Nevychované děti
Hezký den, maminky jak snášíte nevychované děti? Jdu se svým dítětem za ruku a povídáme si. Okolo nás jdou jiní rodiče jejiž děti běhají několik metrů před rodiči a řvou na celé kolo. Rodičům je to úplně jedno. Vypadá to, jako by ty děti venčili místo psů. V obchodě vidím děti se vztekat a dělat uražené jen proto, že jim rodiče něco nekoupí. Řvou, dupou, mlatí vším okolo sebe a neposlouchají. To si ty rodiče neuvědomují, že tím obtěžují okolí? Co čekají, že z jejich dětí vyroste?
vidím to tady tak ještě na týden diskutování furt dokolalala....😀
@astyna ja usmernovat musím syn bohužel děla veci, který se fakt nedelaj, jako děsí me to, půjde do školy jeho okolí se to taky nemusi líbit. .. Děláme co se dá. Snad se životem protluce. Muže se zeptat odkud jste, ta hlídacka, která rozumí dětem s ADHD me zaujala 🙂
@ginnyweasley
Ne nedostávám se jinam. Jsem přesně tam, kde ta otázka měla být. Ty jsi zřejmě nepochopila otázku. Otázka zněla na nevychované děti. A je jedno jestli ve škole nebo jdou zrovna ze školy po chodníku. Otázka nebyla o posuzování. To ať si posuzuje každý sám. Nevychovaný je prostě nevychovaný. To je vaše hranice, kdy už je podle vás dítě nevychované. O téhle hranici, kterou má snad každý z nás, se bavím. Kdo to nechápe, tak ať si ten pojem najde na googlu. Takže znova otázku pro upřesnění. "Jakmile poznáte dítě, které je pro vás už v hranici nevychované (a samozřejmě nemá nemoc), jak to snášíte?"
@pavlinkaab :D :D pobavila si mě. Díky, do té doby to byl nudný den. Víc nemám co dodat.
@pavlinkaab
"Jakmile poznáte dítě, které je pro vás už v hranici nevychované (a samozřejmě nemá nemoc), jak to snášíte?"
Nevšímám si toho. Není to moje věc. Můžu si leda tak něco myslet, ale neřeším to. Pokud to dítě do mě vrazí, odsunu ho a jdu dál. Život je moc krátkej na to, abych řešila každý podle mě nevychovaný dítě, které potkám, a ničila si rozčilováním či nějakou úzkostí vlastní psychiku. Naučila jsem se ostatní neřešit. Toho člověka už s největší pravděpodobností nikdy nepotkám (mimo vesnice), tak nač to řešit.
@pavlinkaab mohu se ja taky zeptat jak poznáte, ze nemá tu nemoc? Protoze zní to tak, ze to poznáte..
@pavlinkaab Zbývá jen doufat, že neučíš cokoliv spojeného s logikou :D.
upozorním matku, že má nevychované dítě a pokud nezasáhne, udělám to sama😉ad
@ttm
Vychovávat cizí děti? Ne nesouhlasím. Působit na ně ano, ale rozhodně rodičům nebudu vychovávat dítě podle mojí představy. Jen ať si každý dítě vychová sám podle sebe. Já jsem od toho, aby jejich chování usměrnila! To, že vy nepoznáte, že sprostě řvoucí dítě běhající na sídlišti je nevychované, je váš problém. Asi tu hranici pro nevychovanost máte jinde než já.
@terezapetrova To se nikdo nedoví, ty můj kvítku medový.... 😀
@pavlinkaab To musím nesouhlasit, ano, sice obvykle nevychované bude, ale sprostě řvoucí běhající dítě na hřišti taky může být autismus s ADHD nebo Tourettův syndrom... Nevychovanost se od poruchy chování či jiné poruchy prostě jen tak od pohledu nepozná...
Vyborna diskuze 😂 tak ja prvni dite asi vychovala a u druhyho jsem nekde udelala chybu 😂 snad ho jeste zlomim a nekdy se mnou za tu ruku pujde, aby nepohorsoval matky ostatnich vychovanych deti 😂
@ginnyweasley
Tak znova ti to napíšu. Snad už moji původní otázku pochopíš, ať jsou u ní příklady jakékoliv. Ne nedostávám se jinam. Jsem přesně tam, kde ta otázka měla být. Ty jsi zřejmě nepochopila otázku. Otázka zněla na nevychované děti. A je jedno jestli ve škole nebo jdou zrovna ze školy po chodníku. Otázka nebyla o posuzování. To ať si posuzuje každý sám. Nevychovaný je prostě nevychovaný. To je vaše hranice, kdy už je podle vás dítě nevychované. O téhle hranici, kterou má snad každý z nás, se bavím. Kdo to nechápe, tak ať si ten pojem najde na googlu. Takže znova otázku pro upřesnění. "Jakmile poznáte dítě, které je pro vás už v hranici nevychované (a samozřejmě nemá nemoc), jak to snášíte?"
@pavlinkaab Zeptam se te a co cekas ty, ze vyroste z tveho ditete? Jen aby jsi se nedivila a tve super poslusne dite te v puberte a pozdeji neprekvapilo.....
@lucie_91
Ano správně. I děti s nemocemi se mezi dětmi najdou. Fajn, že to víte. Ale tyhle případy já tady neřeším. Otázka zněla pro upřesnění: "Jakmile poznáte dítě, které je pro vás už v hranici nevychované (a samozřejmě nemá nemoc), jak to snášíte?"
@ilonne
Pro dítě v pubertě musíte mít pochopení. To nemá s výchovou nic společného. To je jen období, které přejde. Tady řešíme úplně něco jiného.
Muj syn teda casto lita 5 metrů přede mnou, protože s tím nemám žádný problém. Když jdeme u silnice tak mě naopak drží za ruku. Kdy jindy má běhat a smát se než teď v dětství. A ano, taky se jednou za uherský rok začne v obchodě vztekat a nebo utíkat pryč a je to otravný, právě proto, že mě v tu chvíli určitě nějaká chytrolina začne odsuzovat. Přitom dotyčná chytrolina neví, že všechny ostatní dny v týdnu se můj syn choval vzorně a že má zrovna blbý den.
@pavlinkaab jak to snáším? Nijak, protože nemám ve zvyku soudit lidi, kteří kolem mě zrovna prošli. Řeším svůj vlastní život a vlastní děti, nikoli cizí, o kterých vůbec nic nevím.
@karlajasmine
Vy jste nečetla celé fórum. Zde se nebavíme o občasném zlobivém dítěti. To je snad normální. Vy jste nikdy nezanamenala ani u svých kamarádek nevychované dítě od občasného zlobivého? Nepoznáte to?
Otázka zněla: "Jakmile poznáte dítě, které je pro vás už v hranici nevychované (a samozřejmě nemá nemoc), jak to snášíte?" Umíte na ni odpovědět? Jestli ne, tak si najděte jiné fórum.
@pavlinkaab No jo, ale obdobi vzdoru, tzv. prvni puberta je taky jen obdobi, ktery prejde...

@ma_33 ano , nekdy kdyz vidi psa . Jeste moc nemluví 🙂