icon

Operace URS ledvinového kamene, průběh a pooperační stav?

numesulidu
5. led 2016

Ahoj,
mám naplánovanou operaci ledvinového kamene, tkz. URS - ureterorenoskopie.
Kdo z vás tuto operaci podstoupil, prosím napište průběh i pooperační stav. Mám strach, navíc sestřička na ambulanci mi řekla, že se kámen nemusí podařit vytáhnout, což je prý dost běžné, také i komplikací je dost po tomto zásahu a pak se musí přistupovat k další operaci.Jsem vystresovaná, chtěla bych se dozvědět více info od někoho kdo si tím samým prošel. Mám zavedený stent z ledviny do močového měchýře a čekám na tu operaci. Už ale i toto byl zážitek…Děkuji.

Strana
z6
renca1978
13. led 2016

@numesulidu a kam chodis?

renca1978
13. led 2016

@numesulidu a delali ti intravenozni urografii?pod RTG?

numesulidu
autor
13. led 2016

@renca1978 Ne,rentgen a CT.
Chodím do Kroměříže.

numesulidu
autor
13. led 2016

@renca1978 Jo to mi dělat nemohli,já jsem alergická na jod.

numesulidu
autor
13. led 2016

@marfuska1987 Prosím tě ještě mám prášky NO-SPA můžu je užívat zároveň s Algifenem,ty křeče jsou hrozné......

marfuska1987
13. led 2016

@numesulidu jj, ale no-spa je jako algifen, uvolnuje hladké svalstvo a pro někoho lepší jak algifen, ale pokud máš pořád křeče tak by ses měla jet ukázat na pohotovost do nemocnice...dovnitř nikdo nevidí a lepší jet stokrát zbytečně než něco zanedbat...

numesulidu
autor
13. led 2016

@marfuska1987 Zítra jdu na předoperační vyšetření tak řeknu doktorce.V nemocnici mi řekli že silnější léky než algifen mi domů nedají,což by určitě mohli ne,když mi to nezabírá,ale nedali,no a jestli mě to bolí ať zůstanu v nemocnici a budou mi dávat injekce na bolest.Hm.
Slupla sem Aulin ale stejné.Nebolí mě to jako v kuse,ale takové náhlé křeče v tom močáku,i v klidu,i po čůrání,tak si říkám že to tělo nechce přijmout.
Mamka že mi dá tramal,ale to už je opiát a toho se bojím.Zkonzultuju zítra s obvodní.

marfuska1987
13. led 2016

@numesulidu tak tramal je driják, úplný opiát to ještě není,ale silnější je ... teda aspon pro mě, vzala jsem ho jednou na zuby a byla jsem celý den mimo...no radši si tam zítra zaskoč, pro svůj klid....a nic silnějšího ti fakt nedají, leda injekce ale ty si doma nepíchneš...

numesulidu
autor
14. led 2016

@marfuska1987 Tak jsem dnes byla v uroambulanci,díval se na mě primář,stent je vpořádku,moč nevyšla dobře,na bolest mi dali injekci,zvýšil dávky antibiotik,zase algifen a když to bolet nepřestane tak zas přijet.Ach jo.

marfuska1987
14. led 2016

@numesulidu tak krev v moči při stentu je vždycky, spíš je špatné když jsou tam bakterie a bílkovina...takže se u tebe klidně mohl rozjíždět zánět ledvin...ale když tě viděli a vyšetřili, tak můžeš být klidnější...mě dneska začaly bolet záda, takže taky si představuju co všechno za tím může být...jen doufám že ne zrovna ledviny... 😕

numesulidu
autor
14. led 2016

@marfuska1987 Tak hlavně ať to nic není!Člověk pak fakt už myslí na nejhorší.

marfuska1987
14. led 2016

@numesulidu jj, máš pravdu a zdravotník je nejhorší 🙂 ten hned vidí to nejhorší...snad se jen těm našim prckům nechce už na svět, protože mamka mě postrašila že ona poznala porod tím, že ji začaly bolet záda....přece jen máme čas...

numesulidu
autor
14. led 2016

@marfuska1987 Čekáš dvojčátka?To by mě trefilo 🙂
Já mám 3 děti a postupně to stačilo ;)

marfuska1987
14. led 2016

@numesulidu ano, čekáme dvojčátka...sice se na ně mooooc těšíme,ale ještě pár týdnů by v bříšku mohli vydržet 🙂 jéé tři děti jsou super 🙂 aspoň máte doma veselo 🙂

numesulidu
autor
14. led 2016

@marfuska1987 To jo,hlavně když jsem jak lazar......
Tak ať ještě v bříšku vydrží!

numesulidu
autor
20. led 2016

@marfuska1987 Byla jsem dnes na anesteziologii a doktorka se mě ptala jestli budu chtít spinální,nebo celkovou anestezii.Jak to mám vědět,myslela jsem že ona mi řekna v čem se to operuje.A teď mám jako zvolit co,ach jo.

renca1978
20. led 2016

@numesulidu ahojky na to tam je ona aby ti to vysvetlila!hele ja byla v celkovy anestezii a super

numesulidu
autor
20. led 2016

@renca1978 No mě ta spinální moc neláká,bojím se že nebude dostatečná nebo tak něco.....
Vysvětlila mi to,ale já si nemůžu vybrat když nevím co je na ten který výkon potřeba že.Ach jo.

renca1978
20. led 2016

@numesulidu hele trvej na celkovce at to prospis...mne se posledne uzasne spalo celou dobu jsem nakupovala dooost drahy kabelky😉super to bylo🙂

numesulidu
autor
20. led 2016

@renca1978 Já si taky myslím že radši celkovou,díky!

marfuska1987
21. led 2016

@numesulidu tak ono při spinálu jsi při vědomí a všechno vnímáš a slyšíš, což je fajn třeba při operacích které jsou delší ale podle mého po kterých je přísný klidový režim, protože po spinále musíš do druhého dne ležet a hodně pít...a URS je operace krátkodobá, cca 20-30 minut, takže já bych tady volila celkovou narkozu...samozřejmě pokud nemáš nějaké problémy při kterých bys nemohla být uspaná...záleží fakt na tobě, ale při URS je fakt lepší celková...

marfuska1987
21. led 2016

@numesulidu já teda byla uspaná 3x, sice jen na max 15 minut, ale nikdy mi nebylo líp 🙂 ale kdybych třeba musela rodit plánovaným císařem tak jdu do spinálu- chci si miminka hned pochovat a ne to prospat 🙂

numesulidu
autor
21. led 2016

@marfuska1987 Řekla sem že chci celkovou.
Jsem už v nemocnici a zítra mě budou operovat.

renca1978
21. led 2016

@numesulidu drzim moc palce!

numesulidu
autor
21. led 2016

@renca1978 Díky !

marfuska1987
21. led 2016

@numesulidu taky moc držím palce, ale neboj, všechno dobře dopadne... A aspoň budeš mít pokoj 🙂

numesulidu
autor
21. led 2016

@marfuska1987 Díky,bojím se stejně 🙂

renca1978
21. led 2016

@numesulidu hlavne klid...a hlavne ber to tak ze uz ti konecne bude fajn😉ze uz nemusis treba jeste dalsi mesic cekat na termin se stentem😉

numesulidu
autor
22. led 2016

@renca1978
@marfuska1987 V poledne jsem byla na vytažení.Kámen nevytáhli,tak ho rozdrtili.Bolesti mám teda šílený a cca za měsíc že se mi tam musí podívat znovu.Stent mám zpět.Tak nevím jak jste mohli tak brzo fungovat,já mám bolesti šílené......ach jo...

renca1978
22. led 2016

@numesulidu ahojky...mne pote nic nebolelo druhej den rano po vizite jsem sla domu...a proc chteji za mesic znovu?

Strana
z6