isabela. Doma už máme Ondřeje, ten byl v bříšku pojmenován Evžen 🙂 Pokud to ale bude kluk a narodí se v termínu, bude to Vojtěch, po strejdovi k narozeninám (ten den má narozeniny ještě jeden náš známý Vojta, takže kdyby to klaplo, byl by to osud 🙂)
Naši kluci jsou Artuš a Vincent 🙂
Co treba Premysl nebo Cestmir? 🙂
My mame Maxe. Jmeno musis vybrat sama s otcem ditete. Tezko radit. Pokud nemuzete vybrat, tak to odlozte na pozdeji, pokud vas netlaci cas.
Syn se jmenuje obyčejně Petr, ale teď čtu knížku od Vondrušky a třeba takové Třmen nebo Uzda, to by byla teprve originalita... pro holčičku doporučuji jméno Pleška 😉
Náš syn Prokop ma nejlepšího kamoše Metoděje a nejradeji maji kdyz je Mojmír, Metodějův brácha, učí střílet z luku a bojovat s mečem.
Jinak bacha na to,že ne kazde dite ma povahu na to, mit neobvykle jmeno. Náš Prokop blbe nese ze ve skolce byl jediny a ve skole taky. Chtel by byt Jakub😀
My máme Amirka 🙂 Amir
Mám zetě Davida, je to takový halama chlap, tak se mi to hodně líbí. Ale asi jich je dneska taky dost.
Leonard, Marek, Edvard
Joel
@asongforfay tady si dovolím nesouhlasit. My máme taky Víta a od té doby to jméno dávají snad všichni okolo:D
Jinak mě třeba zaujalo jméno Kristian, Lucien
Ještě se mi líbil Baltazar 🙂 ale nějak se to nelíbilo manželovi 🙂
My máme Jonáše
A co Leopold?🙂
@loafeer no, je pravda, že se to většinou lidem docela líbí, ale samo by je to nenapadlo, haha
Z dovolením se připojím. Já když to tu ctu, tak mi lezou oči z důlků! 🙂 . Já jsem dala synovi jméno Tomášek a nelituji toho ani na vteřinu. Jednou to bude mezi Kajetanama a Metodějema rarita. Nebo jeho varianta Thomas. 🙂
Prosím můžu mít dotaz možná trochu mimo téma? Čistě ze zvědavosti a bez rýpání - co vás vede k tomu dávat jména jako Kristián, - ášové všeho druhu, Bivoj, Bruno, Jonatan apod? Já bych měla strach ne co si řekne okolí, ale že si na něj budou ostatní ukazovat a posmívat se mu a on to neunese a bude mě za to nenávidět do smrti. Každé dítě je přece originál bez ohledu na jméno. Neberte to osobně prosím. Jen mě to fakt zajímá🙂
Kryštof, Eliáš, Mikuláš ani Vítek mě už fakt nepřekvapí. Zato kdybych potkala ve školce Jaroslava, Rudolfa nebo Luboše, to by mě položilo, protože to je originální v JEJICh generaci. Mně třeba pro kluka přijde Milan jako normální jméno, ale najdete malého Jarouška?
@pivonka2 a jaký máš názor na Damiána? Můj důvod je ten, že manžel je Američan a chce umět říct jméno svého dítěte bez větších problémů. Takže já bych klidně typické české jméno dala, ale zas jsme chtěli něco trošku zajímavého. Damian se hodí i jako pěkné anglické jméno, které budou umět říct všichni v Americe, a zároveň je to české jméno v kalendáři...
@hlasimse Tak u tebe je to jiná situace, když je manžel cizinec. Proč ne 🙂 Co Denis, Albert...? ro inspiraci zkus kouknout sem https://www.nasejmena.cz/nj/jmena-deti.php
Spíš jsem narážela na rodiče Čechy, kteří pojmenují dítě třeba Kevin. Jít tou cestou, aby bylo jméno v obou jazycích přijatelné, je dle mého dobrá cesta 🙂 Štastnou ruku při výběru 🙂
@pivonka2 No, nám se třeba Denis nebo Albert moc nelíbí... Denis zní jako Penis a Albert zní tak nabubřele 🙂 ale tím se nechci dotknout nikoho s tímto jménem, nebo pokud nad nimi někdo uvažuje, to je jen čistě moje vnímání 🙂 Na Damianovi jsme se kupodivu shodli, a to je co říct (většinou jsem něco navrhovala a nelíbilo se manželovi, nebo naopak navrhl něco on, a mně se to nelíbilo). Ale zas mamka říkala, že Damián je kocour, tak člověk si nevybere. 🙂 Každý ať si vybere, co se jemu líbí, hlavní je shoda rodičů - a pak samozřejmě dítě haha, třeba nějaké úplně trapné jméno, aby se ostatní smáli, to by byla škoda.
@pivonka2 jmena se, stejne jako jazyk a vlastne i vsechno ostatni vyviji, to je prece naprosto prirozene. V sedesatych letech bylo jedno z nejcastejsich divcich jmen Vera a jsem si jista, ze se spousta lidi “pohorsovala” nad tim, co je to za priserne modni jmeno a proc radsi nedaji hezky ceskou Marusku nebo Anicku. Nevidim na tom nic spatneho. Navic lidi hodne cestuji, zvysuje se pocet mezinarodnich manzelstvi, je tedy prirozene, ze se rozsiruji ty nuzky jmen a dnesni deti uz jsou na zvlastni jmena zvykly. Jako souhlasim s tim, ze treba Kevin Vomacka zni priserne, rodice by meli mit rozum, kdyz jmeno vybiraji, ale jinak na modnich a trochu netradicnich jmenech nevidim nic spatneho🤷♀️ A btw, Jarousku znam jen ve vekove kategorii meho syna (4 roky) snad sest, divila by ses, jak je to caste jmeno🙂
@dora13 Já taky nic proti tomu nemám 🙂Jen me zajímalo, co lidi k takovému kroku vede. Asi to bude, jak říkáš. V mezinárodním manželství mi to přijde přirozené, v pohodě. Ono je netradiční a netradiční. Co těch 5 let koukám po jménech, tak mi připjde, že maminky chtějí být originální a trendy a vybírají jména netradiční ve své generaci. Ale pak se to na pískovišti hemží Stelinkami, Emičkami a Matyáši apod. Nic proti, hezká jména, jen to už jaksi není originální 🙂 Jen moje představa 🙂 tak jsem chtěla znát i jiný pohled na věc🙂 Děkuju.
A jsem ráda, že Jarouškové jsou 😉 Ono dle statistik je Jaroušků stejně jako Alexů...

Mam pro chlapečka vymýšlení Jáchym, jak mocnoriginalni to je nevim ale libi se mi,mam stejne pocit ze dneskni snaha byt originální vyjde vniveč protože to se snaží byt každý a nakonec je originál obyc jmeno