Kamarádka chce přijet s manželem, já chci holčičí víkend. Co byste na mém místě udělali?
Ahojte, nevím, jak vyřešit návštěvu kamarádky u mě.
S kamarádkou se známe skoro 15 let. Jsme třicátnice, obě vdané a bezdětné. Ona žije na východě Slovenska, já v Praze.
V létě jsem byla u ní na návštěvě, protože mě pozvala na „dámskou jízdu“. Jela jsem tedy sama s tím, že budeme spolu. Nakonec jsme ale hodně chodily do přírody a celou dobu byl s námi její manžel. Já ho nemám moc ráda, ale nedělala jsem z toho vědu.
Teď jsme se bavily o tom, že by mohla přijet za mnou do Prahy. Řekla jsem jí, že musí přijet a že jí ukážu moje oblíbená místa. Schválně jsem mluvila v jednotném čísle. Ona na to: „Ano ano, přijedeme.“ Já: „Ano, přijedeš, půjdeme tam a tam…“ a ona zase: „Ano, přijedeme, ale až na jaře.“ 😅
Nevím tedy, jestli jí mám na rovinu říct, že bych byla ráda, kdyby přijela sama.
Když za mnou přijedou kamarádky z jiného města nebo státu, přijde mi přirozené, že když přijede kamarádka sama, jsme spolu jen my dvě. Manžela do toho netahám, protože konverzace a celková atmosféra jsou prostě jiné, když jsou spolu dvě ženy, které se znají roky, než když je tam ještě chlap, který je pro kamarádku v podstatě cizí.
Svého manžela samozřejmě miluju a je pro mě nejdůležitější člověk, ale pro moje kamarádky je to pořád hlavně „můj chlap“. 😅
Mám jí tedy říct na rovinu, že bych byla ráda, kdyby přijela sama, když jsem i já byla pozvaná sama? Podle mě se urazí, protože ona bez manžela prakticky nikam nechodí. Navíc mám pocit, že on to bere jako pohostinnost z jeho strany a myslí to dobře.
Na druhou stranu, když jí nic neřeknu a přijedou oba, budu naštvaná já, protože zase bude všude s námi její manžel, kterého navíc nemám moc ráda.
Co byste na mém místě udělaly?
Ja bych ji normalne rekla jestli nechce prijet radeji bez manzela, ze budete mit holcici vikend. A kdyz by trvala na tom, ze prijedou spolu tak ho muzete treba nechat doma s tvojim manzelem a jit sami do mesta.
Ono je zase jine kdyz tam mate oba chlapi jako kdyz si ty sama a ona s chlapem. Ale chapu to, taky bych nechtela travit cas s kamaradkou a jejim manzelem 😅
Taky bych zkusila říct, že by to mohl být dámský víkend a s manželi někdy příště. A uvidíš. Pokud by i tak chtěla přijet s manžel, tak bych celou tu akci zvážila, když ho nemusíš. Víkend je docela dlouhá doba. A možná, že ona ani bez manžela jet nechce, znám páry, kdy chtějí všechno podnikat jen společně. A bohužel i páry, kde by ji spíš manžel samotnou nepustil.
Normálně ji to řekni a ona buď přijme nebo ne, co jiného. Já bych také na víkend bez manžela nejela, možná by to šlo vymyslet jinak, třeba část dne společný program a pak se rozdělit.
řekla bych to na rovinu, uděláme si holčičí víkend a manžela, ať nechá doma. Že to máte naplánované a on by s vámi všude chodil jak vocas.
Normálně sakra mluvte na rovinu. Řekni, že jsi měla představu o holčičí jízdě. Ona zase dělá z takové dálky cestu až sem, takže chápu, že chce vzít i manžela. Každá máte nějaký očekávání a chodíte okolo toho jak kolem horký kaše.
Když budete mluvit, dokážete najít určitě kompromis. Manžel si může udělat svoji část cesty a přitom přijedou spolu. Nebo to může být jinak. Ale tady tohle fakt nechápu. Proč si to jasně neřeknete.
@anonym_autor Normálně mile se ji zeptej, jestli nechce raději dámskou jízdu bez manžela. Pokud jí,ale znáš a víš,že manžela nikam nejezdi, tak počítej s tím,že nepřijde třeba vůbec.

Řekla bych upřímně, že bych to chtěla pojmout jako dámskou jízdu, třeba s příslibem, že s manželem by mohla přijet příště.
Vzpomínám si, jak jsem měla na vysoké přítele, já jsem introvert a on byl extrovert, a pořád mě tahal někam mezi lidi, přestože já bych raději trávila čas jen s ním. Tehdy jsem se neuměla ozvat a jen jsem se tím užírala.