icon

Odpustit rodičům jejich rozhodnutí o bratrově bytě?

nazarrath
11. čer 2022

Ahojky, pokud Vás nastvu, ok, ale jednali rodiče dobře? Před 18 lety si koupil můj brácha od naší vzdálené rodiny byt, zadarmo ne, ale udělali mu cenu. Byt byl ve špatném stavu, ale svépomocne se dal dohromady, taky jsem tam já strávila dvě soboty a pomáhala. Nove eurookna, podlaha, nátěr, všechno super. Pak se stala tragédie a pulroka na to měl brácha autonehodu a zemřel na místě. Byl svobodný, děti taky neměl, takže dědili jeho i moji rodiče. Nejprve chtěli byt prodat, protože bral celkem snesitelnou hypotéku, ale všechno splacené nebylo zdaleka, jenže on to pojistil i pro.pripad smrti. Tak zjistili, že ten byt se vlastně prodávat nemusi. Skoro každý jim říkal, ať to nepustí, ať to nechají kdyžtak jednou i pro mě, nemovitost se neprodává, když nemusí, ať tam dají zatím nájemníka, a jednou to možná ocením. Je pravda, že hned jsem to nepotřebovala, chystala jsem se na školu 100 km od nás, ale jednou kdoví, že ji?

Strana
z9
nazarrath
autor
12. čer 2022

@andelka takže všichni ti lidé, co jim to radili neměli pravdu? Vždyť jen debil by to prodával. A když teda za každou cenu chtěli, dobře, stačilo počkat rok, jedinej blbej rok a mohli ptát jednou tolik a ještě by to bylo levný.

andelka
12. čer 2022

@nazarrath no, vidíš. Možná si rodiče mysleli,že když studuješ, umíš si vydělat, tak že se o sebe postaras sama, třeba i v zahraničí. Těžko říct. Každopádně dusit v sobě tuhle domnělou nespravedlnost tolik let škodí všem a hlavně tobě. Řeš svou současnou situaci a ne co by kdyby.

andelka
12. čer 2022

@nazarrath třeba měli pravdu. Ale co jako? Budeš všechno dělat podle toho co ti řekne okolí? I když to cítíš jinak? Kašli na to. Měli právo rozhodovat podle sebe. Třeba je to teď mrzí. Ale už je pozdě. Zle z toho děláš jen ty. A ještě 18 let. Vždyť je to ujeté.

andelka
12. čer 2022

@nazarrath vidíš,a zrovna tvojí známé bych řekla,ať to nedělá. Ať věří dceři. Možná se bude taky 18 let bít do hlavy. Fakt jsi jak malé děcko. Rodiče mohli naložit s penězi podle svého. A je vidět, že jsi byt sama nepronajimala, představuješ si to jak Hurvínek válku.

katule1990
12. čer 2022

@nazarrath Když jsi tak schopná si ty peníze vydělat za jeden den, tak proč si je nevyděláš? Proč nejsi ani po třicítce schopná jít do podnájmu a uživit se sama, když máš slušně placenou práci? I kdyby prodávat byt v blbou dobu byl 100x debilismus, tak ti stále do toho nic není, bylo to jejich rozhodnutí. Naši mi nikdy nedali žádný byt, dům, pozemky, auto... ani mi nedohodili prince na bílým koni. Vychovali mě a umožnili mi studovat. V životě by mě nenapadlo, že bych měla čekat nějaký majetky. Jak to tak čtu, tak fakt doufám, že ze svýho dítěte nevychovám takovýho spratka. Seber se, začni na sobě pracovat, vzdělávej se, udělej všechno proto, abys odešla z nefunkčního vztahu. Pochopila jsem, že máš dítě. Až ti jednou vyčte, že mělo kvůli tvojí neschopnosti zkažený dětství, protože žiješ ve vztahu plným násilí a dáváš ji/mu takový vzor do života, tak tady, narozdíl od tvých nářků nad 20 let prodaným bytem, který ti nepatřil, budou výčitky na místě.

andelka
12. čer 2022

Ne všechno se dá přepočítat na peníze. Ne vždy je zásadní finanční prospěch. Ale to nepochopí někdo,kdo je materialisticky založený až tak,že se vyžívá v nějaké domnělé, dávno uzavřené křivdě a radši řeší blbosti a chyby ostatních,než vlastní současný život.

nazarrath
autor
12. čer 2022

@andelka no můj současný manžel pronajímá, takže vidím co to obnáší

nazarrath
autor
12. čer 2022

@katule1990 já myslela 300 korun za den. To bych vydělala i kdybych sbírala flašky venku.

nazarrath
autor
12. čer 2022

@katule1990 no vidíš frajerko, jít do podnájmu, někomu cizímu splácet hypotéku, zatímco jsem mohla mít vlastní dům? Tebe by to nestvalo? Pokud říkáš, že ne, tak si lžeš do kapsy, jen o tom nevíš.

drep
12. čer 2022

@nazarrath hele, můj táta dokázal před pár lety vydělat prodejem akcí opravdu velký prachy, i já se svým velmi nadstandardním příjmem bych je vydělávala desetiletí. Když mi ukazoval, kolik má na účtu, měla jsem radost. Ne proto, že bychom to snad jednou s bráchou mohli zdědit, nebo dostat nebo jakkoliv jinak využít, ale protože jsem byla ráda, že mám zajištěné rodiče, že budou moct cestovat atd. Táta všechno investoval a o všechno přišel. Nikdy by mě nenapadlo mu vyčítat, že místo blbé investice mohl z jedné vody načisto dorekonstruovat barák. Půjčit bráchovi na bydlení. Cokoliv. Protože to byly jeho peníze a mně je prdlajz do toho, co s nimi dělá…

somalicats
12. čer 2022

@nazarrath Kdybys byla finančně gramotná a tak schopná, jak tu všem tvrdíš, tak bys dávno měla vlastní bydlení a neřešila, coby kdyby. Byly to navíc jejich peníze a kdyby je prohnali komínem, Tobě je po tom kulový.

katule1990
12. čer 2022

@nazarrath Rozhodně bych šla radši do podnájmu a splácela někomu jinýmu hypotéku, než se nechala doma mlátit a dávala svýmu dítěti takový vzor do života. A ne, neštvalo by mě to, protože bych na něj neměla sebemenší nárok. Mysli si o tom, co chceš, je to tak. Každý (naštěstí) neuvažuje jako ty, což vidíš i ze zdejších reakcí.

nazarrath
autor
12. čer 2022

@katule1990 takže prodat za pár kaček nový byt, ale vlastní dítě at si živoří kde chce jak chce, no super myšlení. To je tu samy intelektuál.

gryfis
12. čer 2022

@nazarrath je mi z tebe špatně...a koukám, že nejen mně.. takže.. by ses měla vážně zamyslet..

milu_ji
12. čer 2022

@nazarrath teda nekoho tak nevdecnyho s pokrivenym charakterem jsem dlouho nevidela... Umrel ti bracha a ty resis prachy??? No hanba by me fackovala. Sahni si do svedomi a rekni, ty ses vzdy za kazde situace rozhodla spravne? Urcite ne, kdyz zijes s tyranem. A kdo urcuje co je vlastne spravne a pro koho? Jeste reknes, ze oba pobirali duchod a tak penize nepotrebovali 🤦‍♀️ financni gramotnost ti chybi a zamestnana v pojistovne jsi nejspis omylem... Tvi rodice jsou tvym zrcadlem. Oni tehdy neuposlechly rady... A co delas ty ted? Rozhodne neposlouchas rady, jenz tu v diskuzi byly vyrceny. Nemas komu co vycitat, kdyz nemas zameteno pred vlastnim prahem.

honatko092
12. čer 2022

@nazarrath Já úplně přestávám chápat, co je cílem této diskuze. Chceš uznat, že máš pravdu a rodiče neměli prodávat? Chceš pomoct se současnou situací (to mi moc nepřijde)? Užíráš se starou křivdou (která ani křivda nebyla) a nemůžeš se posunout dál. Nic víc, nic míň.

l01991
12. čer 2022

Pane bože,ženska zamysli se nad sebou!Mi taky (kromě jedne babi) nikdo nic nedal,po rodičich dluhy,od druhych prarodiču taky nic a to mi jednou otec me matky řekl že bratrovi šetři a pro mě ne,bratr ma chatu,byt,vše zdědi on,na mne nic nezbyde,no a co?Doprošovat se nebudu a vyčitat,k čemu by mi to bylo?Tobě umře bratr a ty mysliš jen na prachy... to ti ho jako měli držet celych 18 let?Jejich majetek,jejich věc jak s ním (i když třeba špatně) naloží... ale ne ty tu budeš brečet nad "křivdou" z roku cca 2004...

l01991
12. čer 2022

@honatko092 asi myslela jak ji tady budou všici litovat...

kitycat
12. čer 2022

@nazarrath ty si tak strasne sebecky clovek. Prenajom bytu si predstavujes ako skladanie puzzle zo 4roch dielkov co?

1) najomnik to plati
2) najomnik sa o to stara
3) najomnik plati na cas
4) danove sa robi same

A tot vsetko len preto, lebo mali predpovedat, ze sa zle vydas a nebudes sa chciet vratit k nim. Keby si bola tak chytra vtedy ked si mala 17 mohla si im povedat, nech ti ho nechaju...ale to si este netusila co sa stane ..je mi z teba zle

honatko092
12. čer 2022

@l01991 Tak už jí to někdo napišme, protože tohle jinak neskončí 😅

emamaira
12. čer 2022

No tak rodiče udělali chybu, to se stává, jistě to nebyla jediná chyba v jejich zivote. Nejsou neomylní, sama o nich píšeš jako o debilech. A že se nevyznaji v realitach, aby věděli, že za rok budou vyšší ceny? To taky není nic divného. Už se tím nezabyvej, akorát stresujes sama sebe a kazis si život.

andelka
12. čer 2022

@nazarrath ale není to tvoje zodpovědnost. Ne každý na to má.
No vidíš, třeba si mysleli,že si najdeš partnera s bytem. Toho máš,a stejně nejsi spokojená.

andelka
12. čer 2022

@nazarrath to nemá s inteligencí nic společného. Možná s tou sociální a emoční. Ta ti chybí. Dokud se budeš točit v kruhu, život se ti nezlepší. Neotáčej se dozadu,ale dívej se dopředu.

apokalismus
12. čer 2022

@nazarrath já jen nechápu proč to řešíš teď...po osmnácti letech a vypadá to jakoby se to stalo včera...

kelerub
12. čer 2022

Pokud jsi v běžném životě taková, jako se tady právě prezentuješ, tak se tomu tvému chlapovi vůbec nedivím. Mě tečou nervy jen ty tvoje fňuky čtu. Zkus se, ve volné chvíli, zamyslet nad tím, jestli jsou opravdu špatní všichni kolem dokola 🤦

drep
12. čer 2022

@apokalismus protože je ve svrabu a je mnohem jednodušší to svádět na někoho druhého (nedostala jsem byt) než se k problému postavit čelem a začít ho řešit.

somalicats
12. čer 2022

@drep No jestli takhle prudí i doma, tak je otázka, kdo koho vlastně týrá...

drep
12. čer 2022

@somalicats já jsem teda přesvědčená čím dál víc, že je troll, protože tak ukňouranej snad nikdo dospělej být nemůže…

katule1990
12. čer 2022

@drep Taky mě to napadlo, ale pak jsem se zamyslela a znám takový lidi, co furt jen fňukají nad neexistujícíma křivdama a za jejich na hovno život můžou všichni ostatní. Když se to "dobře" sejde, tak je daná osoba i zdatný manipulátor a většina okolí mu to žere. Jednu takovou osobu bohužel znám a to je teprve masakr.

sfet
Autor odpověď smazal
Strana
z9