Osmileté gymnázium. Jaké máte zkušenosti?
Ahoj všem prosím maminky nadaných děti o radu.Ve škole mi nabízí učitelka pro mého 11letého syna přijímačky na gymnázium. Mám obavu a nevím jestli ho tam zapsat.Je nadaný má počas 5 let samé jedničky. Přivítám rady všech kdo s tou školou máte zkušenosti. Děkuji.
@shaun40 Necetla jsem vsechno ale pridam svoji zkušenost. Taky jsem byla "jednickářka" co se ucit nepotrebovala.v pate a následně v sedme třídě mi bylo nabízeno (resp. Z pohledu zaka i vynucováno) ze bych se svymi znamkami mela jit na gympl a ze jina moznost pro me neexistuje. I přes nechapavost ucitelek jsem nikam nešla, ne proto, ze bych na to nemela po strance uceni, ale proto ze jsem to spis brala jako "dalsi zakladku" po ktere se musi jit na vysokou protoze nic konkretniho neumí. Ja v tech letech nevěděla kam chci jit takže jsem zůstala na základce celých 9 let , po te jsem šla na střední odbornou školu s maturitou, a i přes to ze jsem nebyla z gymplu , sla jsem na vysokou ( úplně jiny obor než byla střední) kde jsem ziskala titul bc. (K memu překvapení dokonce v cervene složce) v řádnem terminu , což nezvladli ani někteří "gymnaziste" a to jsem nebyla bůhví jak vzorna studentka .
Tim chci říct že ne vždy je nutné pro úspěšné VŠ studium absolvovat 4,6 nebo 8let gymnázia. Podle mého nazoru je gymnázium pro ty, co jasně vedi už v tak mladem věku, že chtějí absolvovat i VŠ .
Ps . Omluvte pravopis píšu na mobilu.
@janca2000 tak to vypovídá něco o výuce na konkrétní škole, ne však o vzdělávání gymnazistů obecně.
@shaun40 jestli ještě chceš další pohled - napíšu mojí osobní zkušenost. Ve 2.třídě sídlištní ZŠ jsem uprosila rodiče, aby mne dali na jazykovku- i přes to že tam nebudu mít kamarády, i se možná nedostanu (na body za členství rodičů v ksč jsem jaksi neměla nárok) a dostala jsem se tam. Z jedničkářky rázem trojkařka, ale byla jsem spokojená. Výběrová škola (základní) mi vyhovovala. Většina spolužáků šla z osmičky na gymnázia(i ti trojkaři), jedna holka na pajdák , jiná na umprumku a já jediná na průmyslovku. Škola mne bavila díky odborným předmětům, a pak jsem se úplně v pohodě dostala i na vejšku ve stejném oboru (ČVUT) , kterou jsem také v pohodě udělala (prostě jsem prošla většinou zkoušek napoprvé, opakovala jsem jen jeden předmět). Sice v prváku jsem čuměla jak puk na integrály a derivace, ale gympláci zase netušili nic z odborných předmětů a na praxi byli nemožní úplně 😅
@klovalka odpovidam dost pozde, nybrz- nemeli tolik casu na rozmyslenou..meli pouze 10 dni od vysledku prijimacich zkousek, na dodani zapisoveho listku.

Rozhodni se podle toho, co chce on. Já víceleté gymnázium mám. Přišli nám dělat nábor do třídy a já se nadchla. Strašně jsem rodiče prosila, byla jsem ochotná se i vzdát kapesného, aby bylo na školné. A ta škola mě nadchla a děsně bavila. Na základce jsem byla šedá myš, průměr, na gymplu jsem se vypracovala mezi nejlepší. Nároky byly velké, pořád jsme psali různé seminární práce a projekty, ale že bych ležela v knížkách, to ani náhodou.