icon

Opatření ohledně okresů. Počítá se do péče o osobu blízkou i nákup UM pro syna?

1. bře 2021

Ahoj. Jsem tu s otázkou, nad kterou si už dva dny lámu hlavu.

Jsem ze Zruče tudíž okres Plzeň - sever. Nakupuji synovi UM v drogerii DM, která je Plzeň - město.
Jelikož jsou výjimky jako péče o blízkou osobu, počítá se do nich i potřeba koupit UM synovi?

jjasmina
1. bře 2021

Dnes bylo psáno, že Plzen a Brno mají vyjimku ne

jjasmina
1. bře 2021

Hamáček večer serveru Blesk Zprávy sdělil, že vydal dvě výjimky. První umožňuje cestování mezi okresy Brno-město a Brno-venkov, které jsou podle ministra natolik propojené, že by lidé museli jezdit za nákupy desítky kilometrů. Druhá výjimka bude platit v Plzni, kde velké obchodní centrum za městem spadá do jiného okresu. "Pokud bychom tu výjimku neudělili, tak v Plzni zítra vypukne dopravní kolaps," řekl Hamáček.

keksik002
1. bře 2021

Máte stejnou výjimku jako my Brno ;)

autor
1. bře 2021

@keksik002 bohužel nemáme. To platí pouze pro Glóbus.

autor
1. bře 2021

@jjasmina jenže to platí pouze pro prodejnu glóbus, ne o ostatní obchody.

jjasmina
1. bře 2021

Aha tak nakupovat asi jinde

autor
1. bře 2021

@jjasmina psala jsem výše mají ho jen v DM... a opravdu nebudu malému vyměňovat mléko, když mu nejvíce sedí tohle.

jajulin
1. bře 2021

Je dm kdekoli v okrese Plzeň sever? Pokud ano, musíš tam.

emamaira
1. bře 2021

Objednej ho přes e-shop.🙂

vikinkav
1. bře 2021

Sice pozde, ale proc jste si tedy nenakoupili o vikendu? Nebo at to nekdo jiny koupi a predate si to na hranici okresu?

autor
1. bře 2021

@vikinkav protože jsem si až teď uvědomila, že potřebuji už mléko od 10 měsíců a mám jen do 10 měsíců

autor
1. bře 2021

@jajulin je pouze v okrese Plzeň-město

amazonkajanik
1. bře 2021

Hele,já řeším něco podobného. Pleny a mléko beru v Tescu,které mám 15km daleko, ale už v jiném okrese. A další, které v našem okrese je, máme paradoxně 33km. Mléko můžu objednat ještě online, ale pleny jsou vyloženě teskacka značka a nemají ho v nabídce online nakupování ...

autor
1. bře 2021

@amazonkajanik znám to. Právě proto mě zajímá, jestli se to také bere jako výjimka s péčí o blízkou osobu. Jsem tak zoufalá, že mám normálně opravdu chuť jet na hranice okresu a tam se zeptat hlídajícich orgánů😅 opravdu už nevím co mám dělat..

vikinkav
1. bře 2021

Tak to ty 3 tydny miminku urcite neublizi. A pak objednat online, v Praze to trva asi tyden nez doruci objednavku, aspon tak to pisou na netu

gramar
1. bře 2021

Mám glóbus za barákem, objednávám tam nákupy online (tzn. vyzvednutí i s cestou max. 30 minut, ale glóbus je za hranicí), tak jsem psala Hamackovi zda můžu dostat omluvenku, abych nemusela trávit dvě hodiny v narvaném Lidlu, ale zatím bez reakce 🤷

amazonkajanik
1. bře 2021

@gramar no to jsem zvědavá, zda odepise.

autor
1. bře 2021

@gramar pro glóbus je výjimka, že se tam smí

gramar
1. bře 2021

Ale já jsem v rámci Prahy a tady není 🤷
@amazonkajanik jo to jsem taky zvědavá 🤣

autor
1. bře 2021

@gramar Jo tak to Jo😅

amazonkajanik
1. bře 2021

@gramar nejlepší bylo, když jsem tohle řešila v diskuzi na novinkách a frajerka mi tam napsala, proč si rychle nedojedu v neděli dokoupit zásoby? No protože asi bagr...páč mám nějaký rozpočet na měsíc a navíc, máme někde jistotu, že to toho 28.3. zruší? A prej "netvrdte mi, že nemáte v okolí nějaký obchod, kde seženete sunar a pleny "
Máme, jenže sunar jsem musela zrušit, páč měl po něm kluk zácpu i přes to, že mu dávám jablka,hrušky,svestkovou šťávu a dokonce i laktulosu. A pleny seženu jiné značky, ale nesedí mu tak, jako ty, co používáme už přes rok (jiné beru jako nouzovku)

gramar
1. bře 2021

@amazonkajanik Hele já z principu odmítám dělat zásoby na dobu ledovou, nedělala jsem to loni a nehodlam to dělat letos, za jedno rozpočet a za druhé prostor pro skladování... Jako já mám v okolí obchody (pravda všechny o deset a více kilometrů dál), nebo si můžu objednat košík/rohlík, ale na velké nákupy bych zkrachovala, no a s ohledem na to že nesnáším nakupování i mimo covid, tak z epidemiologického hlediska naklikat a vyzvednout je nejelegantnější cesta, ale bohužel tři kilometry za hranicí 🤦

autor
1. bře 2021

@vikinkav nehledě na to, že jsem samoživitelka a čekám na mateřskou, protože mi nestačí rozpočet

amazonkajanik
1. bře 2021

@gramar jsem koukala na katastrální hranice obce a paradoxně můžeme do nedalekého lesa,pořád je to na území🤔vedle do obce na procházku teoreticky taky, na nákup. Ale je to jen coop a tam seženu fakt minimum a ne levně. Nad košíkem.cz jsem už taky přemýšlela, obzvlášť kvůli tomu, že jako jeden z mála pokrývá i naší oblast. A tesco-online mě zklamalo nabídkou. Jako mít jen pampers vel 3, to je hodně mizerné

keksik002
1. bře 2021

Normalne vypsat cestne prohlaseni a najednou jich vzit vic ;)

paja26
1. bře 2021

O tom bych ani neuvažovala a jela bych.

gramar
1. bře 2021

Tak info Praha západ - Praha stojí všude dnes ještě rozdávali formuláře a většina lidí projela, ale zítra už ani náhodou... A ujo Hamáček tu propustku ještě ani nepřečetl, takže mám asi smůlu budu kutat kořínky na zahradě 🤣