icon

Operace URS ledvinového kamene, průběh a pooperační stav?

numesulidu
5. led 2016

Ahoj,
mám naplánovanou operaci ledvinového kamene, tkz. URS - ureterorenoskopie.
Kdo z vás tuto operaci podstoupil, prosím napište průběh i pooperační stav. Mám strach, navíc sestřička na ambulanci mi řekla, že se kámen nemusí podařit vytáhnout, což je prý dost běžné, také i komplikací je dost po tomto zásahu a pak se musí přistupovat k další operaci.Jsem vystresovaná, chtěla bych se dozvědět více info od někoho kdo si tím samým prošel. Mám zavedený stent z ledviny do močového měchýře a čekám na tu operaci. Už ale i toto byl zážitek…Děkuji.

Strana
z6
renca1978
8. led 2016

@marfuska1987 Nejhorsi jsou takovy ty vyhorely stary kravy na ambulancich s nadkolenkama a kratkou sukni ze se predkloni a vidis i to co nechces.....

numesulidu
autor
11. led 2016

Dnes mě zas začala bolest na levé straně břicha,začínám se bát že se zase rozjíždí kolika,myslela jsem že s tím stentem už kolika být nemůže,nebo ano??
Já se zblázním,zhltla jsem Algifen,ale stejně mi ještě nikdy nezabral,ach jo.

numesulidu
autor
11. led 2016

@marfuska1987 Může se opakovat kolika i se stentem?Mám podezření že se mi zase rozjíždí,ale taky mám zrovna mít menstruaci,tak nevím,ale takhle nenápadně se ta kolika rozjížděla.Bolest v levém boku,mám ty kameny vlevo...a co dělat,zase asi jedině pohotovost že.....

marfuska1987
11. led 2016

@numesulidu no může se jednat o tzv. stentove potíže, to je že ten stent tam prostě cítíš... Jako tlak, mírné řezání.... Kolika u stentu být může ale leda by ti ten stent vyjel z ledviny což bez utz nikdo nepozná... Vzhledem k tomu že máš mít menzes tak to bude nejspíš tím... Zkus si dát ibalgin společně s algifenem a horkou sprchu... Ale pokud máš takové bolesti jak při kolice tak jeď... Ještě se zeptám kde přesně to bolí??

numesulidu
autor
11. led 2016

@marfuska1987 Zatím nemám velké bolesti,ale předtím jsem velké bolesti měla až cca po 4 hodinách od začátku bolestí.Zatím to bolí vzadu v zádech a teď už i v podbřišku,snad to bude k MS,ale už mám strach z toho co bude.....

numesulidu
autor
11. led 2016

@numesulidu Spíš to bolí na levé straně břicha jako posledně,zhltnu ještě ten ibalgin k tomu algifenu a uvidím,nechci nikam jezdit,chci být doma.

marfuska1987
11. led 2016

@numesulidu zkus si nakapat 30 kapek algifenu do čaje a zapít si tím ibalgin a dej si sprchu co nejteplejší sneses.... Pokud to nezabere a bude to čím dál horší tak jeď na pohotovost... Může to být od menzes ale klidně i ten stent tě tam může dráždit ale u toho je ta bolest mírná, spíš taková jako bys tam něco cítila ale neměla by to být ta kolikovita, zachvatovita.... Zkus si pak lehnout a uvidíš...

numesulidu
autor
11. led 2016

Děkuji za pomoc,udělám to tak a zkusím to zaspat.

marfuska1987
11. led 2016

@numesulidu mělo by to zabrat tak za půl hodinky... Kdyby to ale do rána nepreslo tak se jed ukázat na urologii ať se mrknou jestli je ten stent tam kde má být...nemusí to být tím ale i může... To ti bez utz nikdo neřekne určitě... Tak držím pěsti, ať je všechno ok 🙂

numesulidu
autor
11. led 2016

@marfuska1987 Moc děkuji!

marfuska1987
11. led 2016

@numesulidu nemáš vůbec zač 😉

numesulidu
autor
12. led 2016

@marfuska1987 Ahoj,tak jsem to nějak zaspala,MS zatím nikde,tak nevím co to bylo.Ráno jsem šla s klukem do školky a ro změnu to bolelo jinak,jak tlačilo na čůrání,ale hrozně.Tak jak jsem přišla musela jsem si lehnout a doteď jsem spala.Už ať je to špatné za mnou......

marfuska1987
12. led 2016

@numesulidu tak to bude hold ten stent ...bohužel ikdyž ty materiály z čeho jsou vyrobené už jsou na vysoké úrovni pořád je to pro tělo něco cizího, co tam hold nepatří...hodně pij, klidně i tři litry denně a podle potřeby si kapej algifen...každý to snáší jinak, někdo neví že má nějakou hadičku v ledvině a někdo to cítí pořád...

renca1978
12. led 2016

@numesulidu mne ten stent takhle zlobil pote co se uvolnil a posunul se k moc.mechyri.Pichalo to pri chuzi s kazdym krokem...mozna by to chtelo zkontrolovat ultrazvukem

numesulidu
autor
12. led 2016

@marfuska1987 No zatím to řeším algifenem a piju.Ale bála jsem se že se zase rozbíhá kolika.

@renca1978 Jestli se to zhorší budu muset na ten ultrazvuk zajet......

renca1978
12. led 2016

@numesulidu achjo to je hruza s tema sutrama....fakt kdo nezazil nepochopi...drz se!drzim palce at je ti brzy dobre

numesulidu
autor
12. led 2016

@renca1978 No je to pech......ďíky,taky už to chci mít všechno z krku......

renca1978
12. led 2016

@numesulidu Uplne te chapu...

numesulidu
autor
12. led 2016

@renca1978 Nejhorší když se to nepovede a kámen nevytáhnou,tak ta bolest zase neskončí a operaci podstoupím zbytečně a pak bude muset být další.........áá

renca1978
12. led 2016

@numesulidu hele to se podari...proc by nemel jit vytahnout?ve vetsine pripadu to je uspesny.Neboj se....Mne ho vyndali a ztratili ho nekde v mocaku...uz je to 7 let a v poho😉Hlavne se moc nestresuj dusevni pohoda je polovina uspechu😉

numesulidu
autor
12. led 2016

@renca1978 Ztratili?To už ho tam nechají?To tam může být?

renca1978
13. led 2016

@numesulidu je tam uz 7 let a zadny problem nemam ale bala sem se toho jestli to nebude vadit pri curani a tak...ale je to v cajku😉jak ti je?sla si na ten ultrazvuk?

numesulidu
autor
13. led 2016

@renca1978 Nešla,jsem doma,sežrala jsem ibalgin a algifen.Podle mě to bolí v tom močáku,pořád chodím na wc.Bojím se že by mi to vytáhli a dali nový!!

numesulidu
autor
13. led 2016

@renca1978 A to ti jako řekli že se jim nepovedl vytáhnout a spadl do močáku a tam bude?A s tím nic jo,jenom do té doby než to začne zlobit jako v té ledvině že......

renca1978
13. led 2016

@numesulidu presne tak mi to rekli no byla jsem z toho dost v rozpacich ale stejne bych s tim neudelala nic....Picha te to v klidu nebo pri chuzi?To je hruza cim clovek kolikrat musi projit a co si musi vytrpet vid?Ma nekdo u vas v rodine taky kameny?ono to muze bejt i dedicny...

numesulidu
autor
13. led 2016

@renca1978 Jo,má je mamka.Kdysi byla na drcení a že to byla neskutečná bolest.
Bolí mě to i v klidu a hlavně po vyčůrání,hnus.Snad se ta operace povede,musím doufat a do té doby čekat.Po té operaci,jestli se vzbudím to bude myslím taky velká bolest co a jít na wc hrůza,úplně si to umím představit.Nebo budu mít zavedenou nějakou cévku?S tím se chodí na wc jak,nikdy jsem to neměla.

renca1978
13. led 2016

@numesulidu a proc mas ten stent pred vykonem?prave ze mne bylo po ty operaci uplne dobre nic mbe nebolelo.musis hodne pit...Ja cevku nemela .byli hodne neprijemny jak jsem docuravala tak takova jakoby krec v mocaku...to byl hnus...ale jinak pohoda.Pokud budes mit cevku na malou chodit nemusis veskera moc odteka cevkou do sberneho pytliku.A tu cevku jsem ja mela po porodu po cisari a ani jsem ji necitila...to bylo v pohode

numesulidu
autor
13. led 2016

@renca1978 Stent mi dali už 30.prosince po prodělané kolice a objednali mě na tu operaci na 22.1. a nazdar.

renca1978
13. led 2016

@numesulidu a oni jako pocitaji s tim ze ten stent roztahne mocovod a vypadne sam?nebo proc ho mas?ty si psala ze ho mas tusim kolem 7 mm?to je hranicni velikost na to abys ho vycurala sama...zalezi jak je ulozeny...mne vzdycky sedi na mocovodu tim padem mi ho ucpe a ta moc se hromadi v ledvine az zacne mestnat.nikdy jsem nevycurala tadnej mbe se to nikdy nepovedli ale muj tata je vycura sice s bolestma a krvi ale jdou ven....Je to holt boj....skoda ze mas ten pigtail kdyby si ho nemela mohla by si zkusit skakani po schodech treba by se hnul...

renca1978
13. led 2016

@numesulidu heeeej to jako vazne?ja pokazdy pri kolice jela rovnou na CT a hned na sal

Strana
z6