icon

Nevychované děti

pavlinkaab
25. říj 2017

Hezký den, maminky jak snášíte nevychované děti? Jdu se svým dítětem za ruku a povídáme si. Okolo nás jdou jiní rodiče jejiž děti běhají několik metrů před rodiči a řvou na celé kolo. Rodičům je to úplně jedno. Vypadá to, jako by ty děti venčili místo psů. V obchodě vidím děti se vztekat a dělat uražené jen proto, že jim rodiče něco nekoupí. Řvou, dupou, mlatí vším okolo sebe a neposlouchají. To si ty rodiče neuvědomují, že tím obtěžují okolí? Co čekají, že z jejich dětí vyroste?

journals
26. říj 2017

@kajalka Jako já zírám... že to vezme tenhle směr jsem opravdu nečekala. No, když se probíral pedagogický výzkum (hlavně ten kvalitativní) tak asi někdo chyběl 😀 sběr dat v diskuzích pro maminky? To snad né...

ma_33
26. říj 2017

@kajalka
Taky jsem si říkala, že na víc nemáte. 😀

ma_33
26. říj 2017

@journals
Naučte se číst. Vždyť psala, že dělá i rozhovory. Z toho vyplývá, že nedělá výzkum jen z jednoho zdroje. Tak se uklidněte.

journals
26. říj 2017

@ma_33 Ještě aby nedělala! 😀 ale jako nevím, tohle snad nemůže být jako "sběr dat" bráno, ne? A já v klidu jsem, mě by takový výzkum (byť i jen jeho část) fakt neprošla, ani na bakaláři, natož výš 😀

bendys
26. říj 2017

@ma_33 asi pit zacnu 😂😂😂ja jen ziram

ma_33
26. říj 2017

@rebe
Proboha, vždyť psala, že 5-6 žen to NEPOCHOPILO. Ne naopak. Naučte se číst. Učivo základní školy snad zvládnete. Držím palce 😀

ma_33
26. říj 2017

@bendys
Ale pít musíte pořádně! 😀

martina8084
26. říj 2017

No musím říct, že jste nás tu všechny pobavila. A když si přečtete po sobě vše, co jste napsala, tak to vypadá, že nejvíc nevychovaná jste vy. Tak se trochu zamyslete.

ivular
26. říj 2017

@pavlinkaab Já mám velmi hodné dítě. Máme spolu krásný vztah - vždy jsem syna brala jako sobě rovného a i on má ke mně respekt a prakticky ve všem mě poslechne.
Na druhou stranu se ale zároveň pohybuju v prostředí dětí s poruchou chování, takže vím, jak to taky může vypadat. Znám několik domácností, kde musí být nože a podně nebezpečné předměty pod zámkem, jelikož dané dítě by je v afektu rozhodně neváhalo použít - ať už proti sobě, rodičům, či sourozencům. Proto si nikdy nedovolím rodiče soudit, zejm. pokud si nemůžu být jistá, že zrovna jejich dítě žádnou takovou poruchou netrpí.

ttm
Autor odpověď smazal
bendys
26. říj 2017

ja bych fakt v dobrem doporucila zakladatelce sebereflexi 🙂

trosku ae neorientuju jen ve veku. protoze bch si rekla ze.mladi.ma byt drave a trochu drze. to je spravne, ale z prispevku kdy pise ze uz ma dite to fakt vyzniva ze je bohuzel uz zkusenejsi zivotem ale bohuzel arogantni.

vzdycky kdyz tu nekdo sbiral data na praci, tak to hezky uvedl v uvodu a diskuzi usmernoval. ne ze polozil spatne otazku a pak ze vsech delal idioty...

nafuka
26. říj 2017

panebože dej ať moji dceru učí jen kvalitní učitelky/učitelé.amen

ma_33
26. říj 2017

@martina8084
Přesně tak. Měla by jste se krotit 😀

ma_33
26. říj 2017

@ttm
Taky si neumím představit, že by jste učila vy moje děti. 😀

ma_33
26. říj 2017

@bendys
To je fajn, že víte, co jste 😀

zmrzlinka
26. říj 2017

Syn nastupuje příští rok do školy a ja se začínám děsit co mne to s pani učitelkami čeká 😁 Pomoooooc 😂😂😂

ma_33
26. říj 2017

Právě začíná zábava. Skoro všechny se tady ztrapnily 😀

rebe
Odpověď byla odstraněná
ttm
Autor odpověď smazal
ma_33
26. říj 2017

@zmrzlinka
Nejdůležitější je, že učitelka je schopná naučit. Ne každá má ten dar předávat znalosti dále...

ma_33
26. říj 2017

@rebe
A něco jiného než každého urážet, když se Vám jeho chování nelíbí, umíte? 😀

pajula123
26. říj 2017

@pavlinkaab Dite znamych je "vychovane",dokud ma v dosahu rodice. Jen ho nevidi,zacne se chovat uplne jinak. Je v nem neco zakerneho,hlavne vuci nasemu synovi. Jak to snasim? Blbe. S*re me to,hlidam ho kvuli synovi a rikam si,ze pokud toto pro spoustu lidi znamena slovo vychovany,budu stastna,kdyz nas syn vychovany nebude.

ma_33
26. říj 2017

@rebe
No wow... zrovna čtu vaše založené téma https://www.modrykonik.cz/blog/rebe/ o cvičení se synem z 15.9. Evidentně jste zastánkyně liberální výchovy. To pak vaše názory a přístup k lidem chápu 😀
la_amanita vám to tam na závěr pořádně nandala 😀😀😀

matire
26. říj 2017

@ma_33
To zas ne. To, že znám vztekání, neznamená, že ho toleruji. Jen jsem chtěla říct, že nám dospělým přijdou vztekající se děti jako parchanti a oni přitom kolikrát prožívají veliké zklamání a neví, jak se s ním vyrovnat.
A že mi dítě venku někdy pobíhá a řádí, neznamená, že jindy nechodí způsobně za ruku. Podle tebe je normální dítě, které jen chodí za ruku a neraduje se a nezkoumá? Od všeho trochu 🙂

ma_33
26. říj 2017

No wow...ženský se šly ztrapňovat dál v dalším tématu 😀😀😀 Hold někdo nemá nikdy dost 😀

verdos
26. říj 2017

@ma_33 Znáte rozdíl mezi demokratickou a liberální výchovou? Jak @rebe znám a i z té diskuze to mě tak kouká, tak je to spíše demokratická výchova a to Vám řeknu, že je vcelku zásadní rozdíl.
Zmíněná la_amanita o tom evidentně také mnoho neví, jinak by nemohla napsat, co napsala... (fakt tam někomu něco nandala? Kde proboha? :D). Ani se nedivím, že @rebe už ani nijak moc nereagovala (zbytečně vynaložená energie, radši ji věnovat dětem). Vlastně bych se nedivila, kdyby přestala reagovat i tady... Tahle diskuze je taky velmi "přínosná"...

rebe
26. říj 2017

@ma_33 Fakt? Porozumění psanému textu je trabl pro spoustu lidí, nic si z toho nedělej. nejsi v tom sama. Ale už mi nepodsouvej věci, které jsem nenapsala, je to ztráta času...

lamiaaa
26. říj 2017

Nečetla jsem všechny příspěvky, ale v souvislosti s tímto tématem mě napadla otázka: používáte u dětí fyzické tresty? Pokud ano, v jakých případech, jakého charakteru (plácnutí přes ruku, výprask na zadek) a jak často? Byly jste samy v dětství od rodičů fyzicky trestáni? Za sebe musím říct, že jsem jejich zastáncem, moji rodiče je používali (vařečkou na zadek jsem dostávala) a opravdu na mě platily, a řekla bych, že jsem vychovaná dobře a nejsem tím rozhodně nijak traumatizovaná. Naopak mám v okolí člověka, na kterého nikdy v životě nebyl použit fyzický trest a je hodně vidět, že to byla veliká chyba. Je dospělý a jeho chování a jednání třeba s rodiči je naprosto otřesné-podle všeho se tak chová prostě celý život a víc než zvýšení hlasu jako trest za to nepoznal. Netvrdím, že mám patent na výchovu dětí, ale já bych své dítě se takto chovat ke mně a k okolí nenechala...vím, že kdybych takto jednala já jako dítě, dostala bych okamžitě od rodičů nařezáno a další trest v podobě třeba domácího vězení a u svého dítěte bych jednala stejně.

ma_33
26. říj 2017

@rebe
Ano. Fakt 😀

terezapetrova
26. říj 2017

@rebe tipuju, ze zakladatelka neodpovídá na naše dotazy protoze proste neví . Jakoze napr mezi "nevychovane" neradi deti s diagnozou ale jak to na prvni pohled rozpozná už asi neví ale pozor ona to rozpozná! 😆 A už ma tady i sve bodyguardy 😀

Strana