Nevhodná kamarádka. Jak se jí zbavit a už se s ní nebavit?
Ahoj holky, asi to bude znít ošklivě nebo tak, že si neumím poradit. Mám, měla jsem kamarádku. Chodili jsme spolu do stejné práce, tam to bylo vše v pohodě, ale strašně se změnila. Kdykoliv se chtěla sejít mimo práci musela jsem přijet já. Když už jsem tam jela tak většinou něco strašně potřebovala vyřídit a někam odvézt a já s tím jak jsem hodná až hloupá vyhověla. Jen si stěžuje na svého chlapa, není schopna se sama postavit na nohy a ozvala se jen když něco chtěla. Úplně se mi příčí se s ní bavit. Zkoušela jsem se s ní nebavit, ignorovat. Po tom co mě otravovala a uháněla jsem nakonec svolila, že zítra může přijet, ale opět ji budeme muset odvézt. Jak se prostě člověka, který vás jen zneužívá, fňuká prostě zbavit ze života? Mám už teď zkaženou náladu z toho, že zítra přijede a nechci se pořád vymlouvat, že je mi špatně.
@themuffin To je svatá pravda. Měla jsem kamarádku - energetického upíra - které přišlo úplně normální, co všechno jsem pro ni dělala a vůbec jí netrklo, že ona pro mě nedělá skoro nic. Naopak se cítila ukřivděná, když už jsem jí přestala dodávat veškerý servis. Tyhle lidi to bohužel často fakt nevidí a nedělám si iluze, že by si z toho něco vzali. Naopak si myslím, že ona si dodnes myslí, jak jsem na ni byla ošklivá, když už jsem jí nedovolila mě vysávat.
@annasmyckova Určitě zkusím ☺️ Už mi odepsala a samozřejmě že to ode mě nečekala a vůbec to nechápe, tak odpovídat už nebudu. Špatná pro ni jsem já. Napsala jsem to pravdivě, ale ne nějak ošklivě. Chvilku budu mít asi výčitky, je to ten prvotní pocit ☺️
Já myslím, že je dobře, že jsi jí to napsala a už neodpovídej a nech to spát. Je jasný, že pro ni budeš ta špatná, takový člověk si neumí sáhnout do svědomí a těžko najde chybu v sobě.
A co jsi ji vlastně napsala? A jak dopadlo to setkání, co se mělo uskutečnit? Odvezli jste ji pak domů?
Normalne ji uz priste neodpovidejte na zaplavu zprav a jen napiste ze nemate cas nebo vam neni dobre. Bez vysvetlovani, bez nejakych budoucich prislibu. Ono ji za chvili omrzi vas nahanet. Je nutne v tomhle modu ale setrvat a nijak se s ni nerozepisovat.
@priefi Ne, vymluvila jsem se na návštěvu rodiny. Úplně jsem uvnitř sebe cítila křeč i když jsem to rušit nechtěla. Pošlu to sem a doufám, že sem nechodí 😂 Ahoj, ***** promiň, ale mě tohle naše "kamarádství" nic nedává. Nevím, jak ti to říct, aby sis to nevzala nějak osobně nebo špatně. Mám před porodem a čekáme rodinu a chci mít kolem sebe jen lidi, se kterými je mi dobře. Na začátku bylo fajn se s tebou bavit. V létě se to ve mě nějak otočilo. Myslela jsem, že se postavíš na vlastní nohy a nebudeš se pořád ohlížet na *** jméno jejího přítele. Trochu osamostatníš. Jsi fajn, jen já potřebuji k sobě někoho jiného. Nezlob se na mě. Přeji ti jen to nejlepší.
@priefi Na to jsem dostala tuhle odpověď.
Ty mi něco rikej o osamostneni tohle jsem fakt nečekala vím že máš před porodem... Nevím co jsem Ti udělala... Mrzí mě to ... Přeji Ti štěstí 🍀
Nechápu v čem ti bylo se mnou špatně najednou...
*** ne ty ale já o takové přátelství nestojím...
@leneee Poslala jsem to co jsem napsala a už neodpovídám, akorát jsem si to přečetla. Odpovídání je podle mě ještě horší. Snad něco nenapovídá jejímu povedenému příteli, můj muž chodí do stejné práce, ale na jiné oddělení a několikrát se stalo že ten její aniž by se nějak blíže znal s mým přítelem se na něj vyptával jak kdyby potřeboval co nejvíce informací. Dokonce jednou hlásil mezi chlapy, jestli můj muž není nějakej divnej, když má takhle mladou ženu (15 let rozdíl, který u nás není viditelný 😂). Díky tomuhle tam nad ním všichni kroutí hlavou 😂
@priefi K mojí nesamostatnosti myslela nejspíš to, že bez muže jsem málokdy sama. Není to tím, že bych nebyla schopna bez něj někam jít, ale prostě bez sebe být nechceme a je nám takhle dobře. Nemám problém jít bez něj někam sama nebo sednout do auta a odjet na dva dny k našim.
Jak se takoveho cloveka zbavit? Proste ji rekni na rovinu, ze se s ni vidat nechces. Co je na tom tezkeho? Neodepisuj na zpravy, nezvedej ji telefony, neschazej se s ni. Je jen na tobe, jake lidi si k sobe poustis.
Myslím, že děláš dobře, že už neodpovídáš. Navíc ona Ti taky napsala, že o takové přátelství nestojí, takže bych to brala jako uzavřené. Pokud by se stalo, že by se chtěla mstít přes přítele, tak na oplátku pak říci, jak to skutečně bylo a proč takto blbě mluví

tady ještě kousek od autora té knihy https://www.mmbartosovi.cz/2020/12/18/past-milo...