icon

Nevěra - jak být silná a nevrátit se k němu?

hanickajenej
16. črc 2018

Ahoj mile dámy.. prosím o radu.. všude kolem slyším a čtu, jak ve vztahu nevěra dřív nebo později prijde.. a žádná se tomu nevyhne a pokud ano, je to jak výhra v loterii.. A pokud k nevěře dojde resp. Když muž má přímo milenku, tak ženy doma čekají, zoufají a doufají, ze jejich manžilek jednou od své milenky odejde zpět k nim. Nebo by mu, už dávno odpustily. Já prozivam něco podobného i když jiného. Mě můj manžel jednou podvedl (on tvrdí, ze nedošlo k sexu, ale víme jak to bývá), ale jelikoz byla ve vztahu velká krize, nakonec jsem odpustila. Každopádně po půl roce přišla další a já už to na vazno utla. Manžel prosi, naléhá, posila darecky no proste je na dne. Kontaktoval mě i jeho bratr, jak je na tom zle. Vím, ze ty jiné manželky by daly kdo vi co za to, aby se je manžel prosil o odpuštění, ale já mám takovou zlost, cítím zradu a hrdost se nevracet! Je to teprve 14 dni od rozchodu, ale já se z toho cítím opravdu také na dne. V práci se nesoustredim, nespim, nejim a bohužel pořad na nej myslím. Mám pocit, ze se z toho zblázním. Na jednu stranu mi taaaak chybí a na druhou vím, ze bych nebyla s nim, uznikdy šťastná i s tím, ze by se to mohlo opakovat.. Děti nemáme... má někdo podobný příběh? Vydržel to z vás někdo i přes tu strašnou bolest v srdci z opuštění? Jak dlouho to bude ještě trvat? Vše se ve mě mele.. nejdříve brekot, jak mi chybí, pak zase NE UŽ NIKDY S NIM - nevazil si mě.. nebyla to jednorázová akce, ale scházeli se a kdo vi kolikrát spolu spali. Nechci mu odpustit, ale ta bolest ☹ ... Má prosím někdo podobný příběh?

Strana
z9
irisv
20. črc 2018

@priefi ale on mě kdysi chtěl vzít sebou, když to tehdy prasklo, říkal, že mě vezme sebou a seznámí mě s ní.

@lioness34 dobře, ale odpověz mi prosím, co když s ní za ten rok, než teda já začnu něco řešit, začne s ní spát? Co pak? Pořád čekat? Protože to už bych asi neodpustila a asi ani nijak nevyřešila...

lioness34
20. črc 2018

@irisv a myslis ze když mu zakazes jít na kafe ze s ni spát nebude když bude chtít?
Nebo když ti řekne ze jde na kafe s ni a ty reknes ok ze se s ni nevyspi když bude chtít?
Nebo když udelas scény a zakazes mu se s ni vídat i psát ze se s ni vídat nebude za tvymi zády?? Protože jaké mas teď možnosti??
Buď dělat scény a vypadat mu ze je konec a pak nevím zda té necha odejít nebo ne - ty ho znáš ...
Nebo tolerovat když s ni na kafe půjde a přizná se?
Nebo když se neprizna ale budeš vědět ze je s ni??

ariadna12
20. črc 2018

Damy, ja bych to nevydrzela, ruply by mne normalne nervy a byl by rozchod. Obdivuju kazdou, kdo umi zachovat chladnou hlavu. Ja cekat, jestli s nejakou pujde na kafe nebo do postele nebo ne, tak si ukousu vsechny nehty a predcasne porodim.

irisv
20. črc 2018

@lioness34 žádné scény dělat nehodlám, ani zakazovat, a samozřejmě ne, spát s ní může i tak. Kdykoliv. Ale co ta důvěra? Mám rok koukat na to jak se s ní schází a spí s ní, doma dělat pohodu, aby se měl skvěle, ale cítit se pod psa? Proč mu teď nemůžu dát šanci, aby se přiznal, popř. to s ním zkusit řešit? jaké důvody má k tomu, aby se sní scházel - jestli se mu líbí, nebo mu šimrá ego nebo....? Pokud se přizná, dá nám to šanci to třeba i řešit. Pokud bude lhát dál, budu muset čekat jak se vše bude vyvíjet...což bude hrozné, ale vím, že měl šanci, kterou zahodit a rozhoděn to o něm něco vypovídá. A bude se mi pak třeba i líp odcházet.

@ariadna12 máte děti? S dětma je to o něčem jiném, bohužel. Nehledě na to, že ho mám ráda. A on mě.

lioness34
20. črc 2018

@irisv můžeš to řešit ale on to evidentně s tebou teď řešit nechce - kdyby chtěl přijde a řekne podívej vím ze ti to vadí ale jdu s Lenkou a Karlem na kafe nic v tom nehledej - ne ze se s ni bude scházet a ty o tom nebudes vědět to se proste nedělá

lioness34
20. črc 2018

@irisv i proto si myslím ze nic neříká zapira bere to tak ze tebe nechce stresovat ale sám chce si vyrazit./. Nemusí to znamenat ze s ni má sex. Doma bych mu určitě nelezla do zadku ale chovala se normálně.

irisv
20. črc 2018

@lioness34 i proto si myslím ze nic neříká zapira bere to tak ze tebe nechce stresovat ale sám chce si vyrazit. - s tímhle naprosto souhlasím!

ariadna12
20. črc 2018

@irisv jasne ze deti to davaj do jineho uhlu. At se vse podari dle vasich prani.

codal
20. črc 2018

@irisv já to kdysi zkoušela po dobrém (prosila ho,at mi to říká, snažila jsem se s ní přátelit atd.), po zlem ( hrozila rozchodem), bylo to k ničemu.Delal si co chtěl, lhal mi, zapíral, vždycky počkal,až budu pryč apod. Když bude chtít, tak tě podvede a ty s tím nic nezmůžeš... Nemůžeš ho mít pořád pod kontrolou, to nejde, je to o nervy.. upřímně netuším, co dělat.. já bych si s ním asi sedla, řekla mu, jak moc tě zraňuje a proč má potřebu se s ní vídat, co mu to dává a jestli mu to vážně stojí za to, že ty se trápíš a jestli mu to stojí za to,aby tím přišel o rodinu, protože ty tohle dlouho nevydržíš...v klidu, bez emoci, bez ultimát, jen prostě informace pro něj, jak ty se citis.. a uvidíš, co ti na to řekne.. jestli tě vážně miluje, tak toho nechá (ego neego, nebude ti chtít ubližovat) a ukončí to definitivně.. a pokud toho nenechá, tak aspoň uvidíš, jak moc mu na tobě záleží (nebo spíš nezáleží), jak moc velký je to sobec a nezralec, kterýmu jde jen o sebe a jeho nízké sebevědomí, které potřebuje zvysit...jestli tě vážně má tak moc rád, jak si myslíš, tak si vybere tebe (vás)!

irisv
20. črc 2018

@ariadna12 děkuji

@codal já to vidím v podstatě stejně, chtěla bych, aby mi to řekl sám od sebe, ale nemyslím si, že to udělá. Proto tu hledám jiné varianty, ze zákazů, hysterických scén atd. sem už dávno vyrostla.

lioness34
20. črc 2018

@irisv podle mě jedine co ti pomůže je bouchnutí do stolu a říct tak takhle teda ne. Bohužel v tehotenstvi to nebude mít až takový efekt. Proste teď se snažit aby mluvil pravdu a myslím tento stejne k tomu “tóču” z tvé strany dospěje.... nemyslím si ze ti vše řekne apod. Nemyslím ze té podvádí nebo má sex s někým jinym..i když to nese riziko ze chlap zblbne.....ale proste jak jsi teď těhotná a doma tak si je tebou jistý....

biedronka10
20. črc 2018

Tak to procitam. Obdivuju kazdou ktera tohle vydrzi. Ja bych to nedovedla. Udelala bych vyrval, zabalila mu kartacek, spinavy trenky a s rozbehem ho nakopla do.. do Na kafe do vecnych lovist. Jaky opatrne na nej... at to vyklopi co zamysli a hotovo. Jestli je to jen kafe, tak co se u toho osiva jak osina v zadku...?

irisv
20. črc 2018

@biedronka10 těhotná a s malým dítětem? v jeho bytě? za svobodna jasně, ale teď tímhle rozbíjím rodinu, dětem beru tátu, jemu děti. Když se to dá možná řešit i jinak.

lioness34
20. črc 2018

@irisv jako můžeš udělat to co rádi
@biedronka10 ale musíš pocitat i s tím ze odejde. A podle mě na to nejsi připravena

irisv
20. črc 2018

@lioness34 to nejsem.

lioness34
20. črc 2018

@irisv z toho vyplývá doma klid a řešit to příští rok

lioness34
20. črc 2018

@lioness34 můžeš to udělat to ze mu reknes ze ti to vadí opakovane a za rok říct Heled já ti to říkala a čau

irisv
20. črc 2018

@lioness34 děkuju, o téhle variantě právě uvažuju nejvíc. Říct mu, že e-e, že mi to ubližuje a nevím jak dlouho to zvládnu. Když to bude pokračovat, až se dám po porodu dohromady, tak čau.

oveckaluky
20. črc 2018

@ariadna12 To jsem si taky vždycky říkala...pak když to přišlo, bolelo to neskutečně, trvalo rok, než jsem pochopila, že nás opravdu chce a než jsem tak nějak odpustila. Byli jsme spolu krátce, mám dceru z prvního manželství, bylo před Vánoci, když jsem to zjistila. O pár dní dřív jsem ovšem zjistila, že s ním čekám miminko...bylo to těžký rozhodování. Jenže i starší dcera ho zbožňovala, v podstatě kvůli ní jsem se k němu vrátila.
Na začátku, když jsem zjistila, že jsem těhotná, to nějak nemohl rozdýchat...nechtěl další dítě, resp. svoje. Bylo mu 39 a najednou cítil, že jeho svoboda je v ohrožení. Dokonce mluvil i o potratu, padly otázky jako jestli "je to jeho, když se s ex rok snažili a nic a ona teď už dítě má"...přiznávám, že jsem se nechtěla vracet, byla jsem rozhodnutá, že zůstanu sama se dvěma dětmi, i když vrátit se k našim by bylo hodně těžké, vzhledem k tomu, jak mi skoro rok po rozchodu s ex předhazovali, že jsem holce nedokázala "uhlídat" tátu (Káje bylo 5 měsíců, když jsme šli od sebe, a ukončil to on, já bych to "kvůli ní" protahovala - za to jsem mu vděčná) - pochopili opravdu až skoro po roce, kdy za celou dobu ani nezavolal, jak se malá má, natož aby ji chtěl vidět...
Jenže když jsem se sbalila a i s Kájou odjela, týden jsem se zapírala, nereagovala na srdceryvné SMS ani nebrala telefon, teprve pak pochopil, že to opravdu přehnal, a že když budu chtít , neustoupím...
A závěr? Nicolku zbožňuje už od porodního sálu, s Kájou jsou super parťáci (až mě kolikrát zaráží, že ji i upřednostňuje před "vlastní" dcerou), od té doby uteklo 13 let a my jsme šťastní. Už nikdy jsme nemuseli řešit nic podobného, a i když na tu dobu občas zabrousím, sám mi přizná, jaký byl vůl, když tohle všechno riskoval kvůli jedné takové...
Loni oslavil padesátku a začal toužit ještě po miminku...povedlo se hned loni, bohužel jsem potratila - byl z toho víc na dně, než já. Teď jsem těhotná, 30. tt, tak snad se nic už nepřihodí - čekáme dvojčátka a já mám doma toho nejšťastnějšího a nejbáječnějšího chlapa na světě. A možná mi to nebudete věřit, ale od té doby, za celých 13 let, žádná krize nebyla (jasně, občas klasická menší hádka, ale jen takové, co nestojí za řeč). Jsem ráda, že jsem se tenkrát vrátila, ať to bylo jakkoli těžké, a že on si uvědomil, že mu za to stojíme a on nám. Od té doby mám na to názor takový, že dokud se mi vrací domů a je hodný na mě i na děti, nechci vědět nic okolo. A naprosto mu věřím.

priefi
20. črc 2018

@irisv pokud Te chtel vzit s sebou, tak to vyuzij a mej se k nemu, ale ne okate

priefi
20. črc 2018

@lioness34 ale ona nemusi rovnou rici, ze odchazi, ale dat mu na jevo, ze se ji to nelibi a ze to mize skoncit nakonec tak, ze odejde. Hned hnat do extremu nema smysl, myslim, ze by si meli ohledne toho nalit cisteho vina.

priefi
20. črc 2018

@codal krasne napsano

lioness34
20. črc 2018

@oveckaluky oni někdy chlapi zblbnou a neuvědomují si co vše riskují.... a pak ti snesou modre z nebe 😉😁 a když jim je přes 40 tak vůbec začínají uvažovat jinak a chtějí zazemi rodinu atd pokud tedy nechytne druhá miza a krizi středního veku neřeší koupi auta a baby

priefi
20. črc 2018

@lioness34 promin, ale ja si myslim, ze to je blbost delat, ze vse je ok, ze nic nedeje. To ze je tehule neznamena jistotu. S necelym rocnim ditetem taky nebude mobilni, navic pokud by mela takoveho alergika jako mam ja, ktery toho hodne proplace, tak na nejake kafe a cviceni nebude mit pomysleni, bude rada, ze bude rada a ze v noci si zdrimne aspon celkem na 4 hodiny, protoze zrovna budou rosit zoubky. Myslim, ze jako tehule si muze dovolit vic, nez s ditetem a kafe s kamaradkami taky spis ted nez pak. A jeste k tomu manzel, ktery si bude odbihat za jinou? Vzdyt to ji znici to nemluvim o hormonech v sestinedeli. Pred porodem by to mela mit s manzelem vyresene. Jinak to v ni bude rust az vybuch sopka a k tomu totalni zemetreseni, ktere zdemoluje vsechno... pak uz bude videt jen rude. On ted doma ma taky klid,.az se to male narodi, klid bude tentam a bude se snazit zdrhnout a jestli misto za kamaradama pujde za jinou zenskou, ktera ho bude chapat a bude mit s ni konecne klid, bude to v pr.eli a ona zustane sama na krku dve deti, ktere exmanzelovi bude pujcovat

lioness34
20. črc 2018

@priefi já ti rozumím ale ona teď není připravena odejít - sama to potvrdila. A aby byla u mamky těhotná s dítětem a na nervy ze on má času hafo a na kávu chodí kdy chce a jak chce.....a pak se z toho zblázní - i to jak mu to omlouvá atd kdyby mela sílu už dávno ho vyhodí

priefi
20. črc 2018

@lioness34 ale ja netvrdim, aby odesla. Naopak, jen aby manzelovi dala jasne na jevo, ze se ji to nelibi a pokud ma.v planu pokracovat, tak to nedopadne. Bud to utne,.nebo bude pokracovat. Pokud bude pokracovat, je na ni, jak s tim nalozi. Prijde mi to jako rozumnejsi nedelat nic, rok cekat a pak se zbalit a odejit. Na prvnim miste ma byt rodina a verim, ze i u nej to tak je. Uz jednou kontakt utnul. Proc? Protoze vedel, ze to neni jen tak.... a pokud zjisti, ze sve zene ublizuje, utne to znovu. Tedy za predpokladu, ze @irisv ma pravdu a on ji i deti miluje a pevne verim,.ze pravdu ma 😊 nekdy, kdyz se to utne ze startu zamezi se nestesti. Nemyslim tim utne, ze mu rekne odchazim, ale ze mu rekne, ze ji to zranuje. Jak s tim.nalozi, je na nem, zda to riskne, nebo ne, ake varovani by dostal

lioness34
20. črc 2018

@priefi jo však já bychnmu to řekla - ale ona někde psala ze když mu to řekla ze ji řekl ze jinnebjde diktovat s kym se muže a nemůže stýkat - z toho vycházím.... jestli se nepletu..... ale chápu.... ono je to těžký .... ona bude tak jak tak hotova - pokud on ji teď řekne jak předpokládá ze půjde sám tak jak mu to bude dokazovat?? Mě to cele projde strašne nízké a trapné... a v tehotenstvi se to blbě řeší aby to co nejmíň zasáhlo ji i dítě

priefi
20. črc 2018

@lioness34 to mas bohuzel pravdu

lioness34
20. črc 2018

@priefi já bych mu řekla ze se mi to jeho trajdani nelíbí ale když odejít nechce tak to teď nemá moc smysl extra řešit protože když on ji něčím usadí jen jí to dostává do situace kdy bude muset odejít - což ona teď nechce.... takže bych se neponizovala a řešila to později. Je to těžké. Pokud by byla schopna se sebrat a ukončit to - ustát to ze bude u rodičů a bude potřebovat jejich pomoc a zda to psychicky dá - je těhotná a bude to náročný plus hormony a až budou Vánoce a ona bude kolem termínu nebo s malým miminkem.... v sestinedeli se z toho zblázní..... já bych ho maximálně zapojila a nic nehrotila až tak moc.... navíc když teď odejde on se nemusí moc snažit - je těhotná nikde mu neutece a on bude mít klid - bude si jezdit kdy chce s kym chce na jak dlouho chce a ona vše odedre sama s mamkou...

biedronka10
21. črc 2018

@irisv tak jasne, ja te v tomhle plne chapu. Ja jen pisu, co by to udelalo se mnou a jakoze by udelalo i kdybych mela s nim 10 deti. Jsem jinaci natura a v hlodajicim cervicku bych nemohla zit.

Strana
z9