Nevěra. Jak se na ni díváte? Co vše za ni považujete?
Díky posledním příspěvkům na téma nevěra a dost zajímavým komentářům by mě zajímalo..
Jak vy se díváte na nevěru, co vše za ni považujete a podvedla by jste?
Za mě je prostě nevěra nepřijatelná, pokud mi manželství/vztah nefunguje tak ho ukončím a teprve pak se porozhlédnu jinde.. Nevěru bych viděla i za psaním erotických zpráv, posílání intimních fotek, ale zase na drubou stranu by se opouštěla líp než sex s někým jiným.
Nejsem si jistá jestli a zda bych byla schopná odpustit a věřit.. Ale jsem si jistá, že já bych nepodvedla..Příležitosti byly.. S kamarády si píšu, občas se i vídáme, ale nedám jim ani pusu, natož něco víc.. Proč vědomě moct ublížit někomu, koho miluju..
🙂
@keksik002 vis, ja myslim, ze tady jsou 2 tabory a z principu si nemuzou rozumet. Na jedne strane skepticke zeny, ktere lasku na cely zivot a duveru ve vztahu zpochybnuji a pak druhy tabor, kde jsme ocividne treba my dve, ktere proste vime.
A ja vim, ze @kevi1, @sudylichozrout @tinaprofi to nazyvaj naivitou, iluzi apod. Ale @kevi1, tady nejde o to presvedcit druhou stranu o svem nazoru, tvuj neni lepsi nez treba muj, jen proto, ze si myslis, ze tvuj je racionalni a muj ne 😉 ja bych ti treba prala, abys mela ve vztahu takove stesti a duveru, jako mam ja. Je to velmi osvobozujici a prala bych ti ten pocit zazit 😉
@janedv prepac, ale ozaj nemam pocit, ze s tebou nejako debatujem, nieto ze ta o niecom presviedcam 😉 ja sa s tebou dlhodobo nepustam do debat a na tvoje nazory ani oznacovania nereagujem 🙂 v 90% ani pod svojimi vlastnymi prispevkami, ty vacsinou reagujes na mna, hoc vies, ze mame kompletne ine nazory snad na vsetko. Ja to naopak dlhodobo respektujem, ze to tak mame a nijak ta nekomentujem 😉
@kevi1 Není blbost tvrdit že já nikdy. Přece svéprávný člověk když si dá nějaké mantinely, tak je schopný je dodržet ne? To nesouvisí jen s nevěrou, ale i třeba s drogama, s alkoholem. Já vím na milion % že já drogy nikdy. A ačkoliv jsem nikdy alkohol skoro nepila, slíbila jsem si že do 18 let naší dcery si nedám ani kapku alkoholu. A zase, vím na milion % že to dodržím. Jsem zásadový člověk.
A k té nevěře - my s manželem tvrdíme jedno, že kvůli deseti minutám slasti nezničíme naší malé rodinu. Stejně je u sexu vždycky výsledek stejný, ať je s kýmkoli...
Ja bych se slovem nevěra nespojila slovo Nikdy....život je dlouhý, vztah se ruzne vyvíjí....zkuste tuto debatu obnovit za 10let a povíme si, jak to tedy s tou nevěrou je. Hlavně ty zásadové....opravdu....s manzelem jsem uz vice jak půlku sveho života....a myslim ze mám spoustu pohledů, da se řict i zkušeností, jak se vztah vyvíjí, s dětmi, bez dětí atd.... ačkoliv mu věřím, přesto bych za něj ruku do ohne nedala....je atraktivní...zeny o něj stály, je vstřícný....jako mohlo se nekdy stat6, nevim a ani to vědet nechci. Máme harmonicky vztah ...a co bude v budoucnosti, to prece nikdo neví....
@kevi1 mně tyhle diskuze vždycky strašně pobaví. Pracuju v nemocnici a u nás fakt “kámen šu%á cihlu” (a je to klidně otázka pěti minut na přístrojáku nebo v zavřeném kanclu) včetně těch skvělých otců od dokonalých rodin a jejich ženy by se tu taky bily v prsa, že ten jejich by never ever, přitom ojel půlku špitálu 😂
P jsem věrná, muži věřím naprosto (a vlastně z nás dvou on je ten spolehlivější, rozvedl se kvůli opakované nevěře své ex), ale přesto nevím, co život přinese. To není otázka nedůvěry, ale pokory před životem, protože prostě nevím, co nás potká.
Jsem teda ještě mnohem větší cynik, protože já, jak někdo píše výš, nevěřím ani, že by nikdy nezabil (jasně, nešla udusit mámu polštářem kvůli dědictvi, ale co v ohrožení vlastního života? Života svého dítěte? Atd).
@drep ja som sa proste odnaucila hovorit "ja nikdy".. plati to aj na to zabitie, aj na drogy, vsetko.. ano, asi som cynik, ale tot moja filozofia: nikdy nevies, ake okolnosti ti zivot prinesie. Ale to som tu fakt nechcela vypisovat, ze ani nejdem tvrdit, ze nikdy nikoho nezabijem, to uz by ma ukamenovali niektore. Proste beriem to tak, ze naozaj neviem, co okolnosti prinesu, su rozne vyhrotene, byt extremne ale fakt extremne nepravdepodobne scenare, kde si zabitie "viem predstavit".
Inak tu podla mna mnohe mixuju doveru a kategoricke vyroky. Ja osobne verim, ze manzela nepodvediem (lebo viem, ze by ma opustil), verim, ze on je ako jedinec mega nenachylny k nevere a uprimne by ma fakt soklo, keby ma podviedol, ale co ja viem, co zivot prinesie. Doverujem, nepodozrievam, nemam potrebu s nim riesit jeho dovody, preco by ma nepodviedol a podobne, ale proste stojim nohami na zemi, ze za urcitych okolnosti je clovek schopny iracionalnych rozhodnuti.
@kevi1 Tak to mi řekni jaké by musely být okolnosti aby sis vzala drogy?☺ podle mě je to nesmysl.
@klokanka31 asi radsej sukromne, napisem neskor do spravy
@drep 😀 vzdyt to pisu. Dva tabory... A bavi me, ze v jine diskusi jste se s kevi1 pohorsovaly, ze prece ty absurdni scenare nelze resit, a ted tady resite schopnost zabit v pripade ohrozeni zivota 😀
Hlavne to neni potreba hrotit. Mate pocit, ze vy vite, jak to je, tak super. Jak jsem psala vys, skepse a cynismus vam mozna davaji pocit racionality, ale prala bych vam zazit ten pocit bezpodminecne lasky a klidu ve vztahu.
@klokanka31 Ja jsem si treba urcite drogy rekreacne brala cele mladi, do zavislosti nespadla a to, ze ted uz o to nemam zajem neznamena, ze muzu rici, ze uz nikdy. Treba si nekdy jeste zahulim, nebo zajedu na techno, co ja vim...
@sudylichozrout Jasně, ale to bude nejspíš tvým postojem k drogám celkově - evidentně s nimi nemáš problém. Já jsem nikdy neměla v puse ani obyčejnou cigaretu, opila jsem se všehovšudy jednou v životě (a i z toho si všechno pamatuju a ráno mě ani moc nebolela hlava). Takže mě opravdu nenapadá jediná situace, která by mě donutila si vzít nějakou drogu..
Lidé jsou různí, mají různé životy a různé názory, pohledy na svět. Ani jeden postoj není zaručeně pravdivý a správný přece.
Nepřijde mi fér se někomu skoro vysmívat, že je naivní a dávat mu najevo, jak je hloupé mít jiný názor. To je fakt ohromně nad věcí 😀
@madbetka Vzdyt ja se nevysmivam, do te debaty jsem prispela snad tremi (nebo ctyrmi) prispevky. Nemam uplne ani dnes cas se tu sporit o tom, komu z nas v budoucnu zahne manzel a komu ne. Cela ta debata mi vlastne prijde trochu absurdni 🙂 Kazdopadne chapu, ze nekdo to ma tak a nekdo jinak. Jako treba ja s temi drogami 🙂 I kdyz, ted jak to po sobe ctu, to zni desne 😀
@sudylichozrout Nemyslela jsem tím tebe, na to jsou tu jiné, které to zaručeně vědí nejlíp. Protože nemají zkušenost s opakem, tak to tak prostě nemůže být. Ale o tom je polovina diskuzí tady na koni, nechápu, že mě to pořád ještě rozčiluje... 😀
Je to trochu absurdní diskuze 🙂
@kevi1 Mám to stejně, věřím, že mužovi nikdy nezahnu, protože vím, že by mi to neodpustil a odešel by. A stejně můj muž je podobně jako tvůj asi extrémně odolný ke svodům jiných žen, takže by mě to taky naprosto šokovalo. Ale říkat, že já jsem ta ctnostná a vyspělá a já nikdy a ještě nejlépe mluvit za druhého, to mi přijde dost úsměvné.
@janedv ale my se tu bavíme o “nikdy”. To je naprosto kategorický výrok a zahrnuje i nepravděpodobné situace, že jeden např. Ochrne a nikdy nebude schopen erekce nebo to zabití v sebeobraně. Narozdíl od diskuze, na kterou narážíš, kdy se kevi ptala, zda-li bysme uživily dítě bez muže. Ta diskuze snad nebyla úplně o tom, jestli bysme uživily těžce nemocné dítě v situaci, kdy muž spadne ze skály a ochrne a my skočíme za ním a všichni budeme na smrt nemocní, tos do toho vnesla až ty.
@drep tak to si pamatujes spatne 🙂 uz tenkrat si to spatne pochopila a odvedla diskusi uplne do absurdna. A ted taky, diskuse o tom, co je nevera a vy tady resite, zda byste byly schopne v sebeobrane zabit 😀
@madbetka souhlas. Jen proto, ze jsem si jista pevnosti sveho zavazku se tady clovek dovida, ze duvera je blbost 🙂
@kevi1 mmch (a už téhle diskuze nechávám), mám v blízkém pracovním okolí dva kolegy, jejichž dítě způsobilo závažnou dopravní nehodu. Jeden zabil spolujezdce, druhý “ jen” těžce zranil. U obou to byla řidičská chyba (pekelná rychlost na nepřehledné silnic), jednou v tom snad byly i nějaký návykový látky. Oba ty kolegy znám pracovně, ale zase ačkoliv jsem s nimi nebyla v horách na jednom laně (jak zpívá Vysockij), zažila jsem s oběma perné chvilky a myslím, že jsou to opravdu dobří a ryzí lidé. A oba pak se pak maximálně snažili ochránit své vinné dítě před trestem. Nepochybuju, že by tu jako třicátníci/čtyřicátníci psali, že by nikdy nevyužili svého vlivu, aby dítko “schovali” do psychiatrické léčebny před vězením a podobně. A přesto, když došlo na lámání chleba, tak to udělali a já je nesoudím.
@sudylichozrout Tak to já si ani tu trávu nikdy nedala, a ani nedám. Na to mám svou hrdost a k drogám se nesnížím. Ale neber to jako útok na tebe, to ani náhodou.
@klokanka31 Neberu, neboj.
Kdyby mi byl přítel nevěrný, nebudu s nim. Neodpustila bych mu a vím jak hnusne bych se k němu chovala, ze by se vztah stejne rozpadl. Mam nějakou hrdost a nesnesla bych, kdyby mi vedome takhle ublížil. Takove veci v sobe nosim hrozne dlouhou dobu, takze nevera = konec vztahu

Vim, ze se do mě pustí půl koná, ale nejvíc podváděne jsou ty, kteří tvrdí, že jejich manzel ne... Do a je to skvělý chlap, u milenky o ženě mluví krasne... Nikoho by to nenapadlo.
. Nejde jen o reálné milenky, ale i ty virtuální... Web s nahou atd... Fotky za penize... Divily byste se dámy, co dělají pánové a dokonce právě ti, u nichž byste to vazne neřekly...