Očkování na koronavirus - jsem proti tomu
Dobrý den
Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...
Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )
Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,
@marcicek84 Taky si musíš přečíst i ten zbytek, který píšu a ne jen to co se tobě hodí! 🙏🙏🙏 Zatím je tam může poslat i naočkovaný (jak je to s šířením viru u očkovaných se zatím na 100% neví, jsou indicie, že by to tak mohlo být). Píšu, že postoj nenechám se očkovat, protože si myslím, že mě covid neohrožuje se dá pochopit , ale postoj nemůžu vir šířit, ne. Ohrožená skupina ještě dostatečně chráněná očkováním není, jak tu prezentuješ ty.
@zizibou Nechci ti brat iluze, ale na te imunite ma jiste podil i nase prace 😅
Starat se o sve zdravi je jiste super vec, ale neni vsespasna. je to jen dalsi stripek do mozaiky, jak se muzeme chranit, ale samo o sobe je to dost malo. Takovemu tomu presvedceni, ze raka maji jen ti co se cpou rizkama a buckem, kouri, piji, nespi, ziji ve stresu a nemaji se radi...tomu teda moc nefandim. A nadto, prave sportovci meli casto uplne bezpriznakovy prubeh, takze muzete u sebe zlepsit prubeh, mozna si toho ani nemusite vsimnout, ale vazne to muzete bohuzel poslat dal. Je to sajrajt, no.
Navsteve muze prave jit o hodne. Ani nevis, jak je pro me - z te druhe strany - treba straslive rozhodovani, kam treba deti jeste pustim a kam ne. Nakonec se musim kousnout, rict si, "jde o zdravi, vsechno ostani pocka". Pokud by to byli kamaradi, tak fakt na tvem miste nemam problem jejich prani respektovat, naopak bych se je snazila podporit, aby si nepripadali nepatricne. Zkus to nebrat tak osobne, ze je to nejake opovrhovani - jen se proste zaridi tak, jak si mysli, ze je to pro ne nejlepsi. 😉 (a pokud to oporvrhovani je, tak to nejsou kamaradi, kteri by za to stali, no ne? )
@hojda ty si asi neuvědomuješ, jak tvé příspěvky vyznívají. Už začínám mít pocit, že se sama očkovat vlastně nenecháš, ale čím víc lidí k tomu přesvědčíš, tak ty sama nebudeš muset...jinak mi přijdeš už delší dobu, jak zaseklá gramofonová deska...
@marcicek84 Proboha, co nechápeš na tom, že třeba někdo ještě není doočkovaný, tak by byl rád, aby to okolí respektovalo? Těch plně proočkovaných seniorů tolik není. Až bude doočkovaný, tak je mu fakt jedno jestli ten druhý očkovaný je nebo není, protože už je chráněn. Otázkou je , jak to bude dál s těmi mutacemi a jak moc bude očkování chránit i proti nim, abychom tu zase neměli plné nemocnice. Ty nechápeš, že ten očkovaný se tu situaci snaží vyřešit, tak aby už ostatní nemusel omezovat??? Z toho důvodu jde i do rizika s tou vakcínou spojených. Bohužel ty máš pro takové lidi jen urážky.
@hojda jaké urážky?očkování je tady skutečně hlavně pro staré a rizikové, ostatním je vnucováno bez ohledu na přínos pro jejich vlastní zdraví, o rizicích se mlčí, naopak se začínají diskriminovat lidé, kteří experiment podstoupit nechtějí a očkovaní ještě kývají, že tak je to správně, nepochopitelné...
když někdo není plně očkovaný tak se může chránit individuálně, respikem, nemusí chodit po návštěvách, já nevím o jakém dalším respektu tady mluvíš? A vsadím se, že ti nedoočkovaní i kdyby byli pak přenašeči mutací, tak na ty neočkované, že by je mohli nakazit stejně nebudou brát ohled, protože budou věřit, že se jim nic stát nemůže a pak to bude o tom, že řeknou, tak se taky nechte očkovat, bez ohledu na respektování názoru nebo přesvědčení neočkovaného o škodlivosti vakcíny, tolik asi k těm ohledům a respektu...
@marcicek84 Hele, jak budeš řešit situaci, když k vám teď někdo z přátel bude chtít přijet na návštěvu, bude po první dávce očkování a poprosí vás, jestli se můžete setkat bezpečně (bude chtít abyste měli všichni respirátory, nebo se otestovali, nebo se sešli třeba venku a dodržovali rozestupy), že se ještě necítí dostatečně chráněný? Bude respektovat, to že ty se očkovat nechceš, ale požádá tě, aby setkání bylo bezpečné. Tohle je respekt, o kterém mluvím. To co dřív mezi lidmi normálně fungovalo.
@hojda hele, tak asi to není moje soc. bublina, protože nikdo z mých přátel nic takového nevyžaduje a předpokládám, že ten, který se bojí, bude po návštěvách jezdit, až bude plně oočkovaný a chráněný, nebo si s sebou do té doby vždy na jakoukoli návštěvu vezme respik FFP3 😉
To, co ty popisuješ je situace extrémně bojázlivého člověka, který se ani není ochoten plně chránit sám, byť respirátory FFP3 se koupit dají a chce to po ostatních už opravdu v extrémní formě, já nikoho takového prostě ve svém okolí neznám čili se asi nedokážu vžít do této situace...a co bych dělala, asi bych to setkání odložila do doby, až bude chráněný, aby si ho užil a nebál se, protože ten by měl strach u nás i cokoli konzumovat. Navíc si lze spočítat, že v létě budou mít to ochranu všichni rizikoví kompletní, tak ten měsíc to už vydržet jde 🙂
@marcicek84 Fajn, vezme si FFP3, ale bude mít sebou roční dítě, kterému ten FFP3 dát prostě nemůže a z jeho pohledu hrozí reální riziko, že přes to dítě se nakazí doma pak on. Tohle jsou prostě situace, které ty ohrožené skupiny reálně řeší. Normálně tě slušně požádá, zda je možné se setkat bezpečně. Říct ať se chrání je hrozně snadné, ale v reálu to vždy tak snadno nejde. Ty se totiž navážíš i do těch, kteří se tu ochranu snaží řešit. Nechápu proč si před Vánoci dost nevybíravě komentovala to, že se někdo před návštěvou rizikových prarodičů chce otestovat.....
@marcicek84 Takže ho evidentně respektovat nehodláš, když už i teď máš kecy, že se má chránit on, když se bojí... Pak se nediv, že nebude ani on chtít respektovat tebe.
@hojda tak ho nechá doma hlídat, vždyť je tolik cest jak to udělat, ty pořád někde hledáš nějaký problém, kde prostě není. Ty testy před Vánoci nic neřešily, sami říkali, že i po těch testech je nutné se chránit, protože nic zásadního vypovídajícího to nebylo, ale že by to někoho to vykolejilo...😀
@j.a.n.i Ale já jsem předestřela možnosti řešení, vč. toho, že ten měsíc už ta návštěva vydrží a nerada bych, aby měli špatný pocit přece, ti by měli strach se u nás i občerstvit opravdu nevím, jak mít z takové návštěvy dobrý pocit a to na obou stranách, kvůli toho měsíce mi to přijde naprosto zbytečné, navíc jak jsem psala nikdo v okolí žádné takové požadavky při setkávání nemá, takže je to jen pro velmi vzdálená teorie.
PS: očkovaný určitě nebude respektovat neočkovaného, to vím jistě a to už jen z toho důvodu, že to hodně lidí nedělá pro zdraví, ale aby nebyli omezeni na normálním životě...
@marcicek84 Tak tě třeba poprosí, jestli bys jim to díte pohlídala v respirátoru a otestovaná, protože potřebují jít k někomu, kdo není ochotný jim vyjít vstříc, nebo si někde něco nutně vyřídit, nebo je to někdo, kde se prostě oočkovat nebude moci ze zdravotních důvodů. Chápeš, že je to čistě hypotetická situace, kdy přímo tebe někdo slušně požádá, abys pro něj něco udělala...... Netvrdím, že testování je jediné opatření, ani ty respirátory nejsou na 100%, když máš tvar obličeje, na který ti žádný pořádně nesedí a netěsní. Tvoje prezentace je taková, že já se kvůli druhý omezovat nebudu, když někdo jiný je ochotný to udělat, tak se mu vysměješ a k těm, co se rozhodnou chránit vakcínou se vyjadřuješ taky dost zvláštně..... Takže ať udělá člověk, co udělá, tak je to dle tebe stále špatně......
@marcicek84 Aha, tak ty víš jistě, jak se budou všichni očkovaní chovat... ale no tak.
@hojda ale nepřeháněj, ty teoretické a hypotetické situace mi přijdou docela úsměvné, až to přijde, tak se to bude řešit navíc přece, když budou dospělí očkovaní, nenakazí se ani přes dítě pokud ten účinek vakcíny je takto deklarovaný, nebo to jsou jen kecy z vládní propagandy? proč by se pak měli bát očkovaní rodiče dát si hlídat dítě? nakonec pokud se bojí, od podzimu s budou moct dát oočkovat i to své dítě...máš špatné příklady docela, prostě jsou extremí a vzhledem k situaci už i docela nereálné...
já netvrdím, že je u rizikovky špatně se chránit, jenom, že se to zahnalo do extremu, kdy to chceme i po těch ostatních a to za každou cenu, co je to na jejich vlastním zdraví bude stát, což je fakt proti té ochraně zdraví. ať se očkuje kdo chce čím chce, ale ať to nenutí druhým, což se tady ve tvém případě poměrně často děje.
@j.a.n.i tak se budou chovat ti, které okolnosti donutí a těch bude dost a to bude stačit k tomu, že bohužel nikdo na druhé se ohlížet nebude a to už ani nebudou podpůrná opatření, protože pokud jde státu o ochranu zdraví, pak by měl chránit ty neočkované před očkovanými, že. Však pak se ukáže jak je ten stát pokrytecký, že o ochraně žádné skupiny není. Je to jen o vakcíně, respirátorech, rouškách a ziscích a prospěchu některých jedinců.
@marcicek84 Nedalo mi to - zatim mam teda pocit, ze se az militantne chovaji ti, co se ockovat nechteji. Ja naockovana jsem, uz plne, a nemam absolutne problem s tim, kdyz nekdo ocko odmita - jeho vec. Zato co jsem si ja uz vyslechla na svoji adresu, o tom by se dal psat roman. 😉
@marcicek84 marci, neni to tak jednoduche jak si to predstavujes a nejde o navstevy. Casto jde o naproste zaklady nejnutnejsiho socialniho kontaktu, kterym se proste nevyhnes.
@somalicats to je tak, když je společnost rozdělená na dva tábory, kdyby to vláda byla schopna prezentovat a komunikovat jinak a to i vč. toho, že to není jen zalité sluncem a lidé by se necítili do něčeho tlačeni a nuceni, nevznikal by nepříjemný nátlak na celou společnost a bylo by to každému šumák. leč touto cestou je vláda není schopna vydat, všichni vidíme co se na vlastní oči děje, dnes zrušeno soudem nařízení o rouškách a respirátorech, co si pak z toho ti lidé mají vzít, vidí, že nejsou dodržovány jejich práva a prostě už nikomu v ničem nevěří...
@marcicek84 to je prave ta blbost. Smesovani pandemie a politiky. Ta vakcina bude stejna at ji bude propagovat babis nebo marťan. Podle toho se prece nebudu rozhodovat
@marge_s však právě proto je pro rizikové a zájemce to očkování, aby se nemuseli nikoho bát 🙂 ale naočkovat celou společnost experimentem a to vč. těhulí a dětí jak ukazují přání nejnovější články, je docela silné kafe.
@marge_s už se ale stalo a v nastaveném trendu jedeme dál, těžko to už někdo zvrátí...
@marcicek84 je to jejich svobodne rozhodnuti, at uz jsou jejich pohnutky jakekoliv. Zrala osobnost se bude rozhodovat podle sebe.
@marge_s to určitě bude, ale aby to společnost byla schopna respektovat, zatím to tak prostě nevypadá...
@marcicek84 No, zatím to spíš vypadá, že neočkovači nejsou ochotni respektovat rozhodnutí těch, co se očkovat chtějí...
@j.a.n.i vidím to opačně, vždyť se podívej tady název diskuze očkování na koronavirus jsem proti tomu, nějak mi uniká tvá motivace zde být když jsi naočkovaná nebo se k tomu chystáš. Mohla ses tedy těch útoků zdržet, proč to nešlo, netuším...🙈
@marge_s Spolecnost to bude respektovat, pokud nekteri nerespektujici jedinci zacnou v prvni rade u sebe a nebudou otevrene nebo casto i skryte utocit na vsechny, co se pro ockovani rozhodnou bez ohledu na duvod.
@marcicek84 A ty tvoje výroky o ovcich (ti, kteří se nechají očkovat) jsou v pohodě? Já jen, že žádala respekt, ale odmítas respektovat ostatní 🙄.
tak hlavně jsou tady 3 - 4 známe provax nicky, které už jen min. z nadpisu tuší, že tady to není jim blízké a tudíž nechápu jejich motivaci zde působit...pletou si to asi s koronavirovou diskuzí...🙈🙉🙊
@ilonne jak bys tedy nazvala člověka, který nespadá do rizikovky, covidu se též nebojí a jde na očkování ne kvůli svého zdraví, ale kvůli toho, aby mohl cestovat, nebo jít do kina, či na pivo? Takový o tom určitě nijak nepřemýšlel, jen se přidal bezmyšlenkovitě k aktuálně propagovanému mainstreamu hlavními médii?

@hojda ne,ty jen porad jedes tu svou jak neockovany muze poslat do nemocnice xy lidi a porad dokola,to se ti nezda jako natlak?uber,udelas lip 😉