Objednávání k obvodnímu lékaři. Jak to chodí u vašeho praktika?

11. lis 2022

Když začalo období covidu, tak se člověk musel k obvodnímu lékaři objednat po telefonu. To by se dalo pochopit, ale nechápu proč už to tak je pořád. Stalo se už i to, že mi bylo opravdu hodně blbě, ale objednali mě až na druhý den. Přitom bylo lepší když člověku bylo zle a mohl jít hned, bez telefonování a čekání. A i přesto že je člověk objednaný na daný čas, tak se stane že je v čekárně několik lidí. Taky to tak chodí u vašeho praktika?

jancazao
11. lis 2022

Můj to takhle zavedl už před covidem. Kolikrát čekám i hodinu a půl i když jsem objednaná. Naštěstí často nechodím.

lachipie
11. lis 2022

Taky tak a někdy ještě hůř. Už se mi i stalo, že jsem volala do ordinace, že se chci objednat, protože jsem nemocná, je mi zle, mam horečky už několik dní a sestra mi po telefonu sdělila, že mají plno, první termín za 14 dní, takže kupte si paralen a ležte. Takže to, že tě objedná na druhý den je ještě dobrý.

jancazao
11. lis 2022

@lachipie cože?! Tak to bych si do té čekárny sedla a čekala dokud mě nevezmou. No a kdybys potřebovala neschopenku?

autor
11. lis 2022

@lachipie 😮 tak to je masakr

autor
11. lis 2022

@jancazao Já to takhle udělala před rokem, angína s horečkou, nemohla jsem se na několikrát dovolat, tak jsem tam šla osobně. No sprďák od sestry že nejsem objednaná, ale když už tam jsem tak ať si počkám. Nejdřív brali objednané, a až když měli mezeru tak vzali mě. Čekala jsem tři hodiny. Nedávno jsem potřebovala akutně vzít plus aby napsali manželovi ošetřovačku,nebyla jsem schopná stát na nohou a starat se ještě o malé dítě. Vzali mě po víkendu a to už mi bylo líp tak ošetřovačka ani doktor nebyli potřeba.

martiniquest
11. lis 2022

U nas muzeme chodit i bez objednani, ale cekame a cekame. A zaroven kdyz je clovek objednany, čeká taky. Radsi tam nelezu.

lachipie
11. lis 2022

@jancazao jo neschopenku by mi asi napsali i bez vyšetření lékařem. Já jsem si tam sednout nešla protože mi bylo tak bídne že bych tam sedět asi nevydržela. A navíc mam doma dítě, hlídání žádný a chlap nemůže zůstat doma jen tak celý den než mě doktor milostivě vyšetří, takže manžel vykoupil lékárnu a léčila jsem se svépomocí sama. Radši od nich už nic nechci a volám tam už fakt jen když je to bezpodmínečně nutné.

aaaa15
11. lis 2022

U nás úplně stejné, cekarna zamčena, dovolat se téměř nelze. Neschopenku píše přes telefon a i ukončuje. Většinou člověka ani vidět nechce.
Co mě ale štve, že to praktikuje i naše detska. Člověk má nemocné dítě, ona zamcenou cekarnu a ordinuje pouze po telefonu. Naposledy mi u 10m se 40 horeckami sdělila, že ho vidět nechce a pokud to do neděle nepřejde, tak máme jet na pohotovost a že mi přeje hodně štěstí. To by člověk vraždil! A pak jsem zjistila, že si za tuhle radu vykázala 170,- na pojišťovně.

petulkadodo
11. lis 2022

Ano, u obvoďáka i u pediatra. V případě opravdu akutních potíží dávají trrmín ještě ten den, pokud zavolám hned ráno. Čekání max půl hodiny. Přijde mi to lepší, než sedět někde dvě hodiny v čekárnè plné nemocných.

neomenia
11. lis 2022

Takhle to od covidu praktikujeme v naší ordinaci. Pacienti jsou rádi, že nečekají moc dlouho, když jsou objednání ( většinou, samozřejmě nekdy se stane) a my nemáme stres, že se navalí deset lidí najednou, ale chodí hezky jeden po druhém 👍👍👍 taky hodně lidem dokážeme poradit po telefonu (" ne, s teplotou 37,1 a s nudlí to na doktora opravdu není, paní Vomáčková" ) a tudíž nechodí každý s blbostma. Za mě top 🍀

alice180
11. lis 2022

No já seděla před 14 dny takhle s čekárnou plnou seniorů, že mají rýmu tak tam jsou. Můj obvodak má systém bez objednání až na tebe přijde řada jdeš.

autor
11. lis 2022

@neomenia A když je zánět středního ucha, angína? Tam je docela problém to přežít přes víkend s volně dostupnými léky.

nikolite
11. lis 2022

U nás taky i u pediatra ,ale pokud je to akutní tak vždy dají termín hned ten den. Za mě je to lepší než když se tam nahrne hromada nemocných v 7 a pak se čeká.

neomenia
11. lis 2022

Bereme do druhého dne.

neomenia
11. lis 2022

Taky přesně, ten co jde s bolestí břicha, se nemusí pak bát, že chytí ten děsnej kašel od spolusediciho v čekárně, když si tam spolu hodinku posedlí. V tom je výhoda taky.

jancazao
11. lis 2022

@neomenia no nevím, já jsem objednaná a vždycky se tam potkám nejmíň se 3 lidmi.

neomenia
11. lis 2022

@jancazao lepší než s deseti 🙂

beruska97
11. lis 2022

Můj praktik má každý den 7-10h pro akutní pacienty, tzn bez objednání když má někdo potíže + se chodí na odběry a s jiným biologickým materiálem do 9h a na injekce apod. A od 10 do cca 15 a jednou týdně do 18 je to pro objednané - preventivní prohlídky, předoperační vyšetření a jiné plánované prohlídky aby se nemíchali v čekárně akutní pacienti a těmi zdravými. Ideální 🙌

autor
11. lis 2022

@beruska97 Takhle by to mělo být všude 👏

jannym
11. lis 2022

U nas se objednava pres apku, neschopenku, leky na chronicke nemoci taktez pres apku, drobne neduhy taktez na dalku, ceka se u dr max 15-20 min, detska taky funguje pres apku, ale tam se da jit i bez objednani, ale taky spoustu veci vyresim z kancelare nebo doma z postele a musim rict, ze me to tak vic vyhovuje nez jak to bylo driv kdy se chodilo si to do cekaren “vysedet”

somalicats
11. lis 2022

Naše pediatra má každý den vyhrazené hodiny pro akutní pacienty, ale nechodí se tam bez zavolání, sestra dá konkrétní čas a potkáme se tam tak maximálně s předchozím rodičem, když se míjíme ve dveřích. Zbytek ordinace má vyhrazen pro prevenci, ta je taky na objednání. Rozhodně mi to vyhovuje víc, než tam dojít, sedět a čekat hodiny.

j.a.n.i
11. lis 2022

@somalicats Souhlas, nase to ma stejně a taky se potkavame akorát s odchazejicimi. A akutni objedna bud jesze na ten den nebo na druhy.

petulkadodo
11. lis 2022

@beruska97 Jako že se na předoperační odběr krve čeká v čekárně plné infekčních pacientů? Tak to by se mi asi nelíbilo

takyjedna
11. lis 2022

Letos na jaře mě sestra vyhodila z čekárny - ve které vůbec nikdo nebyl!!!! - že nejsem objednaná. Sotva jsem lezla po čtyřech a měla jsem zrovna výjimečně hlídání pro děti. A to jsem ještě byla čerstvě očkovaná a otestovaná, žádný covid to nebyl. Nechtěla jsem se nechat vyhodit, ale sestra mi doslova zabouchla dveře před nosem. Odpoledne mi přišel recept na antibiotika, aniž by mě někdo viděl. Nepomohlo mi to a za dalších pár dní jsem šla jinam, kde mě alespoň milostivě někdo vyšetřil.. Měla jsem na rentgenu rozjetý zánět obřích rozměrů, tak zle mi nikdy v životě nebylo. Ještě teď se mi vaří vzteky krev, když si na tu příhodu vzpomenu.

somalicats
11. lis 2022

@j.a.n.i Taky, ještě se mi nestalo, že by mě s akutním problémem nevzali ještě ten den (pokud se problém nevyvrbil někdy pozdě odpoledne).

konidana
11. lis 2022

U naseho praktika bud cekam min 2 az 4 h v cekarne ( rano nez prijde sestra venku pred barakem, kdyz se přijde na cas, tak uz tam je X lidi) nebo mne objedna za mesic🙄 No nechodim tam.

mourovatakocka
11. lis 2022

My to máme takhle u dětské. Bez objednání k nám nechoďte - to mají na webu. Už je alespoň asi někdo upozornil a nemají to tam caps lockem a vykřičníky. Jeden čas se nedalo dovolat, na smsku mi nereagovali přes týden, pak jsem to vzdala a už ani nedoufala. Tehdy jsem po pár dnech řešila crp testem z lékárny, takže dvě stovky v pytli v našem bezplatném zdravotnictví. Ale věděla jsem, že ATB nepomůžou a léčili jsme jako jindy doma. Ale. Teďka měla dcera opravdu vážný moribundus a na základě mailu nás objednali hned druhý den ráno. Přijde mi ok objednat se dopředu a NEČEKAT. Ale taky by měla být možnost přijít bez objednání v případě akutního problému a vědět, že si počkám.

kristyn86
11. lis 2022

Tak my u detske i u prakticke mame zvlast hodiny pro akutni pripady a pak zvlast hodiny pro objednane (prevence,ockovani,predoperacni atd...). A to davno,davno pred covidem...Neustale volat mi pripada padle na hlavu,to pak sestra jen zveda telefony ne? A hrabe se v notysku...

betelgeuzz
11. lis 2022

U dětské to tak funguje od začátku, tj. 13 let a jsem s tím spokojená. Ráno zavolám, že má dítě problém a sestra mi řekne čas. Pak se v čekárně potkám s 1 - 2 rodinami, místo abych seděla několik hodin v plné čekárně s dítětem, kterému není dobře. K praktikovi moc nechodím, ale co jsem měla teď problém, tak jsem taky zavolala a ona mi řekla, že můžu dojít.

zlataberta
11. lis 2022

@lachipie bohužel běžná věc a to máš štěstí, že ti někdo zvedne telefon