Nový vztah ve středním věku: Jaké jsou váš obavy?
Zdravím,Jsem na začátku nového vztahu a je to těžké po všech nezdarech se znovu zamilovat,stěhovat,opustit práci,děti změnit školku a školu.Mít i třetí dítě??A znovu dat všechno všanc🙄😟 Kolikrát jste začínali znovu vy?A co jste všechno museli obětovat?Vyšlo vám to,nevyšlo?Mám za sebou dva rozvody,a dvě děti každé s jiným,ach jo.Co teď,jak vzít rozum do hrsti?Bude mi už mimochodem 40 a partner je bezdětný 😓,byla jsem sama ze strachu 11 let.Děkuji za odpovědi moc❤️
@andelicka
Ve 40 bych si dite uz neporizovala.Jiank v tehle situaci bych navrhla at se chlap pristehuje za vama
@zelenaesmolda To právě nechci,on bydlí ve městě a má veliký dům po rekonstrukci,nemůže odejit za námi.A co se týče toho 3 dítěte s ním,je to na houby, nevím co budu dělat???On ho chce🙄
@andelicka
tak tohle jste si meli ale vyresit driv nez doslo na spolecne bydleni,to je prece jedna ze zakladnich otazek jestli chces nebo nechces mit dite.
@zelenaesmolda No jo já jsem na to zatím nekyvla,ani na to stěhování, zatím je to všechno jenom na začátku,jak jsem psala,v plenkách.Jen by mě zajímalo,jestli vám to vyšlo? Když jste pro vztah všechno opustili a obětovali?Zajímají mě zkušenosti ostatních tady.Rady tohoto typu,jakože určitě ne,jsou k ničemu.
Známá měla z předchozího vztahu dvojčata, zamilovala se do kolegy z práce, o 10 let mladšího (a celkem dost kus), a po svatbě se jim narodil třetí prcek, to jí bylo zhruba 40 let a jemu 30. Ale bylo to v rámci jednoho města a on se myslím stěhoval k ní do bytu, takže to nebylo tolik změn naráz. Předtím spolu chodili 3 roky. Detaily "co museli obětovat" nevím, jen to píše pro ilustraci, že dítě po 40 není "nic divného", pokud to žena nakonec chce. Věřím, že je těžké shodit ty vysoké zdi kolem srdce a "dát se všanc", držím každopádně palce 😉
@andelicka a stojí Ti ten chlap za to?Za stěhování a streamování děti tím vším.Pak otázka třetího dítěte.....pořádně si to ještě rozmysli....jestli Ti to za to stojí a nebo lepší je mít už svůj " klid" než děti odrostlou.....ale to jsou jenom moje myšlenkové pochody....držím palce ♥️😘
Prosím nestojím o žádné rady,typu, dítě už ne vztah už ne, stěhování už ne atd.Nestojím vůbec o rady,ale o vaše životní příběhy a vaše osobní zkušenosti.Děkuji😇
@andelicka Tak chce, aby ty holky s tebou jen souhlasily jinak se nesmi vyjadrovat? Nebo proc pises v uvodu ty otazky a pri negativni odpovedi hned, ze nechces rady? No ja po sve zkusenosti bych do toho vubec nesla. Cili pokud nerespektuje, ze deti nechces tak ani zadne stehovani.
@bereni Nechci velmi vychytralé rady typu,tak si najdi jiného,děti už neměj a nestěhuj se,kdyby to asi bylo tak jednoduché?Tak to asi nebude život????? Stojím o vaše vlastní zkušenosti?A životní příběhy,debilních rad má každý plnou hubu,ale co vám vyšlo to v životě a po kolikáté až?Nikdo nepíše sám o sobě,tvoje zkušenosti mi sem popiš,ne defenzivní rady,to ne a to ano.To by se půlka děti asi ani nenarodila😅
Nevidím v tom šťastný konec. Dvě děti, každý jiný tatínek, nucené potraty,...Mít další dítě jen protože partner je bezdětný? Tohle si snad musíte vyjasnit na začátku vztahu.
Přijde mi to jako máma od mého ex. 5 dětí se 4 chlapy jen aby si je "pojistila" a dala jim co chtějí. Ženská se totálně zahrabala. Všechno chlapi na jedno brdo, jen na začátku měli majetek nebo prachy. Teď je sama, bydlí u matky a bere všechny možné dávky, aby ty děti vůbec uživila.
Zamysli se nad tím, co tvoji ex měli společného a proč to nevyšlo. Třeba podvědomě hledáš nevhodný typ mužů.
@andelicka
Tak proc sem teda pises kdyz te nezajimaji nazory ostatnich?Uz asi chapu proc ti to s zadnym chlapem nevyslo.Podle sveho vyjadrovani nejsi zrovna nejostrejsi tuzka v penale a navic se neumis chovat.
@zelenaesmolda Já nebo ty???😅
@michaela666 Díky,taky dobrá inspirace 💜
@andelicka Upřímně? Ve tvé situaci, kdy máš hlavně velkou zodpovědnost k dětem bych si další dítě nepořídila a určitě se po krátké známosti nestěhovala. Kde jste se seznámili?Jak dlouho spolu jste? Pokud na seznamce, tak bych se sním scházela sama a s dětmi ho seznámila, až se budete znám déle. Děti už jsou asi starší. Aby kvůli tvému pobláznění opustili všechny jistoty co mají ? To není dobré řešení. Vím, že je spousta maminek po 40, ale osobně bych v tomhle věku už do dalšího nešla ani náhodou.
@andelicka Fajn. Tak jeste jednou. Odpoved na tvoje vlastni otazky. 1.mit treti dite? = ne, a tisickrat ne za situace, kdy sama se na to necitis, ani s chlapem realne nezijes a nebydlis a uz deti mas. Ber ohledy na deti. Proc? Jsem mladsi nez ty a nejdu zatim ani do druheho ditete a mam pro to duvody, nenechavam se do ditete tlacit od jiz manzela (to se zname uz dobu a moje dite neni jeho). Pokud sama necitis ze to tak 100% chces tak proste NE. Dalsi tva otazka - kolikrat jste zacinali? 3x. Pred manzelem a po Ex s chlapem, kterx taky chcel hrozne svoje dite. Nesla jsem do toho a zjistila, ze bez ditete uz me tak moc rad nema jak tvrdil. Dikybohu, ze mala byla tenkrat fakt hodne mala a ja ji neudelala sourozence s blbem. Dalsi tva otazka - co jste museli obetovat? No nic. Soucasny manzel si nas s dcerou nasel a prestehoval se k nam, aby mala neodesla ze sveho domova. Vse zustalo pri starem. Pak se ptas zda rozum vzit do hrsti? No ANO a to ti tady i holky radi.
@bereni Jenomže znáte to člověk míní a pan Bůh mění,třeba budete mít dítě s ještě horším nakonec,to člověk prostě nevymyslí,co se má stát to se stane.Jen mě zajímalo jaké máte zkušenosti a na po kolikáté vám to vyšlo?Někomu na poprvé,na podruhé jinak třeba po desáté a za jakých okolností,jak jste uvažovali a tak?
@michaela666 Ano na seznamce,moc dlouho se neznáme,je to v plenkách.Jenom už všechny možnosti zvažuji dopředu👍😊
@andelicka Tak o stěhování k chlapovi ze seznamky bych nepřemýšlela ani náhodou. Mohl ti nakecat spoustu věcí, co nejsou pravda a nakonec bude bydlet v garsonce a bude na pracáku. 😃
Aha, teď to čtu v této druhé diskuzi - dítě klidně, po 2 letech, kdy spolu budete žít a fungovat jako ridina, brzo o tom uvažovat.
@michaela666
Presne tak.Samostatny chlap co ma dum,je zajisteny,chce zenu a dite.Proc je teda na seznamce kdyz je to takove terno?Tohle proste smrdi.
No moc jste mi tu nepomohli,jsem moc ráda, že po 11 letech někoho mám ráda, akorát chce děti a žije v dvougeneračním domku i jeho ovdovělá mamka s ním.Bydlí 120 km ode mě a já mám zrovna skvělou práci,ale tu a bydlím s rodiči,na prd.Ach jo,co mám teda dělat?Je to složité🙄👍🙏
@andelicka
Jestli o vas opravdu stoji tak se klidne prestehuje za vami,ve 2 uz muzete jit klidne nekam do najmu a utahnete to.Svoji cast domu muze pronajimat.Je to snazsi nez abys ty opoustela praci a stehovala deti.
@andelicka číst to nechceš, ale ritis se do dalšího maléru. Mysli na ty dvě děti, co už máš a dej jim to nejlepší. Na třetí už se vážně v tvé situaci vykašli.
Že je ze seznamky, je jedno. Ale vůbec se neznáte, nemáte společnou minulost a vlastně ani přítomnost. Až spolu budete žít a fungovat jako rodina, dejme tomu 2-3 roky, tak o tom můžeš uvažovat. Teď je to čisté bláznovství a nezodpovědnost.
@andelicka Ty by ses dobrovolně stěhovala k chlapovi co bydlí v baráku s mámou? Ve svým věku bys mohla aspoň předpokládat že to nebude dělat dobrotu. Ať se přestěhuje on za tebou jestli to s tebou myslí vážně.
myslím, že ty rady by ti pomohly více než příběhy a zkušenosti ostatních, protože to, jestli ti tenhle vztah vyjde nebo ne, absolutně nezáleží na tom, co za příběhy a zkušenosti ostatních si tady přečteš...😉

@andelicka držím moc palce! Dítě ve 40 uz bych si neudělala. Taky jsem po dvou rozchodech, aktuálně 4 rok a jsem vnitřně nastavena tak,že už to měnit nechci (prave ten strach) Ale láska je mocná🙂 ale dité uz vážně ne