Obtěžující telemarketing - pojďte je sem prásknout
Nedávno mi volala paní z NN - mám u nich penzijní připojištění - a vnucovala mi životní pojištění stylem "přemýšlela jste, co budete dělat, až skončíte na vozíčku?" Ne, ale od té chvíle přemýšlím, že od NN odejdu, protože se mi to zdá jako neadekvátní a nemorální nátlak 😠
Před tím Vodafone - v jednu chvíli mě přemlouvali, ať jim dám kontakty na své známé. Samozřejmě moje číslo jim "vygeneroval systém" - volali mi snad ještě třikrát, vždy prozvoní a položí, když voláte zpátky, tak platíte, aspoň tak jsem se dozvěděla, když jsem to zadalo do googlu.
Česká spořitelna - nabídka programu "za důvěru" - vzhledem k tomu, že změnili typ mého účtu a nedali mi vědět, už jim nedůvěřuji a půjdu k jiné bance, která mě nebude obtěžovat "krátkým monitorovaným hovorem".
Bohužel ta čísla nemám poznačená, takže je sem nemůžu napsat.
Co vy? taky máte po krk toho, když vám volají a vnucují něco, co z vás akorát vytáhne víc peněz? Hoďte sem čísla a zkušenosti! Když vám bude volat neznámé číslo, jenom ho dáte do vyhledávače a bude vědět, na čem jste!
@tulikiss víš co, ale mě to nebaví těm lidem lhát. Proč já si mám ničit karmu? Já jim většinou řeknu "nechci měnit operátora" a myslím, že by to mělo stačit, ale nestačí a oni mě začnou pronásledovat a to mě naštve 😠
@alcar Citibank tohle dělává, to ano
@ppejskova cekala jsem, ze se ozve taky i nekdo z druhe strany. Kdyz se rekne call centrum, tak je kazdemu jasne, ze to asi nebude jednoduche a clovek musi pocitat s takovymi reakcemi. Pokud je mi znamo, ti lide jsou proskoleni a moc dobre vi, do ceho jdou. To, ze jina prace neni chapu, ale neni to duvod k tomu, aby mi nevadilo, ze me obtezuji. Ja mam taky dost narocnou praci s lidmi a velmi casto si v praci vyslechnu take nechutnosti. Takze to, ze jsou to chudaci a obeti zamestnavatele neberu vubec v potaz. Kazdy mame nejakou praci...
@alcar proboha...čekala jsem že se ozve někdo kdo musí být neustále v opozici 😀 ano já samozřejmě mám skvělou práci... Po přestěhování jsem se konečně vrátila je svému a to k práci v luxusním hotelu,ještě ke všemu na letišti takže není třeba mi vykládat co to je psychicky náročná práce 😉 jen jsem tím chtěla říct že právě ty firmy a jejich politika, ne zaměstnanci jsou problém... A proškolení?????? Ano na pasivní příjmani hovorů ohledně faktur atd. Tohle obvolavaní vám prostě občas přistane na stole jako černý petr...😉 a ve smlouvě ani na školení nebudete mít ani slovo o něčem takovém... A právě proto že si sama v práci lecos vyslechnu.... Tak se tak nepotřebuju chovat k někomu dalšímu... Slušně reknu nemam čas, a není treba si navzájem znepříjemnit den,Hezký zbytek dne a hlavně se z té práce nesložte...
tak jsem si taky nastavila Nevolejte.cz 🙂 tak snad to bude fungovat.... jinak já teda čísla beru všechny, protože leckdy mi volá někdo jehož číslo nemám ještě uložené (např. rodič synova spolužáka apod.), takže nebrat hovor, to zase nedělám, ale řeknu Dobrý den a pokládám vteřinu po tom co zjistím že jde o telemarketing... nemám čas ani chuť někomu něco vysvětlovat
@ppejskova ja ti odpovedela slusne, tak nechapu takovou rozcilenou reakci. Za svym nazorem si stojim a proste me nezajma, proc to ten dotycny dela. Vadi mi to a hotovo. A nebudu se s nim sahodlouze vykecavat. Odmitnout slusne hovor kvuli monitorovani neni snad zlocin. O sve praci jsem se zminila jen, abych dala priklad k tomu, ze kazdy mame svym zpusobem narocnou praci. Ja se ze sve prace neskladam, mam ji rada, studovala jsem na ni 6 let, ale vim proste do ceho jsem sla a pocitala s tim, ze nebude kazdy den posviceni. Takze me fakt nemusis prat, abych se z te prace neslozila. Ostatne jsem ted stejne na rodicovske dovolene. 😉
jinak mi to připomíná scénu ze sitcomu Seinfeld kdy mu volají domů na pevnou linku s nějakým telemarketingem.... Seinfeld mu řekne "to zní zajímavě, jaké je Vaše číslo? zavolám Vám večer" ... a telemarketér řekne "ehm.. večer jsem už doma".... a Seinfeld... "no vidíte, aspoň víte, jak se cítím já"...
ad obvolávání: ono je dost rozdíl když člověk volá pár lidem ve firmách, kteří by opravdu mohli mít užitek z nabídky (protože mají např. stejnou cílovou skupinu a můžu jim pomoct s propagací jejich značky na těch správných místech)....
nebo když člověk někam volá, aby upomněl třeba nezaplacené faktury apod...
a nebo obvolávání stovek soukromých čísel s typicky obtěžující reklamou typu tel. operátor, úvěry apod.....
tam už je to profláknuté tím, že to je dělané masově a prostě volají komukoli, často ani nevědí kdo to je, mě se stalo, že mi operátor nabízel svoje služby a já už je měla a podobné akce.... opravdu obvolávání soukromě a totálně na blind častokrát....
scénka Seinfeld telemarketing (anglicky) 😀
https://www.youtube.com/watch?v=QRh1CMC3OVw@koordinatorka_odboje Tak mě nevolá vůbec nikdo 😀
Já přidám jednu radu k různým takovým výzkumům. Slušně jim řeknu, že nemám zájem a hlavně je zřetelně požádám o vyřazení z databáze. Netuším, jestli je to ze zákona nějak podpořený, ale mě to teda dost pomohlo. Možná když mají tu žádost nahranou, tak to vyřadit musí. 😀
ja jim taky proste slušně odznamim ze o nic nestojim a že chci vymazat z jejich databaze. POkud jsou hnusny nebo vztekly, pokladam.
@lu777 to znám, jak mně, tak manželovi volali z EONu a ptali se jakého máme dodavatele a jestli nechceme využít jejich služby, v tu dobu jsme u nich byli už asi čtyři roky 🙂
nebo mi mnozí nabízejí odběr plynu, který vůbec nemáme, volají mi na firemní mobil a ptají se jaký mám tarif, operátora a kolik měsíčně provolám (tu částku tuším, ale o tom zbytku fakt nerozhoduju, ani mě to nezajímá), nebo mi nabízeli životní pojištění a ptali se, co by se stalo s mojí rodinou v případě mé smrti, v době, kdy jsem studovala a bydlela u rodičů, na to jsem jim řekla, že by si sice poplakali, ale jinak by se jim finančně dost ulevilo 🙂
@alen_ka vidíš a já otázku "co by se stal os vaší rodinou v případě vaší smrti?" považuji už za nepřiměřený nátlak při uzavírání smlouvy. Ale nejsem právník a vůbec netuším, jestli je to trestné nebo ne.
Mě štve, že aniž bych kdekoliv své telefonní číslo zveřejňovala, tak mi čas od času někdo zavolá s výhodnou nabídkou čehokoliv...
Tuhle mi volala paní, kterou jsem chtěla položit, ale jelikož mi hned v úvodu řekla pár důvěrných info o mě, tak jsem jí vyposlechla, řekla, že jsou změny v pojištění, které mám. Tak jsem jí požádala, aby mi to poslala do mailu, že se jí případně ozvu. Odpověď byla, že je to velmi individuální, tak jsem se nechala ukecat ke schůzce, přišla nějaká mladá koroptev a začala mi vykládat, že mi zrevidují všechna moje spoření a pojištění. To už jsem se naštvala, řekla, že mi ženská předchozí den lhala, že jsem měla zájem vědět o změnách, ale nehodlám si nechat kdekoho čuchat v mých účtech. Beztak by mi řekli, že všechno stojí za houby, jen abych uzavřela nové smlouvy a měli provizi.
Jindy mi volal nějaký chlap, že nabízí nějaké ponožky - zaplatím troje a troje jsou zdarma. Prý pro manžela. Odpovědí, že manžel nenosí ponožky jsem jej evidentně zaskočila, tak pokračoval výčtem celé rodiny, která by mohla ponožky nosit.
No, neuspěl.
Mě jen štve, že aniž bych bezhlavě zveřejňovala svoje číslo, tak jej spousta společností někde získá.
A úplně nejvíc mě se.., když se ozve :"voláme z firmy XXX, jsme smluvní partner společnosti T-mobile" - tak to mám sto chutí od slavného téčka odejít. 😠
Jako kazdy druhy s tim mam bohate zkusenosti. Idealni je skocit pani do reci uz pri vete o monitorovani a vysypat trojboj: dekuji za zavolani, nemam zajem, timto zadam o vyrazeni z databaze. Taky pry dobre funguje vyjadrit nesouhlas s monitorovanim a polozit. A stve me to k nepricetnosti. Uz ta drzost s jakou si narokuji muj cas a jak umi byt neprijemni, kdyz hovor nikam nevede. Mela jsem z 02 vlastni stalkerku 😉 Volala usilovne tri tydny, pamatuju si i jmeno, idealne kdykoli behem dne (v sedm, osm vecer), sobota pri veceri v restauraci, v nedeli do kina, pri nakupech atd. Slusne odmitnuti nechapala. Polozeni, nezvedani taky ne. A kdyz jsem ji konecne vysvetlila, ze jeste jeden hovor a volam policii, tak si na me docela drze otevrela pusu. Dodnes ji nikdo neprebil. 😉
@koordinatorka_odboje mně taky tato otázka přišla už trochu moc, ale v danou chvíli mě hodně pobavila 🙂
@alen_ka Taky znam. Jednou jsem vytekla, kdyz mi vola nejaka nanka a sdeluje mi, ze by si na me pan ten a ten udelal cas a venoval se mi a to ten den v tolik a tolik a prijede ke me domu. Ty lidi si nevidi do pusy, cpou se vam do soukromi, narokuji vas cas a jeste to stavi tak, ze jim mate byt vdecni. Neskutecny.
Jo někdy je to sranda... na jednu stranu je to jejich práce a asi z toho taky nejsou nadšeni... na druhou stranu to otravuje...
Ségře volala baba, že ji vyčistí sedačku... Ségra, že nemá zájem o tyto služby a baba ji seřvala - chápete to?
Já zase mám tarif přes odbory, prostě tohle mi žádný operátor nenabídne za tu cenu... a oni furt budou volat, furt mě budou přesvědčovat 😀 a když jim řeknu, za kolik volám - tak je to jenom ahááá... hmmmm...
Jinak hovory utínám zdvořile v počátku. Říkám, že jsem se sečtělý člověk s internetem, který, když něco potřebuje, tak si zjistí, ale že děkuji za zavolání - pokládám.
dělala jsem 3 měsíce pro smluvního partnera T-mobile....
holky není to sranda. Neobhajuju drzé telefonisty, to by se samozřejmě nemělo stávat. Ale prosím - buďte slušní, stačí hovor odmítnout nebo položit.
Všichni jsme jen lidi....
Mě kdysi servala na ulici prodejkyne radoby parfemu, kterou jsem slušně odmítla, pobavil me i hovor, ze jsem vyhrala tablet s internetem, to ze jsem ho nechtela taky druha slecna nepochopila 🙂 mimochodem i u Tmobilu lze sdělit, ze si neprejete byt zahrnutí v telemarket.nabídkách

@lu777 presne tak, ja mam klubovou kartu do Billy a ta spolupracuje se Citibank. Volali mi takhle jednou, predstavili se jako Billa, tak si rikam aha, asi mi konci platnost karty nebo tak neco a najednou mi nabizeli pujcku. Tak se znova ptam, jestli jsem nepreslechla nazev firmy a najednou Citibank. No zhadala jsem se s babou, ze jsem nikde nepodepisovala nic, kde by figurovala Citibank, ale to ja neovlivnm, protoze Billa jim haze ta cisla proste do systemu a jsou mezi sebou nejak propojeni. Tohle me taky stve. Nebo kdyz v nejakem eshopu nezaskrtnu zasilani newsletteru a stejne mi zacne chodit a nejde zrusit. 😠