Ahoj. Bydlím ve 4. patře bez výtahu a začínám přemýšlet, jak to bude v praxi vypadat s kočárkem a vynášením mimča do bytu. Můžete mi napsat, jak to děláte vy, co to máte stejně? Jde mi o praktické zkušenosti, rady, co se vám osvědčilo 🙂 Máme v přízemí cosi jako kočárkárnu, kterou budu muset využívat, protože kočárek nahoru prostě nedostanu. Jak nebo v čem nosíte děti, jak to děláte třeba s nákupy, co vše máte v kočárkárně, ztratilo nebo poškodilo se vám tam něco, máte to nějak pojištěné?
Ahojky, za mě na nošení přes schody jedině Manduca. vyzkoušené už druhou zimu. Je to jednoduché, mimi do ní zapnu, je tak u maminky na bříšku, takže je spokojené, já mám volné obě ruce. Nebojím se, že mi z rukou vypadne (teda několikero schodů s mimi na rukách - to bych nedala a ještě bych měla strach, že zakopnu). Manduca je navržená i pro úplně maličké miminka, (na rozdíl od např. klokánek), ale to jsem radši smýkala tu autosedačku, než budit a přendavat. Brala jsem ji i k MUDr. protože nějaký inteligent navrhl dětské v nemocnici v patře bez výtahu 😠
Mimi do 20. týdne jsem nosila v autosedačce - přišlo mi to nejbezpečnější pro mimi a taky to šlo odložit, když jsem potřebovala volné ruce.
Jinak taky chválím lehoučký kočárek Camarelo Sandero. Holt kočárek zůstal ve sklepě, když nešel vynést. Naštěstí mi v domě vyšli aspoň trochu vstříc a dali mi klíče od sušárny. Ale ten sešup (nájezd) do domu do sklepa, to je fakt kamikaze.
@lostakova Bydlela jsem v 1,5 patře v domě, kde sice byl výtah, ale takové velikosti, že jsem se tam pomalu nevešla sama, natož s kočárem. Z přízemí do suterénu jsem dala ližiny, bych mohla sjet do kočárkárny, tam jsem vyhákla korbu a s tou se táhla po schodech. Navíc v té sklepní místnosti byl strašnej vzduch a zatuchlo, takže se mi příčilo v ní nechávat polstrovanou korbu kočáru s fusakem, dekou atd. Asi ti taky nic jinýho nezbyde. Musím ale říct, že po pár měsících, jak dítě těžklo, jsem toho měla dost. Teď jsem ráda, že v domku zajedu s celým kočárem až do obýváku a jediný mínus je, že musím vytřít podlahu. Prostě brzo pořídíš golfky a budeš muset prcka naučit co nejdřív po svých. 🙂
@lostakova
Tak Tady Vas naprosto chápu,jsem Rada,že nejsem jediný otrok.bydlím ve Starem dome,výtah je ale ouzky,takže na nic, na vic k nemu vede spousta schodu,fakt parodie na výtah.doted jsem nechavala spodek kocaru v autě,a tahala korbu,vždy to bylo na infarkt,ale šlo to. Ted je to horši,máme už sportak,Maly ještě nechodí ani nesedi,takze vůbec Nevím jak to ted udelat. Jestli ho nechat v autě,a Malého nosit v ruce,kam ho pak položím?v baraku se krade,takže nechat ho v prizemi,toho rovnou mužů postavit na ulici 😒