Lze během těhotenství změnit gynekologii?

27. čer 2023

Zdravím, chci se zeptat... Je možné během těhotenství změnit gynekologii? Já už z té mojí Dr úplně kvetu ( ne jen já). Změnila sestry a úplně postavený na hlavu. Člověk se sem nedovolá, na čas objednávají 3-4lidi. Když každý jde na ultrazvuk tak tady člověk sedí pomalu 3h😡😡. Prostě úplně blbě. Mám malé dítě, babičky pracují, táta pracuje, dítě v čekárně neakceptovatelné. Takže ano jsem nástavná. Dkyz vždycky jsem objednaná na 10h a ještě v 12 tady sedím a předemnou 3x další ženský.
Jako chápu že má hodně pacientů atd ale asi systém kterým jedou je nějak špatně. Byla nemocná... 2x jsem byla u záskoku a tam to funguje normálně 😡. Nechápu

eithelwing
27. čer 2023

Změnit můžeš podle mě kdykoliv. Ale nemusí to být jednoduché. Měnila jsem gynekologa na začátku těhotenství, abych na kontroly nedojizdela desitky kilometrů daleko. Několik doktorů mě odmítlo, že těhotné neberou. 🤷

krisstina93
27. čer 2023

Tak možné to je, ale málokterý Dr ochotně bere těhotné.

hester92
27. čer 2023

Já měnila gynekologa během těhotenství a úplně bez problémů. Bylo to ale jen v rámci té ordinace kam ordinace kam chodím - ve dvou ordinacích se tam střídají asi 4 doktoři, ale sestry, objednávání atd. jsou stejné. Takže jsem od jednoho doktora přešla k jiné doktorce a nikdo se nad tím vůbec nepozastavoval. Já to argumentovala tím, že je mi příjemnější chodit k ženě, ale pravda byla, že jsem tomu původnímu doktorovi nějak nevěřila (takový instinkt prostě). Každopádně nevím jak by to bylo, kdybych chtěla jít úplně jinam. To myslím ale všeobecně, protože mají všude plno, to ze jsi těhotná by nemělo mít vliv na to, ze tě třeba nevezmou. Minimálně bych to zkusila. Stopro na to mas nárok!
Jinak to objednávání by mě zabilo🤦🏻‍♀️ Já jdu pokaždý na minutu přesně, kolikrát i dřív. Nedovedu si představit tam vysedávat 2 hodiny🙄

levandule_k
27. čer 2023

Já bych si vytipovala seznam a začala volat.

miryp
27. čer 2023

Samozřejmě, že máš právo změnit lékaře, těhotenství v tom nehraje (nemá hrát) roli. Pokud tě někde odmítnou z jiných než kapacitních důvodů, nech si to dát písemně. Pak můžeš podat stížnost u ZP, ČLK, popř. u krajského úřadu, který lékaři vydal oprávnění.

laxesis
27. čer 2023

Lékaře můžeš změnit kdykoliv, tvůj stav v tom nehraje žádnou roli. Pokud nejsi spokojená, začni hledat. Nový gynekolog si vyžádá výpis od původního a kontroly a poradnu započne tam, kde ten tvůj přestal.

cherie24
28. čer 2023

Já měnila v těhu kvůli stěhování a v pohodě. Když už mě někde odmítli, tak kvůli tomu, že měli úplně plno a nebrali nikoho, ne kvůli těhotenství.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru