Odpustit rodičům jejich rozhodnutí o bratrově bytě?
Ahojky, pokud Vás nastvu, ok, ale jednali rodiče dobře? Před 18 lety si koupil můj brácha od naší vzdálené rodiny byt, zadarmo ne, ale udělali mu cenu. Byt byl ve špatném stavu, ale svépomocne se dal dohromady, taky jsem tam já strávila dvě soboty a pomáhala. Nove eurookna, podlaha, nátěr, všechno super. Pak se stala tragédie a pulroka na to měl brácha autonehodu a zemřel na místě. Byl svobodný, děti taky neměl, takže dědili jeho i moji rodiče. Nejprve chtěli byt prodat, protože bral celkem snesitelnou hypotéku, ale všechno splacené nebylo zdaleka, jenže on to pojistil i pro.pripad smrti. Tak zjistili, že ten byt se vlastně prodávat nemusi. Skoro každý jim říkal, ať to nepustí, ať to nechají kdyžtak jednou i pro mě, nemovitost se neprodává, když nemusí, ať tam dají zatím nájemníka, a jednou to možná ocením. Je pravda, že hned jsem to nepotřebovala, chystala jsem se na školu 100 km od nás, ale jednou kdoví, že ji?
@nazarrath - no teda, rodiče chtějí klid a jednoduchost??? To snad není trestný, ne? Zkus pochopit, že zkrátka chtějí a žijí jinak než ty. I kdyby jim radil celý svět, tak se snad můžou rozhodnout podle sebe, ne? Přijde mi, že ačkoliv už je to tak dlouho a ty žiješ ve své rodině, tak pořád nedokážeš přestřihnout pupeční šňůru. Pořád jako bys čekala, že jsi ta malá holčička, která si NĚCO zaslouží. Že rodiče se mají postarat. Ale teď už bys měla žít sama za sebe (a svoje děti) a neřešit pořád rozhodnutí svých rodičů. To, jestli jim dokážeš odpustit, je jen na tobě -- buď budeš chtít a uděláš to nebo budeš zahořklá do konce svého života.
A furt dokola. Srovnáváš nesrovnatelné. Podpálit nemovitost je trestný čin, ale prodat ji pod cenou ne. Jsi jak zaseklý kolovrátek.
@nazarrath Starší lidi někdy jednají neuváženě, bez rozmyslu, ale je to jejich problém. Moje mamka zdědila dvě nemovitosti. Nezajímalo jí že garáž prodává o poloviční cenu míň než byly běžné ceny, byt dokonce o 3/4 míň. Prodala to hned prvním zájemcům, i když jsme jí všichni varovali že to je šíleně pod cenou. Pak když viděla jaké jsou ceny nemovitostí tak začala že proč jsme jí to neřekli, že nevěděla že to tak opravdu je...Mohli mít o hodně peněz víc, ale je svéprávná, rozhodla se jak se rozhodla, a nenapadlo by mě jí za to nenávidět...
Tak prodali byt, to je toho. Třeba si pronájmem bytu nechtěli připomínat ztrátu syna. Ono to není jen tak přežít své dítě.
Můj otec zdědil byt a prodal ho. Za 2 roky jsme se přestěhovali do stejné lokality a byt by se hodil. Ale co jako, chtěl ho prodat a přece mu to nebudu vyčítat. Našli jsme si jiný byt k pronájmu.
@nazarrath Nebo ještě jeden příklad, po vzdáleném příbuzném rodiče zdědili část nemovitosti, bylo na to asi 8 dědiců. Naši s tím nechtěli nic mít, že to nemá cenu (mohli z toho dostat třeba 200 tisíc) a tak se vzdali svého podílu ve prospěch ostatních. A nenapadlo je že mohli dát plnou moc mě nebo mému bráchovi. Radši to nechali úplně cizím které ani v životě neviděli. A zase, mám být naštvaná? 🤷♀️ Každý ať si rozhoduje o svém majetku jak uzná za vhodné. Může to mrzet, ale to je tak vše...
@klokanka31 hele naší prodali byt 3+1 v úplně super lokalitě - peníze posmes prochlastali. A taky za 320tis v te době. Dneska byl měl hodnotu tak 2mil u těch lázní, škola v dosahu, vše.
No a mám jim to jako vyčítat, že jsem si musela brát hypo atd? Takže prostě jen fňuká..
@klokanka31 taky sis užila, jak tak vidím. Ale člověka to zamrzí, no. Když ještě nad hrobem bráchy spekulovali (opravdu to bylo nad hrobem) dát tomu, kdo dá víc, což zní logicky, ale taky mohli uvažovat stylem dostat z toho co nejvíc a prodej v době, kdy šli ceny rapidně nahoru, ta možnost to asi nebude. A pořád se tu točí, že neměli věšteckou kouli. Ale vždyť to věděli, že čas jde a jednou jsou byty drahé, pak zase zlevní a zase budou drahe, no tak počkám, az budou zase na maximu a strelim ho pak, když už teda musím prodat. A zatím tam dám nájemníka a i toho proklepnu, nedám tam prvního jelimana. Ještě řekla má, že by jo vadilo, že v bytě jejího syna se roztahuje někdo cizí. A když ho prodala, to se jako neroztahuje?
@nazarrath TY máš odvahu holčičko psát něco o mentálním nastavení ostatních???? 😃😃😃😃
Celé vlákno je akorát o tom, že hledáš někoho, kdo ti posvětí tvoje kňučení a obviňování rodičů za svůj podělanej život.
Jsou tu holky, které mají těžší život než ty ( nemocné děti, špatný start do života, tragédie) a žádnou jsem neviděla psát takový výblitek jako je tohle.
@nazarrath Já bych to nebrala že "jsem si užila". Zažila jsem milionkrát horší věci než neuvážené kroky rodičů.
@nazarrath ou. Nebuď tak agresivní prosím tě. K věci ti píšu CELOU DOBU! Ale aby si to pochopila tak ještě jednou - bylo to rozhodnutí tvých rodičů; tobě potom bylo 💩, tak už konečně nefňukej a nebuď hysterická ;).
Promiň, ale tady nenajdeš nikoho, kdo odsoudí tvé rodiče.
Spíše jich začínám litovat, pokud si i na ně taková, tak jsou opravdu chudáci, ty jelito :D.
Prostě se s tím konečně smiř. Si dospělá.. i když. Ani tím si nejsem jistá 🙂.
@michaela666 co jsou nějaké nemocné děti proti tomuto? No tak budou zas zdravé, no.
@nazarrath Až se ti jednou narodí nemocné dítě, vzpomeň si na tuhle debilní větu. 👏
@camelinka Taky mě to hned napadlo. Teď už jsem i já přesvědčená, že je to troll. A kdyby náhodou nebyl, tak tady bude platit, že karma je zdarma dvojnásob, o tom jsem přesvědčená. Někdo takový nebude nikdy v životě šťastný a takových lidí mi není ani trochu líto.
@michaela666 já už dítě mít nemůžu!!
@nazarrath Nikdy jsem si nemyslela že tohle řeknu, ale ... Jestli je to pravda, tak jenom dobře. Lidi jako ty nejsou nikdy dobrými rodiči, to si žádné dítě nezaslouží.
@michaela666 tak máš smůlu, jedno mám.
@michaela666 a jsem možno lepší máma než ty. Nebo kterákoliv tady.
@nazarrath Když jsou ti prachy přednější než zdraví tak určitě. 👏👏
Ale aspoň jsme se všichni nějak zapojili. Jen my normální nechápeme co z toho trollení máš. Jestli si nemáš a kým pokecat, jde to i jinak. Ne být za debila co si vymýšlí takové diskuze.

Zaseklý kolovrátek 🤦 Je to marný, je to marný....