Ledvinová kolika 36+2. Měla jste některá?

moncicak1991
26. čer 2020

Ahoj holky měl tady někdo ve třetím trimestru, já teď 36+1 ledvinové koliky??? Strašné bolesti ledviny ale úplně šílené, do toho X krát zvracení už to trvá 5 dní. Teď už nepomáhá ani paralen, do toho se mimčo strašně pořád a silou hýbe, takže o to více to ještě bolí , celkovo už jakýkoliv jeho pohyb hrozně bolí až mám slzy v očích. A do toho mám ještě před cca 2 týdny zjištěnou cukrovku a pícham si inzulín. Na urologii mi řekli, že mi něco utlačuje ledvinu, v ní se hromadí moč, vrací se zpět a proto taková bolest (od 14ti let trpím na ledvinové kameny) byla. Jsem s tím hospitalizována cca před týdnem na 4 dny, to mi bolesti a zvracení přestalo druhý den po asi 10ti různých infuzi.
Teď sem s tím byla na urologii a že se s tím nic moc dělat nedá, že už sem ve vysokém stádiu těhotenství. Že se dá jediné zavést stent nebo vývod z ledviny ale že obojí je teď prý hrozně riskantní, že se to nemusí vůbec podařit, nebo mi můžou poškodit ledvinu,způsobit infekci nebo se trefit přímo do mimča a nebo to nepůjde vůbec. A že se mám tedy pokusit to vydržet co nejvíce to půjde. Já už ale umírám bolestí od včera, nepomáhá už nic na druhou stranu se bojím těch málo možnosti u kterých mi dr nemíním v podstatě nic pozitivního spíše jen to co se může pokazit. Měl někdo stejné potíže??? Jak byly řešeny???? Díky moc za jakékoliv informace.

ito
26. čer 2020

Mela jsem ve vsech tehotenstvich problemy s ledvinou. V prvnim koliky a nekolikrat hospitalizace. Vim, ze se hlidala velikost a bolesti a kdyby bylo nejhur, tak stent. Snazila jsem se vydrzet, hodne pomahal klid na luzku a pripadne tepla sprcha. Kdyz se ro zozjelo tak mi museli davat kapacky. Taky po 36. tydnu pak doktorka rikala, ze spis nez stent by se uz porod vyvolaval. Jo a jinak me ty ledviny utlacovala vzdy deloha, po sestinedeli uz byly vzdy OK.

moncicak1991
autor
26. čer 2020

No tady by právě ve finále dali ten stent nebo vývod místo vyvolání. Že není kam spěchat

vevi2512
26. čer 2020

prodělala jsem koliku někdy ve 35-36tt.. měla jsem šílené bolesti, zvracela.. naprosto bez problémů mi zavedli stent, díky čemuž problémy ustaly..

zizkmi
26. čer 2020

@moncicak1991 jestli mas takove bolesti a zvracis, tak se divim, ze ti ten stent rovnou nedali. Riziko pri zavedeni je vzdycky, jasne, s tehu ve vysokem stupni vic, ale takhle muzes trpet az do porodu. Navic na to muze nasednout zanet. A ikdyby ti ledvinu napichli z venku, tak je to lepsi, nez se trapit. Hlavne kdyz je ledvina " nafoukla" jde to o moc lepe.

fyii
26. čer 2020

@moncicak1991 ahoj tohle mela moje nejlepsi kamaradka, taky tento problem v cca 33 tt ji museli udelat stent na ledvine. Rodila normalne ve 40 tt. Rikala, ze porod oproti tem bolestem s ledvinou byl prochazka ruzovou zahradou a jak si ho uzila. Kazdopadne ledvina ji zlobila i nadale, po porodu se to trosku zklidnilo, ale za cca 2,5 roku ji ledvinu na Karlaku, kde se na to specializuji odoperovali a od te doby ma klid. Mela krev v moci pri fyz.namaze, treba behu atd. Tak at ti to dobre dopadne a je brzy lip.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru