Operace URS ledvinového kamene, průběh a pooperační stav?
Ahoj,
mám naplánovanou operaci ledvinového kamene, tkz. URS - ureterorenoskopie.
Kdo z vás tuto operaci podstoupil, prosím napište průběh i pooperační stav. Mám strach, navíc sestřička na ambulanci mi řekla, že se kámen nemusí podařit vytáhnout, což je prý dost běžné, také i komplikací je dost po tomto zásahu a pak se musí přistupovat k další operaci.Jsem vystresovaná, chtěla bych se dozvědět více info od někoho kdo si tím samým prošel. Mám zavedený stent z ledviny do močového měchýře a čekám na tu operaci. Už ale i toto byl zážitek…Děkuji.
Jinak me teda prislo sileny i zavadeni stentu bez narkozy. To bylo desivy a ja uz se tak strasne bala, ze jsem jednou spolykala tolik kapek na bolest, ze jsem zvracela, kudy jsem chodila.
@heduska82 Jo,zavádění stentu byla hrůza.Však ženská to vydrží,chlapům to dělají v narkoze.
Algifen na mě vůbec nezabírá,ani 50 kapek,vůbec.
My chodíme na tuto operaci svítit rentgenem 🙂
Píchli mi Dolsin a poslali mě samotnou přes oddělení na operační sál.Nedošla jsem,najednou sem se celá motala,bylo mi strašně špatně,zůstala jsem stát kdesi v polovině na chodbě opřená o zeď protože jsem dál nemohla,nikde nikdo,chce se mi brečet ještě teď......
Nakonec mě tam našla nějaká sestřička co náhodně vyšla z nějakých dveří......
@ajulinka91 Tak to přeji ať jste jen divák a nemusíte to podstupovat.
@numesulidu jo, to jsem si taky rikala. Ja byla naposledy uz v urosepsi, moc temer zadna, horecky v zavratnych vysinach, tlak ze bych s nim rozbila zed....tak uz mi to bylo i jedno, ale strasne me bolel kontrast. Navic byl strasny rozdil, kdo mi to delal. Ve finale uz pak mohl jen jeden doktor, od tech ostatnich dobytku jsem na sebe nenechala sahnout.... a uplne nejlepsi bylo, kdyz jsem tam dolezla s kolikou, zacali na me rvat, proc jako neberu antikoncepci...kvuli rtg...aby nemuseli nabirat hcg. Proc bych ji brala, chteli jsme deti, presto jsem se jic dodneska nedockala.
@heduska82 Jak jako antikoncepci proč kvůli rtg.
@numesulidu no aby hned mohli jednat, ze jako jsem antikoncepci kryta, tudiz tehotna byt nemuzu. Jinak by nemohli vysetrovat nebo zavadet stent pod rtg.
@heduska82 Stejně to ani s antiko nemusí být jisté že nejsem těhotná.Ach jo.
@numesulidu to ne, ale je tobpro ne jednodussi, fakticky hodi odpovednost na tebe.
Na CT a na rentgenu jsem podepisovala že nejsem těhotná.A vůbec se podepisujou zajímavý lejstra,že třeba když jim se něco nepovede,tak si za to můžu vlastně sama.Zajímavé.
@numesulidu tak tohle je uz 10 let, tak se veci zmenili. Kazdopadne jsem se s mistni urologii dosla tak daleko, ze jsem se na preventivce na gynde sesypala, ze tam uz nechci, prave kvuli pristupu a doporucili mi Bulovku.
@heduska82 A teď jsi na tom jak s kamínkama?
@heduska82 jezisiiii jenom Bulovku neeee!!!tam mne rychla privezla s kolikou v r.2009 poslali mne domu pry at prijdu dalsi den na kontrolu.prijela jsem tam ani rtg ani UZ neudelali prohmatal mi bricho a pry mi nic neni....at jdu domu....pak po 4 dnech ukrutnych bolesti jsem zhubla 7 kg a opet volala rychlou.tentokrat mne vezli na Vinohrady kde zjistili ze leva ledvina nefunguje a mestna...akutne mne brali na sal.kanen meril 16 mm.pote az jsem se tak nejak dala do kupy po vykonu podala jsem zalobu na Bulovku!Bylo tam toho moc treba cevkovani ktery ma byt sterilni provadeli kdyz jsem mela kozacky na nohou a dziny stazeny ke kolenum...no peklo...nakonec jsme to s prednostou kliniky vyresili.doslo k pochybeni z jejich strany a diky bohu jsem o tu ledvinu neprisla...Za mbe Bulovka rozhodne neee.I kdyz uz je to davno treba tam uz ten personal je novy....jiny....
@renca1978 Nevěděla jsem co to Dolsin je a když mě řekli ať jdu tak jsem šla.Teď se budu na všechno ptát raději.Nebo spíš mrknu na google,to bude jistější!
@numesulidu ted uz nijak, bralo me to intenzivne 2 roky, bylo to strasny, posilali nekam odbery skrz pristitna teliska, ale ja si musela zjistit, kam se to posilalo a jak to vyslo....pohadala jsem se s nima. No a prestala jsem pit tu hnusnou colu a ji podobne a mam klid.
@numesulidu to je prave ostuda personalu ze ti tohle udelali...To kdyby se ti nekde neco stalo oni za tebe nesou zodpovednost
@renca1978 Přece musí vědět že mě nesmí nikam poslat,dvě sestřičky mě pak vedli na ten operační sál a celou dobu mi bylo strašné špatně na zvracení.
Ptali se mě co na té chodbě dělám,říkám poslali mě a je mi hrozně zle.
@heduska82 No hrůza.
@heduska82
@numesulidu Ja sama jsem zdravotnik a proto se divim jak je tohle vubec mozny....holt vsude je to o lidech
@renca1978 Je to o lidech.Já vím že je to namáhavá práce i psychicky,ale když jsem viděla jak se chovali k ostatním pacientkám co nemohli,já jsem zatím mohla,tak jsem doteď vystresovaná co bude až po té operaci taky nebudu moct.A to ve mě ten strach umocňuje.......
@numesulidu To chapu...je to tezky....Chce to bohuzel mit ostry lokty☹
Co probíhá za předoperační vyšetření?
Vím že krev,moč,EKG,ale nevím co bude na interně a ještě se mám objednat k předanestetickému vyšetření.
Páááni tak s takovým jednáním bych měla vyhazov na hodinu a nikde by mě už nezaměstnali...Je to fakt hrůza jak jsou některé sestry nechutné a doktoři jakbysmet...když jsem ležela na gyndě tak některé sestřičky byli opravdu zralé na facku, ale jakmile se dozvěděli že jsem sestřička tak ten obrat byl neskutečný, najednou milé a hodné, ale už jim to bylo nic platné....

@heduska82 Nevím jaké mám,žádný zatím není venku aby šel na rozbor.