Jak zvládnout výnos kočárku bez výtahu do 4. patra?
Dobrý den,
dlouho sháníme větší byt a teď se konečně objevil byt, který by byl vhodný, ale velkým problémem je, že je ve 4. patře a není zde k dispozici výtah.
Máte nějaké rady jak si poradit s výnosem kočárku do tolika schodů, máte někdo stejnou zkušenost? (není ani žádná možnost nechat kočárek dole)
My bydlíme ve 3. patře bez výtahu a neumím si představit tam denně tahat kočár. My ho měli ve sklepě, tak to šlo.
Kamaradka to delala tak, ze kocar nechavala dole a dite mela v takovem tom vaku s usima. Ja sice žijici v rodinnem baraku, ale i tak mame schody a ja nechala kocar dole a normalne jsem dite vytahla z kocaru a v ruce ho nesla nahoru. Na co kocar nest nahoru.
Tady právě není možnost nechat kočárek dole. Taky to beru tak, že budeme muset byt odmítnout, ale už jsem byla natěšená, že jsme konečně něco sehnali a že to stihneme ještě do porodu. Bytů je tu bohužel žalostně málo.
V období dětí bez kočárku nebo necháváni kočáru dole bych řekla jo, jděte do toho. Ale s tím kočárkem si to představit nedovedu. My jsme takto bydleli jako děti, ale to se kočár nechával u schránky. Nákupy a všechno se dá zvládnout.
Jestli se vám opravdu líbí, kupte ho a počkejte, až budou děti bez kočárku. Zatim ho pronajímejte a z pronájmu si můžete platit bydlení ve svém nájmu, které je pro život s miminem pohodlnější.
Kamarádka to řešila tak, že kočárek složila a nechala v kufru auta a dítě nesla ve vložení tašce. Nákupy si nechávala vozit, nebo obstaral muž. Kolem 9 m už ale začínala mít problém, měla velké dítko a fakt se přeneslo. Ale téměř nikdy se ji nevzbudilo i když ho v té tašce tahala.
Bydleli jsme tak do 3 let staršího syna - tedy zvládla jsem tak dvě mimina (náročné bylo mít dvouletého, který schody nevyšel, a mimino) kočár jsem nechávala v kufru auta na parkovišti. Nahoru do bytu v nosítku nebo korbě hlubokého kočárku.
Já jsem teda líná, nešla bych do toho. Pokud se tam ani výhledově nebude dělat výtah, jakože někde to nejde. Ani tak kvůli dítěti, to by se dalo v nosítku, vložné tašce nebo na rukách. Ale prostě na celý život, všechny nákupy, vláčet se tam nemocná, s úrazem, dětmi. I při pronájmu nebo prodeji to bude nevýhoda. Za mě ne.
Copak kocar, to je max. na par let. Ale jestli to kupujete uz "naporad", tak za me ne. Nakupy, stehovani veci, nedejboze uraz. Dcera mela loni kotnik na 14 dnu v sadre. Bydlime v domku, ale nejde dojet autem az k nemu a musi se po prudkych nerovnych schodech. Dostat 14lete nechodici dite do a z domu bylo dost narocne... A to je opravdu drobna. Manzel ji unesl, ja ani nahodou. Do 4. patra by musela po ctyrech a dolu asi po zadku... A bylo to jen 14 dnu...
Bydlela jsem v 5. bez výtahu, ale nosit kočár nahoru prostě nejde. Nechávala jsem ho ve sklepě, sousedé si po dohodě s družstvem v přízemí navrtali železné oko, ke kterému kočárek zamykají zámkem na kolo a nechávají ho tam.
Bydlime ve 4. patre bez vytahu. Kocar jsem tedy nechavala doma, ale stejne jsem z praktickeho hlediska deti odnosila v satku a pak v manduce - proste jsem je nosila. Deti musely brzy chodit do schodu samy - mamje tri behem peti let. Nakupy nosi manzel v ramci bud fit, ted uz taky zazvoni dole a musi vynaset deti nahoru - da se to. Ja jsem rada - mam kazdy den pohyb do schodu aspon trikrat. Na stari pocitam, ze pujdu do jineho bytu. Moje babicka v tomto byte bydlela do 87 let - dozila se 94.

Do takového bytu bych nešla a počkala na lepší nabídku s výtahem. Když si ke kočárku přičtu nákupy, které běžně dělám nebo vyzvedávám balíky tak si neumím představit, jak ho do 4.patra budeš tahat. Nehledě na to, že na stáří to taky nebude nic moc