Petice proti plošnému nošení roušek.
Dostala se ke mne tato petice. Chci ji sirit, proto sdilim:
@marcicek84 nauc se cist ano? a nebo si zopakuj vyznam slov lenivost a nechut.a nekdo jako ty,me fakt urazit nemuze a
Tak jsem včera nermohla sledovat ty veletoče, ale halelujá! Hrají s námi podivné hry, Babiš si přihodil plusové bodíky,ale v tomhle případě mi to neva. Hlavně,že prvňáčci budou mít ve škole kamarády s obličeji a svět nebude nebezpečné místo. Hlavně,kvůli těm děckám jsem ráda. Myslím,že většina lidí chápe,že je tŕeba se imunizovat. Malá část je pŕesvědčena,že naopak, chránit se za každou cenu,až to vir zabalí. Což se nestane. Co se mi včera líbilo,byla ta výzva doktora Jordána. Jestli lékaři slíbili,že budou chránit naše zdraví a teď ví,že ho roušky poškozují,měli by se spojit a být víc slyšet.
@rezusesmichy no někdo tu lenivost a lhostejnost skrývá za jiné významy slov např. nechuť. Je jedno jak to prezentuješ, fakta jsou jasná, nemáš zájem o tento stát a jeho budoucnost...
@marcicek84 evidentne ho mas i za me a za spousty jinych,kteri to vidi stejne jako ja.a nikdo znas neni nikomu povinnen to vysvetlovat nebo se dokonce omlouvat.
@rezusesmichy No, já jsem pro to na rozdíl od tebe něco udělala... a ano, ty máš právo nevolit a já mám právo si o takových lidech myslet že jsou buď hloupí nebo srabi
@j.a.n.i tak super,ze mas na vyber😉
@rezusesmichy ale to po tobe nikdo nechce,jen zase neber ostatnim pravo si k tobe myslet sve...
@marcicek84 já ti ho neberu, já si taky o vás myslím sve🙂
@marcicek84 Taky vetsinou nevolim. A ano, nemam zajem rozhodovat o smerovani v tomto state a taky ho nekritizuju.
@blondynka400 A chces odpoved a nebo to je recnicka otazka?
@kaja2016 ten Tegnell je svedskej státní epidemiolog , je takovej.... Neortodoxní řekněme. No a on právě dlouhodobě odmítá plošný zavádění nošení roušek. Ze prý to riziko šíření nákazy, když se spoléhá jenom na roušky, a ještě se s nima třeba správně nezachází, se nijak nesníží. ,🤷 Já nevím co si o tom mám myslet každopádně jsem ráda že nás tu s rouškama (zatím) nikdo nešikanuje 🙂
@odula Ty zijes v Svedsku? Tak uz chapu. Tak u vas je to asi o tech vetsich vzdalenostech a izolaci. Mame tam zname, docela jsem se smala, jak rikali, ze se pro ne vlastne nic nezmenilo, ze chlap je porad sam doma na te jejich samote ( dela z domova) a ona vyjizdi do nejake vesnice o 15ti obyvatelich😀 Tak on mozna zprvu sazel na tu moznost promoreni, ale kdyz se ted ukazalo, ze imunita trva par mesicu jen u tech vaznych pripadu, tak hleda jiny argument, jak se toho sveho postupu bez rousek nevzdat. Zijes ve meste nebo nekde v pustine?.-)
@kaja2016 v pustině ne, ve městě ale.... No jak to říct... Ta sociální distanc je tady dost podobná 😄😄 teda je to menší město. Stockholm nebo Goteborg je asi jiný kafe. Ale tedy - pro nás se taky nezměnilo vůbec, ale vůbec lautr nic. S tou imunitou je to trochu nejasný. Někdo zas tvrdí že může trvat i rok nebo víc. Víš o nějaký studii jestli vyšla v poslední době? Já už to moc nesleduju
@odula Ja ctu jen co pise ct24. Myslim, ze to je co do informaci hodnovedny zdroj, i kdyz politicky naklonen podobne jako napr.CNN, ale to me uprimne nevadi. Psali, ze se prokazalo, ze ta imunita neni trvala, u mene vaznych pripadu snad zadna, u tech vaznych, ze max.v radu mesicu. Pokud si dobre pamatuju. Ale tak oni jsou ty studie vzdy o malem poctu, jak se to rika, ucastniku? To mas jako s temi detmi - ja v korone rodila - napred nas uklidnovali, jak je korona urcite neprenosna z matky na plod a pak najednou se narodilo miminko a rovnou se zapalem plic.
Socialni distanc? Nikdy jsem tam nebyla, manzel mi rikal, ze snad je tam zvykem, kdyz jdes na navstevu rict nejen kdy prijdes, ale i jak se dlouho zdrzis.-) On je Gruzin, ma to od krajana, pro ne neco nepredatavitelneho. Ti chodi na navstevy klidne o pulnoci a kdykoliv se jim zachce, je tvoji povinnosto navstevu prijmout🙂 Je to pravda s tim odchodem?

@rezusesmichy to,ze je nekdo liny,ze k volbam nedojde,s tim se nic delat neda.Za volebni pravo musely v minulosti zeny bojovat,ted ho nektere s usmevem hazeji do kose.Tak vis co,nasad si zase tu rousku,u tebe navadi,ze se ti mozek nebude okyslicovat,na nekterych jedincich opravdu toto opatreni jiz zadne velke skody nenepacha...